24.08.12, 10:13
Pewnie juz nie raz temat byl walkowany. Ale tak szybko i zwiezle: szukam zwirku, ktoryby sie zbrylal, tak zebym mogla te siury wyciagac z tej kuwety wink

Kupilam ostatnim czasem Cat's best, ktory zakupiony w PL zbryla sie calkiem, calkiem i u kolezanki dziala bez zarzutu ( jedyny problem to roznoszenie po domu )......ale ten z Belgii wcale, a WCALE nie dziala tak samo. Od razu mowie, ze kupilam taki sam jak kolezanka, czyli wersje "pociachane kamyczki drewniane", a nie "walce drewniane". No NIE ZBRYLA. W miejscu siku zwirek kompletnie sie rozlatuje i robi sie taka mokra sieczka.
W wysylkowym znalazlam cos takiego:
www.zooplus.be/shop/chats/litiere_chat/litiere_agglomerante_chat/litiere_agglomerante_chat_golden_grey/152540
Probowal ktos tego? A moze ktos poleci cos innego?
Chodzi o to, ze jedna z kuwet musimy trzymac w pokoju na pietrze.....dla Arthura, ktory boi sie schodzic do piwnicy. Najpierw korzystal tylko on, w nocy. Teraz cale stado tam chodzi, bo tak im wygodniej. Przedtem uzywalismy zwyklego bialego zwiru + na wierzch sypalismy takie drewniane "walce". No ale trzeba bylo bardzo czesto sprzatac, bo szybko zapaszki rozchodzily sie. Plusem bylo to, ze zwir nie byl roznoszony. Teraz ten cat's best nie zbryla sie, jest roznoszony po wszystkich katach! jedyny plus: w miare dlugo nic nie czuc.
Obserwuj wątek
    • zew-is Re: zwirek 24.08.12, 10:26
      co prawda jestem fanką żwirków drewnianych, ale w ramach testów parę lat temu kupiłam jeden raz golden grey, ale z jakiejś innej serii, bo miał zielone opakowanie - zbrylał się bardzo dobrze i ogólnie byłam z niego zadowolona, a kicia lubiła sobie w nim poleżeć. ale wróciłam do drewnianego, bo chociaż się roznosi, to nie robi mi się 'cement' w łazience (kuweta stoi pod umywalką). znalazłam kilka opinii o tym żwirku na animalii: animalia.pl/produkt,15893,41,golden-grey-odour-samozbrylajacy-zwirek-dla-kota-14kg.html
    • annb Re: zwirek 24.08.12, 10:29
      Jeśli zwykły cats best zbrylający się nie zbryla,www.zooplus.be/shop/chats/litiere_chat/litiere_cats_best_chat/148914
      (to na pewno byl ten??)

to ja polecam ten
      www.zooplus.be/ask?q=cats+best+gold&num=20
      W Polsce jego cena znacznie wzrosła więc przestałam go kupować -za bardzo boli po kieszeni
      Ale-nie nosi się, nie pyli
      jest boski
    • wadera3 Re: zwirek 24.08.12, 10:48
      "Mój" CATS BEST EKO ECO PLUS
      https://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/25/70/48/90/2570489036
      kupowany(na ogół) na allegro, zbryla się fantastycznie, ale...
      jedna z moich kotek, tak kopie po siuśnięciu, że właśnie cała kuweta jest zasypana posklejanymi kupkami zasikanego żwirku.
      Pozostałe trzy koty zostawiają po sobie zgrabne kulki, w całości, a ta jedna zgaga - nie.
      • agnes-05 Re: zwirek 24.08.12, 11:02
        No i ja kupuję taki cat' s best jak wadera. Pięknie się zbryla, tylko fakt faktem, kocury roznoszą go że hej! Ale ze zbrylaniem kłopotów nie ma żadnych.
        • k1234561 Re: zwirek 24.08.12, 11:27
          Ja też kupuję ten sam żwirek Cat's best zbrylający i działa bez zarzutu.Ładnie się zbryla.Co do roznoszenia,to jest chyba to jedyny minus tego żwirku.Ale kupiłam ostatnio w Tchibo,wycieraczkę przed kuwetę dla kota i roznoszenie żwirku mocno się ograniczyło.Większość zostaje na wycieraczce przed kuwetą i nie jest roznoszona po całym domu.
          • agnes-05 Re: zwirek 24.08.12, 12:08
            No właśnie, ja widziałam tę serię dla kotów w Tchibo. Bardzo estetyczne kolorystycznie. Zastanawiam się nad tym namiociikem szeleszczącym, do zabawy i spania, bo nie wiem, czy moim kotom by się spodobał. Wygląda fajnie. ))
    • fajnykotek bardzo polecam! 24.08.12, 12:08
      www.krakvet.pl/cats-best-nature-gold-zwirek-kotow-dlugowlosych-10l6kg-p-10792.html
      Ja kupuję też Cats Best Eco Plus, ale dla kotów długowłosych. On się nie roznosi aż tak bardzo jak "zwykły" Eco i łatwo jest go po prostu pozbierać ręcznie z podłogi - to co się roznosi jest całkowicie suche i czyste smile urobek pozostaje w kuwecie. I kule są pięknie zbite w całości jeśli się ostrożnie wyrzuca (bez nadmiernego wstrząsania wink).
      Nie umiem wkleić linka, który się otwiera samsad.

• fajnykotek Re: bardzo polecam! 24.08.12, 12:09
        Jednak się wkleił smile
    • rychu20 Re: zwirek 24.08.12, 12:21
      Jest żwirek Cat's Best Eco, który się z założenia nie zbryla. Dostępny np. w Krakvet. jest tańszy - też go nieopatrznie kupiłem. Moja wina - niedoczytałem.
      www.krakvet.pl/cats-best-zwirek-drewniany-ekologiczny-p-18844.html
      • kromisia Re: zwirek 24.08.12, 12:28
        zew-is, dzieki za linka z tymi opiniami. Skoro tyle osob potwierdza slowa producenta to musi byc dobry. Kupie go na sprobowanie.

Ann, tak, to byl ten: www.zooplus.be/shop/chats/litiere_chat/litiere_cats_best_chat/148914
        jeszcze zeszlam do piwnicy upewnic sie. No u mnie nie zbryla. Ostatnio wyciagalam taka mokra od sikow mielonke.

Dziekuje wszystkim za podpowiedzi.
        • kromisia Re: zwirek 24.08.12, 12:29
          aa, znajoma mowi, ze to moze jakis trafny sort mi sie trafil. Moze cos w tym jest, bo kiedys przy zakupie tego bialego zwirku, zamiast snieznej bieli w worku byly szare "kamyczki".
        • thelma.333 Re: zwirek 24.08.12, 20:35
          hej
          ten zwirek zawsze mi sie super zbrylal; wiec cos musi byc nei tak z ta partia co ja kupilas;
          ale jako ze zwirek sie strasznie nosi to jak kolezanki wyzej kupuje eco plus nature gold; tez dobrze zbryla ale sie nie nosi;
          acha, przy okazji, ja kupuje zawsze w www.zooplus.nl, oni maja nizsze ceny, a jak bierzesz zakupy od 30 eur to dostawa gratis; to ja zawsze kupuje 'raz a dobrze' : -)
    • jarka63 Re: zwirek 24.08.12, 19:13
      A może masz wilgoć w mieszkaniu i dlatego Cat's Best Eco Plus się nie zbryla? Bo w wilgotnych warunkach on niestety nie zdaje egzaminu, przetestowałam w domu rodzinnym (wielka zimna wilgotna chałupa) i w kociej piwniczce.
      • 3-mamuska Re: zwirek 24.08.12, 21:42
        Ja polecam ten.
        Koleżanka ma 2 koty i trzyma w salonie i nic nie czuć.
        Ja kupiłam go , od poniedziałku 4 koty sprzątanie raz na 24 godziny.
        I siostra mówiła ze super.
        Jest taki grubszy piasek.
        Ever Clean Clumping Cat Litter
        O taki tylko pisze z telefonu i nie mogę linka podać.
        Ale jak w Google wyrzucisz to zobacz sobie.
        Taki niebieskie pudło z białymi napisami i kotem.
        -----------------------
        Myśl o tym co mówisz...
        Nie mów tego co myślisz...
        • kromisia Re: zwirek 25.08.12, 08:35
          thelma, ja zamawiam w zooplus.be. Tam tez chyba od 30e dostawa gratis i tez zamawiam od czasu do czasu, a porzadna pake, zeby zapas zarcia zrobic na kilka tyg. Zwirku jeszcze nigdy tam nie zamawialam.
          jarka, nie, nie ma w tym pokoju wilgoci i pokoj czesto wietrzony. Musi cos byc z ta seria.
          3-mamuska, zaraz sprawdze czy maja ten co mowisz na zooplus i w jakiej cenie.
          Dzieki smile
          • thelma.333 Re: zwirek 25.08.12, 15:28
            wiem, ja kiedys tez chcialam tam zamowic, ale oni maja wyzsze ceny
            sama zobacz
            www.zooplus.nl/shop/katten/kattenbakvulling/cats_best
            www.zooplus.be/shop/chats/litiere_chat/litiere_cats_best_chat
            co prawda jest to tylko 1-2 euro, czasem wiecej, ale w sumie czemu przeplacac?
            w kazdym razie ja nie mialam nigdy problemow z tymi z nl, mimo ze holandia, to w tydzien sie ze wszystkim zawsze uwina, wiec jest ok;
    • annb Re: zwirek 28.08.12, 09:57
      Po przemysleniu tematu i uwazniejszym przygladaniu sie temu co mam w kuwecie, dochodze do wniosku ze CBE+ zaczyna się psuc
      Znalazlam na allegro 40 l CBGolda w cenie 125 zeta
      Chyba zaryzykuję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka