Dodaj do ulubionych

Prawie roczek

IP: *.cm-7-8b.dynamic.ziggo.nl 27.06.12, 23:28
Bardzo prodze o ocene schematu zywienia:
- godz. 7.00: 200mml pepti 2
- godz. 8.30: owocki, pol kromeczki chleba z szyneczka albo rybka
- godz 12.00: kaszka ryzowa na 150mml mleka pepti, pol kromeczki chleba z szyneczka, co drugi dzien zoltko na miekko
- godz. 16.00: obiadek: warzywa z mieskiem lub rybka
- godz. 19.00: 200 mml pepti 2

Zaczynam powoli i ze strachem "dorosle"jedzenie na obiadek np. nalesniczki, wieprzowina. Powoli zaczynam lekko solic potrawy. Nie wiem czy to nie za wczesnie.

Z gory dziekuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • tuya Re: Prawie roczek 28.06.12, 13:32
      A to na pewno wieprzowina a nie wieprzowinka? ;)

Moim zdaniem schemat ok, solić bym dalej nie soliła.
    • zuzinkas Re: Prawie roczek 28.06.12, 13:39
      a straczkowych nie podajesz? tylko mieso/ryba, ryba/mieso.. albo samej kaszy/ryzu tylko z warzywami?
      jak dla mnie za duzo miesa i generalnie bialka zwierzecego..
      • Gość: Milamala Re: Prawie roczek IP: *.cm-7-8b.dynamic.ziggo.nl 29.06.12, 00:11
        Straczkowe ujelam w warzywach.
        A jakie straczkowe Ty podajesz?Bo ja jestem dosc monotonna, wlasciwie tylko jeden rodzaj.

A co bys podala zamiast miesa?
        • zuzinkas Re: Prawie roczek 29.06.12, 17:08
          ja podaje albo straczkowe albo ryby (mięsa w domu nie jemy bo dziec..i jedzą 3 razy w tyg w zlobku) i nie podaje razem w tym samym posilku.. pozatym często podaje posiłki bez ryb czy straczkowych w końcu białko znajduje sie też w orzechach czy razowych zbożach... dodatkowo twoje dziecko pije też mleko które też dostarcza białka..
          podaje wszystkie straczkowe.. ciecierzyce, groch, fasole , soczewice , azuki , groszek..
    • agnieszka.lelen Re: Prawie roczek 29.06.12, 00:17
      Niemowlętom i małym dzieciom nie należy podawać jajek niedogotowanych (z uwagi na możliwe zakażenie). Brakuje drugiego dania warzywnego. Należy unikać dosalania potraw.
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie
      • Gość: Milamala Re: Prawie roczek IP: *.cm-7-8b.dynamic.ziggo.nl 29.06.12, 09:33
        Bardzo dziekuje za odpowiedz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka