Dodaj do ulubionych

Prowadzą śledztwo

29.02.12, 22:48
Koleżanka z pracy trafiła do szpitala, przez kilka dni mam pod opieką jej dwa ogony. Idę tam po pracy, sprzątam co jest do sprzątnięcia, karmię mokrym, karmię suchym, pogłaskuję, no normalnie jak to dochodząca do kotów smile Kiedy wracam do domu, to moje już czekają i wszczynają drobiazgowe śledztwo. Każdy centymetr ubrania i butów jest starannie obwąchany, przy czym Czarny Kot Niezwykłej Wprost Urody wąchając warczy i jest zjeżony a Kusama robi analizę składu zapachu przez uchylony pyszczek (wygląda dość gamoniowato z tą otwartą paszczą smile ) Trwa to naprawdę dość długo i jest nawet zabawne. Ciekawe, że w drugą stronę to nie działa. "Tamte" koty nie czytają śladów zapachowych.
No i mam w domu biuro detektywistyczne. Trwa sprawa: gdzie Ona chodzi i z kim nas zdradza? Rachunek mi wystawią we właściwym czasie.
pzdr

Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: Prowadzą śledztwo 29.02.12, 23:43
      Sprawdzaj torbę przed wyjściem z domu, bo Twoje mogą jakąś minę tamtym podesłaćwink
      • kotapsota Re: Prowadzą śledztwo 01.03.12, 07:07
        Też mam wydział śledczy (2 ogony) jak wracam od siostry (3 ogony)smile
        • olinka20 Re: Prowadzą śledztwo 01.03.12, 09:27
          To moje WSZYSTKIE zwierzeta maja deficyty węchowe.
          Wczoraj bylam u znajomego psa i ani koty, ani psy ( bo do piatku mam 2) nie zauwazyły obcego zapachu.
          Wstyd!
          • wadera3 Re: Prowadzą śledztwo 01.03.12, 09:54
            Moje oczywiście obwąchują mnie/nas dokładnie po powrocie do domu, a szczegółowo i z zamkniętymi oczyma oraz wystawionym jęzorem i w nabożnym skupieniu, po powrocie z działki, z pracy i ze wsi.
            Wtedy kontrolowane jest wszystko.
            • jottka Re: Prowadzą śledztwo 01.03.12, 10:05
              no bo najwyraźniej twoje nowe koty są bardzo interesującesmile kiedy wracam do domu, to od razu wiem, czy pogłaskany pies czy kot był ciekawym przypadkiem - czy wystarczy niuchnąć i się skrzywić, czy też otwieramy paszczę i zaczynamy skrupulatny przegląd mojej garderobysmile
    • princy-mincy Re: Prowadzą śledztwo 01.03.12, 10:46
      moje koty (zwlaszcza Rudi) szczegolowo mnie obwachuja gdy wracam od rodzicow, ktorzy maja kotke
      Pyza ja zna, wiec powacha i juz pewnie wie, gdzie bylam
      Rudi tamtej jeszcze nie poznal, wiec sledztwo trwa dluzej
    • annb Re: Prowadzą śledztwo 01.03.12, 11:05
      Pani która się opiekuje moimi kotami podczas mojej nieobecnosci ma psy i kota.Moja Hava ją uwielbia.
      Kiedys zostawiła na skrzyni swoją kurtkę
      Hava centymetr po centymetrze tę kurtkę wylizała

• maryshaa Re: Prowadzą śledztwo 01.03.12, 12:52
        Na wystawie kupiłam kotm tunel z folią... atrakcją nie był sam tunel ale zapachy na nim! Wąchały go dobre 30 minut, poważnie. Kawałek po kawalku smile Uśmiałam się szczerze smile
        Oj tak, biuro detektywistyczne i urząd celny w jednym z tych kotów smile
    • mysiulek08 Re: Prowadzą śledztwo 01.03.12, 16:42
      Nas jakos specjalnie nie obwachuje, ale kazde zakupy sprzetu mechanicznego, narzedzi, czy paczki ktora przychodzi ze swiata musza byc starannie sprawdzone smile
      • macarthur Re: Prowadzą śledztwo 01.03.12, 18:00
        jak Kinga była więziona w łazience to reszta nie miała tam wstępu nawet specjalnie się nie pchały ale jak tylko Kinga wyjechała to cała czwórka wdarła się siłą do łazienki i przejrzały każdy kątek - komicznie to wyglądało - oddział detektywów jak nic
        smile
      • pi.asia Re: Prowadzą śledztwo 01.03.12, 18:04
        Olinka, Olinka, pocieszę Cię, chcesz?
        Twoje zwierzaki nie są jakieś ułomne, bo nie wąchają na Tobie zapachów innych zwierząt. Wręcz przeciwnie. One doskonale wiedzą, że dla Ciebie są absolutnie i niepodważalnie na pierwszym miejscu, więc żaden obcy pies czy kot nie jest dla nich konkurencją, i w związku z tym nie zasługuje na okazanie zainteresowania jego zapachem.

Nie ma jak dorabianie ideologii na szybko wink
        • olinka20 Re: Prowadzą śledztwo 01.03.12, 18:34
          Hmmm, to jest myslwink
          Tylko jak wytłumaczysz wprowadzenie pierwszego kota do domu i kompletne niezauwazenie tego faktu przez Supła?
          Gdyby nie cichy miauuu spod blatu to by dalej latał po chałupie i piszczał zabawką big_grin
          • pi.asia Re: Prowadzą śledztwo 01.03.12, 19:06
            A co on będzie się zniżał do okazywania zainteresowania temu czemuś wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka