Dodaj do ulubionych

Problem, odwołanie ERA

IP: *.85-237-178.tkchopin.pl 19.12.10, 10:38
Tak mnie niosą emocje że aż muszę to opisać.

Jeszcze nigdy nie miałem problemu z erą aż do dnia dzisiejszego:) A więc zaczęło się to tak w pewnym momencie moja dziewczyna na swojej erze "tak tak" nie miała środków na koncie, no sprawa jasna ale ten numer służy tylko i wyłącznie do porozumiewania się ze mną, mam założone poprzez swój abonament sieć rodzinną, czyli krótko rzecz biorąc mam tyle minut do niej a ona do mnie że nie jesteśmy tego w stanie wygadać.

No też dzwonie, odbiera Pani z działu obsługi klienta(oczywiście każde połączenie do nich z mojego abonamentu kosztuje niepełne 2,50zł) no więc przedstawiam moją sytuacje, Pani mnie przeprasza i twierdzi że zaszedł błąd z ich strony, rozmowy zostały naliczone które nie powinny zostać naliczone(dzwoniła na mój numer płacąc, czyli numer który jest w sieci rodzinnej), w ciagu 60h mają zwrócić ok. 40zł. No wiec czekamy i zaraz dostajemy odpowiedź sms: "ERA: wykonuje Pani/Pan połączenie na błędny numer. Numer jest wybierany w postaci 668XXXXXX1(czyli 10cyforwy numer, który nie istnieje, twierdzą iż dodzwoniła się do mnie z błędnego numeru). Takiego numeru nie ma przypisanego do usługi sieci rodzinnej." -dostając tą wiadomość pomyślałem sobie iż po prostu jest to wiadomość automatyczna. Dzwonie po raz kolejny do obsługi sieci era, Pani odebrała i potraktowała mnie jako narwanego kolesia, który szuka problemu, wg tej Pani po prostu źle wybrałem numer ale się dodzwoniłem,więc muszę za to zapłacić, nie interesowało jej iż jest ten numer w sieci rodzinnej. Jaja totalne aż się śmiałem sam do siebie, wmawiała mi to z wielkim przekonaniem że ma rację, niesamowita gra aktorska. Kazała mi napisać odwołanie pisemne, gdzie odmówiłem i zażyczyłem rozmowy z przełożonym, pani oczywiście odmówiła. No więc wkurzony rozłączyłem się, poszedłem po telefon firmowy, dzwoniąc po raz kolejny, zostałem potraktowany nagle trochę poważniej, zażyczyłem sobie racjonalnego wytłumaczenia, Pani zamilkła nie wiedziała co powiedzieć, więc poprosiłem o rozmowę z przełożonym, Pani odmówiła i powiedziała iż nie jest to możliwe. Ale szukając wytłumaczenia poszła zapytać przełożonej co ma mi wmawiać:). Po chwili Pani się zgłosiła i po prostu przeczytała mi sms:)
Rozłączyłem się, opadają mi ręce. Najśmieszniejsze jest w tym wszystkich że jak wybieram numer na który jak twierdzą że dzwoniłem mówią że jest to nieprawidłowy numer, choć nie kiedy udaje dodzwonić się:) Zresztą sami sprawdźcie, wpiszcie jakiś numer i na samym końcu, jako 10 cyfre wpiszcie 1.
Dodając do tego wszystkiego płacę co miesiąc 200zł za mój abonament. Myślę że era ma zbyt wielu klientów. Może chcą odciążyć swoją sieć.
Obserwuj wątek
    • Gość: jagi48-60 Re: Problem, odwołanie ERA!!!!!!!! IP: *.net.azartsat.pl 07.12.11, 09:08
      Era to wprawdzie przeszłość? Tj. Ci którzy schowali się pod T-mobile! To Ci którzy w bandycki sposób wykorzystują przepisy, które dała im RP-dziś to kolor buraka ew. jak kto woli kolor biskupi! Walczę z Era wiele lat. Zabrała mi wiele życia, zdrowia i nerwów! Dzisiaj wchodzę z nimi na salę sądowa, choć dla mnie będzie to raczej arena. Era nie miała i nie ma żadnych skrupułów, kłamała, oszukiwała i znęcała się. Co gorsze, a może najgorsze to właśnie w ten sposób szkoliła swoich dilerów-pracowników! Wprawdzie Pan D... z Ery zabronił mi na piśmie publikowania czegokolwiek co jest związane z Erą, ale jestem nie posłuszny! Szanowni Telelekceważeni, wprawdzie nie wiem czy ta informacja ukaże się ale, będę próbował przekazać Wam wszystko co mam od nich na piśmie tj. od momentu podpisania umowy, do bandyckich zachowań tej f-my tj. między innymi potrafili nawet przekazywać do Sądu mylne informacje. Te wątki wieloletniego, moralnego i psychicznego znęcania się nade mną spróbuję Wam przekazać! Chwilowo pomijam straty finansowe.Ja wiecie karani byli karami 7 i 20mln. zł. dwóch dilerów straciło życie, a szkoda bo byli to młodzi ludzie! Efekt końcowy to zmiana szyldu. Nie chcę ukrywać się za niczyimi plecami i dlatego gdybyście mieli ciekawe wątki proszę przekażcie je na jagi48-60@go2.pl, a ja postaram się ni mi podzielić w Sądzie. Do UKE nie miejcie wielkich pretensji gdyż jest to instytucja, która musi znaleźć się pomiędzy "stronami".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka