Dodaj do ulubionych

jakies efekty uboczne?

19.08.10, 14:50
hej!
mam do was pytanie! nie macie żadnych efektów ubocznych lub czy miałyście jakies stosujac Dukana? jestem dopiero 8 dzien na diecie ale moze od 4 dni jakoś tak dziwnie się czuje... w głowie mi sie troche kręci i na nic nie mam ochoty... po prostu jeść mi sie nie chce a nigdy tak nie mialam, zawsze fajnie bylo cos podjesc:) teraz jem na przymus zeby zoladek mnie nie bolal z głodu:/ nie wiem czy to normalne... diety nie chce przerywać bo CHCĘ W KOŃCU SCHUDNĄĆ!!!
Obserwuj wątek
    • sloneczkoasia Re: jakies efekty uboczne? 19.08.10, 14:58
      tak, 2 efekty:
      1) wypadajace włosy :(
      2) przy moim niskim ciśnieniu teraz mam mega niskie ciśnienie (soli
      nie wykluczyłam tylko zmniejszyłam w diecie, ale ja i tak zawsze
      używałam mało).
    • slimakpokazrogi Re: jakies efekty uboczne? 19.08.10, 15:32
      osłabienie miałam na samym początku.. szybciutko przeszło. włosy mi
      wypadały, fakt, ale zmieniło się to w 3 fazie, tzn wróciło do normy.
      • lilka208 Re: jakies efekty uboczne? 19.08.10, 15:59
        ja nie miałam żadnych, nawet lepiej się czuje niż przed dietą,
        • dorota-on-line Re: jakies efekty uboczne? 19.08.10, 16:22
          ja na początku miałam osłabienie i wielkie zawroty głowy.lekarz stwierdził duzo
          za wysokie ciśnienie.prawie 2 tygodnie zwolnienia(miałam codzienne zawroty o
          12:00 jak w zegarku i kręcilo mi sie przez godzinę).wczesniej byłam przeziębiona
          i ciążko stwierdzić czy to od tego czy od diety.robilam wyniki wtedy i po
          chorobie.lekarz nie kazał przerwać diety tylko jeść częsciej bo faktycznie na
          tej diecie nie chciało mi się jeść.zaczęłam jeść częsciej i żołądek troche
          wariowal ale wszystko minęło w pierwszym miesiącu i teraz jest super
    • kotwtrampkach Re: jakies efekty uboczne? 19.08.10, 21:43
      ja mam suchą skórę - nigdy nie miałam potrzeby tyle się smarować, a krem do rąk
      używałam od przypadku - teraz to mus, po każdym moczeniu.

Zawrotów głowy nie miewam, ale osłabienie +senność (masakryczna) jak np. nie
      zjem II sniadania po pierwszym białkowym, albo jak opuszczę porę południowego
      posiłku - po prostu częściej musze jeść niż kiedyś, bo jestem nieprzytomna.

POczątkowo nieprzyjemny zapach z ust, mimo gum i ciągłego szorowania zębów

też na poczatku, na samym białku nie miałam ochoty jeść i musiałam się zmuszać

• zolwik206 Re: jakies efekty uboczne? 19.08.10, 21:47
        kotwtrampkach napisała:

> ja mam suchą skórę - nigdy nie miałam potrzeby tyle się smarować, a krem do rąk
        > używałam od przypadku - teraz to mus, po każdym moczeniu.
        >
        > Zawrotów głowy nie miewam, ale osłabienie +senność (masakryczna) jak np. nie
        > zjem II sniadania po pierwszym białkowym, albo jak opuszczę porę południowego
        > posiłku - po prostu częściej musze jeść niż kiedyś, bo jestem nieprzytomna.
        >
        > POczątkowo nieprzyjemny zapach z ust, mimo gum i ciągłego szorowania zębów
        >
        > też na poczatku, na samym białku nie miałam ochoty jeść i musiałam się zmuszać
        >
        >

a na jakim jestes teraz etapie?
        • majsik1201 Re: jakies efekty uboczne? 19.08.10, 23:44
          Moje hormony kompletnie zwariowaly, do efektow ubocznych diety zaliczam trwajacy
          16 dni bardzo obfity @.
    • madzioreck Re: jakies efekty uboczne? 19.08.10, 21:49
      W zasadzie zdrowotnych to żadnych. Z mało przyjemnych - szybko rosnący na zębach
      kamień. Jadłowstręt przez pierwsze tygodnie. Cała reszta skutków - pozytywna ;)
      • sloneczkoasia Re: jakies efekty uboczne? 20.08.10, 07:43
        zapomniałam: jeszcze ten szybko narastający kamień na zębach :(
    • paryzanka_ona Re: jakies efekty uboczne? 19.08.10, 21:54
      pierwsze dni bylam bardzo slaba, krew z nosa, zawroty glowy.
      teraz jest ok ale wlosy jak wypadaly tak wypadaja jak szalone.
    • szulka Re: jakies efekty uboczne? 19.08.10, 22:13
      Nie byłam osłabiona, nie miałam jadłowstrętu. Problem mam z wypadającymi włosami (zaczęłam już łykać witaminy) i popsuła mi się cera - cały czas mam krostki na czole i szyi.
    • kk345 Re: jakies efekty uboczne? 19.08.10, 22:38
      zolwik, przy Twojej wadze wyjściowej i wzroście to może być reakcja organizmu na
      osłabienie i dramatyczny brak cukru.

Dlaczego Twoim celem jest niedowaga??? W tej chwili masz idealne parametry...
    • pszczolaasia Re: jakies efekty uboczne? 20.08.10, 09:55

> hej!
      > mam do was pytanie! nie macie żadnych efektów ubocznych lub czy miałyście jakie
      > s stosujac Dukana? jestem dopiero 8 dzien na diecie ale moze od 4 dni jakoś tak
      > dziwnie się czuje... w głowie mi sie troche kręci i na nic nie mam ochoty... p
      > o prostu jeść mi sie nie chce a nigdy tak nie mialam, zawsze fajnie bylo cos po
      > djesc:) teraz jem na przymus zeby zoladek mnie nie bolal z głodu:/ nie wiem czy
      > to normalne... diety nie chce przerywać bo CHCĘ W KOŃCU SCHUDNĄĆ!!!

ja piełdole kobito. twoje BMI to 21 i ty CHESZ WRESZCIE SCHUDNAC??? z czego???
      • kk345 Re: jakies efekty uboczne? 20.08.10, 09:58
        > ja piełdole kobito. twoje BMI to 21 i ty CHESZ WRESZCIE
        SCHUDNAC??? z czego???

Tez Cię to zastanawia? Ja próbuję sobie zwizualizować, jak będzie
        wyglądać ktoś ważący 54 kg przy wzroście 170- dla mnie brrrrr...ale
        pewnie zmieści się w standardy Cosmo i Bravo Girl...
        • pszczolaasia Re: jakies efekty uboczne? 20.08.10, 10:53
          nie mam pojecia jakie to standarty...:) ale jestesm na takie zachwoania
          starszliwie uczulona. ja nie wiem co to za czasy ze trzeba byc chudszym niz
          peerelowski wieszak na plaszcze... rozumiem ze niefajnie jest byc grubym, sama
          sie zle czulam z bmi ponad 30. ale do diabla niech sie wreszcie dziewuchy
          opamietaja...od 20-25 to NORMA!
          dupe, ramiona , uda mozna wyregulowac cwiczeniami np. ja sama mam problem z
          talia i mam sylewtke z tych masywniejszych- szerokie barki, duzy biust, ale nie
          bede szalec zeby dojsc do wagi 54 kilo bo to nie jst realne ani mi sie to nie
          podoba i nie ejst zdrowe. never nie bede wygladac jak wdzieczna nimfa i dobrze
          mi z tym. talie bede sobie musiala wycwiczyc i sobie ja ureguleje albo i nie.
          fald skorny pociazowy tez mam nadzieje zniknie. a jak nie to sobie w torbe z
          luku nie strzele z tego powodu. i na pewno nie bede dukanic zebym wygladal jak
          wieszak tym barzdiej ze i tak pewno mi barkow, cyckow, i falda ktory jest moja
          cecha genetyczna nie zniweluje. kocham go bo jest moj o! moj slubny tez go kocha o!
          laski opamietajcie sie prosze! ja wiem ze nie kaazda anoreksja konczy sie
          smiercia...ale blagam. w imie czego sie trzeba doprowadzic do skraju zycia?
          mialam keidys koelzane chuda jak przecinak co zarla jak KON. ja do szkoly
          braalam jablko ona 5 kanapek. ale miala taka przemiane materii i byla drobnej
          budowy. po prostu. i tak wiem ze autorku postu bedzie uwazac ze pierdole glupoty
          bo ona przeciez jest GRUBA. bo jej kolezanki sa chude i witokie. jak do
          slupa..ale bede obstawac przy swoim i bede gadac gadac gadac gadac gadac gadac
          gadac....
        • zolwik206 Re: jakies efekty uboczne? 20.08.10, 13:03
          nie chodzi mi zeby wygladac jak wieszak zeby mi wszystkie kosci bylo widac albo
          wygladac na standardy BRAVO GIRL bo to jest okropne. po prostu chce sie pozbyc
          nadmiaru brzucha ktory przeszkadza mi po prostu... jezeli bedzie to przy 59- 58
          kg to wtedy bede zadowolona i zakoncze diete... nie bulwersujcie sie tak:)
          • alessia27 Re: jakies efekty uboczne? 20.08.10, 13:15
            ja przechodze diete od 6 tygodniu bezobjawowo.
            Czuje sie wspaniale, nie miewalam braku energii,
            wlosy mi nie wychodza :)
            Nie grzesze wcale jem tylko to co wolno :)
          • pszczolaasia Re: jakies efekty uboczne? 20.08.10, 13:24
            zacznij cwiczyc:)
            • lili-2008 Re: jakies efekty uboczne? 20.08.10, 14:06
              Mnie też drażni, gdy widzę, że ktoś chce z siebie zrobić szkielet.
              Żółwiku, najprostszym i najzdrowszym sposobem pozbycia się wystającego brzuszka
              są ćwiczenia i ewentualne zmiany w nawykach żywieniowych - nie objadanie się na
              wieczór, nie pożeranie codziennie pizzy, nie picie piwa. Pij dużo wody, ćwicz,
              odżywiaj się zdrowo (żadna dieta nie jest w 100% zdrowym trybem odżywiania).
              Zobaczysz, że będziesz miała ładną cerę, dużo energii, a ciało będzie jędrne.
              Po co się katować dietami?:)
              • lili-2008 errata 20.08.10, 14:07
                Żadna dieta, poza Metodą Montignaca;)
                • lilka208 Re: errata 20.08.10, 14:20
                  to ja mam pytanie do ciebie, jesli mogę chcę zapytac co sądzisz o przejsciu
                  zamiast na 4 faze dukana właśnie na montignaca,czy dobre by to było a jak tak
                  to zacząć 2 faze mm? bo widze że jestes w temacie :) bo zastanawiam się czy to
                  dobry pomysł?
                  • lili-2008 Re: errata 20.08.10, 15:07
                    No, ja na MM byłam kiedyś aż tydzień i pojęcie mam tylko takie, że dieta zdrowa,
                    ale skomplikowana:D
                    Pietnacha z tego co pamiętam pisała kiedyś o MM i polecała tę dietę na 4 fazę
                    dukana.
                    Ja jestem zdania, że w 4 fazie, chociaż możemy jeść co chcemy (teoretycznie)
                    najlepiej przejść na rozsądną dietę, którą można prowadzić do końca życia.
                    Ja na Montignaca się raczej nie zdecyduję, bo za bardzo lubię spaghetti
                    bolognese;) a Montignac nie pozwala łączyć makaronu z mięsem:/ Ja najchętniej
                    bym pozostała w 3 fazie Dukana, bo dieta bardzo mi odpowiada i 3 faza wydaje mi
                    się idealna na resztę życia. Tylko oczywiście nie jadłabym tyle białka.

Jeśli znasz zasady MM i uważasz, że poradzisz sobie, i że Ci odpowiadają to nie
                    zastanawiaj się nawet, bo dieta opiera się na dobrych, nieprzetworzonych produktach.
                    Nie wiem tylko jak organizm zareaguje na taką nagłą zmianę, bo jednak MM opiera
                    się na całkiem innych zasadach. Tam np. niedozwolone są słodziki i słodzi się
                    fruktozą.
                    Mam nadzieję, że takie przejście na inne cukry nie spowoduje efektu jo-jo:/

I jeśli już to chyba 2 faza MM, ale pamiętałabym o niektórych zaleceniach
                    Dukana, jak proteinowy czwartek, otręby każdego dnia i raczej ograniczyłabym
                    spożycie skrobi do minimum.
                    • lilka208 Re: errata 20.08.10, 15:24
                      zasad za dobrze nie znam ale podczytuje forum czasem ( zreszta każde inne też:)
                      ja np wole makaron bez mięsa no i wolałabym słodzic fruktozą , no i oczywiście
                      czwartek zostawiłabym proteinowy no i otręby także :) zresztą moje ulubione. na
                      4 faze mam jakos przejsć w połowie wrzesnia,wiec mam czas na przemyślenia no i
                      chyba 2 faza bo juz schudłam swoje ) dzieki za fajna wypowiedż :)
                      • ciri1971 Re: errata 20.08.10, 15:34
                        Lilka, ja też planuję przejść na MM na 4 fazie. Odzywiałam się w ten sposób 3 lata- na początku ścisła I faza, żeby schudnąć, I faza z odstepstwami, żeby trzymać wagę. I wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że nie wiadomo kiedy zrobiły mi się same odstępstwa z niewielkim dodatkiem MM;).

Ale dietę bardzo polecam, jest zdrowa, smaczna i wcale nie taka trudna, gdy się już załapie. Nie załapałam tylko 2 fazy, bo tak naprawdę nigdy do niej nie doszłam, ale tam już chyba można łączyć węglowodany z tłuszczami?(możliwe, że są jakieś limity), a na pewno trzeba pilnować IG. No i Monti pozwala poszaleć z węglami:)
                        • lilka208 Re: errata 20.08.10, 15:43
                          nie rozumiem właśnie co można a zcego nie mozna jesć w 2 fazie mm
                      • lili-2008 Re: errata 20.08.10, 15:35
                        Nie ma za co:)
                        Cieszę się, jeśli mogłam pomóc, ale na pewno na forum znajdzie się nie jedna
                        osoba, która ma większe pojęcie o MM:)
          • kk345 Re: jakies efekty uboczne? 20.08.10, 15:41
            Nadmiar brzucha przy Twojej wadze? Do skorygowania cwiczeniami i
            zmianą nawyków żywieniowych, na pewno nie kwalifikuje się do
            podejmowania pełnego Dukana, z uderzeniówką. I nie jest to kwestia
            bulwersowania się, ale jeśli ktoś o prawidłowej wadze zakłada
            zrzucenie 10 kg i znalezienie sie w strefie niedowagi, to jest
            alarmujące, cokolwiek na ten temat myślisz. Bo po uzyskaniu
            zamierzonej wagi prawdopodobne jest, ze z objawow ubocznych
            zaobserwujesz:

-zatrzymanie miesiączki
            -uczucie przemarznięcia
            -mega wysuszenie skóry
            -wypadanie włosów
            -łamliwość paznokci
            -zaburzenia hormonalne
            -pokrycie skory całego ciała meszkiem- konsekwencja niemożności
            wyregulowania temperatury ciała.

Warto podjąć takie ryzyko dla "brzuszka"?
    • asfo Re: jakies efekty uboczne? 20.08.10, 13:49
      Po pół roku stosowania diety zauważyłam, że zadzierają mi się skórki przy
      paznokciach. Zaczęłam stosować preparat multiwitaminowy i przeszło.

Typowych objawów ketozowych raczej nie miewam, ale ja zawsze byłam mięsożerna.
      • ciaglenadiecie Re: jakies efekty uboczne? 20.08.10, 14:43
        Rzeczywiście przesuszona skóra, i mega kamien na zębach.Więc cały
        czas guma do żucia w buzi.
    • mamalideczki Re: jakies efekty uboczne? 20.08.10, 15:51
      Od samego początku łykam magnez i witaminy (wszystko musujące, do picia) i nie
      miałam żadnych negatywnych doświadczeń. Wręcz przeciwnie - nie mam krwotoków w
      okresie, poprawiły mi się paznokcie i mam więcej energii. Oczywiście też
      pilnuję, żeby w miarę możliwości nie zakwasić organizmu.
      Co do dążeniu do niedowagi - ostatnio obliczyłam mojej siostrze, że ma BMI
      17,8!! Byłam w szoku, bo nie wygląda anorektycznie. Odżywia się zdrowo (nie
      używa cukru, nie je słodyczy, fast foodów i jasnego pieczywa, nie je również
      klusek, naleśników itp.) Poza tym wszama wszystko, je więcej ode mnie :-) Jest
      szczuplutka, ale ma biust i bioderka i trochę brzuszka, wygląda kobieco,
      ładnie... nikt by jej do wieszaka nie porównał.
      • lilka208 Re: jakies efekty uboczne? 20.08.10, 16:02
        mam prosbe czy moglabys napisac tak w skrócie, jak nie dopuscic do zakwaszenia
        • mamalideczki Re: jakies efekty uboczne? 20.08.10, 16:59
          W skrócie, to łączyć produkty zakwaszające z alkalizującymi. Mięsa, ryby, jaja,
          otręby i kawa zakwaszają, produkty mleczne i większość warzyw alkalizują.
          • lilka208 Re: jakies efekty uboczne? 20.08.10, 17:07
            dziekuję bardzo :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka