IP: *.kalisz.mm.pl 22.09.10, 20:42
Wszyscy narzekają na Netię, maja tam niesamowity bałagan, nie szanują Klientów, oszukują, itp. A czy UKE - jako Regulator stojący na straży - coś z tym robi? Czy sprawdzają, kontrolują? No i wyciągają konsekwencje wobec tego operatora..... na stronach UKE znalazłem informacje dot. nałożonych kar przez Prezesa UKE na różnych Operatorów, no zwłaszcza na TP, ale nic nie znalazłem na tema kar nałożonych na Netię. Czy takie w ogóle były? Nawet przeglądając to forum i czytając wpisy abonentów Neti natrafia się na szereg nieprawidłowości....
Obserwuj wątek
    • Gość: Wezmyr Re: Netia IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.09.10, 15:48
      Nic nie robi. UKE znane jest ze swojej stronniczości, działań pod "publikę" (wystarczy spojerzeć na traktowanie kiedyś Tele2 czy teraz PLAY). Ja patrząc na "efektywność" tej instytucji zastanawiam się, dlaczego marnowane są moje pieniądze? Dlaczego kary nakładane na poszczególnych operatorów za identyczne nieprawidłowości są tak bardzo różne? Dlaczego wreszcie UKE udaje, że tworzy konkurencję na rynku (poprzez WLR i BSA) a nie zajmuje się stymulowaniem Netii właśnie (czy np. Dialogu) do budowy i rozbudowy sieci? Dlaczego wreszcie BSA i WLR działa tylko w jedną stronę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka