Dodaj do ulubionych

Psia Mysia

04.12.13, 20:02
Ma taka madrosc w tych psich oczkach smile
Sie nam psio zrobiło na kocim zakątku wink
Obserwuj wątek
    • salimis Re: Psia Mysia 04.12.13, 20:27
      https://img856.imageshack.us/img856/4744/dw0l.jpg

Przynajmniej widać ze koci zakątek nie jest stronniczy i kocha inne gatunki zwierzątek wink
      A Mysia , no właśnie jakaż jest jej historia. Wszak widać że ma już swoje latka i pewnie jak na wiek przystało uwielbia wygodę, co widać na załączonym obrazku wink
      W końcu należy się senioreczce smile
      • biedroneczka47 Re: Psia Mysia 04.12.13, 20:50
        Cudna ta siwa gębula. Dobre zycie musiała mieć, że dotrwała do takiego wieku wink
      • lisek.chytrusek Re: Psia Mysia 04.12.13, 22:13
        Bardzo mnie cieszy ta różnorodność gatunkowa na zakątku.

A Mysia to moja ulubiona psia rasa - mały rudy kundelek. O takim marzyłam, a mam średniego i czarnego smile
        • czarna.kotka.psotka Re: Psia Mysia 05.12.13, 09:48
          Najwyżej poprosimy Barbę albo Waderę o zmianę tytułu forum na: Nasz mały kocio-psio-jeżowy zakątek wink. W myśl hasła "wszystkie futra i kolce nasze są!"
          Mysiunia jest przecudna - widać, że taka malutka przylepka. Głaski po grzbieciku i łebku dla psiej panienki.
    • jarka63 Re: Psia Mysia 04.12.13, 21:41
      Mysia wygląda jakby miała na imię Perełka smile Kocham takie pieski.
    • miriam_73 Re: Psia Mysia 04.12.13, 22:25
      Ojojoj, nasze Mysiątko smile

Myszka jest rasową o-mało-co-jamniczką smile W sierpniu tego roku skończyła 12 lat, jest więc już panią całkiem wiekową, ma siwą mordkę i siwieją jej tez już łapki. Psina z giełdy w Łazienkach, najmniejsza z rodzeństwa, ale od razu załadowała się na ręce smile Była moim psiakiem, ale kiedy wyprowadzałam się na swoje, została u rodziców i babci - babcia ja rozpieszczała, spędzała z nią dużo czasu. Myszka do dzisiaj, choć minęło już prawie 6 lat odkąd odeszła, jak widzi w oddali jakąś starszą panią w jasnym prochowcu z laseczką, to bystrzeje i patrzy, czy to Ona.

Kocha bezgranicznie moją mamę - Karmicielkę i Współspaczkę, Pan jest świetny do tego, żeby się za niego schować, albo przytulić (do niego chętnie włazi na ręce).

Leniwiec, piecuch i łakomczuch, jak to jamniki. Niestety choruje - ma problemy z nadnerczami i wątrobą, jest na diecie wątrobowej i speckarmie, ale ma się dobrze.
    • usia44 Re: Psia Mysia 05.12.13, 10:07
      Maleńka śliczna , uszki przesłodkie .
      • rapuntzel Re: Psia Mysia 05.12.13, 21:01
        śliczna kluseczka kiss
    • aankaa Re: Psia Mysia 05.12.13, 21:12
      eh, gdyby pieska nauczyć używania kuwety...
      ja z tych leniwców co kota wybrały żeby mieć kogo kochać (po czasie dowiedzieć się - komu służyć) i nie wychodzić przed świtem (na mróz i zawieruchę) coby odsikać zwierza
      • miriam_73 Re: Psia Mysia 05.12.13, 22:00
        A wiesz, że się da? Moja ciotka ma czeredę yorków (2 pieski i 2 sunie) i wszystkie umieją korzystać z kuwety smile
        • aankaa Re: Psia Mysia 05.12.13, 22:08
          a yorki
          > depczą
          > mruczą
          > strzelają baranki
          > układają się do snu zatykając otwory nosowe otwieracza puszek
          > wskakują na kolana w najmniej odpowiednim momencie

i tak długo by wymieniać...
          • olinka20 Re: Psia Mysia 05.12.13, 22:23
            JAkbym mojego psa zerwała przed switem to by mnie smiechem zabił wink
            On wychodzi na szybki sik 2 minuty przed naszym wyjsciem.
          • lisek.chytrusek Re: Psia Mysia 05.12.13, 22:25
            Mój pies:
            - depcze (i to nieco mocniej od kota smile )
            - nie mruczy, ale śpiewa, chrząka i popiskuje
            - trąca nosem i liże po mordzie
            - układa się do snu spychając z poduszki i przygniatając do ściany
            - wskakuje na kolana, klawiaturę komputera, raz nawet zdobył parapet

W sumie jak kot, tylko na spacery wyprowadza.
            • aankaa Re: Psia Mysia 05.12.13, 22:31
              no dobra, przyjmuję
              ale mieszkam na 4 piętrze bez windy i dodatkowe (3-cie albo kolejne) wejście na schody - a starsza pani jestem - robią różnicę
          • miriam_73 Re: Psia Mysia 05.12.13, 23:21
            Muszę Ci powiedzieć, ze Myszka swietnie barankuje. Jak rasowy kot smile poza tym depcze, pcha sie na ręce, posapuje, chrumka i jest prawie kotem wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka