Dodaj do ulubionych

Powrót na dietę?

19.11.10, 18:41
Witam :D
Mam pytanko, szczególnie do tych z Was które wracały jak córki marnotrawne :D:D na dietę ;)
Jak wygląda powrót, tzn czy waga leci sobie tak jak za pierwszym razem gdy rozpoczyna się dietkę???
Byłam na diecie od 25 marca do 12 lipca i w sumie skonczylam na 2 fazie echhh.... wakacje, pysznossci a potem sie nie chcialo wrócić no i wkoncu sie wkurzyłam
Wtedy zrzuciłam 18 kg przy czym 5 wróciło, a kurka blada do efektu koncowego brakowało tylko 3 kg. No to teraz mam za swoje bo 8 kg musze sie pozbyc i tym razem utrwalic a ze naopowiadali mi znajomi ze ta diete robi sie tylko raz bo potem nie ma efektów to nie mogę się zabrac. Moze Wy dziewczynki zmotywujecie mnie do "roboty"!!!
Czekam na odpowiedzi szczególnie tych które powróciły na diete oczywiscie wraz z efektami:D:D
Pozdrawiam stare i nowe dukanki :)
Obserwuj wątek
    • dolmadakia Re: Powrót na dietę? 19.11.10, 18:48
      Ja jestem własnie w fazie"powrotu" ,ale nie spowodowanym jojo,lecz chęcią zrzucenia jeszcze 1-2 kg. Wiem,że to mało i może nie staram się wystarczająco,ale na razie efektów niema:-( Od końca lutego do połowy maja schudłam 10 kg.Od tego czasu jestem w III fazie i waga bz.Ale teraz chce dobić do 60 i tak męczę te 1-2 kg.... może rzeczywiście będzie to trudniejsze. W każdym razie daję sobie czas do końca miesiąca.A potem.....sie obaczy!
      • hanuulka Re: Powrót na dietę? 19.11.10, 18:56
        Ja także chcę wrócić aby dobić do mej wymarzonej wagi, której nie zdążyłam uzyskac wczesniej :D
        Cóz słowo trudniejsze w Twej wypowiedzi mnie nie motywuje buuuuuuuuu.......
        ale zycze powodzonka i Tobie i sobie:/
    • nomya Re: Powrót na dietę? 19.11.10, 18:57
      Jak wróciło Ci tylko 5 kg przez ten cały czas licząc do dzisiaj, to gratuluję, bo ja miałam jojo niemal +10 kg przez okres wakacji tj. 2 miesiące :/
      Wróciłam na łono diety 1 września i waga spada mi dobrze, na początku było prawie że super, potem bardzo zwolniło, ale generalnie nie mogę narzekać biorąc pod uwagę to, że przed wakacjami miałam koszmarne zastoje :)
    • gusia210 Re: Powrót na dietę? 19.11.10, 19:19
      jestem na powrocie od 2 listopada.:)Jakoś idzie.:)
    • brattby Re: Powrót na dietę? 21.11.10, 11:24
      Cześć!
      Ja też wróciłam po trzech miesiącach przerwy. Najpierw schudłam 20 kg, potem przez te trzy miesiące w zasadzie nie przytyłam (ok. 1,5 kg, ale to raczej woda, bo po ciuchach niczego nie poczułam), a teraz znowu dietuję od 02.11.
      Jest inaczej, to pewne. Ja w zasadzie mam już wagę prawidłową (172 cm, 62 kg), ale chcę schudnąć do wagi, w której czułam się najlepiej - 56 kg (wujek Dukan wyliczył mi teraz 58). I nie powiem, idzie wolno, szczególnie w porównaniu do "tamtego" chudnięcia. Wtedy od mnw. drugiej połowy lutego do połowy maja schudłam 20 kg, przy czym większość przez pierwsze dwa miesiące. Teraz od tego 02.11 ubyło mi 3 kg. Muszę pokombinować z jadłospisem. Z drugiej strony 1 kg na tydzień też może być, nie będę narzekać. Mam zamiar zrobić sobie przerwę trzydniową na święta :) a potem dalej ciągnąć. Mam nadzieję, że do połowy marca się wyrobię, tak wyliczyłam, że to musi być ostateczna data :)
      • anaiss Re: Powrót na dietę? 21.11.10, 13:08
        Brattby, zauważ, że przy 172/56 będziesz miała BMI na granicy niedowagi.
        • brattby Re: Powrót na dietę? 21.11.10, 16:34
          No niby z kalkulatora wychodzi mi 58, ale ja zanim utyłam ważyłam 48-52, tak po prostu, sama z siebie. Tak więc wydaje mi się, że 56 będzie na tyle mało, żebym dobrze się czuła, i na tyle dużo, żebym nie wyglądała jak chorowity patyk.
    • anaiss Re: Powrót na dietę? 21.11.10, 13:06
      Ja wróciłam na II fazę po całej zakończonej diecie i pięknym jojo + 3kg. Póki co odpuściło mi te 3 kg, więc jestem w fazie wyjściowej - 62 kg i zostaje 9 kg do zgubienia, choć nie wiem, czy to za bardzo jak dla mnie nie jest wyżyłowana waga - w sensie - trudna później do utrzymania.
    • 27_edyta Re: Powrót na dietę? 21.11.10, 14:22
      Na diecie byłam od 17 maja, startowałam z wagi 66kg przy wzroście 158 po ciąży mi tyle zostało ..... niestety.
      Schudłam do wagi 56,5 kg ale......w lipcu wyjechaliśmy na urlop ..... trzymałam się dzielnie całe........... 2 dni.......a później niestety silna wola upadła pod naporem współtowarzyszy wakacji. Po powrocie praca, praca i praca śmieciowe jedzenie oraz bardzo późne i na efekt jojo nie trzeba było długo czekać.....62,5kg.
      I wróciłam - na diecie jestem od 25.10 - jak na razie 3kg więc nie jest źle, mam nadzieję, że tym razem się uda do końca ale myślę, że będzie trudniej bo......niższa waga wyjściowa a co idzie za tym BMi na granicy "normy" - 25 i organizm już zna co to Dukan:)
      Pozdrawiam
      • patuchaklucha Re: Powrót na dietę? 21.11.10, 15:03
        U mnie jojo +2,5kg, wróciłam i od 2.11 duuuupaaa, ani drgnie, a ja znowu tęsknie za jabłuszkami :/
        • anaiss Re: Powrót na dietę? 21.11.10, 21:23
          Ja wróciłam na II fazę, ale jem w dniach warzywnych jedno jabłko dziennie, albo piję sok ze świeżych jabłek. Jednak trudno się wraca, nie mogę patrzeć na mięcho :-/
          • hanuulka Re: Powrót na dietę? 22.11.10, 12:14
            Dzieki dziewczynki za odzew :)

Wróciłam od DZIŚ :/

Z takim impetem iż patrzę na serek biały i jest mi niedobrze i nawet jeść mi się odechciało :D:D:D wiec dieta CUD ;)

Muszę się zmusić, wiem wiem........ Dam radę..... może........ :/

10 kg trzeba sie jeszcze pozbyć i będzie cud, miód hihi.....:D:D
            • anaiss Re: Powrót na dietę? 22.11.10, 16:10
              Dni proteinowe to teraz dla mnie makabra, dziwię się jak wytrzymałam tydzień I fazy.
              • hanuulka Re: Powrót na dietę? 22.11.10, 17:30
                Wytrzymałaś bo musiałaś :P jak obecnie ja :( ale mam juz dosc 1 dnia :(
                • anaiss Re: Powrót na dietę? 22.11.10, 21:52
                  Staram się nie fiksować za bardzo teraz, bo nie sądzę, żeby takie wahania wagi były dobre dla organizmu, a u mnie wygląda to tak:
                  luty - 62 kg
                  czerwiec - 53 kg
                  październik - 65 kg
                  listopad - 62 kg
                  • anaiss Re: Powrót na dietę? 24.11.10, 22:24
                    raportuję, że wróciłam na II fazę, z pominięciem pierwszej. Idę systemem 1/1 /poprzednio 3/3/. Waga słabo spada, ale pomna ostatnich doświadczeń wolę spadek wolniejszy, acz trwały.
                    • hanuulka Re: Powrót na dietę? 25.11.10, 10:46
                      To ja raportuje iz wrocilam na diete od pn zaczełam od I fazy i dzisiaj juz mam 2,5 kg mniej a porty leca mi z dupeczki :D:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka