Dodaj do ulubionych

Chcieli pomóc dzieciom - teraz spłacają kredyty

22.02.13, 23:18
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13441282,Chcieli_pomoc_dzieciom___teraz_splacaja_kredyty_bankowe.html#BoxWiadTxt
Wójt, dyrektor szkoły i nauczyciele do kasacji. A tym biednym ludziom potrzebny prawnik.
Obserwuj wątek
    • skiela1 Re: Chcieli pomóc dzieciom - teraz spłacają kredy 23.02.13, 00:23
      Na dokumentach zlozyli 8 podpisow.Albo nie rozumieja co czytaja, albo nie czytaja drobnego druku.
      Kurs dla rodzicow by sie przydal ..zeby sie podciagneli.
      • jedzoslaw Re: Chcieli pomóc dzieciom - teraz spłacają kredy 23.02.13, 00:33
        Ale jakim prawem naciska się ich na zakup kursów? I jakim prawem zdobywa się dostęp do danych osobowych od dzieci?
        • skiela1 Re: Chcieli pomóc dzieciom - teraz spłacają kredy 23.02.13, 01:32
          jedzoslaw napisał:

> Ale jakim prawem naciska się ich na zakup kursów?
          >

Jeden rodzic na 30 nie kupil smile

I jakim prawem zdobywa się do
          > stęp do danych osobowych od dzieci?

Nie wiem jak to wyglada w Polsce,moze jest podobnie jak u mnie..
          Kiedy dziecko zaczyna szkole wypelnia sie rozne formularze osobowe i tam sa odpowiednie klauzule dotyczace prywatnosci .Rodzice podpisujac wyrazaja zgode (albo nie ) na przetwarzanie danych.Moze i oni kiedys_cos_podpisywali dokladnie nie czytajac, a teraz sa pretensje.
          Jak tam naprawde bylo to ja nie wiem.
          • ewa9717 Re: Chcieli pomóc dzieciom - teraz spłacają kredy 23.02.13, 09:36
            Nie, u nas chyba jeszcze czegoś takiego przy zapisie dziecka do szkoły nie ma.
            Jest natomiast tak, że po szkołach chodzą przedstawiciele róznych firm szukających klienteli na swoje usługi. I chyba tylko od woli dyrektora zależy, czy ich się do klas wpuści, czy nie. Nieuczciwe jest zbieranie danych od uczniów i nauczyciel powinien natychmiast zastopować takie próby. Natomiast cała reszta to już zależy od rodziców: jednak coś podpisywali, czyż nie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka