olinka20 04.12.13, 20:02 Ma taka madrosc w tych psich oczkach Sie nam psio zrobiło na kocim zakątku Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
salimis Re: Psia Mysia 04.12.13, 20:27 Przynajmniej widać ze koci zakątek nie jest stronniczy i kocha inne gatunki zwierzątek A Mysia , no właśnie jakaż jest jej historia. Wszak widać że ma już swoje latka i pewnie jak na wiek przystało uwielbia wygodę, co widać na załączonym obrazku W końcu należy się senioreczce Odpowiedz Link
biedroneczka47 Re: Psia Mysia 04.12.13, 20:50 Cudna ta siwa gębula. Dobre zycie musiała mieć, że dotrwała do takiego wieku Odpowiedz Link
lisek.chytrusek Re: Psia Mysia 04.12.13, 22:13 Bardzo mnie cieszy ta różnorodność gatunkowa na zakątku. A Mysia to moja ulubiona psia rasa - mały rudy kundelek. O takim marzyłam, a mam średniego i czarnego Odpowiedz Link
czarna.kotka.psotka Re: Psia Mysia 05.12.13, 09:48 Najwyżej poprosimy Barbę albo Waderę o zmianę tytułu forum na: Nasz mały kocio-psio-jeżowy zakątek . W myśl hasła "wszystkie futra i kolce nasze są!" Mysiunia jest przecudna - widać, że taka malutka przylepka. Głaski po grzbieciku i łebku dla psiej panienki. Odpowiedz Link
jarka63 Re: Psia Mysia 04.12.13, 21:41 Mysia wygląda jakby miała na imię Perełka Kocham takie pieski. Odpowiedz Link
miriam_73 Re: Psia Mysia 04.12.13, 22:25 Ojojoj, nasze Mysiątko Myszka jest rasową o-mało-co-jamniczką W sierpniu tego roku skończyła 12 lat, jest więc już panią całkiem wiekową, ma siwą mordkę i siwieją jej tez już łapki. Psina z giełdy w Łazienkach, najmniejsza z rodzeństwa, ale od razu załadowała się na ręce Była moim psiakiem, ale kiedy wyprowadzałam się na swoje, została u rodziców i babci - babcia ja rozpieszczała, spędzała z nią dużo czasu. Myszka do dzisiaj, choć minęło już prawie 6 lat odkąd odeszła, jak widzi w oddali jakąś starszą panią w jasnym prochowcu z laseczką, to bystrzeje i patrzy, czy to Ona. Kocha bezgranicznie moją mamę - Karmicielkę i Współspaczkę, Pan jest świetny do tego, żeby się za niego schować, albo przytulić (do niego chętnie włazi na ręce). Leniwiec, piecuch i łakomczuch, jak to jamniki. Niestety choruje - ma problemy z nadnerczami i wątrobą, jest na diecie wątrobowej i speckarmie, ale ma się dobrze. Odpowiedz Link
aankaa Re: Psia Mysia 05.12.13, 21:12 eh, gdyby pieska nauczyć używania kuwety... ja z tych leniwców co kota wybrały żeby mieć kogo kochać (po czasie dowiedzieć się - komu służyć) i nie wychodzić przed świtem (na mróz i zawieruchę) coby odsikać zwierza Odpowiedz Link
miriam_73 Re: Psia Mysia 05.12.13, 22:00 A wiesz, że się da? Moja ciotka ma czeredę yorków (2 pieski i 2 sunie) i wszystkie umieją korzystać z kuwety Odpowiedz Link
aankaa Re: Psia Mysia 05.12.13, 22:08 a yorki > depczą > mruczą > strzelają baranki > układają się do snu zatykając otwory nosowe otwieracza puszek > wskakują na kolana w najmniej odpowiednim momencie i tak długo by wymieniać... Odpowiedz Link
olinka20 Re: Psia Mysia 05.12.13, 22:23 JAkbym mojego psa zerwała przed switem to by mnie smiechem zabił On wychodzi na szybki sik 2 minuty przed naszym wyjsciem. Odpowiedz Link
lisek.chytrusek Re: Psia Mysia 05.12.13, 22:25 Mój pies: - depcze (i to nieco mocniej od kota ) - nie mruczy, ale śpiewa, chrząka i popiskuje - trąca nosem i liże po mordzie - układa się do snu spychając z poduszki i przygniatając do ściany - wskakuje na kolana, klawiaturę komputera, raz nawet zdobył parapet W sumie jak kot, tylko na spacery wyprowadza. Odpowiedz Link
aankaa Re: Psia Mysia 05.12.13, 22:31 no dobra, przyjmuję ale mieszkam na 4 piętrze bez windy i dodatkowe (3-cie albo kolejne) wejście na schody - a starsza pani jestem - robią różnicę Odpowiedz Link
miriam_73 Re: Psia Mysia 05.12.13, 23:21 Muszę Ci powiedzieć, ze Myszka swietnie barankuje. Jak rasowy kot poza tym depcze, pcha sie na ręce, posapuje, chrumka i jest prawie kotem Odpowiedz Link