Dodaj do ulubionych

Mała Fedora

22.07.13, 23:00
W skrócie Fifi. To jej pierwsze zdjęcia. Ma 3 miesiące. Zeldzia już ją widziała. Powtarzamy jej, że Fifi jest dobra i jest nasza. Nie używamy słowa "kotek", bo kojarzy jej się ze szczekaniem i gonieniem.

Przywiozłam ją po 18 i od tej pory albo narobiła gdzieś w kącie, albo jeszcze nic nie zrobiła. Ma kuwetę, pokazuję jej jak się grzebie w żwirku. Podoba jej się za kanapą i w środku kanapy, więc może tam już coś zrobiła.
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: Mała Fedora 22.07.13, 23:06
      Ale ma fajne białe skarpetki i śliniaczek smile
    • daslicht Re: Mała Fedora 22.07.13, 23:13
      Znalazłam jej zdjęcie zbiorowe ze schroniska. To ta ze świecącymi oczkami.
    • zmija_w_niebieskim Re: Mała Fedora 22.07.13, 23:13
      Jaka malunia! I jaki długi ogonek!
      Nie martw się o Zeldzię, będzie dobrze. nasz spaniel też ganiał za kotami jak szalony, ale przy pierwszym kocie dał sobie wytłumaczyć - dokładnie jak u Was - że ten kotek jest dobry i że jest nasz (i koniecznie, że piesek też jest dobry i mądry!).
      Potem było tak, że widział kota na podwórku, zjeżał się, zaczynał gonić, a tu się nagle orientował, że to nasz kot, wyhamowywał, robił głupią minę i w tył zwrot...
      Pies dużo szybciej zaakceptuje kota jako nowego członka stada niż kot drugiego kota.
    • dorotakatarzyna Re: Mała Fedora 22.07.13, 23:47
      Fifi jest śliczna smile
      Psy są bardzo mądre - nie robią krzywdy dzieciom - ludzkim, psim czy kocim.
      Zobaczysz, będzie fajnie smile Pies i kot to jak yin i yang, plus i minus, po prostu mając psa i kota czujesz, że masz już wszystko smile
    • olinka20 Re: Mała Fedora 23.07.13, 09:03
      Ale słodzinka malusia.
      Podpisze sie pod przedpiszącymi- moj pies tez goni koty, ale obce. Swoje akceptuje, pokazuje im tylko ich miejsce jak dostają swira i fruwają po pokojach. Rozstawia je bez zębów, ale stanowczo.
    • zew-is Re: Mała Fedora 23.07.13, 09:23
      Już zapomniałam, że kot może być taki mały smile Ma cudownie długi ogon. Niech się zdrowo chowa i ustawia sobie sunię.
      • jan.kran Re: Mała Fedora 23.07.13, 10:37
        Gratuluje decyzji , kotek pierwsza klasa i na pewno sie z psem dogadaja smile
    • daslicht Re: Mała Fedora 23.07.13, 17:40
      Kicia zrobiła się bardziej odważna. Kiedy nie ma Zeldzi, zwiedza dom. Nie robi po kątach, w nocy się w końcu odważyła i teraz normalnie chodzi do kuwety. Mądry kotek smile
      • rapuntzel Re: Mała Fedora 23.07.13, 18:35
        słodkość!!! kiss
    • daslicht Re: Mała Fedora 24.07.13, 17:40
      Jest świetnie. Obie panie mogą chodzić już obok siebie. Zelda się przygląda, ale generalnie olewa kota. Fifi się jeszcze nadyma i prycha, ale podchodzi nawet bliżej.
      • yvi1 Re: Mała Fedora 24.07.13, 18:25
        Sliczna Fifi ,zazdroszcze powiekszenia rodzinki smile.
        • wiesia.and.company Re: Mała Fedora 24.07.13, 18:57
          Wydaje się być nader rozważną dziewczyneczką. Wygląda bardziej na kociątko analizujące niż galopujące. smile Śliczna jest smile
    • daslicht Re: Mała Fedora 24.07.13, 19:45
      Nowe zdjęcia Fifki.
      Wiem, że są już w jednym temacie, ale chcę mieć porządek smile Teraz bestyjka siedzi mi na karku. Uwielbia spać na moich kolanach i w moim łóżku. Jest strasznie przytulaśna.
      • aankaa Re: Mała Fedora 24.07.13, 20:30
        daj zdjęcia (a nie linki) tego słodziaka w wątku !!!
      • jan.kran Re: Mała Fedora 24.07.13, 20:49
        Ja kliknelam na link i sie rozplynelam , cudna kicia , fajne zdjeciasmile
        • aniak68 Re: Mała Fedora 25.07.13, 11:22
          ale ma zajefajne białe wibryski na tym czarnym pycholku no cud miód i orzeszki niech się zdrowo chowa
    • daslicht Re: Mała Fedora 28.07.13, 13:44
      Fifunia dzisiaj ma głodówkę i płacze. Ma nieżyt żołądka, wczoraj cały dzień miała biegunkę i wymiotowała. Dziś dostała antybiotyk, kroplówkę i musi wytrzymać do jutra bez jedzenia. Szkoda mi jej sad
    • daslicht Szatan na futerku 03.08.13, 23:25
      Pod tą niewinną minką kryje się niezły szalej!
      • yvi1 Re: Szatan na futerku 04.08.13, 07:08
        Przedostatnie zdjecie jest fantastyczne( inne naturalnie tez ), tylko na tym to spojrzenie mnie rozbroilo.
        Jaka cudna panienka ci rosnie!
      • pi.asia Re: Szatan na futerku 04.08.13, 08:56
        https://i.imgur.com/ZaQO1K3h.jpg
        • pi.asia Re: Szatan na futerku 04.08.13, 08:57
          Ha, chciałam wkleić, na podglądzie było ok, a tu ucięło... Ale jest prześliczna.
          • wiesia.and.company Re: Szatan na futerku 04.08.13, 18:41
            Ale na mnie patrzy z tego zdjęcia wink Śliczna, czyściutka, można cmoknąć wszędzie smile
    • daslicht Fifi debiutuje na Kotburgerze 07.08.13, 13:13
      Jako Kot Haker.
      Jeśli uda mi się zrobić inne fajne focie, to też będę wstawiać.
      • olinka20 Re: Fifi debiutuje na Kotburgerze 07.08.13, 13:39
        Ale ona ma smieszne to pysio, umoczone w mleczku wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka