Dodaj do ulubionych

Play - ZWYKŁY oszust

17.12.10, 22:52
Również zostałam oszukana!
przeniosłam swój numer z orange do play.
Doładowałam konto za 30 zł i włączyłam taryfę PLay Fresh Darmowe
rozmowy i SMS-y w Play (umożliwiając sobie na miesięczne smsy i rozmowy w Play za darmo.) Korzystam, korzystam, aż tu nagle konczą mi się pieniądze na koncie, loguje się na play24 i widzę, że za wszzzzsytkie wykonane połączenia i wiadomosci do Play przez cały czas miałam pobierane pieniądze z konta. Wysyłam sms *111*33*2# by sprawdzić czy oby na pewno korzystam z tej opcji, okazuje się, ze owszem, na play24 tak samo. Więc o co chodzi? idę do salonu Baba rozkłada ręce, dokonuje "zgłoszenia", dzis dostałam odpowiedz od Beaty Bandoch:

"(...) Kolejna zmiana taryfy miała miejsce 23 listopada 2010 roku z Play Fresh Darmowe SMS-y do wszystkich na PLay Fresh Darmowe rozmowy i SMS-y w Play.Wszystkie zmiany taryf zostały poprawnie przez nas zrealizowane. Wszystkie bonusy były prawidłowo aktywowane na Pani koncie abonenckim.
Na podstawie powyższego Pani reklamacja została uznana za niezasadną. Tym samym Pani oczekiwania dotyczące ponownego przyznania bonusów uznane zostały za niezasadne (sic!)"

PYTAM JAK TO DO CHOLERY MOŻLIWE? Naprawdę robią z ludzi idiotów i myślą, że ujdzie im to na sucho. Ale ja NIE PODARUJĘ. nie chodzi o głupie 30zł! Wmawia mi, ze mam włączoną usługę i , ze działa poprawnie!

Odwołałam się od reklamacji, wysłałam historię kosztów i połączeń, gdzie jest czarno na białym, jakie koszty za jaki okres poniosłam. Doładowanie umożliwiające mi korzystanie z tej taryfy ważne było do 18.12.2010, ale doładowałam już dziś, także za 30 zł,(nie zmieniając już nic w taryfach) ku mojemu zdziwieniu nie pobrało za sms do play! I powiedzcie o co im chodzi? włączona cały czas, raz działa, raz nie, raz pisze za darmo, innym razem płace. P A R A N O J A
Obserwuj wątek
    • Gość: jagi48-60 Re: Play - ZWYKŁY oszust IP: *.net.azartsat.pl 07.12.11, 09:35
      Jestem również klientem Play i do czasu przeczytania tej informacji, wydawała mi się że, Play to jedna z niewielu f-m na których można polegać. Okazuje się jednak, że jest to kolejna, niemiła pomyłka.
    • Gość: Lukas Re: Play - ZWYKŁY oszust IP: *.ip.netia.com.pl 08.12.11, 09:00

Niestety, ale wydaje mi się, że błąd leżał po Pani stronie, gdyż:
      > Doładowałam konto za 30 zł i włączyłam taryfę PLay Fresh Darmowe
      > rozmowy i SMS-y w Play

Aby móc wykonywać darmowe połączenia w tej taryfie należy najpierw włączyć taryfę, a dopiero później (po sprawdzeniu czy się aktywowała, co może trwać do 24h) doładować konto kwotą, od której zależy liczba dni z darmowymi połączeniami.
      • Gość: lilka Re: Play - ZWYKŁY oszust IP: *.play-internet.pl 21.01.12, 19:56
        Dokładnie tak jest.
        Najpierw włącza się promocję, potem PO każdym doładowaniu dostaje się darmowe xxx to co się miało dostać na okres zależny od kwoty doładowania.

Konsultantka powiedziała dobrze, bo promocja była aktywowana, ale nie wyjaśniła wszystko do końca. Nie komentuję dlaczego.

Wszystkich, którzy myślą, że są oszukania przez Play polecam:
        1) najpierw przejrzeć stronę Play i regulaminy tego, co kupili
        2) zgłosić się na forum www.mojplay.pl
        3) spróbować rozwiązać swój problem na specjalnym wątku na forum TELEPOLIS
        no bo co poradzić, jak Państwo nie wiecie, z czego korzystacie i na co się godzicie.
    • Gość: tomasz k Re: Play - ZWYKŁY oszust IP: *.icpnet.pl 10.01.12, 15:11
      Kupiłem starter karty sim "PLEY".... nr postanowiłem użyć do reklamy zanim otworze firmę już chciałem sobie pozyskać rynek... Zainwestowałem w reklamę około1500zł. nie liczyłem miesięcy! ktoś mi podpowiedział idz do salonu PLEY i wez ten nr. w taryfie MIX tak wiec zrobiłem - pomyślałem fajna opcja (zarejestruje nr. firmowy itd.) lecz mam na pęknięty DOWÓD OSOBISTY . Nie zostałem spławiony . wczoraj sprawdzam telefonik dla czego milczy? -okazało sie ze pley wyłączył nr. bez poinformowania o tym ze wyłączają. Wiec postanowiłem zadzwonić - przedstawiłem konsultantowi swój problem jaki wynikł - i z dowodem i z tym ze nie otrzymałem sms-a ani telefonu z PLEY. NADMIENIAM ŻE PO TRAFIĄ WYSYŁAĆ SMS-Y Z NAGRODAMI FIKCYJNYMI ORAZ WYDZWANIAĆ Z PROMOCJAMI. I CO Z TYM ZROBIĆ? co teraz zrobić z 12.000 reklamy i 6000 które jest już wydane do ludzi....?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka