Dodaj do ulubionych

Co robić ??

14.09.11, 20:10
Rok temu schudłam w cztery miesiące 13 kg. Byłam z tego zadowolona. Jedna teraz od kilku miesięcy ciągnie mnie do jedzenia, że często nie da się nad tym zapanować. am tego dosyć. Chcę być szczupła a nie tyć. Już lekko przytyłam, a ja chcę schudnąć jeszcze. Nie po to się tak męczyłam rok temu, żeby teraz przytyć z powrotem. Aha, miałam rok temu nadwagę i każdy mi mówił, że jestem grubasem. Muszę schudnąć ale ciężko mi się teraz za dietę wziąć. HELP !!! Jak miećz powrotem tą motywację ;(
Obserwuj wątek
    • emilia.gnybek-ciosek Re: Co robić ?? 22.09.11, 15:21
      Skoro nie masz już nadwagi proponuję zacząć stabilizować masę ciała, jednak zabrać się za rzeźbienie ciała. Aby masa ciała nie zwiększała się, a możliwy był wzrost podaży energii, należy czynić to stopniowo np. dodawać 100 kcal co tydzień. Należy również zadbać o to, aby posiłki spożywać regularnie co 3-4 godziny, pomiędzy nimi sięgać po płyny, a każdy kęs dokładnie i powoli przeżuwać. Dzięki temu napady głodu przestaną się pojawiać.

Jeśli chodzi o poprawę sylwetki należy wprowadzić zarówno ćwiczenia z grupy cardio lub interwałowe, które pozwolą spalić zbędną tkankę tłuszczową, jak też odpowiednie ćwiczenia modelujące na określone partie ciała.
    • mrukmrukmruk Re: Co robić ?? 23.09.11, 11:08
      Przede wszystkim nie trać głowy i zabierz się za unormowanie diety, póki są to 2-3 kg, a nie 7-8, zanim będzie za późno. Polecam ci przeczytać tą tą notkę na blogu, sporo przydatnych informacji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka