Dodaj do ulubionych

Abonent vs Dialog vs TP vs monterzy

14.03.12, 17:41
Witam, jestem abonentem Dialogu na łączu TP. Status łącza ze portalu Dialogu wygląda następująco: ,,Linia POTS - Usługa DIALOG WLR". Zamówiłem w Dialogu usługę CLIP 26.02.2012. Do dnia obecnego usługa ta nie działa. Dzwoniłem dwukrotnie do Telefonicznego Biura Obsługi Dialogu zgłaszając fakt iż usługa CLIP nie działa. Zgłoszenie moje potraktowano jako awarię. Po pierwszym telefonie sprawdziłem status zgłoszenia - awaria usunięta. Niestety usługa nadal nie działa. Drugie zgłoszenie również potraktowano jako awarię. Tym razem zadzwonił do mnie jeden z monterów (lub dyspozytor z centrali monterów - podległy TP) z informacją, że usługa CLIP nie m prawa działać na moim łączu.

Chciałem zapytać czy zawsze firmy telekomunikacyjne najpierw włączają czy też aktywują usługę a dopiero po naliczeniu kosztów i pierwszych zgłoszeniach klientów sprawdzają czy tak naprawdę usługi przez nich JUŻ świadczone mają w ogóle prawo działać. To chyba powinno być w odwrotnej kolejności. Najpierw sprawdzam możliwości działania a dopiero po tym naliczam koszty i włączam usługę.

Zależy mi na usłudze CLIP. Co w tej sytuacji robić. Do kogo się zwracać. Dialog odsyła mnie do TP, a TP do Dialogu. Pogubiłem się w tym wszystkim.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc i sugestię.
Obserwuj wątek
    • Gość: hol Re: Abonent vs Dialog vs TP vs monterzy IP: *.CNet.Gawex.PL 14.03.12, 22:42
      komu płacisz u tego reklamujesz nie działanie usługi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka