25.03.13, 16:13
od kilku miesiecy moje migreny są sporadyczne
ot, raz na dwa trzy tygodnie cos sie zaczyna w glowie dziac, a po polowce zomigu przechodzi
ostatnio, bedac przed okresem wypilam ze trzy lampy czerwonego wina, tak specjalnie
nic
zadnego bolu

co to ma znaczyc?
nie zmienilam lekow, nie odstawilam, nie zaczelam nowych, nie korzystalam z masazy, nastawiactwa, naciagactwa, ziololecznictwa, refleksologii- nic
nagle przestalam miec gazyliony migren w miesiącu

i sie teraz boje, chociaż nie wiem, czego

skonczylam 40 lat
może to taka pocieszka od losu, co?
kto ma pomysł, co mi sie stało?
Obserwuj wątek
    • pancetta Re: co jest? 25.03.13, 21:30
      Życzę Ci aby tak zostało, ale migrena potrafi falować, tzn raz jest lepiej i napady są rzadkie a czasem po kilka razy w msc/tyg. Niestety.... Podobno po 40 napady ogólnie są słabsze. Pozdrawiam:)
    • annthonka Re: co jest? 25.03.13, 21:32
      Ciesz się i nie wnikaj :-).
      I oby już tak zostało!
    • twoj_aniol_stroz Re: co jest? 29.03.13, 13:11
      U nas w rodzinie kilka kobiet cierpiało na migreny i czas po 40 był właśnie początkiem ulgi. Przepytany na tę okoliczność lekarz stwierdził, że to może być kwestia początków zmian hormonalnych zmierzających do klimakterium. Oczywiście to początek początku, więc w cyklu nadal jest wszystko ok i kobieta tego nie może powiązać, ale właśnie około 35 - 40 roku życia hormony powoli się przestawiają i to może powodować słabsze migreny aż do zaniku :)
      • eni40 Re: co jest? 29.03.13, 18:17
        a co jest po 47 roku życia ? jest na to jakas teoria ? bo mnie jak bolało tak boli.. prawie codziennie.. no jak sie los do mnie usmiechnie to da mi dwa dni w miesiacu ulgi :) i wtedy jestem cyniczna :) pozdrawiam
        • twoj_aniol_stroz Re: co jest? 05.04.13, 22:06
          Widocznie nie jesteś typem z naszej rodziny :) Współczuję, zwłaszcza, że właśnie cały dzień wojuję z migreną :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka