Dodaj do ulubionych

Zupa pomidorowa

IP: *.olsztyn.mm.pl 15.05.14, 10:35
Mój synek 7.5 miesiąca uwielbia pomidorową zupkę z Hippa.
Jak mogę mu ugotować w domu taką co będzie lepsze koncentrat czy pomidory z puszki?
Do koncentratu nie jestem przekonana a swieże pomidory jeszcze mają pewnie więcej chemi niż wartosci.
Jakies rady?\
Będę wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • 3luna3 Re: Zupa pomidorowa 15.05.14, 11:18
      W zupce ze słoika masz zapewne to samo, co w koncentracie...
      • 3luna3 Re: Zupa pomidorowa 15.05.14, 11:21
        mleko, śmietana, sól - fajnie;>
        • Gość: ela2225 Re: Zupa pomidorowa IP: *.olsztyn.mm.pl 15.05.14, 11:40
          Ja pytałąm z czego najlepiej ugotować zupkę w domu?
          A ty zaraz z krytyka.
          Wredne to trochę nie sądzisz?
          • 3luna3 Re: Zupa pomidorowa 15.05.14, 11:43
            Zwróciłam Ci uwagę, może nie doczytałaś składu, nie wiem co w tym wrednego? :O
            Najlepszy byłby domowy przecier, ale jeśli nie masz to daj to, co masz. Niebawem będą prawdziwe pomidory.
            • dansch Re: Zupa pomidorowa 17.05.14, 22:23
              ja czekałam z pomidorową na gruntowe pomidory rodziców. Też radzę Ci poczekać na pomidory gruntowe...zleci migusiem do lata.

• Gość: niuniek3 Re: Zupa pomidorowa IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.14, 20:41
      Ja robię z przecieru pomidorowego valfrutta. Na surowomamały też ten przecier je.
      zresztą z czego nie zrobisz nie będzie gorsza niż ta ze sloika. W sloikach są te same warzywa co w sklepie.
    • agnieszka.lelen Re: Zupa pomidorowa 19.05.14, 19:07
      Proszę porównać skład koncentratu i pomidorów z puszki.
      Najlepiej byłoby poczekać na sezon zbioru pomidorów i/albo przyrządzić z przecieru (najlepiej z dojrzałych pomidorów)
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka