Dodaj do ulubionych

16.11.2010 - zaczynam

16.11.10, 16:00
zaczęłam dziś Dukana. mam do stracenia jakieś 30 kilo. wczoraj zrobiłam zakupy i pełna energii rozpoczęłam 1 fazę. na śniadanie zjadłam 2 jajka gotowane, 2 parówki niskotłuszczowe i popiłam kawą z mlekiem. brakowało mi trochę pieczywa ale co dziwne najadłam się. teraz na obiad miałam 2 nogi z kurczaka pieczone. brakuje mi cukru ale piję colę zero i kawę ze słodzikiem. powazyłami pomierzyłam się dzisiaj i mam nadzieję ze zbędne kilogramy znikna jak najszybciej i na zawsze

boli mnie głowa ale to chyba dobrze. macie jakieś sposoby na bóle głowy? ile one trwają? tylko na poczatku diety czy cały czas?
Obserwuj wątek
    • madzioreck Re: 16.11.2010 - zaczynam 16.11.10, 17:08
      Gratulować decyzji, zaczynasz z podobnym nadbagażem do mojego ;)
      A teraz do rzeczy: bóle głowy mogą występować na początku, podobnie jak uczucie zmęczenia, suchość w ustach, nieprzyjemny posmak i duże pragnienie. Powinno przejść po kilku dniach, a na bóle głowy - cóż, sposoby są różne, ja tam biore Ibuprom i do przodu :)

2 nogi z kurczaka to znaczy dwie same pałki czy 2 pałki z udami? Jeśli same pałki, to bardzo mało.
      "Niskotłuszczowe" parówki, czyli ile mają tego tłuszczu? I węgli, bo tu eż potrafią byc niespodzianki ;)

[url=http://straznik.dieta.pl/][img]https://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=74634bbb6f9684460.png[/img][/url]
      • nomya Re: 16.11.2010 - zaczynam 16.11.10, 17:24
        Ja nogę z kuraka rozumiem jako całą nogę czyli podudzie i udziec ;)
        • nadika84 Re: 16.11.2010 - zaczynam 16.11.10, 19:12
          też tak właśnie nogę rozumiem. razem z udkiem :)
    • nomya Re: 16.11.2010 - zaczynam 16.11.10, 17:23
      Nie ma czegoś takiego jak dozwolone parówki niskotłuszczowe (ile tego tłuszczu? 18%?) na Dukanie. Parówek nie jemy w ogóle, a zwłaszcza w pierwszej fazie.
      • siula5 Re: 16.11.2010 - zaczynam 16.11.10, 17:58
        jeśli chodzi o parówki też jeszcze nie znalazłam takich które by spełniały nasze kryteria, dziś oglądałam indycze 32% mięsa indyka...reszty nie muszę chyba pisać :/
        • nadika84 parówki tesco z wysoką zawartoscią białka 16.11.10, 19:18
          zawartość mięsa 71%

na 100g parówek:
          białko 14g
          weglowodany 3,5g
          tłuszcz 19,1g

czyli faktycznie sporo tego tłuszczu :/ no trudno juz przepadło
          • madzioreck Re: parówki tesco z wysoką zawartoscią białka 16.11.10, 19:34
            No nieco za dużo, jak na zasady Dukana. Najlepiej pożegnaj się z parówkami i tego typu wynalazkami nma czas diety, jest tyle innych rzeczy do skonsumowania, looknij w przepisy :)
            • nadika84 Re: parówki tesco z wysoką zawartoscią białka 16.11.10, 19:44
              właśnie patrzyłam i na pewno coś pysznego dla siebie znajdę :)
    • brawne Re: 16.11.2010 - zaczynam 17.11.10, 08:39
      Hej, życzę Ci powodzenia :) - zaczęłam 15.11., jest to moje drugie podejście do Dukana (za pierwszym razem zjechałam z 69 do 60 kg, niestety potem nie stosowałam zasad i kg powoli, ale wróciły).
      Parówkom, nawet niskotłuszczowym, powiedz lepiej na razie "nie" :).
    • gusia210 Re: 16.11.2010 - zaczynam 17.11.10, 10:16
      ja za pierwszym razem schudłam 27 kg.W niecałe 5 miesięcy.$ stycznia tego roku ważyłam jeszcze 101 kg.Teraz jak widać na suwaczku.:)Potem zaprzestałam niestety diety i teraz musiałam wrócić kajając się tutaj.:)Dasz radę.Ale tych parówek faktycznie nie jedz.Zresztą każda z nas popelniła parę błędów na początku.Potem już się nauczysz i w ciemno będziesz wiedziała co i gdzie kupić żeby było ok.Powodzenia!!!
    • nadika84 Re: 16.11.2010 - zaczynam 17.11.10, 13:44
      na szczęście te parówki nie wyrzadziły wielkiej szkody i mimo ich zjedzenia schudłam 2 kilo. wiem ze to woda ale i tak mimo wszystko się cieszę. wody mam w sobie bardzo duzo bo mi opuchlizna po ciązy jeszcze nie zeszła. miało zejść do miesiąca. większość zeszła ale jeszcze jest trochę

dziś byłam już madrzejsza i na sniadanie zrobiłam sobie twarozek z chudego sera z czosnkiem i odrobiną cebulki. mam ochotę na dukanowego piernika ale nie mam słodzika do pieczenia, a nie chcę piec na zwykłym. puki co zadowalam się colą light a na deser sobie zrobię jogurt kakaowy
      • nancy_callahan Re: 16.11.2010 - zaczynam 17.11.10, 13:51
        nadika 84
        czy ja dobrze zrozumiałam jesteś miesiąc po porodzie? Ale chyba nie karmisz?
        Jeśli karmisz to zaprzestań natychmiast fazy uderzeniowej, a nawet jesli nie to ostrożnie z dietą, to jeszze okre połogu, trzeba na organizm uważać, hormony szaleją..
        • nadika84 Re: 16.11.2010 - zaczynam 17.11.10, 14:43
          2 miesiace po porodzie. młodej praktycznie od poczatku nie karmię. urodziłam przez cc bo mi groził stan przedrzucawkowy. byłam spuchnięta jak bania. wiekszość opuchlizny zeszła ale jeszcze jej zostało. a co do diety to uważam. no i pewnie dlatego spadło mi te 2 kilo w dzień. czytałam w książce że ta dieta jest dobra na nadmiar wody w organizmie :)

i tak myślę że Dukan jest jedną ze zdrowszych diet w porównaniu do innych
          • nancy_callahan Re: 16.11.2010 - zaczynam 17.11.10, 14:47
            A no to spoko.
            A wodę będziesz tracić n apewno i nie tylko wodę:)
    • nadika84 Re: 16.11.2010 - zaczynam 19.11.10, 14:33
      jakoś mi leci ta 1 faza. dziś 3 dzień i w sumie od początku już jest mniej o 3,1 kilo. tak ze super. dociągnę tak do 5, moze 6 dni i zaczynam 2 fazę.
      wczoraj na wieczór mnie głód ogarnął. zrobiłam sobie ziołową bułeczkę w mikrofali i zjadłam z jogurtem. a dziś pokombinowałam i zrobiłam taką na słodko z przyprawą do piernika. całkiem smaczne wyszło. załowałam tylko ze nie zrobiłam sobie do tego nutelli bo by było idealne. no i otreby miałam w całości bo mi się mielić nie chciało, ale to nie przeszkadza. no i nie wiem co jutro na obiad robić czy ja chcę zupę rybną z duzą ilością ryby czy pulpety? moze zupę i do tego naleśniki z serem?
      kocham tą dietę bo mozna jeść wszystko tylko odpowiednio zmodyfikowane

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka