sanitus
24.05.12, 11:21
Wiatm Was serdecznie,
Przez pewien cza zastanawiałem się w jaki sposób poprawić swój stan zdrowia , który nie jest jeszcze tak bardzo zły , jednak zawsze może być lepiej:-). Zależało mi również na zmniejszeniu wagi , która niebezpiecznie zbliża się do granicy 100 kg przy moim wzroście 180 cm . Powiem Wam , że sprawadzałem , czytałem na temat róznych diet i postów a bardzo istotne jest dla mnie żeby kuracja przyniosła trwały efekt w postaci poprawy stanu zdrowia i zmniejszeniu wagi.W poniedziałek 21 maja 2012 roku rozpocząłem post warzywno-owocowy .
Generalnie można jak sama nazwa wskazuje jeść warzywa i owoce;-) a także pić wodę - koniecznie:) ! , herbatki głównie ziołowe - rumianek , melisa , mięta ...
W poniedziałek rano ugotowałem (20 min) moje śniadanie tzn marchewkę , pietruszkę, kartofel, seler ( szklanka wody) nie dodawałem przypraw , powiem Wam Moi Mili , że nie było źle , lubię smak marchewki , pietrzuszki i ziemniaczek nie jest zły tylko ten seler...
Inne posiłki podobny zestaw -w postaci zupy, tylko dodałem kaszy jaglanej , o której napiszę innym razem.
Drugi dzień bardzo podobne żywienie odczuwłałem bardzo silny głód , nie do opisania , szczególnie wieczorem - myślałem tylko o jedzeniu.
Trzeciego dnia postu kupiłem kalafior i brokułę, ugotowałem , dodałem szczyptę soli kamiennej i powiem Wam pycha, dziś chyba powtórzę ten zestaw na obiad. Przeczytałem
Wczoraj wieczorem , czyli trzeciego dnia postu znów odczuwałem bardzo silny głód , zjadłem trochę wyłuskanej suszonej dyni - dobra rzecz.
Dziś IV dzień postu rano wypiłem wodę z cytryną , następnie herbatkę z mięty.
Jeszcze nie jadłem gdyż przy tej diecie dobrze jest zjeść śniadanie ok 12 - przez początkowe trzy dni jednak pierwszy posiłek jadłem wcześniej , może dziś się uda...została godzina. Na szczęście mam pewną swobodę i możliwość przygotowania tych dań - choć wcale nie zajmuje to zbyt wiele czasu ! i można to zrobić jesli tylko zależy Ci na sobie.
Zdrowie w wyniku postu ma się poprawiać , czy tak będzie?
Mam problemy z przewodem pokarmowym(...) i już widzę poprawę , czekam co będzie dalej.
Waga ? o tym innym razem ...
Oczywiście zachęcam do podjęcia postu warzywnego:-)
Pozdrawiam