Dodaj do ulubionych

o Dukanie w DDTVN

07.09.10, 08:47
i w Rezczpospolitej

iza
Obserwuj wątek
    • odysse Re: o Dukanie w DDTVN 07.09.10, 09:37
      link: www.rp.pl/artykul/9156,532364-Meczennicy-diety-Dukana.html
      jakby ktos chcial poczytac
      • mamalideczki Re: o Dukanie w DDTVN 07.09.10, 19:56
        Artykuł ok moim zdaniem nie jest zły, ale jak zwykle wychodzi, że stosuje wiele osób, ale mało kto ma pojęcie. W jednej z gazet Zawadzka swoje przepisy dawała - na pewno nie na drugą fazę. Była oliwa, groch i jeszcze jakieś tam zakazane, ale nie pamiętam dokładnie. Bardzo podobało to stwierdzenie:
        – To dieta dla odważnych i wytrwałych. Jeżeli ktoś rzeczywiście wytrzyma wszystkie etapy, łącznie z utrwalaniem, i w efekcie zmieni swój styl żywienia, na pewno schudnie – ocenia Anna Słomkowska.
        Chociaż nie jestem pewna, czy słowo "odważnych" miało pozytywny kontekst w "ustach" Pani Dietetyk ;-)
    • a.agena Re: o Dukanie w DDTVN 07.09.10, 09:57
      I znaleźć tu można znakomity przykład, jak to ludzie wybiórczo traktują zalecenia z książki:
      "– Nie można podchodzić do niej zbyt dogmatycznie – twierdzi poseł PiS Adam Hofman, który dzięki metodzie Dukana stracił 12 kg. – Po kilkunastu tygodniach od rozpoczęcia diety do swojego menu dodałem warzywa, wyeliminowałem wieprzowe mięso , zacząłem grać w tenisa i jest efekt: nie odczuwam żadnych dolegliwości, a waga nie rośnie."

Poseł Hofman, jak wielu Polaków, nie potrafi czytać ze zrozumieniem...

a.a
      • mama-ola Re: o Dukanie w DDTVN 07.09.10, 13:05
        Ta wypowiedź Hofmana jest kuriozalna...
    • magdula602 Re: o Dukanie w DDTVN 07.09.10, 10:24
      modny temat :)
    • iberka to ja tylko dodam, że... 07.09.10, 12:48
      jak mało kto wkurza mnie pani Pieńkowska a dziś ona miała poranek i już widziałam ten wyraz twarzy, wrrrr, ona też chce schudnąć więc tylko patrzeć jak zniknie całkiem ,bo dukana zastosuje ;P

iza
    • mama-ola Re: o Dukanie w DDTVN 07.09.10, 13:07
      "dyskutują na dziesiątkach forów internetowych poświęconych jego diecie"

Serio? Są dziesiątki?! Nie wiedziałam, myślałam, że tylko nasze :) no i jakieś jedno zamknięte.
      • lilka208 Re: o Dukanie w DDTVN 07.09.10, 13:12
        to co on był kilkanascie tygodni na pp?
        • iberka Re: o Dukanie w DDTVN 07.09.10, 13:17
          na wstępie określił, że zdarzają się cuda i on zgubił 20kg w 1 msc...albo ja się przesłyszałam

iza
        • mia44 Re: o Dukanie w DDTVN 07.09.10, 16:18
          Hehe! Żona mu nie powiedziała, że może jeść warzywka czy jak? Wątpię, że sam przeczytał książkę.
    • mama-ola Re: o Dukanie w DDTVN 07.09.10, 13:17
      Jestem zakonserwowana na złe wieści o diecie dukana. Też tak macie? Normalnie ktoś mówi, że taka wada, siaka, taki skutek uboczny, siaki... A ja nic. Klapki na uszach, nie dociera, swoje wiem. Schudłam, czuję się świetnie, jestem zdrowa - według mnie wszyscy krytykanci się mylą. Ironizuję nawet w myślach, podśmiewam się - zwłaszcza gdy krytykują ludzie o wyglądzie dalekim od idealnego i/lub słabej woli. A Wy czytacie i analizujecie złe informacje?
      • pszczolaasia Re: o Dukanie w DDTVN 07.09.10, 13:53
        ja sie wkurzam;) bo wezcie mi znajdzcie diete ktora nie ma skutkow ubocznych. konia rzedem. kazda ma. ale wiecj mialo skutkow moja otylosc wiec mam to w odwloku. czuje sie dobrze. a nawet lepiej. okres sie uregulowal, nie mam nadcisnienia, jestem sczesliwsza, aldniejsza, piekniejsza...same plusy:P a jak wiadomo psychiczne nastawienie pozytywne cuda czyni i tego sie trzymam howgh!
        • magdula602 Re: o Dukanie w DDTVN 07.09.10, 14:06
          ja się troszkę zastanowiłam ale każda dieta wymaga rezygnacji z czegoś i zawsze są jakieś braki witaminowe ale można chyba łykać witaminy jakieś przecież nie?
          Także dziewczyny nie zrażajmy się jak się dobrze czujecie (bo Wy już dłużej) ja dopiero zaczynam to działamy dalej :)
          takie mam podejście :) :)
          • duk_duk Re: o Dukanie w DDTVN 08.09.10, 13:11
            już samo słowo DIETA brzmi niezdrowo - zdrowe to jest odżywianie się podobno( tak słyszalam) czyli wsłuchiwanie się w potrzeby organizmu, bo to on sygnalizuję nam jakie ma potrzeby i braki i tego właśnie się domaga, a my niewdzięczne odcinamy mu doplyw owoców, chlebusia, tłuszczyku i ton czekolady oj niedobre my fuj fuj.

Mój mózg wyprany kiedyś przez dietetyka nie może jednak pojąc DLACZEGO kiedy mój organizm chce codziennie pizzy i 2 tabliczek czekolady to mam mu odmawiac w imię "odżywiania".... z dwojga złego wolę Dukana... przynajmniej nikt mnie nie oszukuje, ze mi wszystko wolno.... jak nie wolno o! powiedziałam co wiedziałam:D

Sie upasło cielsko to trzeba powiedzieć Dzień Dobry Dieto Dukana i do boju!
        • ven.to Re: o Dukanie w DDTVN 07.09.10, 14:34
          Zdrowe diety:
          - dieta zbilansowana z indywidualnie dobranym limitem kalorycznym
          - dieta monignaca
          - dieta eliminująca jedzenie wysokoprzetworzone
          - dieta eliminujaca cukier rafinowany i nasycone kwasy tłuszczowe
          to gdzie ten koń?
          • pszczolaasia :P 07.09.10, 14:41
            [img]https://f.polska.pl/gal/146/75/20/med.jpg[/img]
            • agazat Re: :P 07.09.10, 19:29
              Mial byc kon z rzedem, nie z jezdzcem, ale i tego rycerza przyjmniemy :)
              • elrosa Re: :P 07.09.10, 20:31
                Rząd z tego co widzę jest :D rycerz gratis... też chętnie przyjmę, ze względu na świecącą zbroję ;-)
                • pszczolaasia Re: :P 08.09.10, 08:52
                  rycerza przyjmą... jestesta zboczuchy!:D
            • mikra11 Re: :P 08.09.10, 13:40
              ależ ten koń ma powalające spojrzenie:)
    • slimakpokazrogi Re: o Dukanie w DDTVN 07.09.10, 14:35

słuchajcie, ale ten podlinkowany artykuł nie jest taki staszny... bardziej na plus niz minus, nie? A się nie spodziewałam... myślałam, ze wszyscy źle o Dukanie piszą.. . Co do DDtvn , to nie oglądam. napiszcie co tam gadali..?
      • mama-ola Re: o Dukanie w DDTVN 07.09.10, 14:52
        > Co do DDtvn , to nie oglądam

Ja nawet nie wiedziałam, co to jest... Zastanawiałam się, co to za skrót, aż w końcu mnie olśniło... No jasne! DD to przecież Dieta Dukana! :D Aż się sobie dziwiłam, że siedzę tyle czasu na forum dukanowskim, a tego skrótu nie znam...
        Dumna z własnej domyślności byłam dość krótko :)
        • ven.to Re: o Dukanie w DDTVN 07.09.10, 19:37
          buahahahaha
          padłam
          oplułam ekran :D

i bzzzzz koń też niczego sobie :D
          • ven.to Re: o Dukanie w DDTVN 07.09.10, 19:38
            postawię go w przedpokoju
            a na szyszaku będę mu wieszac kurtki
            • sloneczkoasia ven.to 07.09.10, 23:01
              już Ci wczesniej pisałam - powalasz poczuciem humoru :)
            • pszczolaasia Re: o Dukanie w DDTVN 08.09.10, 08:54
              czyli jak rozumiem rycerza mozna oddac dziewczynom powyzej?:D
        • mess8385 Re: mama-ola 07.09.10, 20:40
          jesteś niemożliwa, efekt- jak u ven.to, poplułam ze śmiechu ekran i omal popuściłam, cudna jesteś!!!!!:):):)
          • mama-ola Re: mama-ola 07.09.10, 21:02
            :) :) :)
            • lilka208 Re: mama-ola 08.09.10, 13:41
              :) kuircze, a ja szukalam takiego kanalu DDTVN i klęłam ile wlezie ze co ja mam za kablówke ze nie mam takiego programu:) :)
      • a.agena Re: o Dukanie w DDTVN 08.09.10, 14:21
        Kawalątek jest tu:
        dziendobrytvn.plejada.pl/27,36976,news,,1,,kuchnia_bialkowa,aktualnosci_detal.html#autoplay
        I można pana po diecie Dukana zobaczyć. O dziwo żywego! :-)

a.a
        • lilka208 Re: o Dukanie w DDTVN 08.09.10, 14:44
          zaraz oglądne dzięki:)
      • makenzen Re: o Dukanie w DDTVN 08.09.10, 15:37
        > słuchajcie, ale ten podlinkowany artykuł nie jest taki staszny... bardziej na p
        > lus niz minus, nie?
        No to dobrze, bo jak przeczytałam to dieta.pl/nowosci/diety/dieta_dukana_druga_strona_medalu-857.html to zaczęłam się zastanawiać, czy nie dać sobie spokoju z tym dukanem ;)
    • ven.to Re: o Dukanie w DDTVN 08.09.10, 18:37

a pamiętacie małe wiadomości DD? :)
      eh, to były czasy... i ten koleś który podkładał głos pod reportera DD. To był chyba Tik-takowy Andrzej Grabowski? (nie mylić z kiepskim grabowskim)
      uwielbiałam jego głos
      • slimakpokazrogi Re: o Dukanie w DDTVN 08.09.10, 20:29
        pamiętam, pamiętam!! tzn DeDe pamiętam, bo faceta to już nie:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka