skiela1 20.06.15, 16:51 wiem,ze to tak jakby wolal na pustyni... ale moze ktos z Was probowal tej metody. Pieke sernik ale szkoda mi zepsuc swiatciast.pl/36777,problem-z-opadajacym-sernikiem.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jhbsk Re: Problem z opadajacym sernikiem 22.06.15, 10:43 Nie próbowałam. Piekę serniki dosyć często i wg mnie prawdziwy sernik tak ma. Najpierw rośnie a potem opada. Z tym, że jeśli opada równo i jest płaski to jest w porządku. Serniki robię bez proszków do pieczenia i dodatków typu sernix. Dodaję do masy serowej pianę i ona powoduje rośnięcie. A że masa serowa jest ciężka to sernik opada. Sernik opadnięty to nie jest sernik zepsuty! Odpowiedz Link
skiela1 Re: Problem z opadajacym sernikiem 22.06.15, 14:54 jhbsk napisała: Sernik opadnięty to nie jest sernik zepsuty! To wiem Chodzilo mi o to jak wyjme podczas pieczenia, wtedy sie zrobi po prostu zakalec . Odpowiedz Link
jhbsk Re: Problem z opadajacym sernikiem 23.06.15, 12:24 Takich manewrów nie próbowałam. Może się mylę, ale mam wrażenie, że generalnie ciasta nie lubią wyciągania w trakcie pieczenia. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Problem z opadajacym sernikiem 23.06.15, 14:58 sibeliuss napisał: > To po co wyjmujesz? no wlasnie nie probowalam tej metody a jednak ciekawi mnie czy jest tak jak pisza. Kupie 25 dkg sera ,wyprobuje.Jakby co to mala strata. Odpowiedz Link