jedzoslaw 22.02.13, 23:18 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13441282,Chcieli_pomoc_dzieciom___teraz_splacaja_kredyty_bankowe.html#BoxWiadTxt Wójt, dyrektor szkoły i nauczyciele do kasacji. A tym biednym ludziom potrzebny prawnik. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skiela1 Re: Chcieli pomóc dzieciom - teraz spłacają kredy 23.02.13, 00:23 Na dokumentach zlozyli 8 podpisow.Albo nie rozumieja co czytaja, albo nie czytaja drobnego druku. Kurs dla rodzicow by sie przydal ..zeby sie podciagneli. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Chcieli pomóc dzieciom - teraz spłacają kredy 23.02.13, 00:33 Ale jakim prawem naciska się ich na zakup kursów? I jakim prawem zdobywa się dostęp do danych osobowych od dzieci? Odpowiedz Link
skiela1 Re: Chcieli pomóc dzieciom - teraz spłacają kredy 23.02.13, 01:32 jedzoslaw napisał: > Ale jakim prawem naciska się ich na zakup kursów? > Jeden rodzic na 30 nie kupil I jakim prawem zdobywa się do > stęp do danych osobowych od dzieci? Nie wiem jak to wyglada w Polsce,moze jest podobnie jak u mnie.. Kiedy dziecko zaczyna szkole wypelnia sie rozne formularze osobowe i tam sa odpowiednie klauzule dotyczace prywatnosci .Rodzice podpisujac wyrazaja zgode (albo nie ) na przetwarzanie danych.Moze i oni kiedys_cos_podpisywali dokladnie nie czytajac, a teraz sa pretensje. Jak tam naprawde bylo to ja nie wiem. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Chcieli pomóc dzieciom - teraz spłacają kredy 23.02.13, 09:36 Nie, u nas chyba jeszcze czegoś takiego przy zapisie dziecka do szkoły nie ma. Jest natomiast tak, że po szkołach chodzą przedstawiciele róznych firm szukających klienteli na swoje usługi. I chyba tylko od woli dyrektora zależy, czy ich się do klas wpuści, czy nie. Nieuczciwe jest zbieranie danych od uczniów i nauczyciel powinien natychmiast zastopować takie próby. Natomiast cała reszta to już zależy od rodziców: jednak coś podpisywali, czyż nie? Odpowiedz Link