teqilaa 01.04.10, 10:37 www.hellmanns.us/products/light_mayo.aspx co Wy na to? mysle sobie że może dodam go odrobine do sosu jogurtowego do salatki. Nie złamie jakos masakrycznie diety? Link Zgłoś Obserwuj wątek
monjan Re: majonez light 01.04.10, 10:46 ja własnie taki zakupiłam na świeta, zamierzam zmieszać z jogurtem i musztardą i dodać do sałatki nie będę się biczować z powodu tej 1 łyżki, w koncu to święta:)) Link Zgłoś
samantha.jones Re: majonez light 01.04.10, 10:54 vitalia.pl/index.php/mid/64/fid/621/kalorie/diety/pid/16322/cid/3/part/0 Link Zgłoś
teqilaa Re: majonez light 01.04.10, 11:09 Samanta ja wiem, że nawet jak light to jednak majonez, ale jedna łyzka jako przyprawa do jogurtu to bedzie taka straszna bomba kaloryczna? i tylko li na święta w drodze wyjątku? jeszcze nie robiłam protomajo ale boje sie że nie wetkne tego do geby i juz szukam ew. wyjścia. Link Zgłoś
samantha.jones Re: majonez light 01.04.10, 11:27 Ja Cię doskonale rozumiem :) Też nie robiłam jeszcze protomajo i też jestem pełna obaw i też rozważałam zakup majonezu light :) Doszłam jednak do wniosku, ze spróbuję z protomajo, a jak bedzie kicha to wymieszam łyżeczkę Kieleckiego z jogurtem, bo IMO jest najlepszy :) I myślę, ze przynajmniej smak będzie miało. Link Zgłoś
samantha.jones Re: majonez light 01.04.10, 11:38 A wogóle to spróbuję zrobić protomajo a'la kielecki (dodając musztardę i zioła): pl.wikipedia.org/wiki/Majonez_Kielecki Link Zgłoś
abri Re: majonez light 01.04.10, 11:08 kupilam kiedys jakis majonez light i wyladowal w smietniku, dla mnie byl "niezjadliwy" Link Zgłoś
3-mamuska Re: majonez light 01.04.10, 12:02 A ja kupie ten majonez,wiem ktory dobry bo juz go kiedys jadlam. Ale ja z samym majonezem to juz nie zjem,juz od jakiegos czasu mieszam jogurt i majonez do salatek. NIe moge zrobic promajonezu, bo nie moge dostac parafiny.zrobie salatke z gyrosem,wole to niz meczyc sie z salatka na jogurcie,jak rodzina bedzie pod nosem zajadac jarzynowa,pachniec majonezem,bo bez salatki nie ma zycia haha,no i boje sie ze jak nie bede miala jakies swojej to zyce sie na jarzynowa. I tak nie wiem czy opre sie krokietom z miesem,uwielbiamy wszyscy ,zawsze robie okolo 40 szt. Link Zgłoś
teqilaa Re: majonez light 01.04.10, 13:02 ja dzisiaj spróbuje zrobic protomajonez i zobacze czy wogole nadaje sie do jedzenia :/ Link Zgłoś
kubasiowo Re: majonez light 01.04.10, 16:00 Ja go zrobiłam i leży. No nie wchodzi mi i już:-( Może w sałatce jest do pokonania, ale z jajkiem ni cholery;-) Link Zgłoś
dorcia1234 Re: majonez light 01.04.10, 16:29 ja się na protomajonez nie skuszę. Ani na olej parafinowy w żadnej postaci. Obawiam się, że skończyłoby się to..... Wystarczy mi wymiatające działanie jakie mają otręby. A łyżeczka czy dwie majonezu dodana do jogurtu i chrzanu nie będzie jakimś horrorem Link Zgłoś
aribeth1 Re: majonez light 01.04.10, 17:35 A ja zrobiłam i właśnie kończę. Bardzo mi wchodzi, a z jajeczkiem zwłaszcza;)Tylko, ze względu na jego właściwości, muszę się pilnować i nie jeść tyle, ile miałabym ochotę;( Jutro robię kolejną porcję, będzie na święta. Link Zgłoś
kubasiowo Re: majonez light 01.04.10, 22:44 To ja mogę tylko pozazdrościć takiego działania 'majonezu':-) Ja wypiłam dwie stołowe łyżki tej parafiny i nic;-( Link Zgłoś
justyna_w24 Re: majonez light 01.04.10, 19:59 u nas jest hellmans extra light, ma tylko 5 % tluszczu wiec sporadycznie go uzywam Link Zgłoś
sakerloff Re: majonez light 01.04.10, 21:21 ja kupię i zmieszam troszkę z jogurtem greckim light i dodam do warzywnej sałatki. Za cholere nie wiem jak mozna jesc olej parafinowy....ja go dodaję do kąpieli dla mojego dziecka i tylko do tego sie nadaje:P Link Zgłoś
kaga9 Re: majonez light 01.04.10, 22:01 A ja go kupiłam i nie będę z niczym mieszać. Protomajonezu nie zrobię, brzydzę się, ta parafina mnie zniechęca. Link Zgłoś
teqilaa Re: majonez light 02.04.10, 09:41 zrobiłam wczoraj protomajonez i całkiem całkiem ... niezły nawet. Zrobiłam go z musztarda i naprawde mi smakuje. mam zamiar zrobi c zniego cos ala sos tatarski, dorzuce ogorki i cebulke i tym posmaruje jaja. A tego kupnego dodam do jogurtu do coleslawa :) Link Zgłoś
3-mamuska Ktory lepszy skladniki 02.04.10, 12:02 Dziewczyny,wczoraj na zakupach sprawdzalam wartosci i tak: majonez extra light ma 11g/100g wegli a tluszczu ma 8g. Natomiast majonez light ma:8g wegli ale tluszczu 27g I teraz ktory lepszy ten co ma wiecej tluszczu czy ten co ma wiecej wegli? Link Zgłoś
teqilaa Re: Ktory lepszy skladniki 02.04.10, 12:13 jesli zjesz go w dzien a potem sie poruszasz to chyba lepszy ten co ma wiecej wegli, bo wegle w ruchu spalisz a spiac nie. Jesli na wieczor to chyba ten bardziej tłusty .. Ale ja nie jestem szpecjalistka. Link Zgłoś
samantha.jones Re: Ktory lepszy skladniki 02.04.10, 12:16 ja bym wzięła ten co ma więcej węgli - zaledwie o 3g/100g więc róznica niewielka, a róznica w tłuszczu kolosalna (19g!). Link Zgłoś
teqilaa Re: Ktory lepszy skladniki 02.04.10, 12:18 a gdzie wogole znalazlyscie jakis extra light? :/ Link Zgłoś
3-mamuska Re: Ktory lepszy skladniki 03.04.10, 14:20 a gdzie wogole znalazlyscie jakis extra light? :/ W markrcir niedaleko domu w UK. Link Zgłoś
anja_maciejka Re: majonez light 03.04.10, 14:13 Wiecie co, a ja do chrzanu dałam jogurt naturalny i serio nie widze różnicy. Do majonezu mnie jakoś nie ciągnie. Sałatkę gyros też potraktowałam jogurtem z czosnkiem. Wg mnie jest bardzo ok. Link Zgłoś
sakerloff wyszedł mi super!!!! 04.04.10, 11:51 Zmieszałam łyżkę Hellmann's light z kilkoma łyżkami greckiego light i dwoma łyżeczkami musztardy , dodałam do sałatki warzywnej i smakuje rewelacyjnie. Nie czuć , że to jogurt ani nie tak cięzko jak po majonezie. Pofolgowałam z tą sałatką:P Link Zgłoś
madzikb81 Re: wyszedł mi super!!!! 07.04.10, 15:56 Ja do sałatek i past dodaję jogurt grecki light- super się sprawdza. Wczesniej/przed dietą/dodawałam Jogomajo Winiar plus jogurt naturalny. Link Zgłoś