lokowkosuszarka 24.03.06, 00:16 he he he, zawialo rezerwatem forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=38877641&v=2&s=0 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aard Nie obrażaj rezerwatu 29.03.06, 15:35 tutaj są ludzie pojebani, a nie kretyni (jak niektórzy z komentujących, np. ta, co radzi, żeby na mózgu sobie zrobiła). Ja w sumie chciałbym mieć kolczyk w cipce :) Odpowiedz Link
dziad_borowy Re: Nie obrażaj rezerwatu 29.03.06, 16:59 Ciezko jest znalezc dobry kolczyk ale jeszcze ciezej znalezc dobra cipke. JAk mawial Mleczko w jednym filmie. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link
ktul.shystalker Krowy na dobre i na złe 29.03.06, 19:42 dziad_borowy napisał: > Ciezko jest Wcale nie. Kolczyk można: 1. u byle jubilera (gdzie trafia kasa na diament) 2. u Anny Jurksztowicz (łez kropelka słodka) 3. u byle krowy (w UE musi każda krowa mieć kolczyk. I paszport.) Z tym że jak Kolczyk zdobić krowa, to dobrze. A jak krowa zdobić Kolczyk, to źle. Odpowiedz Link
uerbe Ale... 29.03.06, 20:48 ktul.shystalker napisał: > 3. u byle krowy (w UE musi każda krowa mieć kolczyk. I paszport.) Ja nie mam kolczyka, ale mam paszport Polsatu... a krowy jem, bo lubię. Odpowiedz Link
ktul.shystalker Piwo... 30.03.06, 07:44 uerbe napisał: > krowy jem jak zęby zagryźniesz na kolczyku, to będziesz miał bogaty rok. tak mówi nowa świecka tradycja. dawniej był grosik w barszczowym uszku. dawniej był pensik w kristmasowym puddingu. wysterylizowany: www.bbc.co.uk/food/recipes/database/thechristmaspudding_8892.shtml (dlaczego Anglicy sterylizują pensiki? nigdy go nie rozmnożą.) Odpowiedz Link
dziad_borowy Re: Ale... 30.03.06, 08:07 Wymskło się temu Uerbemu: "... a krowy jem, bo lubię." Bedziemy sie za Ciebie modlic. Podpisano: kury. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link
uerbe Re: Ale... 30.03.06, 08:12 dziad_borowy rzecze: > Podpisano: kury. Kochamy was! Podpisano: uerbe & piecyk.gazowy > Dzierżżż!!! Mowa! Odpowiedz Link
dziad_borowy Yavorius ma racje 30.03.06, 08:29 wyplata byla w poniedzialek. Dzierżż!!! Odpowiedz Link
dziad_borowy To system "Łazuka by się uśmiał" 31.03.06, 08:55 Szefostwo wielu firm walczy jak moze z powszechnym przekonaniem, ze nie lubie poniedzialkow. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link
aard cierpię na brak pieniędzy krótkotrwały 26.04.06, 23:02 właśnie, a gdzie wypłata...? Odpowiedz Link
dziad_borowy Re: wróć 27.04.06, 16:17 To jest chyba kalendarz szprotarianski. Dzierżżż!!! Odpowiedz Link
uerbe ... 30.03.06, 08:22 lolik2 napisała: > a dziś WYPŁATAAAAAAAAAA!! mnóstwo kur się pożre!!! a u mnie jeszcze nie ma... łe Odpowiedz Link
huann Re: no ba! 30.03.06, 23:41 lolik2 napisała: > a dziś WYPŁATAAAAAAAAAA!! mnóstwo kur się pożre!!! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10322&w=33884664&a=39504924 ;PPP Odpowiedz Link
moostank oooj....!!!!@#$%^$$$&*** 27.04.06, 16:23 nie obżeraj pan robotnika któren wraz z krową i kurą pracującą stanowi zdrrrrowy posiłek narodu Odpowiedz Link
cassani Chcę zrobić kolczyk w chujku. Sporo pytań! 27.04.06, 16:23 czy nie przeszkodzi mi to dąć w kontrabas? czy nie przeszkodzi mi to dąć? czy nie przeszkodzi mi to? czy nie przeszkodzi? czy nie? czy? Odpowiedz Link
aard ja też chcę zrobić kolczyk w cipce! 11.10.06, 15:46 ale najsampierw chcę mieć cipkę! Odpowiedz Link
michau.wisniewski a ja mam kolczyk w cipce! 11.10.06, 16:05 Ekehm, to znaczy... no dobra, to była transwestacja Mandaryny... Odpowiedz Link
vauban Re: co do gipsu 11.10.06, 23:10 To ostatnio uchodzę za eksperta i zaprawdę powiadam : A Wam nie przeszkadza, jak włoski szorstko szorują po Brodce <szur_szur>, uhum ? Odpowiedz Link
aard Generalnie Brodka 12.10.06, 13:28 jest to niczego. Oglądałem ją wczoraj w Vivie, jak się nudziłe w poczeklani u dentysty. Zarówno ona, jak i dentysta: bleh! Odpowiedz Link
huann Sporo pytań! 27.11.06, 20:02 オタネニンジン 出典: フリー百科事典『ウィキペディア(Wikipedia)』 移動: ナビゲーション, 検索 ? オタネニンジン 分類(クロンキスト体系) 界 : 植物界 Plantae 門 : 被子植物門 Magnoliophyta 綱 : 双子葉植物綱 Magnoliopsida 亜綱 : バラ亜綱 Rosidae 目 : セリ目 Apiales 科 : ウコギ科 Araliaceae 属 : トチバニンジン属 Panax 種 : オタネニンジン ginseng 学名 Panax ginseng 和名 オタネニンジン オタネニンジン (御種人参、Panax Ginseng) は、ウコギ科の多年草で、薬用植物とし て知られ、チョウセンニンジン(朝鮮人参)、コウライニンジン(高麗人参)、単にニン ジンとも呼ばれる。ニンジン(人参)の名称は、根の形が人間の姿を思わせることに由来 する。 目次 [非表示] * 1 概要 * 2 産地 * 3 利用法 * 4 その他 [編集] 概要 原産地は朝鮮半島で、中国東北部やロシア沿海州にかけて自生する。現在、全体の70%以 上が韓国と中国で栽培されているが、日本でも江戸時代から栽培されている。 日本では古くから「朝鮮人参」と呼ばれてきたが、韓国においては単に「人参」(インサ ム、인삼)と呼ぶ。韓国ではニンジンは「唐根」(タングン、당근)と呼び、明確に区別 する。土産物用、輸出用の人参製品には「高麗人参」(コリョインサム、고려인삼)と表 記されるが、これは現在の韓国で「朝鮮」という呼称を忌避することとの関連が考えられ る(なお「高麗」は、かつて朝鮮に存在した統一王朝の名称である)。 戦後、日本の人参取扱業者は輸入元の韓国に配慮して「朝鮮」の語を避けて「薬用人参」 と専ら称してきたが、「薬用」の名称が薬事法に抵触するとする行政指導を受け、呼称を 「高麗人参」(こうらいにんじん)に切り替えた。「高麗人参」の呼称は当初なじみが薄 かったものの、現在では消費者にも広く普及している。 「御種人参」の名は、江戸幕府の八代将軍徳川吉宗が対馬藩に命じて試植。その後各地の 大名に種を分け栽培を奨励したことに由来すると伝えられている。 [編集] 産地 古くから薬効が知られ珍重されていたが、栽培は困難であり18世紀はじめの朝鮮で初めて 成功した。韓国では忠清南道錦山郡と仁川広域市江華郡、北朝鮮では開城が産地として有 名。中国では長白山(白頭山)の麓で「長白山人参」として栽培される。日本では福島県 会津地方、長野県東信地方、島根県松江市大根島(旧八束町)などが産地として知られる。 栽培物より天然物の方が薬効が強いが、野生の人参の採取は非常に困難であり、産地では 高値で取引されている。 北米・中米ではアメリカ先住民 Odpowiedz Link
huann Krawcowa Jolanta Cedro ul mireckiego. Sporo pytań! 06.07.07, 12:12 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=171&w=65305242 z daleka widac wystawe jeje strojów. Odpowiedz Link
breblebrox Re: Krawcowa Jolanta Cedro ul mireckiego. Sporo p 08.07.07, 17:45 pp-tryk napisała: > sukie mojej siostrze (swiadowej) Bo to zła kobieta była. Odpowiedz Link
maginiak To ja mam pytanie 07.07.07, 21:54 Do czego tak dokładnie się przyczepia ten kolczyk? Odpowiedz Link
huann Re: To ja mam pytanie 07.07.07, 22:36 jeśli jest z rzepy do do psiego ogonu. jeśli natomiast jest z rzeżuchy to warząchwią do żuchwy. tak mniej więcej. a w ogóle to do Sterczu. Odpowiedz Link