Dodaj do ulubionych

Calineczka

09.11.04, 13:37
i co byłaś u doktorka? dal ci jakies zalecenia?
Ostatnio jak byłam, to jakas Pani się onanizowała z pochwalami dla lekarza.
Smiac mi sie chcialo. No jak mu zapłacila te 140 zeta to chyba musial cos
powiedziec.
Ciekawa jestem co ci zalecil.
Obserwuj wątek
    • calineczka79 Re: Calineczka 09.11.04, 23:29
      Hej AGA! Nie bardzo rozumiem to co napisałaś? Czy zmieniłaś o nim zdanie? W
      moich oczach trochę zyskał. Mam tylko USG powtórzyć. Hormony miałam nie dawno
      robione (komplet) więc stwierdził, że to wystarczy. A na wizycie jeszcze nie
      byłam. Napisz o co chodzi bo nie wiem sama czy zdecydować się na tą 2 wizytę.
      Pozdro :-)
      • agakra Re: Calineczka 10.11.04, 12:53
        nie zmieniłam zdania. Ja nie lubie kobiet, które prawie że padają na kolana i
        oddają ukłony. Tak to dosłownie wyglądało z tą kobietą.
        Lekarz jest spoko, byłam u niego w piątek bo mi się ta cholerna gigantyczna
        torbiel nie wchlnela, ma 6 cm. moze jak dostane okres to wtedy sie wchlonie.
        Czyli facet nie naciąga na badania, czyli dobrze to o nim swiadczy. Ja
        zdecydowanie zmieniam lekarza na niego. Chce mieć dziecko, a zwykły ginekolog
        to tak do końca się za dobrze nie zna.
        • calineczka79 Re: Calineczka 10.11.04, 13:54
          Zgadzam się z Tobą, większość ginekologów wie mało o leczeniu PCO. A co do
          Twojej torbieli, to mi zawsze wchłaniają się po okresie, więc musisz poczekać.
          Idź do niego na początku cyklu, niech Ci zrobi USG i zobaczysz co z tą
          torbielą. A dał Ci jakieś hormony?
          • iwtryf Re: Calineczka 10.11.04, 19:19
            dziewczyny, powiedzcie mi cos o tych torbielach - czy mialyscie je wczesniej
            czy powstaja Wam przez leczenie? i co bierzecie?
            • agakra Re: Calineczka 10.11.04, 20:15
              ja w tym cyklu zostałam przestymulowana i dlatego mi sie zrobila torbiel. Na
              wchloniecie berze sie luteine, duphaston lub orgametril.
              Małe torbielki nie są grożne, najczesciej sie wchlaniaja podczas miesiaczki.
              Gorzej jak sa wielki typu 6cm i nie chca sie wchlonac, wtedy wystepuje obawa,
              ze torbiel owinie sie wokol jajnika i konieczna jest wtedy laparo w celu
              usuniecia. Przy Pco torbiele sie niestety robia, ale jak sie bierze tabletki
              anty(ja bralam przez 4 lata) to jajniki sie wyciszaja.
              • calineczka79 Re: Calineczka 11.11.04, 00:18
                U mnie to są właściwie od zawsze. Pod koniec cyklu właśnie takie duże, ale po
                miesiączce zwsze znikają. Aga nie martw się ja już miałam i 7cm i też się
                wchłaniały :-) Jak urośnie taka duża to też dostaję hormony na II połowę cyklu
                tak w razie czego. A jak przez parę miesięcy robią się bez przerwy to dają mi
                anty na jakieś 2-3 miesiące i później jest trochę lepiej. Oprócz owinięcia taka
                torbiel może pęknąć a wtedy wiadomo operacja w trybie natychmiastowym :-( więc
                trzeba trochę na siebie uważać (bez jakiś ekstremalnych sportów itd). Pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka