Dodaj do ulubionych

placzacy pers

26.05.06, 09:26
Wiem ze persy "placza" ale moj chyba placze nietypowo.Tylko jednym okiem.Prawe jest
bezlzawe,jedynie raz dziennie zbera sie w kaciku mala grudka zasuszonej wydzieliny,ktora po prostu
usuwam.Zas lewe oko placze duzo,kotka ma mokra siersc pod okiem,musze je przemywac kilka razy
dziennie.Wet nie dopatrzyl sie niczego niezdrowego.Chyba jestem przewrazliwiona,ale dziwi mnie ta
roznica pomiedzy oczyma.Lewe oko tez zawsze szybciej zamyka(jak zasypia),ma je czesto takie
przymruzone.pozdr.
Obserwuj wątek
    • mama007 Re: placzacy pers 26.05.06, 09:28
      moze miec przytkane kanaliki lzowe chyba. mozesz przejsc sie z nim do innego
      weta?
      • napolnoc Re: placzacy pers 26.05.06, 09:47
        bylismy u weta kilka dni temu,zagladal gleboko w oczy a na pytanie o te lzy powiedzial,ze to przeciez
        pers i one tak maja.To juz bardziej sie boje ze te suche oko jest niesprawne,cholerka.Idziemy w
        przyszlym tygodniu znow do weta to go pomolestuje.pozdr.
    • carmella Re: placzacy pers 30.05.06, 12:15
      Są rasy ktorym daje sie wiecej rozgrzeszenia jezeli chodzi o placzace oczka. Ale
      wydaje mi sie, ze i tak powinien je zobaczyc specalista. nie wiem skad jestes,
      ale w Warszawie przyjmuje dr Garncarz, wybitny specjalista od kocich oczu.

Moj BRI tez sie slimaczyl jak byl maly, potem mu przeszlo i jakis czas temu znow
      - wtedy byl dosc niespokojny, nie mial apetytu i wypadala mu siersc - wiec na
      pewno to lzawienie mialo zwiazek z ogolnym stanem zdrowia i samopoczucia kota.
      Wyniki krwi wyszly ok, wiec dostalismy tylko rosovet recovery gel i kota to
      poprawilo. Oczka tez ladne, suche (spiochy raz-dwa razy dziennie sa do przyjecia).

Powinnas isc do lekarza (moze innego na konsultacje), nalepiej do zwierzecego
      okulisty (jak jestes z wawy to najlepioej sie od razu zapisac do Garncarza)
      • napolnoc Re: placzacy pers 30.05.06, 14:13
        Dzieki za porady.Kupilam rumianek i naparem mu oczka wycieram,wyglada lepiej.U weta mam juz
        wizyte umowiona.Nie bylo wcale latwo znalezc weta,tego mam z polecenia.Niestety,nie mieszkam w PL
        wiec trudniej dotrzec do dobrych specjalistow.pozdr.
        • carmella Re: placzacy pers 30.05.06, 14:25
          rumianek moze powodowac uczulenia. lepszy jest napar ze swietlika lub krople ze
          swietlikiem.
          • napolnoc Re: placzacy pers 31.05.06, 23:56
            ok,pozsukam w takim razie tego,choc rumianek wydaje sie byc ok,oczka sa czystsze.pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka