Dodaj do ulubionych

Herbalife 2012

31.01.12, 15:46
Witam,
planuję zacząć zabawę z koktajlami od jutra i zastanawiam się czy to forum (które studiuje od kilku dni) w ogóle żyje. Czy tu ktoś jeszcze zagląda, czy dieta okazała się do du.... i był taki efekt jojo że nikomu nie chce się już pisać albo paluszki spuchły tak ze w klawisze nie trafiają :).
Obserwuj wątek
    • choupette1 Re: Herbalife 2012 08.02.12, 17:51
      No cóż, jeśli o mnie chodzi to wolę wypróbować wszystko na sobie. Oczywiście zajrzałam na to forum przed zakupem produktów Herbalife, ale opinie są tak różne, że postanowiłam sama się przekonać. Produkty kupuję w sklepie internetowym i mam u nich 6% zniżki na wszystko, z Allegro nie eksperymentuję, bo jak się rozchoruję, to nikt zdrowia mi nie wróci. Jeśli kogoś nie stać na Hb to musi ruszyć swoje 4 litery i ćwiczyć codziennie, ja nie mam na to niestety tyle czasu. Na diecie jestem od początku roku ( takie noworoczne postanowienie) i z rozmiaru 42 wchodzę już w 38 po miesiącu stosowania. Codzienny jadłospis to rano i wieczorem koktajl z domieszką F3 i owocami a w południe obiad składający się ze zdrowego chudego białka i warzyw. Piję bardzo dużo wody ok 3l minimum, bo inaczej tabl. błonnik i zioła nie działają tak, jak powinny. Poza tym 2 razy dziennie biorę multiwitaminy. Muszę przyznać, że nie podjadam i nie oszukuję, po prostu nie omijam posiłków i dlatego chudnę. Odstawiłam całkowicie kawę i herbatę, jedynie co piję owocową z torebki. Stwierdziłam, że skoro używki zabierają nam wodę, to będę musiała jeszcze więcej pić, a tego raczej nie chcę. Czuję się dobrze, tzn. rano o 5 wstaję do pracy i żadna kawa nie musi mnie budzić. W domu mam czekoladę i ciastka, ale nie mam na nie ochoty, wcześniej po tygodniu na pewno bym się złamała.
      Jeśli chodzi o sport, raz lub dwa w tygodniu poświęcam po godzinie na steperze, ale wcześniej ćwiczyłam codziennie i tylko byłam bardziej głodna a nic nie chudlam.
      Nie zamierzam stosować herbalife zbyt długo, myślę, że góra do 3 miesięcy, aby pozbyć się 10 kg. Wiadomo, że po odchudzaniu, następuje tzw, okres stabilizacji, gdzie przez tyle ile miesięcy się chudło przez tyle trzeba pić koktajle raz dziennie, żeby nie odzyskać utraconych kilogramów.
      Od kwietnia włączę wtedy do diety to, co wyrzuciłam, czyli pełnoziarniste makarony i ryż oraz chleb. choć ten ostatni nigdy nie był moim przyjacielem.
      Cieszę się, że HB działa, ale moim zdaniem nie powinno się przebywać na takiej eliminacyjnej diecie dlużej niż przez 6 miesięcy, bo organizm się upomni o swoje.
      Jeśli chodzi o zastrzeżenia co do produktów HB to nie polecam koktajli o smaku tropikalnym czy truskawkowym, gdyż są silnie perfumowane i smakują chemią. Najlepszy jest ciasteczkowy i czekoladowy. Napiszę w kwietniu jak mi poszło, żeby zachęcić kolejne osoby.
      Pozdrawiam
      LK
      • pamela62 Re: Herbalife 2012 19.06.12, 12:35
        hej choupette1,

ile schudlas ? ja wlasnei zaczynam moja przygode HL, neistety malo jest aktywnych forum na ten temat dlatego probuje odswierzyc stare:) prosze opisz swoje wrazenia i rezultaty na HL:)

dziekuje i pozdr

• teresa741 Re: Herbalife 2012 15.07.12, 16:28
      Witam,
      nie wiem, czy innym osobom to forum się znudziło, czy też paluszki im popuchły (może z upałów ?). Mnie zastanowiło Twoje stwierdzenie o zaczęciu "zabawy z koktajlami". O ile wiem , to zwykle zaczyna się od jednego koktajlu. Chyba, że masz jakąś spec dietę, np. sportową. Ale piszesz o "jojo", więc chyba problem z tłuszczykiem. Jeśli w tej materii chcesz osiągnąć zadowalające rezultaty musisz wiedzieć, że Herbalife to nie koktajl czy też proszki na odchudzenie ! To są kompleksowe diety zapewniające prawidłowe odżywianie komórkowe.
      Jeśli masz prawidłowo dobraną dietę i będziesz stosował wszystkie zalecenia Twojego konsultanta wellness - osiągniesz zamierzony cel i zyskasz, oprócz lepszego wyglądu, również dużo lepsze zdrowie. Pamiętaj jednak o jednym. Tego nie da się stosować wybiórczo. Musisz wprowadzić kompleksowe zmiany w swojej diecie i zapewne niektórych przyzwyczajeniach, albo zapomnij o całej sprawie. Tym nie da się bawić na zasadzie - to mi odpowiada i biorę to, a z tym, to dam sobie spokój. Albo jesteś zdeterminowany i zdecydowany na wprowadzenie wszystkich koniecznych zmian zaleconych przez konsultanta - a wtedy będziesz się cieszył długotrwałą zmianą bez efektu "jojo", albo wydasz tylko trochę grosza na środki, z których zwyczajnie nie jesteś gotów skorzystać.
      To, co napisałam wynika z mojego własnego doświadczenia. Przy tzw. pierwszym podejściu wydałam tylko trochę kasy, to, co mówił konsultant "słuchałam jednym uchem", prawie wszystko robiłam tak jak mi było wygodniej no i oczywiście nic z tego nie wyszło. Dopiero po kilku latach wróciłam do tematu, bo temat nadwagi jakoś nie chciał mnie opuścić. Tym razem uważnie wysłuchałam, co konsultant ma mi do powiedzenia, a następnie z maksymalną konsekwencją zastosowałam - i uzyskałam zadowalający efekt, czego i Tobie życzę.
      teresa
      p.suw napisał:

> Witam,
      > planuję zacząć zabawę z koktajlami od jutra i zastanawiam się czy to forum (któ
      > re studiuje od kilku dni) w ogóle żyje. Czy tu ktoś jeszcze zagląda, czy dieta
      > okazała się do du.... i był taki efekt jojo że nikomu nie chce się już pisać al
      > bo paluszki spuchły tak ze w klawisze nie trafiają :).
      • eskulap.suw Re: Herbalife 2012 17.07.12, 08:00
        No witam,
        paluszki nie popuchły z ciepła ani nie przytyły. Temat martwy więc jakoś nie chce się prowadzić monologu, w końcu to nie blog.
        Co do diety. Byłem na niej przez miesiąc. Czy konsekwentnie - nie. W pierwszych dniach faktycznie stosowałem się do tego co było wcześniej uzgodnione, ale po tym jak miałem "odloty" podczas jazdy samochodem i "przyśnięcia" zredukowałem porcje pod siebie. Nie oszukujmy się konsultanci nie są dietetykami tylko mają mniej więcej rozpisane co można jeść i tyle. Ja pracuje za biurkiem, ale też fizycznie.
        Co do samej diety, herbalife pomaga przestawić w głowie sposób żywienia - porcje, godziny posiłków... pomaga się do tego dostosować. Nie powiem, pomógł mi. Jak startowałem to ważyłem w okolicach 135kg. Dieta plus siłownia pozwoliła mi zejść do około 117 (i około 7 - 10cm mniej w pasie) i tą wagę trzymam od mniej więcej marca mimo że nie chodzę już także na siłownię. Nie powiem, waga się utrzymuje dzięki herbalife chociaż już nie piję koktajli. Zostało mi we łbie zakodowane jak jeść, co jeść, czego nie jeść i czego NIE PIĆ!!!. Mimo że jem obecnie i ziemniaki i pieczywo, ale w zupełnie innych ilościach. W sumie w tym tygodniu znowu zaczynam diete z herbalifem ale tylko pewnie na kolację + trochę więcej ruchu. Chcę przed zimą dojść do setki. Czy mi się uda - nie wiem. Zobaczymy w październiku/listopadzie.
        • teresa741 Re: Herbalife 2012 17.07.12, 21:35
          Witaj,
          Dziwne te "odloty" o których wspominasz. Przy prawidłowo dobranej diecie to nie ma prawa mieć miejsca. Pytanie, czy Twój konsultant coś przeoczył, czy też Ty nie powiedziałeś wszystkiego. W każdym razie życzę powodzenia i wytrwania w zamiarze korygowania sylwetki, a przede wszystkim w stosowaniu zasady prawidłowego odżywiania.
          • eskulap.suw Re: Herbalife 2012 19.07.12, 07:11
            "Odloty" skończyły się po dwóch tygodniach (mniej więcej). Okazało się że spadł mi strasznie cukier po odstawieniu prawie że wszystkiego. pomogło na początku dosładzanie herbaty i zwiększenie dziennej dawki pokarmowej.
            • teresa741 Re: Herbalife 2012 19.07.12, 07:59
              To nie ważne jak szybko skończyły się kłopoty. Ważne, że miały miejsce, a nie powinno ich być. Więc albo sam wykazałeś się nadgorliwością dietetyczną, albo przy konsultacji diety coś było przeoczone. Przy prawidłowo ustalonej diecie taka sytuacja ("odloty") nie ma prawa zaistnieć. Ideą diety Herbalife jest w pełni zbilansowane odżywianie, a zasadniczym elementem tekiego odżywiania jest m.inn., ustalenie poziomu cukru w optymalnym zakresie.
    • produktywellness.pl1 Re: Herbalife 2012 01.10.12, 10:42
      Hej eskulap.suw
      Napisz jakie efekty udało Ci się osiagnac podczas trwania kuracji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka