Dodaj do ulubionych

Dieta ujemnych kalorii

06.09.11, 08:59
Proponuję ten seler naciowy mrożony, najlepiej w ciekłym azocie. Nie dość, że trzeba zużyć energię na trawienie, to trzeba jeszcze ogrzać wcześniej o 200 stopni w żołądku! To będzie dodatkowe -20 (k)kalorii :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ina Re: Dieta ujemnych kalorii IP: *.pclk.net 06.09.11, 09:26
      hehehe fakt ;) dobry pomysł.
      Może wkrótce napiszą, że mozna się objadac, siedzieć na kanapie i chudnać?
    • gdy_gdy Proponuję zwilnić cały dział w Agorze 06.09.11, 09:58
      kt. odpowiada za zakup tak idiotycznych gotowców...
    • oio79 [...] 06.09.11, 10:51
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • pieskuba Re: Dieta ujemnych kalorii 06.09.11, 11:41
      ...i jeszcze czytać warto się nauczyć. Tam jest napisane 1,5, a nie 5.
    • Gość: gruby Re: Dieta ujemnych kalorii IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.11, 11:43
      Gdybym ja taką dietę zastosował, to przez dwa tygodnie schudłbym z 15 kilo (a waże około 150).
      • krzysztofsf Re: Dieta ujemnych kalorii 06.09.11, 11:57
        Ale potem mialbys jojo.
        Przez kilka miesiecy wykorzystywalem opisywany efekt, naturalnie nie na monodiecie warzywnej.
        Po prostu malo weglowodanow, zadnego pieczywa, ziemniakow makaronow kasz itp, bialko i sterty warzyw (ze dwa kilo na dobe).
        Ponizej setki uspokoilem sie z warzywami - czlowiek nie jest krowa i trzeba "skurczyc" zoladek do normalnej wielkosci.
        • Gość: lol Re: Dieta ujemnych kalorii IP: *.zone14.bethere.co.uk 06.09.11, 12:01
          I ile schudłeś? Przez jaki czas? Bo ja też potrzebuje trochę schudnąć..
          • krzysztofsf Re: Dieta ujemnych kalorii 06.09.11, 12:05
            Gość portalu: lol napisał(a):

> I ile schudłeś? Przez jaki czas? Bo ja też potrzebuje trochę schudnąć..

Obecnie (mialem roczna przerwe w odchudzaniu po przejsciu na papierosy elektroniczne - palilem 2 paczki dziennie) od stycznie tak 2-3 kilo miesiecznie.
            sama waga jest mylaca - warto kontrolowac obwody ciala, bo czesto sa zastoje w odchudzaniu, a obwody (np. brzuch) spadaja przez zastepowanie tluszczu ciezszymi miesniami.

zadnych cwiczen nie robie - duzo chodze od 2-ch miesiecy - dwie godziny szybkiego spaceru dziennie, rozbite na 2x1h.
            • Gość: lol Re: Dieta ujemnych kalorii IP: *.zone14.bethere.co.uk 06.09.11, 12:13
              Ok. To konkretnie, ile ważyłeś, a ile dziś ważysz? dietę białkowo warzywną trzymasz nadal?
              • krzysztofsf Re: Dieta ujemnych kalorii 06.09.11, 12:25
                118 ->96

Zadnego jedzenia po 18-ej.
                Bialko i warzywa - sporadycznie owoce, miod z twarogiem itp.
                Nie demonizuje - czasem zdazy sie mocne odstepstwo, duzo owocow, kilka paczkow w tlusty czwartek, kawalek pizzy z okazji zejscia ponizej 100kg itp.
                ale pilnuje sie, waze corano i norme miesieczna robie.

Planuje dojsc sporo ponizej 70 kg - czyli jeszcze z 10 miesiecy , moze rok.
                Zapewne bede musial w zimie dolaczyc jakies cwiczenia fizyczne.
                • Gość: lol Re: Dieta ujemnych kalorii IP: *.zone14.bethere.co.uk 06.09.11, 12:44
                  A ile masz wzrostu? Bo Waga poniżej 70 to jakoś mała? A powiedz, po takim schudnięciu to co się dzieje ze skórą z brzucha. Sorry za takie pytanie..Ale tez się jakoś skurczyła? Robiłes ćwiczenia, żeby nie wisiała? Czy jednak wisi.. Bo przy 118 to musiałeś brzuch mieć.. Jak to wygląda? Ja to aż się boję, bo wazę więcej niż Ty ważyłeś, a chciałbym ważyć z 85.
                  • krzysztofsf Re: Dieta ujemnych kalorii 06.09.11, 13:39
                    176

Przy takim tempie to spokojnie skora sie kurczy.
                    zafiltruj sobie moje wypowiedzi na tej grupie - sporo opisywalem jak sie odchudzam.

Zaczynalem z merida schodzac ze 135+, potem roczna przerwa i teraz od poczatku roku powoli i systematycznie.

zachwalam codzienne ranne wazenie i zapisywanie codziennie wagi w jakims kalendarzu.
    • Gość: Nesule Re: Dieta ujemnych kalorii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 12:38
      @rm1973: Śmiejesz się, ale widziałam podobny idiotyzm napisany w poradniku dietetycznym; "wypij rano szklankę wody, najlepiej zimnej, bo na jej ogrzanie zużyjesz kalorie." Myślę, że równie skuteczne dietetycznie byłoby siedzenie w lodówce. Tylko pomyśleć ile kalorii człowiek spali ogrzewając cały organizm! :>

Nie mówiąc już o tych wariatach od inedii (breatharianizm), którzy uważają, że pożywienie jest trucizną a człowiek powinien żyć energia świetlną...

rotfl
    • Gość: prof. Jarosław K. 0,5 l. wódki 2x dziennie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.11, 15:09
      Dieta ujemnych kalorii - 0,5 l. wódki 2x dziennie a na przepojkę tylko woda mineralna, i tak trzymać przez 2 do 3 tygodni.
      • twydra321 Re: 0,5 l. wódki 2x dziennie 11.09.11, 14:27
        a czy ktoś z was czytał ta książkę www.zlotyebook.pl/dietaproteinowa/?

Co o tym sądzicie bo nie wiem czy warto kupić?

-------------------------------
        www.mojkredyt.com.pl Najlepsze kredyty na runku
        zielone-mazowsze.pl -Eko turystyka mazowiecka
    • Gość: acesty Psychologia w odchudzania też jest ważna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 11:19
      Jestem świetnym przykładem na to, że dieta to jedno, a właściwe podejście to drugie. Stosowałam wiele diet, ale dopiero, jak wyprostowałam swoje sprawy w związku, w domu i w pracy, to mój organizm "sam" zaczął chudnąć.
      • psychorada.pl Re: Psychologia w odchudzaniu też jest ważna 12.09.11, 15:01
        Często jest tak, że stosujemy różnego rodzaju diety i nie przynoszą one pożądanego efektu lub przynoszą ale na bardzo krótki czas. Powodem tego możemy być my sami - nie mamy wystarczającej silnej motywacji, brak nam wytrwałości w stosowaniu diet lub prowadzimy styl życia, który utrudnia pozbywanie się kilogramów - złe nawyki żywieniowe, błędne przekonania dot. żywności, stres. Zdarza się tak, że stosowana dieta zaczyna przynosić pozytywne rezultaty - tracimy kilogramy i nagle pojawia się okazja do tego, aby zjeść dawno nie widziany kawałek ciasta i..... ulegamy. Dieta wtedy traci na znaczeniu bo jakiej byśmy nie zastosowali to czynnikiem powodującym jej nieefektywność będzie słaba wola.
        Na stronie schudnij-z-glowa.psychorada.pl/ jest praktyczny kurs o tym, jak wytrwale i z głową stosować diety odchudzające, aby przyniosły one efekt. Mniejsze znaczenie ma to, jaką dietę zastosujemy od tego, czy w niej wytrwamy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka