cilest22 05.03.09, 20:07 Slyszalam ze podobno nie mozna brac tabletek majac migrene czy to prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minniemouse Re: tabletki antykoncepcujne i migrena 05.03.09, 21:04 Raczej nie nalezy brac, to prawda. wiekszosc kobiet odczuwa pogorszenie. I jest ryzyko zwiazane z braniem tabletek - nieco zwiekszone ryzyko wylewow niz normalnie przez migreny. Ale jest maly procent kobiet ktorym tabletki akurat pomagaja. Szczegolnie jesli migreny sa mocno hormonalne - bole pojawiaja sie przy owulacji i okresie. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
anthonka Re: tabletki antykoncepcujne i migrena 06.03.09, 07:04 Ja biorę i nie mam z tego powodu gorszych migren, ale to prawda, że u wielu kobiet tabletki potęgują ból. Odpowiedz Link Zgłoś
anulat Re: tabletki antykoncepcujne i migrena 06.03.09, 08:35 u mnie niestety wzmagały i miałam częściej migreny z aurą a takie bez aury to nawet co dzień. Także dla mnie to był koszmar, jak odrzuciłam tabletki poczułam się zdecydowanie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 Re: tabletki antykoncepcujne i migrena 06.03.09, 19:07 ja tez musialam zrezygnowac..w przerwie miedzy jednym a drugim listkiem wariowalam z bolu..a i prawie co dzien migreny mialam..u mnie czesc byla od mięśni karkowych ale zdecydowana wiekszoc od tabletek anty.. nie biore juz ponad rok i jest duzo lepiej..a najwazniejsze ze przed okresem nie konam z bolu.. z mojego doswiadczenia odradzam branie tab anty... Odpowiedz Link Zgłoś
juusstine Re: tabletki antykoncepcujne i migrena 15.03.09, 23:57 Ja stosuję Yaz - od niedawna na rynku, mają zmieniony schemat dawkowania 24 tabletki czynne plus 4 placebo. Jak narazie czuję się po nich dobrze, żadnych skutków ubocznych i przede wszystkim nie wywołują migren.Mam nadzieje, że tak pozostanie:) Mam najsilniejsze migreny właśnie przed miesiączką i w czasie. Moje migreny nasilają się też w drugiej fazie cyklu, ale nie jest to regułą. Bo różne czynniki mogą ją wywołac. Lekarz-ginekolog powiedział, że te tabletki i nowy schemat dawkowania może mi pomóc. Słyszałam, że te tabletki sprawdziły się bardzo w USA, również wśród migrenowców i wsród osób z problemem podwyższonego ciśnienia. Zobaczymy jak się sprawdzą. Póki co jest ok:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skylar Re: tabletki antykoncepcujne i migrena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 17:59 U mnie migreny zaczely sie wlasnie przez stosowanie tabletek :( dlatego wiem ze juz nigdy nie bede mogla ich brac. Odpowiedz Link Zgłoś
oli.nek Re: tabletki antykoncepcujne i migrena 06.04.09, 18:25 ja stosuję ant. hormonalną od drugiego porodu i to jest główna przyczyna, że są co tydzień/dwa a nie jak kiedyś, raz na rok. wcześniej tak nie było a wcześniej nie stosowałam tej antykoncepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: tabletki antykoncepcujne i migrena IP: *.toya.net.pl 03.09.13, 17:25 Trafiłam tu przypadkowo i muszę się wypowiedzieć. Też mam migreny od dziecka i jak przyszło do brania tabletek, to migreny się nasiliły. Najpierw brałam Narayę, później zmieniłam na Yaz i zmiana nie pomogła. W końcu odstawiłam, bo stwierdziłam, że to bez sensu się męczyć z tymi migrenami, szczególnie, że leki słabo działały. Później zmieniłam gina, który wysłał mnie do swojego kolegi neurologa, który przepisał mi zolmiles na migreny. A gin znów tabletki. No i przy każdym ataku brałam to, co mi przepisał neuro i ataki złagodniały i się wydłużyły. Także spoko. Nie warto rezygnować z tabletek, warto walczyć z migreną!! Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 Re: tabletki antykoncepcujne i migrena 23.06.09, 11:11 juusstine napisała: > Ja stosuję Yaz - od niedawna na rynku, mają zmieniony schemat > dawkowania 24 tabletki czynne plus 4 placebo. Jak narazie czuję się > po nich dobrze, żadnych skutków ubocznych i przede wszystkim nie > wywołują migren.Mam nadzieje, że tak pozostanie:) > Mam najsilniejsze migreny właśnie przed miesiączką i w czasie. Moje > migreny nasilają się też w drugiej fazie cyklu, ale nie jest to > regułą. Bo różne czynniki mogą ją wywołac. Lekarz-ginekolog > powiedział, że te tabletki i nowy schemat dawkowania może mi pomóc. > Słyszałam, że te tabletki sprawdziły się bardzo w USA, również wśród > migrenowców i wsród osób z problemem podwyższonego ciśnienia. > Zobaczymy jak się sprawdzą. Póki co jest ok:) forum.iwoman.pl/milosc-i-seks/yaz-koszmarne-bole-glowy,589.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: tabletki antykoncepcujne i migrena IP: 93.1.146.* 22.05.09, 20:16 a u mnie jest cos wogole dziwnego, dopiero niedawno zdiagnozowano u mnie migrene z aura a co dziwne pierwszy raz zdarzylo sie to mi po przerwaniu brania tabletek (tzn ginekolog zalecila mi przerwe), poki co lekarz nie powiedzial mi czy to ma jakis bezposredni zwiazek z tabletkami ale po czytaniu waszych postow to sie zaczelam zastanawiac... Odpowiedz Link Zgłoś
valeria2 Re: tabletki antykoncepcujne i migrena 25.05.09, 13:31 Ja takze biorę Yaz od miesiaca i z moich obserwacji-jest lepiej,nie wymiotuje tak często,nie mam zawrotów głowy.Teraz jestem przy 3 tabletce placebo-dostałam okres,głowa boli ..ale przedwczoraj koszmar powrocił jak tylko przestałam dostarczac mojemu organizmowi hormony...ja mam migreny związane z cyklem miesięcznym. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: tabletki antykoncepcujne i migrena 16.06.09, 19:10 Zależy... mnie miotało po tabletkach kiedyś, po Novynette jest nieźle, po zmianie właściwie nie miewam już takich napadów jak kiedyś, że zwalało mnie z nóg. Czasem mnie ćmi, ale nie tak, żeby nie dawało się wytrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: tabletki antykoncepcujne i migrena 24.06.09, 02:13 hmmmmm...ja wlasnie dostalam yaz na migrene ale ja mam brac bez przerwy czyli opuszczam te cztery placebo tabletki i jade dalej, no zobaczymy z tym ze ja juz mocno mocno dojrzala kobieta jestem hahaha to moze robic roznice. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: tabletki antykoncepcujne i migrena 30.06.09, 21:25 Przy Yasminelle, kiedy organizm się przyzwyczaił, zaczął reagować bólami głowy średnio co tydzień. I to takimi, że nie mogłam wstać z łóżka. Przerzuciłam się na Novynette i bóle są w normie, a nawet mniejsze, niż kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś