Dodaj do ulubionych

woda utleniona

10.06.05, 16:06
piszecie, że do rozjaśniania włosów używacie wody utlenionej. Ja spróbowałam
kilka dni temu - wodą 3%, taką z apteki i nic. Kiedy będą rezultaty?
przecieram właski na brzuchu kilka razy dziennie. pozdr
Obserwuj wątek
    • theday Re: woda utleniona 12.06.05, 10:22
      3% z apteki nic nie da
      możesz kupic tabletki w aptece do zrobienia wody utlenionej ale są dość drogie
      i nie wystarczaja na długo
      osobiscie polecam wodę utlenioną dodawaną czasem to niektórych farb do włosów
      (w buteleczkach a nie tubkach) jest ok często 40-50% i skutecznie rozjaśnia i
      włosy i skórę; oczywiście nie można z nią przesadzać i można się uczulić ale w
      odpowiednich proporcjach stosowana jest ok (taka buteleczka 50 ml kosztuje ok 5
      zł)
      • sofi11 Re: woda utleniona 13.06.05, 00:14
        theday, a możesz mi powiedziec dokładniej, gdzie taka wode mogę kupić i do
        jakich farb ją dodają? ja niestety nic podobnego nie widziałam jak dotąd.
        • panienka22 Re: woda utleniona 13.06.05, 10:43
          W prawdzie był już wątek gdzie było pisane o wodze utlenionej, ale... Możesz
          kupić wodę utlenioną 6,9,12% w buteleczce w sklepie z artykułami fryzjerskimi.
          Efekty są bardziej widoczne, tylko uważaj, bo ta woda może uczulać, rozjaśnia
          też skóre, ale np. po godzinie u mnie wszystko wraca do normy, a włoski
          jasne :) Pozdrawiam cieplutko :)
    • tatiana8 Re: woda utleniona 13.06.05, 11:04
      Dziewczyny, jak się stosuje wodę utlenioną? Przeciera się wacikiem? I jak
      reaguje skóra na tak mocną wode utlenioną? Nie występują jakieś podrażnienia?
      No, i najważniejsze pytanie: czy osłabiają się włoski i po jakim czasie.

Ja używam spreyu Rossmana na meszek w dole twarzy. Włoski są jasne, ale ciągle
      są. Strasznie się trzymaja skubańce, a ja chciałam je osłabić.
    • kroplla Re: woda utleniona 15.06.05, 21:45
      Witajcie kochane!
      Ja kupuję wodę utlenioną w tabletkach "Pertlenon"(5,30 zł. w aptece - 10
      tabletek), wrzucam tabletkę do małego kubeczka (mam taki na jajko na miękko;)) i
      zalewam niewielką ilością normalnej wody utlnionej. Po tym, jak owa się
      rozpuści, smaruję skórę pod nosem jakąś maścią (jak miałam cynkową to nią
      właśnie), a potem tą polewam (wiecie, twarz do góry i niech troche ostanie się
      na niej..;)) moje "podnosie" (;)) i zaraz nakładam tonę kremu (robię na włoskach
      taką ciapę z wody utlenionej i kremu). potem idę spać (na wznak oczywiście:)) i
      rano jest ok:) problem leży w wydajności - jedna tabletka starcza na jeden raz
      (ja robię taką akcję raz w tygodniu - po tylu dniach tabletka osadza się na
      ściankach kubeczka w postaci białego szronu... w sumie można to zeskrobywać i
      brać na raz jeszcze.. ale jakoś tak nie fajnie wtedy już (kurz się chyba zbiera
      :P)); ale 5,30 na 10 tygodni to chyba nie tak zle... (aa! zawsze mozna tabletke
      rozpuscic tylko do polowy:D);

nie lubię pisać instrukcji.. widać zresztą jak mi to wychodzi:P
      ale dla Was wszystko!
      pozdrawiam serdecznie!
      zakochana co dzień bardziej kroplla:)
      • mikaska Re: pytanie pokrewne 15.06.05, 22:07
        A co powiecie o rozjaśniaczu Joanna? Dziś widziałam w drogerii, ale nie wiem
        czy kupić?
        ---------------------
        Sorry dziewczyny, że długo mnie nie było
        na forum. miałam problemy z kompem:(
        • catherrine Re: pytanie pokrewne 25.06.05, 13:41
          mam ten rozjasniacz, rzeczywiscie dziala, ale jest to cholernie niepraktyczne.
          ja mam wlosy praktycznie wszedzie, a boje sie nakladac np zbyt blisko sutkow :(
          za to na reszcie (czyli brzuszek, piersi i miedzy piersiami przez ponad dwa
          tygodnie mialam spokoj :) nakladalam dwa razy- za pierwszym razem na okolo 30
          minut, za drugim na 15- i tez dzialalo :) chcialam tez nalozyc na rece, ale
          dostalam uczulenia- poparzylo mnie troche. jest to bardzo wydajne, bo aprawde
          mala ilosc wystarcza na caly brzuch :)
          pozdrawiam
      • sofi11 Re: woda utleniona 15.06.05, 22:07
        kropellko - a możesz sprawdzić, ile % ma ta woda utleniona w tabletkach? i czy
        można ja stosować w prostszy sposób - tj. przecierać włoski nasączonym w niej
        wacikiem? pozdr
        • theday Re: woda utleniona 16.06.05, 12:36
          woda utleniona z tabletek jest i tak mniej procentowa niz ta do wlosow dodawana do farb (np VOILA) ;
          poza tym ta z tabletek jest "wodnista" a ta do farb jest w konsystencji kremu wiec nie splywa tylko
          mozna ja sobei troche potrzymac na wybranym miejscu- buteleczka kosztuje ok 5 zl wiec bardziej sie
          oplaca niz tabletki
          mnie nie uczulala ale owszem przez jakis czas rowniez skora w tamtym miejscu pozostawala
          jasniejsza- choc nieznacznie- polecam
          • sofi11 Re: woda utleniona 16.06.05, 15:48
            theday - czyli rozumiem, ze ,mam kupić farbę do włosów - np. tą Voila i tam
            będzie woda utleniona? czy w każdym opakowaniu się znajduje?
            • theday Re: woda utleniona 17.06.05, 11:11
              u nas mozna kupic sama wode utleniona bez farby- farby te so dosc drogie (pow. 20 zl wiec si e nie
              oplaca) ale jak sie dobrze pogada ze sprzedajacym to mozna dokupic wode
        • kroplla Re: woda utleniona 16.06.05, 22:02
          hmm.. na ulotce jest napisane tak: "w celu przygotowania 3% roztworu nalezy
          rozpuscic 10 tabletek w 1/2 szklanki przegotowanej wody." Ja rozpuszczam jedna
          tabletke w kilku kroplach wody utlenionej juz, wiec stezenie jest wieksze... ale
          prawdopodobnie (po przeczytaniu innych postow) skusze sie na te wode, ktora
          dodaje sie do farby... (chyba mniej babrania sie w tym wszystkim...);
          pozdrawiam!:)) kroplla
          • igielka82 Re: woda utleniona 27.06.05, 20:40
            a czy po tej wodzie osłabiają się Wam włoski i wkońcu wypadaja część z nim
            przynajmniej?? A i z tymi włoskami nie na głowie jest tak że one rozsną tylko
            do pewnego momentu noi tak się zastanaiwma czy jak je odbarwie jak już osiągną
            max wrostu to czy nie bedzie trzeba się z tym znowu babrać za jakiś czas...

Bo ja bym chciała odbarwić włosy na nogach-głównie chodzi mi o uda.

I jak jest z tą wodą z tej farby mogę poprostu iść do sklepu i poprosić
            utleniacz do farb do włosów czy coś takiego????
    • igielka82 Re: woda utleniona 02.07.05, 10:15

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka