monka_linijka
19.02.09, 20:13
Od ok 4 lat cieprie na migrene. Zaczelo sie nagle i bolesnie. Bole trwaly kilka miesiecy, praktycznie co dzien. Polaczone byly z zaburzeniami widzenia i slyszenia, nadwrazliwoscia na zapachy, mdlosciami i wymiotami. W przeciagu tych lat nauczylam sie, ze na lekarzy nie mozna polegac (jedna lekarka poradzila mi odkurzanie jako srodek przeciwmigrenowy!!!) oraz swojego ciala. Po 3 latach odstawilam tabletki hormonalne, a 3 miesiace po odstawieniu zaczelam pic herbatke bratkowa, ktora oczyszcza krew. Po dwoch tygodniach codzienne bole ustapily, na ich miejsce pojawily sie bole sporadyczne, szczegolnie w sytuacjach stresowych.
Ale chcialam podzielic sie z wami moja metoda walki z bolem. Gdy pojawily sie u mnie bole mozecie sobie wyobrazic, jak reagowalam, gdy moj partner chcial sie kochac. Po kilku razach dalam sie namowic. Jakie bylo moje zdziwienie, gdy po orgazmie odkrylam, ze nic nie czuje. Az balam sie ruszyc :) Od tamtej pory stosujemy ten srodek regularnie, by walczyc z moimi migrenami, szczegolnie, gdy bole sa bardzo silne (wtedy wspomagam sie srodkiem p/bolowym, ktory przyjmuje 30 min przed stosunkiem). Mysle, ze nie jest wazne czy orgazm osiagany jest z partnerem, czy poprzez masturbacje. Nie wiem tez czy ten sposob dziala na kazda nas. Mysle, ze warto sporbowac. Nawet, jezeli nie zlikwiduje kompletnie bolu, to go troche zlagodzi.
www.papilot.pl/zwiazki-seks/news/2008/08/887-orgazm-zamiast-tabletek-przeciwbolowych.html
abcnews.go.com/Health/PainManagement/Story?id=4241193&page=1