tajemniczy_ogrod 17.01.10, 15:32 zastanawiam się nad dietą Dukana ale boje się efektu jo-jo. Czy u kogoś z Was pojawiły się dodatkowe kg po zakończeniu diety?? Link Zgłoś Obserwuj wątek
marninor Re: efekt jo-jo 17.01.10, 16:54 jeśli będziesz ściśle trzymać się zaleceń i doprowadzisz diete do końca to nie będzie efektu jo-jo Link Zgłoś
bubster Re: efekt jo-jo 18.01.10, 10:09 my jesteśmy raczej w trakcie więc nie wiemy :-) ale moi znajomi schudli w lato i ciągle nie mają jojo Link Zgłoś
dsawaa Re: efekt jo-jo 18.01.10, 15:34 "normalne" jedzenie (na jakie można przejść po stabilizacji, czyli po skończeniu diety) to jest jedzenie umiarkowane, można jeść wszytsko ale w bardzo rosdądnych ilościach, bo jeśli znowu będziesz nadużywała produktów, które doprowadziły cie do nadwagi to niestety efekt jo-jo się pojawi. cudów nie ma... Link Zgłoś
kaga9 Re: efekt jo-jo 05.02.10, 23:24 Myślę, że długość diety (czyli w większości przypadków kilka miesięcy, u mnie np. koniec III fazy jest przewidziany na... listopad, łomatko) jest obliczona na to, że po prostu odzwyczaimy się od pewnych rzeczy i nawet już nie będzie nas ciągnąć np. do ptasiego mleczka (nie wierzę w to, co napisałam;P) i stąd nadzieja na brak jo-jo. Link Zgłoś
michalina_79 Re: efekt jo-jo 06.02.10, 08:24 nic się nie dzieje bez przyczyny, jeśli po diecie wraca się do nawyków sprzed diety i objada się wszystkim, no na nic ta dieta, tu haczykiem jest to żeby nie wracać właśnie do takiego jedzenia.Wiadomo, że nie można oprzeć się słodyczom itp, ale myślę że po diecie wystarczy tylko zachować umiar a nie powinny wrócić kilogramy, patrząc na wynik mojego testu gdzie etap stabilizacji mam oznaczony na kwiecien 2011 to myślę że zakorzenią się zdrowe nawyki do tego czasu i efektu jo-jo nie biore już pod uwagę Link Zgłoś
majeczka262 Re: efekt jo-jo 10.02.10, 22:01 Ja zakończyłam dietkę w czerwcu i kg stały, jednak zapominałam o 1 dniu proteinkowym to raz,a 2 żarłam na potęgę i w zimie mi 6kg przybyło,ale od 1 lutego znowu jestem na dietce i 3kg mniej:) Po prostu po powrocie jemy,a nie żremy:D Link Zgłoś
michalina_79 Re: efekt jo-jo 11.02.10, 08:11 tylko jak się zacznie normalnie "żreć" to po takich ograniczeniach w diecie wpada się w wir jedzenia, tak jak by chciało się nadrobić ten czas co się było na diecie ----------------------------- Link Zgłoś
ka_enigma Re: efekt jo-jo 12.02.10, 07:59 Ja słyszałam tylko złą opinię (że jest potworny efekt jojo) od dziewczyny, która krytykuję dietę namiętnie bo nie przetrwałam na niej kilku dni (moja sąsiadka) :) Link Zgłoś