Forum Sport Tenis
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

INDIAN WELLS.

IP: *.ny325.east.verizon.net 03.03.09, 04:43
    www.bnpparibasopen.org/3/players/default.asp
    Nie ma tam zwyczajowo dwoch najwiekszych wrogow siostr
    Radwanskich,czyli siostr Williams.
    Agniecha z 10 miejsca przesuwa sie wiec na 8 w rozstawce i czekamy
    na szczesliwe losowanie.
    Dla Jedrzejow i innych nieustabilizowanych emocjonalnie kibicow
    siostr Radwanskich male przypomnienie.
    W pierwszej 50-tce jest bardzo wile zawodniczek,ktore sa w stanie
    pokonac Agnieszke wlasnie w pierwszej rundzie,wiec nie liczmy na
    to,ze Agniecha niedlugo bedzie w pierwszej 5-tce ,jak to
    niepoprawni optymisci zyczyli sobie.

PS.Dla przypomnienia,ja stawialem(za co zostalem znienawidzony na
    tym i innych forach) ze Agnieszka w tym roku wypadnie z pierwszej 20-
    stki.
    Obserwuj wątek
      • Gość: tenisista a trzeba dodać, że trzeźwo i przytomnie typowałeś IP: *.chello.pl 03.03.09, 04:51
        ja też mówiłem że wypadnie i co? i teraz słyszysz jak Jędrzej niepoprawny fan
        już tu próbuje ją usprawiedliwiać że "musiał przyjść kryzys". czemu tego nie
        mówił pół roku jak mówiłem że Radwańska wpadła do 10 na chwilę i że jest to
        przypadek? mówiłem wtedy że inne tenisistki dały jej wygrać bo miały słabą
        formę, a nie Radwańska miała świetne mecze, tylko inne kiepskie. widzisz jak
        szatany odwracają kota ogonem! teraz zamiast powiedzieć jak prawda wygląda - po
        serii przypadków wreszcie tenisistki z WTA na światowym poziomie przypominają
        sobie swoją dobrą grę - mówią że po prostu Radwańska gra gorzej bo "musiał
        przyjść kryzys". bidaczki, żaden kryzys Radwańskiej, po prostu czołówka nie może
        zasypiać gruszek w popiele i nie może długo takich Radwańskich w top 16
        tolerować. to samo w tym roku stanie się z Simonem, Maciej zobaczysz.

ja stawiałem że Radwańska z hukiem wyleci z 10, a w ogóle że powinna być między
        25-40 miejscem. ale to zależy do wielu czynników, myślę że pod koniec tego roku
        z grubsza osiągalne - bycie poza pierwszą 30 :).

• maksimum Re: a trzeba dodać, że trzeźwo i przytomnie typow 03.03.09, 05:09
          Simon to anemia i zupelnie pasuje do pierwszej 10-tki.Jego mamcia w
          ogole ksztaltow nie ma,bo wyglada jak kupa miesa,wiec po kim on
          odziedziczyl swoje zdolnosci motoryczne?
      • Gość: Jędrzej Re: INDIAN WELLS. IP: *.chello.pl 03.03.09, 05:10
        Gość portalu: MACIEJ napisał(a):

> Dla Jedrzejow i innych nieustabilizowanych emocjonalnie kibicow

Czemu uważasz, ze jestem "emocjonalnie nieustabilizowany"? Ja jestem całkiem stabilny: zawsze wierzyłem w sukces Agi i dalej wierzę. Jej marne wyniki w tym sezonie są jedynie znakiem, że na ten sukces przyjdzie nam poczekać. Przewidywałem zresztą taką możliwość już wiosną ub. roku, kiedy zobaczyłem, że tata-trener zmienił rozważną niegdyś strategię i zaczął Agnieszkę przeciążać nazbyt częstymi - moim zdaniem - startami.

Byle tylko nie przyplątała się jakaś przewlekła kontuzja - jestem pewien, ze wczesniej czy później, nie w tym sezonie to za rok lub dwa, Agnieszka bedzie jeszcze błyszczeć na tenisowym firmamencie.

> PS.Dla przypomnienia,ja stawialem(za co zostalem znienawidzony na
        > tym i innych forach) ze Agnieszka w tym roku wypadnie z pierwszej 20-
        > stki.

Nienawiść? Pochlebiasz sobie. Raczej wstręt. Ten wstręt, który powszechnie budzisz ty i ten "tenisista" wynika nie stąd, że przewidujecie spadek Agi w rankingu, ale z tego, że czerpiecie z tego tak żywa satysfakcje, że utozsamiacie się z niepowodzeniem młodej ambitnej dziewczyny, która przecież niczym w życiu wam nie zaszkodziła.
        • maksimum Re: INDIAN WELLS. 03.03.09, 05:23
          > Przewidywałem zresztą taką możliwość już wiosną ub. roku, kiedy
          zobaczyłem, że tata-trener zmienił rozważną niegdyś strategię i
          zaczął Agnieszkę przeciążać nazbyt częstymi - moim zdaniem -
          >startami.

Zobacz,ze Wozniacki,Bartoli,czy Pennetta,ze o Zvonarevej nie wspomne
          graja wiecej niz Agnieszka i bobrze sie czuja.

www.sonyericssonwtatour.com/2/players/playerprofiles/playerbio.asp?PlayerID=313131

> Nienawiść? Pochlebiasz sobie. Raczej wstręt. Ten wstręt, który
          powszechnie budzisz ty i ten "tenisista" wynika nie stąd, że
          przewidujecie spadek Agi w rankingu, ale z tego, że czerpiecie z
          tego tak żywa satysfakcje, że utozsamiacie się
          > z niepowodzeniem młodej ambitnej dziewczyny, która przecież niczym
          >w życiu wam nie zaszkodziła.
          -------
          Gdybys myslal logicznie,to bys dawno zauwazyl,ze ani ja ani tenisista
          w niczym Agnieszce nie szkodzimy.Ona gra na kortach,a my piszemy na
          forum.Ani my jej nie szkodzimy,ani ona nam nie szkodzi.To sa zwykle
          przewidywania bazujace na jakosci gry i szczesliwych
          okolicznosciach,ktore przytrafily sie Agnieszce w 2008 roku.Teraz to
          szczescie sprzyjac bedzie innym i to tym ,ktore graja wcale nie
          gorzej niz Agnieszka.
          Dzisiaj przegrala z Na Li ,ktora jest #53 i szczescie dlugo ja
          omijalo,a nareszcie wraca do siebie.
          Nie mozna zakladac,ze szczesie musi sprzyjac tylko polskiej
          zawodniczce,bo to jest nacjonalizm i szowinizm.
          Na dluzsza mete licza sie umiejetnosci.
          • Gość: minimumminima Re: INDIAN WELLS. IP: *.chello.pl 08.03.09, 18:41
            "To sa zwykle przewidywania bazujace na jakosci gry i szczesliwych
            okolicznosciach,ktore przytrafily sie Agnieszce w 2008 roku".

za cos takiego gowniarzu to od kazdego przyzwoitego czlowieka to
            mozesz z miejsca tylko w mored dostac

pisac tak o zawodniczce ktora przez 3 lata pracowala na swoje
            osiagniecia , i to na samym poczatku seniorskiej kiariery i ktora ma
            jeszcze wiele lat przed soba

"Na dluzsza mete licza sie umiejetnosci" - wlasnie to i tylko to
            zadecydowala o sukcesie Agnieszki

co ty b... g... h.. s... osiagneles ?? tylko w morde bic

zero czlowieczesntwa - tylko zaslugujesz aby dzien w dzien dostawac
            w m..., dzien w dzien na dzien dobry, bo nie jestes g... godny tego
            aby zyc miedzy ludzmi

anonimowe g...
        • Gość: tenisista nie tłumacz się. nie ma nic w Tobie obiektywizmu. IP: *.chello.pl 03.03.09, 05:26
          wstręt to ja mam, nie wiem jak Maciej jak się lansuje taki styl gry jaki uprawia
          Radwańska i robi z niej gwiazdę tylko dlatego że jest Polką jak by nie było
          innych tematów traktując Polaków jak tenisowych idiotów. zażenowanie dotyka
          mnie, kiedy media "tenisowe" które już jakoś tam na tenisie się znać w
          odróżnieniu od masowych powinny, "zachwycają" się Radwańską totalnie
          nieobiektywnie komentując jej "sukcesy". kiedy Domachowska była 50 jakoś Ci nie
          przeszkadzało jak na antenie K. S. zżymał się na jej błędy i co chwila nie miał
          albo nic do powiedzenia o jej grze, albo mówił "no nie, nie da się tak wygrać
          meczu" i tego typu teksty, i jak krytykowano w każdym calu niemal jej styl gry.
          ale Radwańską za właśnie styl gry się tylko chwali, chociaż to jest najbardziej
          z największych totalne nieporozumienie, i robi ludziom wodę z mózgu. równą miarę
          do wszystkich? albo jak są lepsi i gorsi, to ja też mam swoje zdanie sympatie i
          antypatie. mnie WYNIK Radwańskiej za bardzo nie obchodzi, tak jak i wynik
          Domachowskiej, chociaż z sympatii dla całokształtu postawy Domachowskiej
          kibicuję jej wynikom, a z całokształtu postawy Radwańskiej która gra kiepski i
          nudny tenis jej wynikom kibicować nie zamierzam, ja po prostu nie życzę sobie
          żeby kosztem takich tenisistek jak Schnyder, Pennetta, Li, Schiavone, Suarez
          Navrro itp Radwańska była wyżej, jednocześnie przesłaniając cały horyzont
          tenisowy tylko dlatego że ma w Polsce prasę, i ktoś chce zrobić temat na jej
          "sukcesie". jej sukces to jej sukces. nie musi być mój i nie jest to sukces
          światowego tenisa. jak przegra Simon też będę miał dziką satysfakcję, a jak by
          tak Chardy i Nishikori w tym roku z Gonzalezem wpadł do top 8 i Tsonga i Gasquet
          a ostał się Nadal i Federer i jeszcze byśmy dokooptowali Blakea to byłbym w
          pełni szczęśliwy. a Ty tylko z tą Radwańską, i Radwańską. dobrze że przegrała,
          bo są lepsze od niej.

"wstręt" to raczej jednak Twoje odczucie. to jest niechęć do ludzi, którzy
          obiektywnie i rzeczowo argumentami przeciwstawiają się waszej szopce i
          hurraoptymizmowi i klakierstwu na rzecz Radwańskiej, nie wiem czy rozumiesz, ale
          my to bardziej adresujemy do was, i polskiego "piekiełka" tenisowego, niż do
          samej Radwańskiej. jej tenis jest jej sprawą. tylko za jakie grzechy ja mam w
          Polsce wysłuchiwać te durnostwa pod jej adresem skoro nieobiektywni kibice
          białoczerwnoej flagi i dyletanci w temacie tenisa, albo nie daj boże takie nudy
          co lubią Hingisy i cierpliwe nudne Hewitty próbują "klarować" swoje "tenisowe
          racje"? nie byłoby hurraoptymizmu i dybania na sukcesy Radwańskiej kosztem formy
          innych zawodniczek, nie byłoby zarozumialstwa Agi i jej "teamu" i tej hucpy w
          prasie, to i reakcja byłaby stosowna do okoliczności. nie byłoby fanów - nie
          byłoby antyfanów.

• maksimum Re: nie tłumacz się. nie ma nic w Tobie obiektywi 03.03.09, 06:09
            Zobaczylem Agnieszke po raz pierwszy na korcie nie tak dawno zreszta
            i co widze?
            Backhand ma slaby,serw ma bardzo slaby i na dodatek slabo biega po
            korcie,wiec co ona robi w pierwszej 10-tce?
            To musi byc jakies nieporozumienie.
            Wiec zaczalem porownywac jej gre ,do gry mojego syna,ktory ma 14 lat
            i jest amatorem,trenowanym przez amatora ojca.
            No wiec moj syn backhand ma slaby,serw ma slaby i slabo biega,czyli
            te same minusy co zawodowa Agnieszka.
            Niestety takiego woleja jak moj syn z konca kortu,to Agnieszka nie
            miala,nie ma i nigdy miec nie bedzie,bo to jest umiejetnosc wrecz
            unikalna.
            Niezmiernie rzadko widuje sie na najlepszych turniejach wolej z
            konca kortu na drugi koniec kortu tuz nad siatka,a moj syn to gra i
            to potrafi tak zagrac dwa razy z rzedu w jednym gemie.
            I jest to pilka nie do odebrania,bo idzie po rogach.
            Syn gra z 21 letnim studentem,ktory tenis traktuje bardzo powaznie i
            wygrywa z nim.
            • Gość: Jędrzej Portret internauty IP: *.chello.pl 03.03.09, 06:47
              maksimum napisał:

> takiego woleja jak moj syn z konca kortu,to Agnieszka nie
              > miala,nie ma i nigdy miec nie bedzie,bo to jest umiejetnosc wrecz
              > unikalna.
              > Niezmiernie rzadko widuje sie na najlepszych turniejach wolej z
              > konca kortu na drugi koniec kortu tuz nad siatka,a moj syn to gra i
              > to potrafi tak zagrac dwa razy z rzedu w jednym gemie.

O ile pamiętam twe wcześniejsze posty to także i Nadal z Federerem takiego woleja nie umieją grać.

Internet zdaje sie sprzyjać takim skrajnym, pozbawionym elementarnego samokrytycyzmu egotykom i samochwałom, jak Maciej i "tenisista". W realu takie ekstrema spotyka się dużo rzadziej. Ciekawe, skąd to się bierze? Ma ktoś jakąś teorię?
              • maksimum Re: Portret internauty 03.03.09, 14:34
                Gość portalu: Jędrzej napisał(a):

> maksimum napisał:
                >
                > > takiego woleja jak moj syn z konca kortu,to Agnieszka nie
                > > miala,nie ma i nigdy miec nie bedzie,bo to jest umiejetnosc
                wrecz unikalna.
                > > Niezmiernie rzadko widuje sie na najlepszych turniejach wolej z
                > > konca kortu na drugi koniec kortu tuz nad siatka,a moj syn to
                gra i to potrafi tak zagrac dwa razy z rzedu w jednym gemie.
                >
                > O ile pamiętam twe wcześniejsze posty to także i Nadal z Federerem
                >takiego woleja nie umieją grać.

U Nadala nigdy takiej zagrywki nie widzialem,wiec pewno nie umie
                tego zagrac.
                Nadal jest facetem od biegania,ktory pozwala sie pilce odbic na
                karcie i nastepnie silnie ja podkreci.
                Wyobraz sobie teraz taka sytuacje,ze zawodnik stoi na linii koncowej
                i pilka wlasnie zmierza do linii koncowej i 99,9% zawodnikow,w tym
                Nadal robi dwa kroki do tylu i po kozle odbija pilke.
                Moj syn robi 2 kroki do przodu i bierze ja z powietrza.
                Niewielu zawodnikow umie dobrze odbic pilke odbierajac ja na
                wysokosci kolan lub ponizej.
                Ty tego nie zrozumiesz,ani nie jestes w stanie sobie wyobrazic,ale
                to jest bardzo trudne i prawie nikt tego nie robi.
                Serena gra dobrze woleje z glebi kortu i moze ona by to umiala.

> Internet zdaje sie sprzyjać takim skrajnym, pozbawionym
                elementarnego samokrytycyzmu egotykom i samochwałom, jak Maciej
                i "tenisista". W realu takie ekstrema spotyka się dużo rzadziej.
                >Ciekawe, skąd to się bierze? Ma ktoś jakąś teorię?

Moja teoria jest taka,ze Ty w tenisa w zyciu nie grales,ale lubisz
                na ten temat bzdury pisac w oparciu o ranking.
      • Gość: Newcombe Re: INDIAN WELLS. IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.09, 13:11
        o tym dlaczego nie ma tam sióstr Williams i co z tego może wyniknąć - komentarz
        na bialeliniekortu.pl
        • Gość: MACIEJ Re: INDIAN WELLS. IP: 68.237.6.* 08.03.09, 15:29
          www.iwtg.net/
          Pogoda nie tam wyjscia i musi dopisac.Okres deszczowy skonczyl sie w
          lutym.

A.Radwanska w 2008 miala bardzo dobre losowanie i ciekawe czy w tym
          roku to sie powtorzy.
          www.bnpparibasopen.org/4/players/pastresults/default.asp?year=2008&typeStr=Singles&submitWomens=Go

Czy Aga ma w pierwszej rundzie bye??
          • Gość: Jędrzej Re: INDIAN WELLS. IP: *.chello.pl 08.03.09, 15:49

> Czy Aga ma w pierwszej rundzie bye??

W Indian Wells i na Key Biscayne wszystkie rozstawione zawodniczki (w liczbie 32) mają bye do II rundy. Można więc powiedzieć, że I runda w tych turniejach to jest tak naprawdę runda wstępna, w której 64 nierozstawione uczestniczki walczą między sobą o prawo do walki z rozstawionymi.
            • Gość: tenisista to bye ma różnić czymś Indian Wells od turniejów IP: *.chello.pl 08.03.09, 17:50
              wielkoszlemowych. i Miami, ale ja nigdy w tych turniejach wielkiej wagi się nie
              dopatrywałem. uważam że mają swoją pozycję 2 turnieje na ziemi z serii Masters,
              oraz turnieje Masters po US Open bo jest wyścig rankingowy i walka o pozycję w
              8. początek sezonu leniwy, AO dla mnie najmniej ważnym turniejem wielkoszlemowym
              bo jeszcze nie ma tej atmosfery i wejścia w sezon. między AO a turniejem w
              Rzymie, i Monte Carlo jak dla mnie nic się wielkiego nie dzieje. i jeszcze
              Madryt teraz. jakoś te amerykańskie Masters Series mnie nigdy nie podniecały,
              Paryż i ziemia, nie wiem jak to będzie w tym roku w Szanghaju ale chyba też cienko.

ja lubię turniej w Rzymie bo jest taka upalona ta ziemia i piłka się wysoko ale
              nie szybko odbija, sprawiedliwa nawierzchnia. Miami i Indian Wells jak tak jak
              wcześniej będzie przebiegało to takie sobie te turnieje dla mnie. oczywiście
              mówię o ATP.

a u pań? teraz będzie loteria, Williamsy przystopują, Szarapowa bez formy, więc
              znowu będzie do Wimbledonu bezkrólewie. może być dużo niespodzianek, zawodniczki
              polujące na ziemię są już myślami w sezonie cegalstym i będą się przyszykowywać
              do Rolanda Garrosa, a Miami i Indian Wells to po prostu "obowiązkowe" przystanki
              i szansa nastukania wielu punktów wynikających z rozstawienia. na te 2 turnieje
              typuję powodzenie :

Li, Zheng, Bartoli, Zvonarevej, Safiny, Jankovic, Demetievej, Kanepi, Azarenki,
              Mauresmo

to znaczy te powalczą najambitniej. ale może uderzyć też z formą jakaś
              niespodzianka.

• maksimum Re: to bye ma różnić czymś Indian Wells od turnie 08.03.09, 18:25
                Powiem szczerze,ze te bye zupelnie mnie sie nie podobaja,szczegolnie
                ze sa rundy kwalifikacyjne.Eliminowac 32 zawodniczki z turnieju,by
                tym lepszym ulatwic droge do sukcesu,to sie zupelnie mija z celem.

> a u pań? teraz będzie loteria, Williamsy przystopują,

Czy siostrom Williams kalkuluje sie odpuszczac tak duzy turniej,w
                ktorym na dodatek nie musialyby grac w pierwszej rundzie?
                Czy jest jakas taktyka za zaslona dymna,ze sie obrazily,bo co za
                sens sie obrazac na pieniadze i tytuly?

> Szarapowa bez formy,

A mnie sie zdaje,ze ona moze wszystkich pozytywnie zaskoczyc.

> więc znowu będzie do Wimbledonu bezkrólewie.

Spoko koles,przeciez wszystkie sie zleca do Rzymu i Paryza.

> Li, Zheng, Bartoli, Zvonarevej, Safiny, Jankovic, Demetievej,
                >Kanepi, Azarenki, Mauresmo

Ja tez widze chinsko-rosyjska koalicje w ataku na mojej
                ziemii,podczas gdy siostry Sisters lezakuja.

PS.Czy Ula tez bedzie grala w Indian Wells?
            • maksimum Re: INDIAN WELLS. 08.03.09, 18:05
              Gość portalu: Jędrzej napisał(a):

> W Indian Wells i na Key Biscayne wszystkie rozstawione zawodniczki
              (w liczbie 32) mają bye do II rundy. Można więc powiedzieć, że I
              runda w tych turniejach to jest tak naprawdę runda wstępna, w której
              64 nierozstawione uczestniczki walcz
              > ą między sobą o prawo do walki z rozstawionymi.
              --------
              Dzieki Jedrzej.Zauwazylem to ,gdy patrzylem na wyniki z zeszlego roku
              ze First rund ma tyle samo meczy co runda 64.
              www.bnpparibasopen.org/4/players/pastresults/default.asp?year=2008&typeStr=Singles&submitWomens=Go

W pierwszej chwili myslalem,ze umiescili tylko czesc pierwszej
              rundy,a pozniej skojarzylem to z faktem,ze jak Aga ma bye,to
              widocznie jest tylko polowa pierwszej rundy w grze.
              • Gość: minimumminima Re: INDIAN WELLS. IP: *.chello.pl 08.03.09, 18:55
                "Zobaczylem Agnieszke po raz pierwszy na korcie nie tak dawno
                zreszta
                i co widze?
                Backhand ma slaby,serw ma bardzo slaby i na dodatek slabo biega po
                korcie,wiec co ona robi w pierwszej 10-tce?
                To musi byc jakies nieporozumienie".

totalna kompromitacja, ty masz czelnosc oceniac gre zawodnikow?, tak
                ocenisz wszytkich?, nic dziwnego ze twoj 14 letni syn juz jest
                najlepsza rakieta swiata i tak juz mu zostanie do konca zycia, bo ma
                najmadrzejszego ojczylka pod sloncem:), jestes zerem umyslowym bo
                zupelny debil moze takie bzdety wypisywac i brac je powaznie:)

• maksimum Tenisisto,kiedy Blake'a ostatnio widziales? 09.03.09, 04:50
                  On moze kiedys i gral,a obecnie wyglada jakby sie z Serena na d...
                  zamienil.Przytyl strasznie i ledwo sie rusza po korcie.
                  Juz niedlugo 3-cia dycha go dopadnie i przyjdzie czas zwijac kram.
                  • Gość: MACIEJ USTA National Tennis Center IP: *.nycmny.east.verizon.net 09.03.09, 22:25
                    maps.google.com/
                    Tym razem napisz w okienku :"USTA National Tennis Center" i kliknij
                    na ten pierwszy wybor z lewej "12402 Roosevelt Ave" i wyskocza ci
                    stadiony na Flushing Meadows,a obok nich jest taki budynek z bialym
                    dachem,to jest miejsce,gdzie sa korty kryte i syn tam gral w
                    ostatnia sobote.

• Gość: MACIEJ Wyjatkowo szczesliwe losowanie Agnieszki. IP: *.nycmny.east.verizon.net 09.03.09, 22:58
                      Do 1/8 finalu powinna Agnieszka dojsc bez zadnych przeszkod
                      www.bnpparibasopen.org/4/assets/common/TrackIt.asp?file=/4/assets/pdfs/draws/09WTA_MDS1.pdf

bo wszystkie te,ktore sa w jej osemce sa do ogrania i pasuja
                      Radwanskiej.
                      Jest jedno ale.Wiec w drugiej rundzie Agnieszka moze trafic na
                      Schiavone,z ktora jednakowoz wygrywac nie umie i jesli Francesca
                      jest w formie,to sprawi naszej mistrzyni baty!
                      Schiavone to ulubienica tenisisty,wiec moze niech sie on na temat
                      ich ewentualnego meczu wypowie.
                      Jedno jest pewno,drugiej takiej latwej osemki nie ma w calym
                      turnieju.Ja sobie Aga tu nie poradzi,to nigdzie sobie nie poradzi.
                      • Gość: MACIEJ Ula niestety wylosowala bardzo zle. IP: *.nycmny.east.verizon.net 09.03.09, 23:01
                        www.bnpparibasopen.org/4/assets/common/TrackIt.asp?file=/4/assets/pdfs/draws/09WTA_MDS1.pdf

W drugiej rundzie trafia na Kuzniecova,a poza tym jest to bardzo
                        trudna osemka z Suarez -Navarro,Kanepi i Wozniacki,ze o Kuzniecovej
                        nie wspomne.
                        • Gość: tenisista no ale Ula nie mogła wylosować specjalnie "lepiej" IP: *.chello.pl 09.03.09, 23:29
                          zawsze się trafia w 2 rundzie na którąś rozstawioną, Kuzniecowa da jej chociaż
                          kilka gemów i będzie mogła Ula o wynik w secie powalczyć, może jakiś tie break?

• Gość: Jędrzej szczesliwe losowanie - czyzby? IP: *.chello.pl 09.03.09, 23:20
                        W drugiej rundzie Aga wylosowała najgorzej, jak tylko mogła. Trzeba pamiętać, że na mocy regulaminu Aga musiała w II rundzie dostać przeciwniczkę nierozstawioną. Otóż z wszystkich nierozstawionych, Schiavone jest dla Agi rywalką najtrudniejszą. Bilans bezpośrednich spotkań jest 3-0 na korzyść Franceski. Nie wiem też, dlaczego całą resztę "ósemki" Agnieszki uważasz za taka łatwą. Czy Alizé Cornet jest faktycznie łatwiejszą rywalką niż, powiedzmy, Cibulkova albo Bartoli? Nie sadzę.

Ale nie ma co się rozwodzć nad szczęściem czy nieszczęściem w losowaniu, trzeba grać i już.
                        • Gość: tenisista a Jędrzej może wiesz czemu Schiavone jest IP: *.chello.pl 09.03.09, 23:39
                          dla Agi taka najgroźniejsza? bo zawsze słyszeliśmy, że wiesz, Aga to głowa i
                          spryt, technika i kombinowanie, taktyka i opanowanie. że ona by wszystkie ograła
                          tylko siły nie ma. Schiavone jest niższa od niej, nie gra siłą, jest dobrze
                          przygotowana "ogólnie rozwojowo", ale nie gra siłą, gra nogami i głową, i
                          techniką. czemu Schiavone może Agę ogrywać, a np. wiele młodszych ma problemy
                          większe? dlatego, że albo nie są "waleczne" - Kuzniecowa itp, i dają prezenty,
                          chimeryczne. a Francesca jest. albo, to pokazuje że na takie argumenty gdzie
                          tenis z kontry nie robi na Schiavone wrażenia i ktoś też potrafi być regularny,
                          "na głowę" wcale Aga mocna nie jest, i gdyby miała grać kilka lat temu z
                          tenisistkami które grały tak że Schiavone w swojej OPTYMALNEJ FORMIE nie dawały
                          jej szans na więcej niż 10, mimo jej waleczności, jej ambicji, to by nigdy na 10
                          nie zaszła w życiu w karierze. wiesz że mam rację. wtedy dominował tenis
                          Clijsters, Henin, Mauresmo a Kuzniecowa to była zupełnie inna zawodniczka, nie
                          tak wypalona jak teraz.
                          nie wiem czy Schiavone jest najgroźniejsza z nierozstawionych - myślę że dla Agi
                          Stosur, Groenefeld, Li, Razzano (jak będzie grała tak jak w Dubaju), Dokic, są
                          równie groźne, niestety nie jest w formie. gdyby była - to by była w 16 a nie
                          poza 32.

• Gość: tenisista baaaaaaaaaaaaaaaardzoooooooooo się cieszę IP: *.chello.pl 09.03.09, 23:28
                        z tego losowania. mam nadzieję że Samanta Stosur udowodni Radwańskiej że z
                        OFENSYWNĄ grą w KLASYCZNYM stylu i TECHNICZNYM (styl serve & volley) nasza
                        panienka nie ma ŻADNYCH SZANS. bardzo ciekawy jestem takiego sprawdzianu
                        Radwańskiej na szybszych kortach. jeśli wygra Schiavone która jest jedną z 10
                        moich ulubionych tenisistek - to po pierwsze zawsze z Radwańską wygrywała więc
                        wiadomo kto jest lepsza, po drugie, jeśli przegra Schiavone to też dlatego że ma
                        beznadziejną formę ostatnio. ale Schiavone to też jest test dla Radwańskiej. w
                        obu meczach tenisistki nie prezentują szalonego tempa, atakują (niby tak jak Aga
                        lubi), jedna jednak rozprowadza inteligentnie i ma genialną technikę z głębi
                        kortu (Schiavone), druga prezentuje klasyczny ofensywny tenis przy siatce i
                        bardzo techniczny, choć zarazem siłowy. taki precyzyjny, ładny. każdą z tych
                        tenisistek stawiam za faworytkę. dale może być łatwo do meczu z Cornet - a to
                        jest podobna siła ognia więc podobny poziom. wolę Cornet "stylowo" ale to są
                        porównywalne dziś tenisistki. albo Szavay, albo Kirilenko - chciałbym zobaczyć
                        mecz z Kirilenko, bo Maryja jest tak o 20 klas lepsza od Radwańskiej, no ale
                        forma wiadoma.
                        więc tak 1 ma wolną
                        2 faworytka 3:1 jej przeciwniczka
                        potem raczej A. faworytka
                        4 runda są 3 tenisistki które są chimeryczne, ale będę za nimi.
                        potem nie ma szans najmniejszych ale potem to już chyba ćwierćfinał?

• Gość: j Re: USTA National Tennis Center IP: *.chello.pl 09.03.09, 23:03

> i kliknij
                      > na ten pierwszy wybor z lewej "12402 Roosevelt Ave"

Roosevelt to stara holenderska rodzina z Nowego jeszcze Amsterdamu. To nowojorska arystokracja, starsza od jakichkolwiek tam WASP-ów (nie mówiąc o Polonusach z Brooklynu).
                      • Gość: MACIEJ Indian Wells przy Fred Waring& Washington St. IP: *.nycmny.east.verizon.net 10.03.09, 03:21
                        maps.google.com/
                        A znalazles stadion w Indian Wells przy Fred Waring Dr i Washington
                        St.?
                        W Indian Wells ma stadion glowny i 2 mniejsze z trybunami ,a w NYC
                        poza stadionem glownym(Arthur Ashe) masz dwa stadiony mniejsze i na
                        kilku innych kortach tez sa trybuny.

PS.Moze za kilka lat syn zalatwi mnie darmowe bilety na turniej
                        joniorow.
                        • maksimum Jak jej Schiavone nie pogoni w 2 rundzie 10.03.09, 22:27
                          to zrobi to Safarova w 3-ciej.
                          www.sonyericssonwtatour.com/3/global/includes/TrackIt.asp?
                          file=http://www.sonyericssonwtatour.com/1/global/Pdfs/events/2009/ind
                          ianwells_draws.pdf
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka