Dodaj do ulubionych

"Dieta" owocowo-warzywna

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.10, 15:11
Zero chleba, słodyczy i mięsa tylko warzywa i owoce. Doszły mnie słuchy, że
można zrzucić 6 kg, w ciągu 2 tygodni (jedna pani, powiedziała drugiej
pani...) I coś mi tu śmierdzi :) Efekt jojo murowany? A może nie?

Ktoś był na takiej diecie? Co możecie o niej powiedzieć?
Obserwuj wątek
    • Gość: Asia82 Re: "Dieta" owocowo-warzywna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.10, 17:26
      A gdzie białko, węglowodany i tłuszcze? Hmm, po pierwsze będziesz
      mieć niedobory podstawowych składników mineralnych, warzywa i owoce
      to głównie błonnik pokarmowy (układ pokarmowy moze się zbuntować), a
      do tego efekt jo-jo gwarantowany. Ja bym nie ufała takiej diecie.
    • emilia.gnybek-ciosek Re: "Dieta" owocowo-warzywna 02.09.10, 11:51
      Tego typu diety monoskładnikowe nie są niestety dobrym pomysłem na odchudzanie. Organizm bowiem aby mógł
      dobrze funkcjonować potrzebuje szeregu składników odżywczych, nie tylko węglowodanów i błonnika
      pokarmowego. Istotne są również białka, zwłaszcza zwierzęce, które dostarczają pełen płaszcz aminokwasów
      niezbędnych, ale również tłuszcze, szczególnie te pochodzące z ryb (omega-3). Nie zapominajmy również, że choć
      w owocach i warzywach witaminy i składniki mineralne się pojawiają, to niestety nie wszystkie, bądź też są gorzej
      przyswajalne. Np. najlepszym i najlepiej dostępnym źródłem żelaza jest mięso, produktami zaś bogatymi w witaminy
      z grupy B są artykuły pełnoziarniste oraz mięsne, jaja. Sięgając więc po kurację warzywno-owocową, niestety
      narażamy swój organizm na niedobór składników odżywczych. Owszem w naszej diecie produkty te powinny
      pojawiać się każdego dnia, jednak obok pozostałych grup spożywczych jak artykuły z pełnego ziarna, nabiał,
      mięso, ryby. Wykluczenie słodyczy, alkoholu, słonych przegryzek, słodkich soków, spożywanie częściej mniejszych
      porcji (4-5 posiłków dziennie) oraz wprowadzenie ruchu pozwoli gubić zbędne kilogramy, choć powoli. Różnego
      rodzaju zaś "cudowne kuracje" mogą być okupione zarówno efektem jojo jak też pogorszeniem samopoczucia czy
      nawet stanu zdrowia.
      • izulka1982 Re: "Dieta" owocowo-warzywna 04.09.10, 18:08
        ostatnio znalazłam ciekawy artykuł na temat odchudzania na portalu
        www.twoj-sport.pl Artykuł dotyczy diety Montigniac? Czy ktoś z Was stosował
        kiedyś taką dietę? pierwszy raz słyszę o takiej diecie?
        www.twoj-sport.pl/aktualnosci/6722-sport-czy-dieta.html
    • roni863 Re: "Dieta" owocowo-warzywna 21.09.10, 09:19
      Hej dziewczyny !Żeby mieć fajną figurkę ,na sto procent trzeba o nią zadbać !Ale skąd tego czasu ???Postanowiłam zafundować sobie buty Reebok Easy Tone które specjalnie zostały stworzone do takiego celu !Mówię wam dziewczyny,są niesamowite !Wystarczy chodzenie !Efekt murowany !Polecam !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka