bubster 02.02.10, 09:24 W ciągu 2 dni waga + 2 kg :-( Do miesiączki daleko, więc to nie to. Grzechy przeciw diecie = 0 Zatrzymana woda? Link Zgłoś Obserwuj wątek
ancia2007 Re: Dół :-( 03.02.10, 10:33 Bubster, a napisz mi jaki mialas jadlospis przez ostatnie kilka dni? Przeanalizujemy i pomozemy cos na pewno ;) Link Zgłoś
bubster Re: Dół :-( 03.02.10, 10:39 Dużo mięsa chudego - przeważnie pierś kurczaka Nabiał - kefiry naturalne, ser bialy odtłuszczony. Jajka Pomidory, brukselki (akurat dni z warzywami), sałata woda mineralna niskodowa (2-3 litry) cola zero łosoś norweski wędzony serki wiejskie light serki piątnica domowe 3 łyżki otrębów nie pamiętam dokładnie w jakim rozkładzie Link Zgłoś
ancia2007 Re: Dół :-( 04.02.10, 00:42 > Dużo mięsa chudego - przeważnie pierś kurczaka - super, moze wlącz więcej wołowiny? > Nabiał - kefiry naturalne, ser bialy odtłuszczony. -ok, tylko pamietaj - nabiał jako dodatek do protein mięsnych, nie jako główne dania! > Jajka - postaraj się jesc dużo białek, mniej żółtek > Pomidory, brukselki (akurat dni z warzywami), sałata - brukselka działą wzdymająco, ale to akurat nie powinno miec wpływu. Spróbuj warzywa traktowac jako dodatek, nie jako dania główne. Mne warzywa bardzo hamują wagę. > woda mineralna niskodowa (2-3 litry) - super! > cola zero - no własnie, spróbuj odstawic na jakis czas - mnie cola zero zatrzymuje wodę w organizmie, a co za tym idzie - waga zaczyna mnie wtedy wkurzac bo wzrasta > łosoś norweski wędzony - super > serki wiejskie light - super, jako dodatki > serki piątnica domowe - z zawartoscia tłuszczu < 4%? > 3 łyżki otrębów - super To takie mini komentarze ;) Spróbuj oprzec się na mięsie (wołowina, cielęcina, drób, ryby) a nabiał traktowac jako skromny dodatek do nich. Na P+W zaczynaj od włączania minimalnych ilosci warzyw a zwiększaj je z kolejnym dniem. Spróbuj tez pic wiecej wody. Ja wiem ze trudno, ale lepiej wiecej niz mniej. Odstaw Colę Zero, zobaczysz czy to ma na ciebie jakikolwiek wpływ. No i postaraj się przez kilka dni jesc napoźniej o 20. Czekam na relację ;) Link Zgłoś
bubster Re: Dół :-( 04.02.10, 09:16 ancia2007 napisała: > > Dużo mięsa chudego - przeważnie pierś kurczaka > - super, moze wlącz więcej wołowiny? wołowine tez jem > > Nabiał - kefiry naturalne, ser bialy odtłuszczony. > -ok, tylko pamietaj - nabiał jako dodatek do protein mięsnych, nie > jako główne dania! jako głowne jem tylko na śniadanie na obiad mięcho, kolacja ryba > > Jajka > - postaraj się jesc dużo białek, mniej żółtek przeważnie wogóle nie jem dużo jajek > > Pomidory, brukselki (akurat dni z warzywami), sałata > - brukselka działą wzdymająco, ale to akurat nie powinno miec > wpływu. Spróbuj warzywa traktowac jako dodatek, nie jako dania > główne. Mne warzywa bardzo hamują wagę. właśnie tak robię :-( > > woda mineralna niskodowa (2-3 litry) > - super! > > cola zero > - no własnie, spróbuj odstawic na jakis czas - mnie cola zero > zatrzymuje wodę w organizmie, a co za tym idzie - waga zaczyna mnie > wtedy wkurzac bo wzrasta > > serki piątnica domowe > - z zawartoscia tłuszczu < 4%? jakieś 3-4% > > 3 łyżki otrębów > - super > > To takie mini komentarze ;) > Spróbuj oprzec się na mięsie (wołowina, cielęcina, drób, ryby) a > nabiał traktowac jako skromny dodatek do nich. Na P+W zaczynaj od > włączania minimalnych ilosci warzyw a zwiększaj je z kolejnym dniem. ja to wiem :-( i tak robię :-( i nic :-( > > Spróbuj tez pic wiecej wody. Ja wiem ze trudno, ale lepiej wiecej > niz mniej. piję co najmniej 2 litry wody, do tego dochodzi herbata czyli 3-4 litry na dzień Odstaw Colę Zero, zobaczysz czy to ma na ciebie > jakikolwiek wpływ. z moich obserwacji we wczesniejszych dniach to raczej nie hamuje, ale sprawdzę No i postaraj się przez kilka dni jesc napoźniej > o 20. właściwie to jest chyba jedyna rzecz której nie robię jem 21-22 ale ide spać 24-albo póżniej spróbuję jeść do 20 > Czekam na relację ;) ok :-) na razie jeszcze się trzymam "na nadziei" w weekend zbadam tarczycę (jestem Hashimotką), chociaż tu się nie spodziewam niczego Link Zgłoś
bubster pytanie 08.02.10, 11:36 A teraz spadło, po 3 dniach na białkach. Co to może być? Czy owulacja zatrzymuje wodę? Czy przez fazę z warzywami aż tak mogła zatrzymac mi się woda? czy to cos innego? Link Zgłoś
mobu Re: pytanie 17.02.10, 15:26 W książce czytałam, że na fazie proteiny+warzywa spadek wagi może się zatrzymać albo nawet będzie więcej kg. Dukan pisze, że nie należy się tym przejmować, bo organizm po proteinowym szoku rzuca się na warzywa i zatrzymuje wodę w organiźmie, ale proces chudnięcia (spalania tłuszczu) nadal postępuje, tylko nie widać go na wadze. W momencie przejścia na same proteiny waga zaraz spadnie, bo znowu zejdzie woda. To mogą być takie skoki. Link Zgłoś
joanb333 Re: pytanie 18.02.10, 08:11 Mi w ostatnim czasie zatrzymał się spadek na cały tydzień, ale w zasadzie nic nie przybrałam tylko po prostu stanęło. A teraz od nowa ruszyło a też nie miałam miesiączki, ani nie byłam na warzywach. Byłam w połowie cyklu więc może to jajeczkowanie.... Trudne do wyjaśnienia, ale nie ma się co martwić, no bo w końcu ruszyło i znowu 1 kg na tydzień w dół. Link Zgłoś
zyczliwy0 Re: pytanie 18.02.10, 09:04 Witam, ja od 2 tygodni na: 1 dzien P, 1 P+W i waga stoi. Chyba musze rzucic ulubiona zielenine, bo tez mnie juz to wkurza. A ciezko bedzie- opychac sie samym miechem i serkami to dla mnie mordega. Pzdr Link Zgłoś
mobu Re: pytanie 18.02.10, 09:05 A jak daleko już jesteś w odchudzaniu? Bo im dalej tym gorzej. Organizm się opiera :-) Taka też może być przyczyna. Najważniejsze to się nie poddawać Link Zgłoś