givenchy 02.01.03, 16:49 Czy ktoś słyszał o tej diecie ? Może stosował? Słyszałam, że jest świetna. Gdzie w internecie mogę znaleźć coś na ten temat ? Dzięki, g. Link Zgłoś Obserwuj wątek
m.lemanski Re: Dieta Montignaca 22.01.03, 01:06 givenchy napisała: > Czy ktoś słyszał o tej diecie ? Może stosował? Słyszałam, że jest świetna. > Gdzie w internecie mogę znaleźć coś na ten temat ? > > Dzięki, g. Od dwoch tygodni jestem na diecie niskokalorycznej, ale w zwiazku z tym, ze teraz jestem tak glodny, ze ukradkiem obgryzam tynk ze scian - zainteresowalem sie metoda Montignac. Wlasnie jestem po lekturze ksiazki (argumenty tam zawarte sa calkiem racjonalne)i chyba sprobuje. Zobaczymy. Aha, ksiazka nosi wielce obiecujacy tytul "Jesc aby schudnac".Cena 28 zl. pozdro Link Zgłoś
qassja Re: Dieta Montignaca 22.01.03, 07:53 givenchy napisała: > Czy ktoś słyszał o tej diecie ? Może stosował? Słyszałam, że jest świetna. > Gdzie w internecie mogę znaleźć coś na ten temat ? > > Dzięki, g. Witaj, Jeśli chcesz, odstąpię ci książkę "Jeść,aby schudnąć" M. Montignaca. Link Zgłoś
givenchy Re: Dieta Montignaca 22.01.03, 09:30 Serdeczne dzięki. Zakupiłam niedawno tę książkę i zaczęłam czytać, ale tam jest wzmianka, że aby zacząć stosować tę metodę, trzeba sięgnąć jeszcze po 1 książkę ( nie pamiętam tytułu).Generalnie jeszcze nic nie zaczęłam, ale psychicznie zaczynam się do tego przygotowywać. Link Zgłoś
mjma Re: Dieta Montignaca 22.01.03, 08:55 książka "Jeść aby schudnąć" zawiera dużo nieścisłości, jak zresztą wszystkie cytowane wypowiedzi Montignaca (ułomność tłumacza?-nie wiem). Na stronie www.grubasy, w zakładce grube listy znajdziesz mnóstwo informacji na ten temat (posty: Dieta Zuzla, Montignac)Dziewczyny piszą o swoich zmaganiach z tą dietą. miłej lektury m Link Zgłoś
anastasia27 Re: Dieta Montignaca 28.01.03, 15:45 dieta montignaca to rewelacja, obecnie potwierdzona naukowo(patrz ostatni newsweek), schudłam 18 kilo bez poczucia głodu i dalej chudnę, wystarczy tylko nie jeść niektórych produktów, wszystkim polecam, dobrze jest przyczytać oprócz jeść aby schudnąć (chyba taki to tytuł) również szczupła bez wyrzeczeń, żeby zrozumieć dlaczego Montignac działa chociaż jemy równie dużo jak poprzednio (ale inaczej), a diety niskokaloryczne frustrują... bo powodują spowolnienie przemiany materii, podczas gdy Montignac ją przyspiesza, serio!!! tak, że nawet po zakończeniu ścisłej diety, kiedy po prostu stosujemy te zasady można ok. co czwarty posiłek zjeść coś super niedozwolonego i nic się nie dzieje(np. pizza, ciastko z kremem)trzeba jednak odrzucić wszystkie zasady, które do tej pory się wyznawało, współczuję wszystkim stosującym diety niskokaloryczne, męczą się w czasie diety, a potem czeka na nich efekt yo-yo... podczas gdy może być tak prosto i pięknie na początek adresy mailowe www.dieta.info.pl, www.montignac.com Link Zgłoś
little_daisy Re: Dieta Montignaca 19.02.03, 23:07 Przeczytalam ksiazke M. Montignac "Szczupla bez wyrzeczen" , jest to dobra ksiazka dotyczaca zasad jedzenia. Nie czytalam innych ksiazek Montignac ale uwazam ze ta ksiazka opisuje dokladnie co ze soba laczyc a co nie. Diety niskokaloryczne obnizaja ilosc kalorii, ale gdy ja skonczymy i zaczniemy normalnie jesc mozemy wrocic do wagi przed dieta albo czasami i wiekszej. Uwazam, ze lepiej jest nie jesc pewnych rzeczy ale chudnac i potem utrzymywac stala wage. W fazie II tej ksiazki(jak juz sie schudnie) mozna sobie pozwolic na pewne male grzeszki, ale nie za czesto. Link Zgłoś
ithilhin Re: Dieta Montignaca 14.02.03, 15:10 ciekawe polskie strony na ten temat: www.republika.pl/misiczka/kuchnia/monti.htm www.montignac.prv.pl/ (tutaj mozna sciagnac wykaz IG wedlug Mendosy - przetlumaczony przeze mnie z angielskiego) pozdrawiam *gosia* Link Zgłoś