Dodaj do ulubionych

Obżarstwo

24.02.03, 09:44
Błagam pomóżcie !!! Co robić żeby mniej jeść.Cały czas jestem głodna.Są może
jakieś preparaty powodujące mniejsze łaknienie.Może jakieś owoce, warzywa,po
których nie chce się jeść??.Przecież niedługo będę szersza jak dłuższa.Muszę
dużo schudnąć.Czekam na Wasze rady.Pozdrawiam .Joanna
Obserwuj wątek
    • zizzzy Re: Obżarstwo 24.02.03, 16:37
      chyba wiesz co robic ???
      Wiem co czujesz mialam ten sam problem, ale podeszlam do tego inaczej - mysle o
      tym jaka bede chuda i zgrabna latem na plazy itd. Stosujac diete nie mysle, ze
      jak ja skoncze to rzuce sie na torty, paczki itp, ale zdaje sobie sprawe ze
      wiele bedzie inaczej niz dotyczhczas.Zrezygnowalam z wielu rzeczy, ale mozesz
      mi wiezyc jest mi lepiej - lzej i bardziej swiezo. Pozytywne myslenie, silna
      wola, dieta, troche ruchu- zobaczysz, z Ciebie tez beda zjezdzac stare ubrania
      jak ze mnie teraz. Chociaz zostalo sporo , juz 6 kg w tyl.
      Zapraszam Cie do watku 113 - czytalam go prawie tydzien i w tym czasie schudlam
      2 kg. Nawet nie wiesz jak swiadomosc, ze inni moga i im sie to udaje
      podbudowuje i powoduje, ze sama zaczynasz robic co trzeba .
    • midm Re: Obżarstwo 24.02.03, 17:50
      > Błagam pomóżcie !!! Co robić żeby mniej jeść.Cały czas jestem głodna.Są może
      > jakieś preparaty powodujące mniejsze łaknienie.
      Sa.
      • splenda obniz weglowodany. 26.02.03, 03:10
        • zosial Re: obniz weglowodany. 07.03.03, 23:34
          Zostan Optymalna!
          To chcialas powiedziec, prawda?
    • easy123 Re: Obżarstwo 05.03.03, 17:49
      Uczucie glodu jest czesto bardzo silne kiedy we krwi spadnie gwaltownie
      zawartosc glukozy. Mozna tymu zapobiegac uwaznie stosujac diete. Po pierwsze
      trzeba usunac z diety cukry proste: cukier, slodycze (nawet ograniczyc slodkie
      owoce) bo po ich spozyciu cukier ladnie idzie do gory ale jednoczesnie wlaczaja
      sie machanizmy ktore cukier obnizaja. Czyli za jakis czas - 2-4 godziny po
      jedzeniu cukru nasz wlasny cukier we krwi potrafi raptownie i szybko opasc i
      wywolac silne uczucie glodu. Takis silny glod jest naprawde trudno opanowac
      sila woli. Wiem cos o tym bo sam kupowalem sobie np talerz zupy w kawiarence
      kiedy mnie cos takiego dopadlo zjadajac ponadplanowo moze nawet 800 kal.
      Weglowodany zlozone takie jak skrobia do pewnego stopnia tez beda to robic ale
      nie tak bardzo jak cukier i slodycze. Wiec zlozone weglowodany raczej mozesz
      jesc choc lepiej dbaj by np chleb byl np pelnoziarnisty (wolniej sie trawi i
      nie wywola raptownych ruchow glukozy we krwi), ryz brazowy, maka razowa na
      makaron itp - rozumiesz idee?.
      Po drugie musisz rozplanowac czestosc posilkow w ciagu dnia. Z mojego
      doswiadczenia wiem, ze po skromnym sniadaniu (150 kal) zaczynam byc bardzo
      glodny ok 11 rano. Aby temu zapobiec o godz 10 jem malutki snak - ale taki
      naprawde malutki moze 50 g. Moze to byc np kawalek kalafiora albo kawalek
      papryki lub pol jablka. Wtedy tego glodu o 11 juz nie ma.
      Okolo 12:30 jem swoj lunch (ok 350 kal) i z doswiadczenia wiem, ze pozniej
      jestem naprawde bardzo glodny ok 4 po poludniu. Aby temu zapobiec jem znowu cos
      calkiem malego okolo godziny 3 po poludniu. Zwykle jest to jakas mala resztka
      lunchu ktora specjalnie sobie zostawiam na pozniej w tym celu.
      Dzieki temu moge latwo dotrwac do godziny 6 kiedy to jem normalny obiad.
      Sprobuj tej mojej metody a zobaczysz ze nie pozalujesz. A wiem co pisze bo
      schudlem juz 12 kg co czynie ze mnie pewnego rodzaju eksperta (moze nawet
      powinienem udac sie do watku pieknych pan i oddac te 12 kg dla ich wirtualnej
      swinki ale nie wiem czy przyjmuja panow do swojego klubu)
    • kotka32 Re: Obżarstwo 08.03.03, 10:30
      Spróbuj żywienia optymalnego.Po nim nigdy nie będziesz głodna a waga wróci do
      normy. Sama spróbowałam 4 lata temu i nadal jestem optymalna. Zapomniałam co to
      jest uczucie głodu.Pozdrawiam.Kotka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka