Dodaj do ulubionych

liczycie kalorie, ilości B, W, T dziennie?

19.05.11, 08:08
Często na forum czytam o tym, żeby jeść więcej, ktoś napisał, że ma to być 1800-1900 kcal... Dukan pisze, że z czasem na tej diecie je się mniej, apetyt się zmniejsza. Jak to zatem jest, czy ilość kalorii jest tak ważna?
Ja zjadam 1200-1700, więcej mi się nie zdażyło i jestem syta.
Jeśli chodzi o ilość białek, to nigdy nie schodzę poniżej 2 gram na kilogram masy ciała, ale często jest ok. 3, czyli 130-200
tłuszcze: to u mnie maks 60 gram dziennie łącznie we wszystkich potrawach, węgle, maks 40.
Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • leluchow1 Re: liczycie kalorie, ilości B, W, T dziennie? 19.05.11, 08:17
      W życiu nie liczyłam ani kalorii ani białek. Jem dozwolone produkty do syta i już.
    • dziub_dziubasek Re: liczycie kalorie, ilości B, W, T dziennie? 19.05.11, 08:18
      Ja nie liczę. Nie chodzę głodna, jem to co dozwolone. Jakoś się nie przejmuję. Kończę 5 tydzien diety z 7kg na minusie.
      • ejot48 Re: liczycie kalorie, ilości B, W, T dziennie? 19.05.11, 22:40
        Nie liczę, nie, ale zastanowiły mnie twoje węgle - czy aby napewno są w tym niezbędne otręby i warzywa? (nie wspominając o zbędnej skrobii kuku)
        • niemogewtouwierzyc Re: liczycie kalorie, ilości B, W, T dziennie? 19.05.11, 23:11
          licze to od 5 dni, w tym czasie byly 2 dni PW i 3 dni białkowe, tak wyszlo srednio, w dni z warzywami zjadalam ok. 70 gram wegli, jem otreby, ale raczej w rownych proporcjach lub nawet z przewaga pszennych, po prostu bardziej je lubie, a one maja dwa razy mniej wegli niz owsiane
          czyzby wegli bylo za malo u mnie?
          dodam, ze do wlasciwej przemiany materii nie sa mi potrzebne otreby, nie mam z tym problemu zadnego, jem bo maja duzo wartosciowych skladnikow no i wg Dukana trzeba
    • siula5 Re: liczycie kalorie, ilości B, W, T dziennie? 20.05.11, 16:23
      gdyby chcialo mi sie liczyc kalorie to nie bylabym na diecie Dukana, jem do syta dozwolone rzeczy nigdy nie liczylam kalori
    • niemogewtouwierzyc tabele-kalorii.pl 21.05.11, 14:47
      wpisuje wszystko na tej stronie i mam pelny obraz tego co zjadam, w bazie jest mnostwo produktow, wiec to trwa chwile, kontroluje ilosc bialek, tak, zeby nie bylo ich za malo, bo apetyt zmniejszyl mi sie apetyt na diecie, dlatego widze same plusy takiego liczenia

Zapraszam do GFK: tiny.pl/hwdsc
      [url=http://straznik.dieta.pl/][img]https://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=52344dd3b58f1243c.png[/img][/url]
    • ostryga11 Re: liczycie kalorie, ilości B, W, T dziennie? 27.05.11, 11:51
      Jestem na to zdecydowanie zbyt leniwa:-) jem to, co Dukan przykazał, raczej nie grzeszę, staram się tylko, by w tym co jem nie było zbyt dużo węgli, jak czuję, że przegięłam (bo np.napchałam się serkiem homogenizowanym , który mogę pochłonąć w nieograniczonej ilości ze słodzikiem i kakao) to szybko zjadam dodatkowa porcję mięsa (białko) i czuje się rozgrzeszona.
      • robak.rawback Re: liczycie kalorie, ilości B, W, T dziennie? 30.05.11, 21:21
        oh to ja nie wiedzialam ze kakao mozna??
        od miesiaca na nie patrze w szafce ale nie tykam ??

z tymi kaloriami to mnie bardzo jednak niepokoi - ja cale zycie licze wiec dobrze wiem ile zjadam - dzis mialam jakis starszny napad glodu - obliczylam ze zjadlam 2000 kcal - tylko produkty dozwolone. ale i tak sie martwie ze przegielam.

natomiast wiem ze inni caly czas mowia ze nie licza wcale i sie najadaja do syta.

na poczatku to rzeczywiscie malo jadlam - wystarczalo mi z 1000 kcal przez pierwsze dni dukana ale juz nie teraz. musze jesc co najmniej 1700 na dzien.

czy ja mam sie tym przejmowac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka