maika123 15.08.10, 09:03 Dzis mój pierwszy dzień PW w 2 fazie. Mam wątpliwości jak jeśc,tzn czy mogę jeśc np bigosik, leczo, itp do woli czy Wy jednak się hamujecie z takim jedzonkiem? Jecie to na jeden posiłek czy np na obiad i kolację?? Link Zgłoś Obserwuj wątek
anja_maciejka Re: Jedzenie podczas PW 15.08.10, 09:09 Jak zrobiłam leczo to jadłam cały dzień;) Od obiadu do zaśnięcia;) Nie mogłam się powstrzymać:) Z fasolką szparagową jest tak samo;) Nie przejmuj się, nawet jeśli na początku nie możesz się opanowac to z czasem żołądek się zbuntuje-bo będą mu wchodzić coraz mniejsze porcje jedzenia. Nie będziesz musiała się powstrzymywać-samo się unormuje. Na razie jedz do woli. Link Zgłoś
maika123 Re: Jedzenie podczas PW 15.08.10, 09:21 Szczerze mówiąc to liczyłam na takie odpowiedzi :-)Od razu mam lepszy humor jak pomyślę,że będę jadla to na co mam ochotę a nie to co muszę. Dziekuję kochane za szybka odowiedź. Link Zgłoś
muza24 Re: Jedzenie podczas PW 15.08.10, 09:24 Ja też jem do woli. I faktycznie - żołądek sam krzyczy kiedy ma dość. W dni PW przyjęłam zasadę, że na każdy posiłek jem białko, a warzywa są tylko przemiłym dodatkiem :) Smacznego! Link Zgłoś
iberka Re: Jedzenie podczas PW 15.08.10, 10:15 i nie jesteś bardziej głodna? jabłko wzmaga apetyt iza Link Zgłoś
rousse79 Re: Jedzenie podczas PW 15.08.10, 10:35 ja to nawet sernik i nalesniki z serem wcinalam :))) Baaaa i jeszcze pralinki i nutelle. Jak schudne 10 kg obiecałam sobie porcję lodów, a co :) Oczywiście bez dodatkow, ale co tam, same lody mi wystarczą :) Straszny łakomczuch ze mnie, szczególnie przed @ :) Link Zgłoś
mess8385 Re: Jedzenie podczas PW 15.08.10, 13:30 ale co jabłka???? jabłka dopiero na III fazie w tej dziecie:) Link Zgłoś
madzioreck Re: Jedzenie podczas PW 15.08.10, 12:47 Wszystko, co jest przygotowane z dozwolonych składników możesz jeść, kiedy chcesz i ile chcesz :) Tylko o białku nie zapomnij :) Link Zgłoś
mess8385 Re: Jedzenie podczas PW 15.08.10, 13:28 swoją drogą niezła jesteś, 1szy dzień PW a Ty już gotowa na zrobienie bigosu dukanowego??? pogratulować:) ja to słodkości od początku, ale konkrety obiadowe, no, trwało troszkę zanim się za to wzięłam:) smacznego Link Zgłoś
bryanowa-1 Re: Jedzenie podczas PW 15.08.10, 15:05 ja tez na poczatku bałam sie warzyw i uczucia sytosci.na poczatku byłam na tej diecie głodna i jadłam jak koń a potem miałam wyrzuty.po jakims czasie przeszło i jedzenie jak koń i wyrzuty:) Link Zgłoś
maika123 Re: Jedzenie podczas PW 15.08.10, 19:30 Nie no, ten bigos to taki przykład.Leczo jadłam :-) Link Zgłoś
kobieta25.2 Re: Jedzenie podczas PW 15.08.10, 20:45 no ja też podziwiam:) bo ja na razie placuszki otrębowe zrobiłam w I fazie:) teraz mam zamiar zabrać się za kajzerki dukanowe ale żeby leczo:) Smacznego:) Link Zgłoś
kobieta25.2 Re: Jedzenie podczas PW 15.08.10, 20:50 a że się zapytam jakie leczo robiłaś?? Bo znalazłam fajny przepis z mięsem mielonym, ale może twój jest lepszy???:) Link Zgłoś
maika123 LECZO 16.08.10, 09:31 0,5 kg mięsa z wołowiny pokrojonego w drobną kostkę podsmażyłam na patelni teflonowej --> do garnka. 1 kabaczek, 1 cukinia i 1 cebula podsmażone --> do garnka. Pieczarki podsmażone --> do garnka(nie zapomniec odlac wody!). 3 pomidory wyparzone, pozbawione skóry i odciśnięte --> do garnka. Papryka zielona,2 czerwone i żółta --> do garnka.Wszystko podgotowac na małym ogniu aż papryka nie zmięknie,doprawic do smaku i gotowe. Z tych składników wyszła mi duuża porcja.Starczyło na wczorajszy obiad, dzisiejszy i jeszcze na wekowanie na conajmniej 1,2 obiady. Aha, wszystko podsmażane bez tłuszczu oczywiście. --[url=http://straznik.dieta.pl/][img] http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=36814c65a5c74ec68.png [/img][/url] Link Zgłoś
dorota-on-line ja tylko dodam 15.08.10, 20:51 to co pisała wyżej madziorek. NIE ZAPOMINAĆ O BIAŁKU.zauważyłam ze u mnie pierwsze dni PW to były tylko warzywne dni.to znaczy wiekszość warzyw jadłam a nie proteiny +warzywa. Link Zgłoś
maika123 Re: ja tylko dodam 16.08.10, 09:33 Też z chęcią jadłabym same warzywa,ale staram się pilnowac z tym białkiem chociaż już mi uszami wychodzi :-) Link Zgłoś