Gość: Marika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.12, 17:13 czy rzeczywiście pomaga w odchudzaniu? i lepeij ją pić przed czy po posiłku? Link Zgłoś Obserwuj wątek
malyszon1 Re: zielona herbata 18.11.12, 20:27 Gość portalu: Marika napisał(a): > czy rzeczywiście pomaga w odchudzaniu? i lepeij ją pić przed czy po posiłku? Na pewno nie szkodzi więc pić można. pijąc przed posiłkiem sprawiamy że uczucie sytości pojawia się wcześniej. Link Zgłoś
mariolkalawolka Re: zielona herbata 20.11.12, 15:41 Zielona herbata działa dobrze na trawienie, jest chyba najzdrowszą z herbat. Ja zawsze piję po posiłku Link Zgłoś
dziku_ska7 Re: zielona herbata 21.11.12, 15:11 Ja piję, bo lubię więc nie wiem, ale raczej nie powinno się pić zaraz po jedzeniu. Ja zazwyczaj czekam kilkanaście minut zanim napiję się czegokolwiek po posiłku. Link Zgłoś
gustawada Re: zielona herbata 28.11.12, 16:44 Pije 3 razy dziennie(podobno iwęcej moze bardziej szkodzić -działa przeciez jak detox) zazwyczaj pół godziny-godzine po posiłku. Polecam też pokrzywę-tez detox ale rewelacyjnie działa na włosy Link Zgłoś
2marta366 Re: zielona herbata 11.12.12, 13:43 Nie polecam picia zielonej herbaty na zmianę z kawą, może przysporzyć wielu dolegliwości, począwszy od wzdęć. Link Zgłoś
2marta366 Re: lepsza jest kawa 03.01.13, 23:18 Nie wydaje mi się, aby kawa była dobrą dietą na utrzymanie wagi. Kawa może i jest dobra i ma swoje plusy, ale ma też mnóstwo minusów. Trzeba ją pić z głową. Link Zgłoś
czarny.chochlik Re: lepsza jest kawa 20.01.13, 23:02 Kawa i wspomaganie odchudzania - pierwsze słysze, no chyba, ze tak jak ja po kawie z mlekiem, zawsze mam biegunkę - niezle oczysczzenie i wzdęcia - w sumie naturalne zapchanie jelit i brzucha, może i działa na zmniejszenie apetytu. OOstatecznie picie kawy kojarzy się dla mnie za przymusem skorzystania z toalety albo z łykaniem espumisanu. :D Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: lepsza jest kawa IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.01.13, 00:11 mam dokładnie tak samo. Dlatego nie uważam aby to był dobry sposob na dietę, na wzdęcia owszem i tak, ale nie na odchudzanie. Link Zgłoś
czarny.chochlik Re: lepsza jest kawa 21.01.13, 09:10 Nie, kawa na wzdęcia-zdecydowanie nie. To bym odniosła do espumisanu. Kawa to dla mnie: kofeina, wypełnienie-nie zawsze komfortowe, odwodnienie, wypłukanie magnezu. Stąd piję rzadko, dla smaku do ciastka np. :) Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: lepsza jest kawa IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.01.13, 15:25 Właśnie o to mi chodziło :) Nie że kawa jest dobra na łagodzenie wzdęć tylko na powodowanie ich :) Link Zgłoś
Gość: Frania Re: zielona herbata IP: *.globalconnect.pl 23.01.13, 11:08 Lepiej pić po posiłku, tak jak każdą inną herbatę. Tutaj artykuł na ten temat: kawa-czy-herbata.pl/Zielona-herbata-a-odchudzanie-cinfo-pol-16.html Link Zgłoś