misia_mama_ptysia 19.01.07, 15:34 A to serwatka, którą sprawdziły dziewczyny z wizaża link a'propos serwatki: www.kulturystyka.sklep.pl/product_info.php/products_id/1553? osCsid=bf011d81a0a93 8 Pozdrawiam misia :)) Link Zgłoś Obserwuj wątek
kompotzsushi Re: serwatka 19.01.07, 21:52 I ja potwierdzam, wysłałam mail do producenta z pytanie, o skład - potwierdzili, że żadnych dodatków. Na opakowaniu, które kupiłam, wszystko się zgadza. Do tego cena OK. Tylko ten smak... całe szczęście, że się tego nie pije bez owoców. Po dwóch tygodniach PWT, z czego połowa pierwszego tygodnia w zasadzie przygotowawcza ... -5 kg!!!! Wczoraj byłam na siłowni i miałam siłę, nie to, co przy innych dietach. Poza tym: - minęły mi zupełnie wzdęcia i odbijania po czosnku i cebuli (po raz pierwszy od kilku lat "bezkarnie" jadłam te warzywa, teraz ich wręcz nadużywam!) - miałam problem z intensywnym zapachem potu pozostającym na ubraniach (i co dziwne, tylko z prawej pachy), po prostu koszmar, mimo częstego mycia się, mimo ton dezodorantów syf nie do sprania, jakby kot nasikał, na nic płukanie odzieży w rozmaitych płynach, załamać się można, a teraz... TO ZNIKNęłO, WSZYSTKO W NORMIE, podejrzewam, że to był efekt uboczny częstego picia kawy i herbaty. Reasumując - jestem baaaardzo zadowolona i zamierzam kontynuować PWT choćby i do końca życia. Znacie stronę www.annelouise.com ? Niezła motywacja (kupa zdjęć sukcesów). Pozdrawiam Link Zgłoś
misia_mama_ptysia serwatka 29.01.07, 14:40 A powiedz mi jeszcze, czy dokładnie te serwatkę pijesz co podają dziewczyny na wizażu? Ja byłam w sklepie z suplementami, były innych firm i głównie smakowe - wanilia , truskawka /firma Hi Tech i jeszcze jakaś inna/ , z bezsmakowych był tylko koncentrat, ale nie wiem o co chodzi, czym koncentrat serwatki różni sie od serwatki. Hmmm pozdrawiam i z zazdrością czytam o tych 5 kg, ech .... Tak trzymaj! misia :)) U mnie zauważam lekki spadek zaokrągleń Link Zgłoś
kompotzsushi Re: serwatka 30.01.07, 09:41 Hej, u mnie już minus 7!!! a ściśle stosowałam PWT przez 2, tygodnia + niecały tydzień przygotowawczej, w pasie węższa o 6 cm, moje rozłożyste biodra mniejsze w odwodzie o 4 cm. Cieszę się i jestem coraz bardziej niecierpliwa. A teraz o serwatce: tu nie chodzi po prostu o serwatkę w proszku, tylko o jej czyste BIAŁKO (=izolat serwatki), ma ona być bez grama jakiegokolwiek cukru (naturalnie ma laktozę, a w odżtwkach zamieniają ją czasem na jakąś maltodekstrynę) ani żadnych słodzików typu aspartam, sukraloza itp. Ja spożywam właśnie tą z wizażu, czyli EXTENSOR, kupuję na stronie www. kulturystyka.pl, myślę, że w niektórych sklepach z odżywkami powinna być, bo miewają tam inne produkty extensora. Powiem szczerze, smak nienadzwyczajny, ale i tak się miesza z owocami. Najlepiej wg mnie pasują maliny i borówki (mrożone), ew. wiśnie, ale wiśni je się trochę mniej. Do dzieła! Link Zgłoś
misia_mama_ptysia Re: serwatka 30.01.07, 11:19 kompotzsushi jestes kopalnią wiedzy >jaką serwatkę stosowałaś, bo na stronie wyczytałam o tym samym produkcie ale 95% , 80% . To chyba chodzi o zawartość serwatki, może masz wiedzę na ten temat, i napisz coś więcej o informacjach od producenta misia :)) Link Zgłoś
kompotzsushi serwatka extensor 31.01.07, 00:18 Moja korespondencja z producentem izolatu białka serwatki : JA: Dzień dobry, Mam następujące pytanie: Czy EXTENSOR IZOLAT 95 - izolat białka serwatkowego instant 95% zawiera jakieś substancje słodzące (np. aspartam, sukraloza), a jeśli tak, to jakie? Pozdrawiam ODP.: Nasz produkt EXTENSPR IZOLAT 95 nie zawiera żadnych substancji słodzących! JEST W 100% NATURALNY NIE ZAWIERA ŻADNYCH KONSERWANTÓW I SUBSTANCJI DODATKOWYCH: SŁODZIKÓW, BARWNIKÓW, SMAKÓW I AROMATÓW. Gdyby pojawiły się dodatkowe pytania służę pomocą. Pozdrawiam No...i... właśnie ten preparat kupiłam. 95% BIAŁKA, reszta to tłuszcz (2%) i minerały, zero słodkości. Misiu, na linku, który wkleiłaś na samym początku jest dokładny skład i ten skład jest jak najbardziej OK, moim skromnym zdaniem. Link Zgłoś
olanc Re: serwatka 31.01.07, 10:07 Dziewczynki, a tej serwatki można też kupić mniejsze opakowanie, np. 250 g ? Trochę się boję, że zainwestuję w 1 kg i nie będę w stanie używać... Link Zgłoś
kompotzsushi Re: serwatka 31.01.07, 10:32 Chyba nie można. Ale to się całkiem szybko "zjada", ja mam serwatkę od ok. 2 tygodni, a już spożyłam pół kilo (po 2 czubate łyżki na porcję, piję koktaile prawie codziennie). No to jeszcze drugie 500g w kolejne 2 tygodnie i po serwatce. Link Zgłoś
misia_mama_ptysia Re: serwatka 02.02.07, 09:13 O rany, ale masz efekty, zazdroszczę. W takim razie zabieram sie za zamówienie serwatki. Dzieki za informację, juz wiem, która kupić . Pozdrawiam misia :)) Ps Czy tylko kompotzsushi używa serwatki, dziewczyny podzielcie się informacjami. W sobote w Blue City w W-wie ma udzielać konsultacji jakaś utytułowana dziewczyna /fitness/ może coś podpowie nt serwatki - to informacja od dziewczyny ze sklepu z suplementami. PA Link Zgłoś
kompotzsushi Re: serwatka 02.02.07, 10:04 Efekty, hmm... dzisiaj na wadze już tylko -6kg, ale za to w biorach kolejne pół centymetra mniej. Moja waga jest chyba zepsuta, ale w nosie, mniej więcej widać, że chudnę. I już. Pzdr Link Zgłoś
scintilla Re: serwatka 03.02.07, 00:08 bardziej opłaca się serwtka z ostrowii, co prawda zawiera niewielką ilość cukru, ale autorka dopuszczała śladową ilość cukru w porcji. Tu jest skład: www.ostrowia.pl/site_pl/prod28.html Na allegro można kupic za ok 25 zł + wysyłka Link Zgłoś
kompotzsushi Re: serwatka 03.02.07, 16:48 O rany, RACJA! Ta serwatka jest tania i naturalna, co mi się w głowie porobiło, że szukałam tylko totalnie bezwęglowodanowego preparatu? Już zamówiłam. Waniliową :) Dzięki, scintilla! Link Zgłoś
misia_mama_ptysia Re: serwatka 04.02.07, 16:43 No i jak dziewczyny, jeszcze nie kupiłam serwatki /miałam kupić to co kompotzsushi/ a tu ostrowia, czy dodajecie do niej owoce ,i czy z racji jej waloró smakowych nie zawiera jakiś ulepszaczy? misia :)) Link Zgłoś
kompotzsushi Re: serwatka 04.02.07, 17:09 Też się nad tym zastanawiam, ale jeszcze nie dostałam paczki, a nigdzie w necie nie ma dokładnego składu. Może w jakimś sklepie z odżywkami można przeczytać na opakowaniu, albo pisać do Ostrowii, żeby przysłali skład. Tylko, że jakoś mi się nie chce... może jutro... Link Zgłoś
misia_mama_ptysia serwatka 05.02.07, 22:15 I jak dziewczyny, macie już serwatkę z Ostrowii I czy dodajecie do niej owoce czy z racji tej że jest smakowa tylko olej lnany? misia:) Link Zgłoś
kompotzsushi Re: serwatka 06.02.07, 01:21 ni mom, czekom Ale wiesz co, te owoce to były chyba nie tylko do smaku, ale i z jakichś innych powodów łączone z serwatką... Link Zgłoś
misia_mama_ptysia serwatka z Ostrowii 07.02.07, 19:26 Dziewczyny, i jak serwatka z Ostrowii? Link Zgłoś
olanc Re: serwatka z Ostrowii 08.02.07, 14:20 Skusiłam się i zamówiłam, tez waniliową, dwa dni temu, ale jeszcze nie doszła. Może dziś ? Jak spróbuję dam znać :). Pozdrawiam Link Zgłoś
misia_mama_ptysia Re: serwatka z Ostrowii 09.02.07, 10:19 zobaczcie co znalazłam na allegro, kompothsushi / hamm na pewno cos źle napisałam , przepraszam/ co o tym myślisz? misia :)) Oto co skopiowałam Mam do zaoferowania Państwu serwatkę białkową demineralizowaną jednej z najlepszych polskich Mleczarni "Mlekovita" Białko stanowi źródło materiału budulcowego dla mięśni. Dzienne zapotrzebowanie na białko dla aktywnych kulturystów wynosi 1,8-2,0g na każdy kilogram masy ciała, co odpowiada w przybliżeniu 25-30% kalorii. Białka należą do grupy związków organicznych zawierających azot. Odkryto je ponad 150 lat temu i nazwano proteinami. Są one głównym materiałem budulcowym organizmu (stanowią około 15% masy ciała ludzkiego - głównie masy mięśniowej). Są głównym składnikiem większosci enzymów i hormonów regulujących przemiany metaboliczne, przyczyniają się również do odtruwania organizmu. Substancjami, z których powstają białka są aminokwasy. Wzrost ilości energii czerpanej z aminokwasów następuje na skutek adaptacji organizmu do długotrwałego wysiłku wytrzymałościowego. Aby utrzymywaæ bardzo ważną równowagę azotową, codziennie należy dostarczać organizmowi odpowiednią ilość białka. Przy intensywnym wysiłku fizycznym trzeba zwiększyć jego ilość. Białko serwatkowe: wspomaga przyrost siły i masy mięśniowej chroni masę mięśniową przed przeciążeniem zwiększa wytwarzanie energii oraz ułatwia regenerację organizmu uzupełnia niedobór białka powstający przy zwiększonym zapotrzebowaniu (sport wyczynowy, kulturystyka) dostarcza niezbędne witaminy, minerały oraz niezbędne aminokwasy potrzebne osobom uprawiającym rożne sporty Sposób użycia: W zalezności od indywidualnego zapotrzebowania na białko od 1 do 3 x dziennie po 30g (łyżka stołowa) + 200ml wody lub mleka (przed treningiem, po treningu, lub przed snem). Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu W 100% rozpuszcza się zarówno w mleku jak i w wodzie Raz w tygodniu otrzymuję dostawę świeżego białka także nie ma mowy o tym, że będzie nieświeże. Data ważności: 01.12.2007r. Do administratorów Allegro: Produkt jest dopuszczony do sprzedaży pozaaptecznej, po 2003 roku nie jest wymagany numer świadectwa na produkty z suplementacji i śródków dietetycznych. koszta przesyłki 1 worka 25kg; przy wpłacie na konto paczka priorytetowa-33zł za pobraniem paczka priorytetowa-40zł po zakupie przedmiotu prosze o wybranie formy płatności. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do zakupu. Nie zwlekaj, taka okazja moze sie nie powtorzyc! Jeżeli bedą jakieś pytania zapraszam na gg 1025006 lub prosze pisać na maila Mbugala1985@interia.pl Zapraszam do licytacji!!! Pokaż zdjęcie w nowym oknie Wybierz zdjęcie -------------------------------------------------------------------------------- Link Zgłoś
kompotzsushi Re: serwatka z Ostrowii 09.02.07, 10:56 Hej, tu kompot z sushi (nie mylić z kompotem z suszu na wigilię!). Nie napisali, ile ta serwatka Mlekowity ma białka, nam potrzeba co najmnie 80g na 100g, a taka zwyczajna, naturalna serwatka, bez żadnego filtrowania i obróbki ma np. 13g białka na 100g produktu (suchego, oczywiście), a to jest raczej mało. Reszta to węglowogany i tłuszcz, więc niekoniecznie to, co wypłukiwaczki lubią najbardziej. Pozdrawiam Was wszystkie, napiszę coś jeszcze w wolnej chwili. Link Zgłoś
misia_mama_ptysia kompotzsushi, proszę o wytyczne 09.02.07, 19:44 Czy możesz mi dokładnie napisać o co chodzi z tą serwatką, wygląda na to, że nasze mleczarnie je produkują. Mogę wybadać i podzwonić , tylko napisz na co zwracać uwagę? pozdrawiam misia :)) Czy dobrze myślę, że ten koktajl owocowy z serwatką można podawać i dzieciom /jest lepiej przyswajalny/ czy się mylę, bo zrobię małego kulturystę? eeee, chyba nie , bo i my dostałybyśmy masę, :)) Kompotzsushi, teraz na pewno nie pomylę Twojej "ksywki". Pozdrawiam misia :)) Link Zgłoś
kompotzsushi Re: kompotzsushi, proszę o wytyczne 10.02.07, 18:23 misia, ja nie wiem nic szczególnego... "Wybieraj bezlaktozową, wysokobiałkową serwatkę w proszku, zawierającą ok. 20 g białka oraz śladowe ilości węglowodanów w jednej porcji." Porcja to ok. 30g (2 czubate łyżki stołowe) - w takim razie białka musi być co najmniej 67%. Fakt, że na początku uległam jakiejś psychozie i myślałam, że musi być prawie samo białko (czyli 95% w preparacie), ale jagi1234 mnie oświeciła (jagi! pozdrawiam!). Czytałam gdzieś, że filtruje się jakoś specjalnie serwatkę, żeby zwiększyć w niej udział białka. Trzeba szukać po prostu odpowiedniej ilości białka, no i żeby nie było aspartamu ani innych świństw. Tyle wiem ja... A co do dzieci, to myślę, że to dla nich bardzo zdrowe, przecież w mleku kobiecym więcej jest białek serwatkowych niż kazeinowych (w krowim odwrotnie). Sama chętnie dawałabym ją mojemu dziecku, gdyby nie jego alergia na produkty mleczne. Ale chyba jednak spróbuję, kiedyś karmiłam go piersią i było ok, więc może to właśnie te białka kazeinowe mu szkodzą, a serwatka nie?... Dzieciaki to i tak sportowcy, ile one mają siły... Nie wiem czym trzeba by je paść, żeby nabrały masy jak prawdziwi pakerzy, po serwatce im to raczej nie grozi, z opisów odżywek białkowych wynika, że mogą je bezpiecznie jeść wszyscy, w ilości 1-2 porcje dziennie. Kulturyści to chyba sobie czasem z jakichś powodów zastępują wszystkie posiłki białkowe odżywkami, może to daje "efekt anaboliczny", ale nie rozgryzałam tego tematu - póki co ;) Link Zgłoś
scintilla Re: kompotzsushi, proszę o wytyczne 11.02.07, 05:04 Jesli chodzi o serwatki mlekovity, rolmleczu i inne noname z allegro( tego nie kupujcie! nie wiadomo, czy to w ogole serwatka jest!) one się nie nadają niestety, bo jak słusznie zauwazyła przedmowczyni, to sam cukier i tłuszcz a białka bardzo mało. Ja mam serwatkę Ostrowii naturalną, w tym wariancie jako sklad jest podane jedynie białko serwatkowe oraz tableka z substancjami odżywczymi, którą podałam w linku. Z serwatki robię koktaile - truskawkowe, malinowe, jagodowe w lecie a teraz też bananowe. Wrzucam wszystko do blendera i po 30 sekundach gotowe :) Serwatka samkowa pewnie będzie miała jakiś dodatek, aromat czy coś w tym guscie - ja dalej mam to samo opakowanie serwatki,które kupilam w lecie przy okazji diety, także nie miałam okazji sprawdzić :) Jesli chodzi o dzieci - na opakowaniu jest info, aby nie podawac dzieciom przed ukończeniem 14. roku życia. Link Zgłoś
misia_mama_ptysia serwatka z Ostrowii 11.02.07, 21:27 Scintilla, czy ty masz serwatkę bezsmakową /tzn.naturalną/ z Ostrowii? Na stronie www którą podją dziewczyny są wyłącznie smakowe, czy ja coś mylę? I jeszcze jedno możesz podać co firma pisze na etykiecie.Dzięki. Aaaa, no i gdzie kupiłaś serwatkę, sklepy ze zdrową żywnością może ? A propo serwatek z innch firm, wydaje mi się , że serwatki i Ostrowii i z mlekovity czy rolmleczu nie należą do serwatek tzw. noname. Ja owszem znalazłam je na allegro, ale to nie oznacza ,że tam je kupię. Po prostu nawet nie wiedziałam, że je nasze mleczarnie produkują. Postaram się zadzwonić do producentów i zrobić wywiad na temat ich serwatek, kompotzsushi już mnie trochę naprowadziła. pozdrawiam misia :)) Link Zgłoś
malgaska Re: serwatka z Ostrowii 11.02.07, 21:38 misiu, na tej stronce ostrowii kliknij w formularz zamówień i tam znajdziesz wybór smaków dla każdego typu opakowania :)jest naturalny... A mnie ciekawi czy kotoś zamówił od nich a przede wszystkim czy dotarło i jak długo szło? no i czekam na wrażenia... mnie ta ostrowia najbardziej przekonuje...jak na razie...no i jej cena też :) Link Zgłoś
scintilla Re: serwatka z Ostrowii 12.02.07, 00:56 Tak, mam naturalną z ostrowii, kupiłam na allegro. Na etykiecie jest napisane dokładnie to co podalam w linku. Ta sama tabelka ze składem, dopisek skład: białka serwatkowe. Sposob uzycia i tekst o tym ile kto potrzebuje białka i czym się wyroznia ta serwtaka od innych - nie będę tego przepisywac - kazdy kto sprzedaje na allegro ostrowie ma to w opisie aukcji :) Jak chcesz to dzwon - ja dzwonilam poł roku temu :) I z moich informacji wynika, ze tylko Ostrowia ma serwtake z małą iloscia cukru i tłuszczu i wysoką białka. Jesli chodzi o "noname" - kiedys na allegro facet sprzedawał serwatkę w takich plastykowych workach z nalepka wydrukowaną na domowej drukarce, i tam wypisywał cuda. Okazywało się, ze w srodku jest jakis słony proszek najprawdopodobniej odpad z mleczarni o znikomych wartościach odżywczych. Dlatego strzegam. Jak jak napisalam - serwtaki mlekovity i rolmeczu do tej konkretnej diety się nie nadają, bo zepsują cały wysiłek (mają dużo cukru, rolmlecz az 70g!) W każdym razie życze owocnych poszukiwań :) Link Zgłoś
misia_mama_ptysia Re: serwatka z Mlekovity nie dla nas 12.02.07, 12:11 O, i właśnie o to mi chodziło. Dzięki scintilla za informacje. Wczoraj szperałam w internecie , i tak: *na stronie mlekovity o serwatce napisano SERWATKA W PROSZKU jest produkowana ze świeżej płynnej serwatki. Stosowana jest w przemyśle jako dodatek przy produkcji pieczywa, lodów, serów topionych i deserów mlecznych oraz w produkcji pasz do żywienia zwierząt. *a na rolmleczu jeszcze mniej informacji: , opakowania 25 kg, 500 g i po kliknięciu tylko opakowanie + krótka informacja: Serwatka w proszku Doskonały naturalny smak sprawia że .... Zawatrość ... i tylko tyle, hmmm nie za wiele Zadzwoniłam do firm , serwatka mlekovity zawiera tylko 11% białka tak więc mlekovita ODPADA. W rolmleczu jutro będzie osoba odpowiedzialna za serwatkę - zadzwonie i napiszę. Pozdrawiam misia:)) Jeszce raz dzięki dziewczyny za anlalizę firm serwatkowych ;)) Link Zgłoś
olanc Re: serwatka 12.02.07, 10:49 Dziewczyny mam tą serwatkę z Ostrowii. Jeżeli zamówi się rano, jeszcze w tym samym dniu wysyłają, jeśli po południu, wysyłka jest następnego dnia, DHL-em. Przesyłkę otrzymałam po 4 dniach od zamówienia, ale pan twierdził, że był dwa dni wczęsniej tylko mnie nie było. Wybrałam smak waniliowy i prócz składu z tabelki jest dodatkowo aromat i jakieś E, zapomniałam numeru, ale nie wszystkie E to chemia, więc może to jakiś aromat. Doczytam z tego pudełka i napiszę jutro co dokładnie tam dodano z tą wanilią. Chciałam kupić dwa opakowania po 800g, ale nie było i kupiłam pudełko 1,6 kg.Robiłam już koktail z truskawkami i ciasteczka. Koktail jest syty, w smaku średni (nie mam słodzika Stevia), z owocami da się wypić. Pozdrawiam :) Link Zgłoś
queenanne Re: serwatka 15.02.07, 22:08 hej dziewczyny,na razie jestem na etapie czytania książki i zbierania wszelakich informacji.najbardziej intryguje mnie kwestia związana z serwatką- nigdzie nie mogę doczytać się,ile trzeba tego jeść dziennie.Ann pisze o dziennym spożyciu do 220 gramów białka,jaką część tego powinna stanowić serwatka?czy jeśli przykładowo zjem na obiad 110-gramową porcję mięsa,pozostałe 110 gram uzupełniam z serwatki???nie rozumiem tego-w jadłospisie na pierwsze dwa tygodnie autorka wyszczególnia kolejno każdego dnia ilość oleju,koktajlu,wody żurawinowej,pisze co jeść na obiad,co na kolację,nie pisze jednak ile jeść tej serwatki.wydaje mi się,że biorąc pod uwagę jej cenę,strasznie drogo wychodzi codzienne jedzenie tak ogromnych ilości.pozdrawiam i pomocy! Link Zgłoś
malgaska Re: serwatka 16.02.07, 11:59 queenanne .... faktycznie cos w tym jest co piszesz... hmm Ale przeanalizowałam książkowy jadłospis Ann na pierwsze dwa tygodnie.. i zwrócie uwage, ze ona wprowadza koktajle owocowe z serwatką co drugi dzień!!! niezaleznie od porcji zjadanych białek uzyskanych z chudego miesa. czyli jest tam w tym samym dniu dwa razy po 110 g mięska i plus koktajl owocowy... i tego trzeba by było się trzymać.. jeśli chcemy wyrażnie trzymać sie zasad ksiażkowych ;) Ja to tak rozumiem.. ;) ale czekam na opinie pozostałych... Dla pocieszenia...ja stosowałam pierwszą fazę wcześniej bez serwatki...i efekty były równiez bardzo zadawalajace...nie dajcie się zwariować.. jeśli ktoś miałby zrezygnowac z wprowadzenia zasad Planu tylko dlatego ze go nie stać albo nie moze nigdzie zdobyć np. na niektórych składników .. uważam niech wprowadza tyle punktów planu ile to mozliwe...a wyniki tez bedą :) I jeszcze raz podkreśle.. nie dajcie sie zwariować.. ;) Pozdrawiam Link Zgłoś
queenanne Re: serwatka 16.02.07, 22:48 wiesz malgaska,masz rację,dopiero teraz zauważyłam,że w przepisie na koktajl owocowy jest serwatka,nadal jednak to jakoś mi nie gra.ale nic to,najważniejsze to zachować w tym wszystkim zdrowy rozsądek,powoli wprowadzać te składniki,które są w zasięgu ręki.myślę,że olej,siemię,sok żurawinowy i suplement GLA w pierwszym etapie byłyby wystarczające,a bez serwatki się obejdę.nie wyobrażam sobie jedzenia takiej ilości białka.trzymam kciuki za was wszystkie:) Link Zgłoś
misia_mama_ptysia serwatka z Ostrowii 16.02.07, 11:24 Dziewczyny w Ostrowii sprzedają dwa rodzaje serwatki: 1. WPC-80 koncentrat białek serwatkowych, 2. D-40 serwatka demineralizowana info na stronie internetowej www.ostrowia.pl/site_pl/prod28.html czy ktoś wie o co chodzi ? Która jest dla nas wypłukiwaczek? Link Zgłoś
malgaska Re: serwatka z Ostrowii - tylko WPC-80 16.02.07, 11:39 Misiu zdecydowanie ta pierwsza!!! ma odpowiednia ilość biłka na 100 g :) Ta druga tylko 11 g.. i nie wnikałam juz czy pozostałe elementy są własciwe... mozna nieco więcj o niej poczytać na przykład na aukcji allegro allegro.pl/item164778374_ostrowia_com_pl_ostrowia_serwatka_d40_3_5_kg.html Pozdrawiam Tak ze tylko to WPC-80 :) Link Zgłoś
misia_mama_ptysia koncentrat czy serwatkę demineralizowaną 16.02.07, 13:50 O rany , ja już pórkuję dzwoniłam do Ostrowii i tak koncentrat to 80% białka i 67% cukru, słodkie w smaku /WPC-80/ a serwatka demineralizowana 13 % białka, 8% cukru /D-40/ I co ja mam zamówić!!! Dziewczyny, kompotzsushii pomocy Link Zgłoś
misia_mama_ptysia Re: serwatka 16.02.07, 14:02 hmm , w specyfikacji która mają na stronie www jest dokładnie odwrotnie koncentrat min. 8% laktozy, a demineralizowana serwatka 67% Chba facet sie pomylił, ale i tak dalej mam pytanko, która zamówic i co powiecie na temat smakowych serwatek pozdrawiam misia :)) Aaaa i na ile wystarcza taka serwatka Link Zgłoś
misia_mama_ptysia specyfikacje serwatek oferowanych przez mleczarnie 16.02.07, 14:37 Podaje specyfikację serwatek /dane z firm/: OSTROWIA ma 2 rodzaje serwatek: WPC-80 D 40 koncentrat białek serwatkowych / demineralizowana serwatka w proszku białko 80% min.11% laktoza 8% min.67% tłuszcz 8% max 2 % popiół 3,5% max 5,4% wilgotność 5,5% max 4% ph min. 5,8 min. 5,6 serwatka w proszku z MLEKOVITY i... serwatka w proszku firmy ROLMLECZ białko min. 11% 11-13% laktoza min. 70% 71-76 % tłuszcz max 2% max 1,5% popiół max 9% max 9,5% wilgotność max 4% max 4% ph po regeneracji max 7,5 max 8,0 Czy dobrze myślę, że potrzebujemy produktu z dużą ilością białka, czyli WPC-80 z Ostrowii. Odpiszcie, proszę co jeszcze dziś zamówię Aaaa i podajcie jak przyrządzacie, do czego-czy tylko koktajl owocowy i ile razy/ na dzień Pozdrawiam wypłukiwaczki misia :)) PS. Kompotzsushi ten preparat ze sklepu z www kulturystyka nie zawiera w ogóle laktozy i tylko Ostrowia robi koncentrat serawtki Link Zgłoś
misia_mama_ptysia specyfikacja WPC-80 i D 40 OSTROWIA 16.02.07, 15:36 O rany, wycięło połowe informacji no to piszę od nowa, teraz OSTROWIA WPC-80 koncentrat białko 80 laktoza 8 tłuszcz 8 popiół 3,5 wilgotność 5,5 ph po regeneracji min.5,8 Mam nadzieję, że po wysłaniu nie przesunie tekstu misia ;)) Link Zgłoś
misia_mama_ptysia proszę usunąć 2 poprzednie odpowiedzi 16.02.07, 19:03 Czy może ktoś usunąć moje dwie poprzednie odpowiedzi, poprzesuwało tekst, potem nie dałam rady wkleić tekstu z worda /zrobiłam tabelkę/ i wyszły bzdury misia :)) Link Zgłoś
malgaska Re: proszę usunąć 2 poprzednie odpowiedzi 16.02.07, 20:00 Misiu... a według Ciebie kto ma to usunąć??? :) Nie da rady.. :) ale ja sie połapałam co chciałaś nam przekazać i mniej więcej Ci sie to udało...więc spoko...niestety musimy bardziej uwazać na to co piszemy i co wysyłamy... bo to raczej w obecnej sytuacji na forumku nieusuwalne...:) no dobra a pomimo Twoich strasznych dylematów z serwatką to jakie efekty przynosi u Ciebie Plan ? Link Zgłoś
misia_mama_ptysia Re: proszę usunąć 2 poprzednie odpowiedzi 18.02.07, 12:22 Malgaska, ja naprawdę uważałam, i w moim liście było OK /kiedyś był podgląd listu przed wysłaniem -teraz go już nie ma/. Kilka razy wskazywało mi za dużo znaków /były %/ a więc to wykasowałam, potem próbowałam zrobić coś w stylu tabelki, aby było czytelniejsze, no i dla mnie było łatwiej wstawiać dane. Niby było dobrze, czytelnie, zaglądam do postu ,a tu... masz babo placek.Wszystko pozsuwane. Co do mojego wypłukiwania to przyznam , że do tej pory to nadal faza przygotowawcza. W poniedziałek zaczynam I fazę i zamawiam koncentrat z Ostrowii /czy ktoś wie na ile wystarcza?/.Mam już ogórecznik w płynie i wiesiołek, olej lniany nieoczyszczony w lodówce, a w zamrażalniku żurawina /zresztą w butelkach też, ale ta własnej roboty smaczniejsza/. Nic tylko zaczynać :)) pozdrawiam misia:)) Link Zgłoś
malgaska Re: specyfikacje serwatek oferowanych przez mlecz 16.02.07, 19:56 "PS. Kompotzsushi ten preparat ze sklepu z www kulturystyka nie zawiera w ogóle laktozy i tylko Ostrowia robi koncentrat serawtki" O ile dobrze pamietam.. a sprawdzałam.. tak naprawde my włąsnie potrzebujemy serwatke bezlaktazową i z duzą zawartoscią białka ok 20 g na 100 .. i z min zawartoscią węglowodanów... czyli kryterium bezlaktazowe spełnia tylko ta serwatka z www.kulturystyka :) Link Zgłoś
scintilla Re: specyfikacje serwatek oferowanych przez mlecz 18.02.07, 20:19 Jej cena jest natomiast nieadekwatna. Serwatka Ostrowii jest w porządku - tania, bez dodatkow i z małą ilościa węglowodanów (6 g na 100g produktu). Stosowałam serwatkę Ostrowii i schudłam więcej niż chciałam. Ale oczywiście każdy sam decyduje. Link Zgłoś
misia_mama_ptysia specyfikacja serwatek ROLMLECZ, MLEKOVITA,OSTROWIA 16.02.07, 20:22 Podaję ponownie specyfikacje serwatek: ROLMLECZ - serwatka w proszku białko 11-13 laktoza 71-76 tłuszcz max 1,5 popiół max 9,5 wilgotność max 4 ph po regeneracji max 8,0 MLEKOVITA - serwatka w proszku białko min. 11 laktoza min. 70 tłuszcz max 2 popiół max 9 wilgotność max 4 ph po regeneracji max 7,5 OSTROWIA ma dwa rodzaje serwatek 1. D 40 demineralizowana serwatka w proszku białko min.11 laktoza min.67 tłuszcz max 2 popiół max 5,4 wilgotność max 4 ph po regeneracji min. 5,6 2. WPC-80 koncentrat białek serwatkowych białko 80 laktoza min 8 tłuszcz max 8 popiół max 3,5 wilgotność max 5,5 ph po regeneracji min. 5,8 I teraz mam nadzieję, że będzie całość misia:)) Link Zgłoś
misia_mama_ptysia udało się 16.02.07, 20:26 i tak pościągało mi wszystkie dane, a tak chciałam,żeby było czytelniejsze wszystkie wartości są procentowe, oprócz ph to tyle pozdrawiam misia :)) PS. Mam nadzieję, że to będzie przydatne dla nowych wypłukiwaczek, tylko dziewczyny podajcie jeszcze kropkę nad i Dla nas koncentrat białek serwatkowych, tak? Link Zgłoś
baskerek Jak duze opakowanie serwatki? 01.06.07, 20:56 Dziewczyny, na stronie Ostrowii sa serwatki 800 g i 1800 g. Ktore kupic? Nie wiem na jak dlugo starcza to mniejsze, a z drugiej strony nie chce miec w kuchni mega kubla z serwatka. Co radzicie? A jakie opakowanie Wy zamawialyscie? Pozdrawiam,B Link Zgłoś
kompotzsushi Re: Jak duze opakowanie serwatki? 02.06.07, 18:31 Mniejsze. I tak na długo starczy - na miesiąc na pewno, a myślę że na dłużej. Ja już co prawda w sumie zakupiłam tego 3 opakowania (w tym jedno przez pomyłkę), ale zużyłam 2 paczki przez prawie pół roku - czasem piłam codziennie, czasem miałam dłuższe przerwy. Link Zgłoś
muskulatura.eu Re: serwatka 13.09.07, 09:00 Dziewczyny weszłam na to forum i zobaczyłam że wszyscy są przekonani co do srewatki z ostrowii. Ja zajmuję się odżywkami i je sprzedaję min. w niecie. Najlepszą opinią wg ludzi, którzy naprawdę wiele wiedzą o odżywkach ciesza się białka serwatkowe CFM Vital Maxa. Mają wiele smaków bodaj 9 i są najczystszym białkiem serwatkowaym na rynku. Występuja w gramaturach 750g, 1500g, 2500g. Możecie je dostać na mojej stronie internetowej www.muskulatura.eu. Są tam teżoczywiście wszystkie dostępne odżywki na rynku (ostrowii też). Jeżeli macie jakieś pytania dot odżywek typu serwatka, środki odchudzające jak CLA, Fat Burnery piszcie sklep@muskulatura.eu to na wsyszystkie pytania odpowiem Link Zgłoś
goszczyn2 nowa serwatka od OSM Mlekovita 06.06.15, 01:35 www.mlekovita.com.pl/img-upload/nowosci/nowosci_2015-05-07_herkules_w01_890.jpg Link Zgłoś