Dodaj do ulubionych

Udka wędzone

27.10.10, 13:46
Wiem,że jest ten temat w wyszukiwarce,ale nie mogłam doczytać,czy chodzi o udka kupowane np.w Biedronce,czy Lidlu czy jeszcze gdzie indziej.Czy mozna takie jeść? Sa gotowe,pakowane po dwa i mają rózną wagę-wiec zawsze można sobie dopasować.Ale zauważyłam,że są dośc słone.Jecie? co o nich myślicie?
Obserwuj wątek
    • el_capricho Re: Udka wędzone 27.10.10, 13:50
      po tym, jak przeczytałam skład na etykiecie, patykiem bym ich nie dotknęła. skrobia modyfikowana, cukier, maltodekstryna... niestety podobnie rzecz ma się z wędlinami drobiowymi (które dla większej atrakcji zawierają jeszcze sporo dodanego tłuszczu). myślę, że najlepiej kupować tylko nieprzetworzone mięso. ja tak robię.
      • siula5 Re: Udka wędzone 27.10.10, 16:05
        A ja wcinam raz na 2-3 dni takie udo, mniam mniam, najbardziej lubię z lidla
        • buterfly5 Re: Udka wędzone 27.10.10, 17:29
          Ja też lubię i jem, najczęściej w sałatce. Ostatnio odkryłam wędzone piersi i to już w ogóle hit dla mnie. Jak nie mam czasu lub ochoty pichcić, biorę taką pierś do pracy i zjadam ze smakiem:-)
    • nomya Re: Udka wędzone 27.10.10, 17:51
      Ja o nich nie myślę zbyt pozytywnie ;) Pakowanych nie kupuję w ogóle, jeśli już to świeże w mięsnym i bardzo rzadko. Niestety jedzenie wędzonych udek (czegokolwiek wędzonego z mięs) hamuje mi spadek wagi :/
      • kas-ikc Re: Udka wędzone 27.10.10, 19:44
        Pomimo takiego, a nie innego składu, nie wyobrażam sobie bigosiku czy lecza bez udek:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka