Dodaj do ulubionych

8 latek sie zsikał

IP: *.ver.abpl.pl 28.08.11, 13:49
Dzień dobry,

Dzis u mojego prawie 8 letniego synka zobaczyłam że ma mokre spodenki. Zapytałam, czy sie posikał - zaprzeczył ale nie było innej możliwości (np. żeby sie oblał)bo sie razem bawiliśmy. PO rozmowie z nim dowiedziałam sie że nie wie nawet że sie zsikał, nie wie kiedy to zrobił, nie czuje zadnego dyskomfortu związanego z mokrymi majtkami....?? Nie chciało mu sie siku więc też nie było powodu zeby popuścił.
Dodam że to nie 1 raz popuścił w majtki ale wczesniej zawsze było jakieś "usprawiedliwienie" tej sytuacji i był jej "świadomy" - a to bawił sie tak fajnie że mu sie nie chciało iśc do WC i przerywac zabawy ...a to trzymał na maxa a jak juz nie mógł wytzrymac to bieg ile tchu do WC i czasem zanim ściągnął majtki popuścił bo juz nie mógł wytrzymać, ale te sytuacjue zdarzały sie niezmiernie rzadko i były świadome.

Bede chciała go pokazac mojej pediatrze (ale termin na zdrowe dziecko u mnie wprzychodni to 2-3 tygodnie czekania) dlatego prosiłabym Panią o informacje na co powinnam zwracać uwagę lekarza, o jakie badania poprosić (gdyby sama mi ich nie zaproponowała) itp. Prosze jeszcze o podanie mozliwych przyczyn takiego popuszczania u 8 latka....
Jest sie wogóle czym martwić czy nie szaleć od razu z lekarzami, badaniami....????
Obserwuj wątek
    • k.plata-nazar Re: 8 latek sie zsikał 29.08.11, 16:55
      proponuje: badanie ogólne moczu, posiew moczu i usg jamy brzusznej (z pelnym pecherzem moczowym); w celu wykluczenia chorob;
      zapewne jest to podloze psychogenne
      • Gość: Ewelina Re: 8 latek sie zsikał IP: *.ver.abpl.pl 29.08.11, 20:55
        Daiękuję za wskazówki.
        • k.plata-nazar Re: 8 latek sie zsikał 29.08.11, 23:49
          powodzenia
    • naana26 Re: 8 latek sie zsikał 02.09.11, 22:40
      A nie wzięłaś pod uwagę że np. zakaszlał czy psiknął i coś tam poleciało?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka