agusiaer2008 19.07.08, 17:18 czy mozecie mi napisac na czym konkretnie polega dieta jaki spadek masy ciala mozna uzyskac jakie cwiczenia i wogole wszystko co powinnam na poczatek wiedziec? Link Zgłoś Obserwuj wątek
celkas Re: dieta-wstep dla nowicjuszki 19.07.08, 21:39 witaj!! ogólnie rzecz biorąc dieta polega na zastąpieniu dwóch posiłków dziennie odżywczym koktajlem, po którym ja np nie chodzę głodna i dlatego m.in. zdecydowałam się na ten sposób odchudzania.. poza tym przed każdym posiłkiem powinnaś jeść błonnik, dobrze też wcinać multiwitaminę HL.. jest jeszcze sporo innych preparatów HL, którymi możesz uzupełniać dietę.. możesz o tym poczytać na herbalife.pl poza tym trzeba pić duużo wody i nie ma siły, żebyś nie schudła.. ja przystąpiłam do tej diety po raz drugi.. za pierwszym razem w ciągu ok. 2,5 m-ca schudłam ok.10kg, nie pamiętam dokładnie, ale wiem, że byłam bardzo zadowolona, wagę trzymałam dość dlugo, ale póżniej zaszłam w ciążę i talię diabli wzięli!! po zakończeniu diety, kiedy już schudniesz tyle ile chcesz, musisz zrobić sobie taki program na utrzymanie wagi.. tzn przez połowę okresu w jakim schudłaś, czyli np jeśli odchudzałaś się 3 m-ce, to 1,5 m-ca musisz jeszcze jeden posiłek dziennie zastępować koktajlem i nie rezygnować z błonnika.. generalnie uważam, że ta dieta jest bardzo dobra, bardzo dobrze wpływa na organizm i ja osobiście ją polecam.. produkty kupiłam teraz na allegr u adamowego i wszystko jest ok.. poprzednim razem, te kilka lat temu korzystałam z pomocy konsultantki i też byłam w sumie zadowolona, musisz wybrać, co wolisz.. na pewno na allegro jest taniej.. polecam się na przyszłość!!! powodzenia ps. moim jedynym ćwiczeniem jest jazda na rowerze zwykłym lub stacjonarnym w domku.. Link Zgłoś
agusiaer2008 Re: dieta-wstep dla nowicjuszki 20.07.08, 14:03 strasznie dużo jest produktów herbalife....sie pogubiłam...czy mogłąbyś mi napisać jakie konkretnie produkty Ty byś polecała na początek?na jak długo starcza jedno opakowanie tego koktajlu,z czym się go rozcieńcza woda mleko?i co mozna jesc przy tej diecie bo piszesz ze dwa posiłki tym zastapic ale cos jesc poza tym? Link Zgłoś
celkas Re: dieta-wstep dla nowicjuszki 20.07.08, 20:03 mój dzień na HL wygląda tak: śniadanie- 2 tabl.błonnika z ziołami, pół godziny później koktajl ( najlepsze są wanilia lub czekolada )przygotowany na zimnym mleku 0,5%, na wodzie jest ohyda, może być na jogurcie, ale mi na mleku najlepiej podchodzi.. aha, do koktajlu wsypuję też łyżkę odżywki białkowej, która jest w tzw zestawie podstawowym HL.. w czasie tego posiłku łykam jedną tabl.multiwitaminy i dodatkowo kupiłam thermo complete,stosuję to po raz pierwszy i nie wiem jeszcze jak bardzo będzie pomocny w tej diecie.. zobaczymy.. tego ostatniego też biorę jedną tabl. w czasie śniadania.. obiad- 2 tabl.błonnika pół godz. przed posiłkiem, potem jem normalny obiad, jak zwykle, ale oczywiście unikam jakichś frytek itd.. w czasie obiadu - multiwitamina i ten thermo complete kolacja- identycznie jak śniadanie, ale bez thermo complete, bo jest to specyfik dodający energii i na noc się go nie bierze... między posiłkami woda,woda,woda.... ale wiem, że niektórzy jedzą jabłko czy jogurt.. ja się mocno zawzięłam i staram się nie podjadać.. poza tym na tej diecie naprawdę nie chodzę głodna, co najwyżej chce sie coś pochrupać tak dla zasady:)) a to jest zgubne, więc staram się o tym nie myśleć, unikam też wspólnego biesiadowania przy stole z moją rodzinką, żeby mnie nie kusiło.. poza tym możesz wybrać, który posiłek chcesz zjeść normalny, a który zastąpić koktajlem.. ja już się troszkę stęskniłam za chlebkiem, więc jutro planuję zjeść normalne śniadanko( do 1000 cal.), a obiad i kolację zastąpię koktajlem.. jeden koktajl wystarcza na ok. 10 dni, pozostałe produkty na 30 dni.. nie wiem, czy zestaw jaki sobie dobrałam jest odpowiedni, wzoruję się na tym, czego nauczyła mnie kiedyś konsultantka HL.. zobaczymy efekty.. pierwszy pomiar obwodów( talia,biodra,uda) i wagę sprawdzę w czwartek po tygodniu stosowania HL, wtedy napiszę jak to wygląda.. pytaj jeszcze o co potrzebujesz, ja staram się codziennie wieczorem zaglądać na forum.. Link Zgłoś
ka.ce Re: dieta-wstep dla nowicjuszki 21.07.08, 16:04 Mój dzień na Hl wyglada tak: 7.30 koktajt + białko + tabletki (1 witamina i 2 błonnik)+ herbata Herbapolu (system slim figura) 11.00 activia + ewentualnie owoc i mała kawa lub anatol 14. obiad (wszystko! w granicach do 300 kalorii)+ tabletki jw + herbata jw 17.00 gorący kubek 20.00 koktajl+ białko+ tabletki (jw)+ herbata (j.w) i w międzyczasie mnóstwo wody ;)) nie jestem głodna i energii mam mnóstwo :))) Link Zgłoś
wiolinka24 Re: dieta-wstep dla nowicjuszki 22.07.08, 20:51 ja schudłam 10 kg moje sniadanie i kolacja to koktajl plus 2 tabletki błonnik+zioła obiadek normalny Link Zgłoś
agusiaer2008 wiolinka 23.07.08, 00:29 w jakim czasie udało Ci się tak dużo schudnąć?Ja się póki co rozglądam za dietą bo jest ich miliony.I najlepiej to dowiedziec się czegoś u źródła:)Tania to dieta nie jest ale jeśli przeliczyć ile na jedzeniu się zaoszczędzi:) Link Zgłoś
wiolinka24 Re: wiolinka 23.07.08, 10:07 powiem ci tak ze kazdemu znajomemu ja proponuje a na kazdego działa inaczej. tak naprawde schudłam w ciagu 2 miesiecy nawet niecałych. pozniej jak juz odstawiłam tez chudłam. po prostu zmiana diety zywieniowej tez czyni cuda. :) ja polecam Link Zgłoś
zapstryczka Re: wiolinka 14.08.08, 11:57 najlepsza jest dieta... bez-jedzeniowa! ;D [żart] a tak na poważnie to moja "dieta" (bo sama jakoś tak przyszła) jest jeść mniej a częściej. i dużo pić! woda to jest najwspanialsza substancja jaka istnieje na tej planecie (ciało ludzkie składa sie w ok 60% z wody!). ja pije naprzemiennie wode i herbatę figura (żadnej kawy a już broń Bóg "odrdzewiaczy" typo cola czy coś) Link Zgłoś