dorawolny 27.04.12, 16:04 Zaczęłam oczyszczać organizm przy pomocy chlorelli: Tekst linka Czy ktoś to stosuje, mogę prosić o opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: karo Re: Chlorella IP: *.43.230.131.komnet24.pl 27.04.12, 23:02 Hej. Ja tez zaczęłam, kupiłam proszek i dopiero mam 3 dni kuracji za sobą więc opini nie będę wystawiać ale może ktoś sie odezwie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorawolny Re: Chlorella 28.04.12, 07:31 Ale chlorella z tego co wiem dostępna jest w tabletkach... A co kupilas w proszku? Odpowiedz Link Zgłoś
dorawolny Re: Chlorella 28.04.12, 07:35 O, dobry pomysł. Ja się najpierwodchudzalam a potem zaczela oczyszczać, co bylo kompletnie bez sensu bo pierwsze dni diety znioslam fatalnie. Chyba trzeba jednak odchudzać się i oczyszczać jednocześnie, przynajmniej jak sie gubi wiecej kg. Ja, poza oczszczaniem chlorella piję jeszcze sok z młodego jęczmienia sok z młodego jęczmienia - wynalazek japoński. Ale większym fanem tego soku jest moj maz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: Chlorella IP: *.43.230.131.komnet24.pl 30.04.12, 12:47 Kupiłam chlorellę w proszku :) U mnie do zrzucenia jest ok 12kg. Nadal karmię piersią wiec robię to delikatnie i stosuje metody dopuszczone przy karmieniu. Póki co znalazłam to ale narazie bez zmian. Oczyszczanie jest chyba niezbędne, waga stoi mimo, że dietę trzymam już trzy miesiące i liczę na to, że po algach powolutku będzie spadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: Chlorella IP: *.43.230.131.komnet24.pl 02.05.12, 09:58 Waga ruszyła się, kilo mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Chlorella IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.12, 12:37 Poczytaj na tej stronie www.spirulina.pl/ , znajdziesz konkretne informacje o spirulinie i chlorelli. Ale mysle, ze warto przyjmowac, bo sam biore i nie choruje od dlugiego czasu, a przy tym bardzo dobrze sie czuje :) Pozdrawiam Jan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marika2872 Re: Chlorella IP: *.31.98.253.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.08.12, 15:34 Witam , również polecam . Obecnie zażywam spiruline i chlorelle w proporcji 2/1 , tak jak zalecają .Czuję się świetnie , również polecam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_bialek Re: Chlorella 30.06.14, 11:19 Krótkie porównanie chlorelli i spiruliny: Chlorella: ◾lepsze źródło chlorofilu co czyni ją bardziej oczyszczającą i odtruwającą ◾Jest szczególnie dobra dla ludzi z problemami wątrobowymi lub dla tych, którzy piją lub palą ◾Jest bardzo pomocna dla ludzi z problemami jelitowymi, mającymi problemy z wypróżnianiem ◾Szczególnie dobra dla ludzi potrzebujących regeneracji: osób cierpiących na zdegenerowane choroby (choroby mięśni, choroby systemu nerwowego) ◾Zawiera Współczynnik Wzrostu Chlorelli (Chlorella Growth Factor -CGF), który wzmacnia układ immunologiczny, odwraca chorobę nowotworową oferując wiele innych korzyści zdrowotnych ◾CGF pomaga również naprawiać problemy nerwowe w całym organizmie i jest doskonała w leczeniu zdegenerowanych niedoczynności umysłowych i nerwowych. Spirulina: ◾Świetne źródło łatwo przyswajalnego białka. Zawiera go 12 razy więcej niż wołowina. - ◾Łagodniejsza dla układu pokarmowego - ◾Najlepsze źródło kwasu gamma linoleinowego (GLA), dobrego tłuszczu dla mózgu, prawidłowego funkcjonowania serca i innych elementów organizmu. - ◾zawiera Pytocjaninę, znany związek działający anty rakowo, który nadaje spirulinie charakterystyczny niebieskawy kolor. Źródło - tu dowiecie się więcej: www.spirulina.pl/ciekawostki/literatura/ksiazka-pozywienie-dla-zdrowia/rozdzial-10-spirulina-kontra-chlorella.html Odpowiedz Link Zgłoś