08.11.12, 19:27
Właśnie w TV Trwam produkuje się jakaś pani mecenas o masonach. I tu pytanie. Czy prawdą jest że w ustawodawstwie Norwegii jest zapis że żadna osoba na stanowisku publicznym (minister, policjant itp.) nie może być członkiem Loży Masońskiej?
Obserwuj wątek
    • keepersmaid Re: Masoni... 08.11.12, 20:59
      Nie sadze.
      Siedziba norweskiej masonerii jest tuz kolo parlamentu i do 1905 r krolowie byli jej Wielkimi Mistrzami...
      Ewentualnie moze byc jakis zapis o deklarowaniu przynaleznosci przy wstepowaniu na urzad, ale i w to watpie, nie w demokratycznym panstwie.
      • 1zorro-bis Re: Masoni... 09.11.12, 12:42
        watpie. Bo niby dlaczego?smirk
    • man_sapiens Re: Masoni... 11.11.12, 19:25
      Skoro mogą być w różnych partiach, kościołach, klubach sportowych, orkiestrach dętych i kółkach różańcowych - to czemu akurat loże masońskie miałyby być zakazane?
      • jedzoslaw Re: Masoni... 11.11.12, 23:03
        Szczerze mówiąc, nie słyszałem jeszcze osobiście księdza, który straszyłby masonami. Czy naprawdę księża nadal tym straszą, poza oczywiście wiadomym radyjem?
        • loczek62 Re: Masoni... 11.11.12, 23:13
          jedzoslaw napisał:

> Szczerze mówiąc, nie słyszałem jeszcze osobiście księdza, który straszyłby maso
          > nami. Czy naprawdę księża nadal tym straszą, poza oczywiście wiadomym radyjem?

Może nie pokazują tego o czym naprawdę myślą? Bo to wiedza tylko dla zaufanych?
          • keepersmaid Re: Masoni... 13.11.12, 01:35
            Ktory to biskup mowil, ze kosciol jest atakowany przez srodowiska liberalne i masonskie?
            To nie tak dawno bylo...
            • loczek62 Re: Masoni... 13.11.12, 12:24
              keepersmaid napisała:

> Ktory to biskup mowil, ze kosciol jest atakowany przez srodowiska liberalne i m
              > asonskie?
              > To nie tak dawno bylo...

wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/380493,biskup-pieronek-masoni-maja-wplywy-w-brukseli-i-strasburgu.html
              • keepersmaid Re: Masoni... 14.11.12, 01:26
                Dziekuje, dokladnie o to mi chodzilo (chocia bardziej o to pierwsze stwierdzenie niz o Pieronka, ktory nota bene ma racje - UE to ogolnie taki masonski pomysl... hi hi).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka