Dodaj do ulubionych

Jakie macie objawy PCO

23.11.04, 20:37
chciałabym zebyscie napisały jakie miałyscie objawy...na jakiej podstawie
stwierdzono u Was PCO...jakie wyniki hormonów?
Obserwuj wątek
    • calineczka79 Re: Jakie macie objawy PCO 24.11.04, 00:04
      Objawy to na początku miałam tylko przed okresem torbiele. Nie wiem jak dr na
      to wpadł po zwykłym badaniu ginekologicznym. Reszta badań była chyba tylko po
      to żeby mi udowodnić że to właśnie to. No i wyszło w usg w I fazie
      wielopęcherzykowe jajniki i hormony do kitu (szczególnie progesteron, LH, FSH,
      androstendion i prolaktyna). Chociaż były jeszcze pewne objawy ale takie mniej
      chyba ważne czyli przetłuszcanie włosów i skóry, trądzik, bolesne miesiączki.
      Może dlatego, że u mnie PCO zostało stwierdzone dość wcześnie. Potem zaczęło
      się dziać gorzej czyli brak miesiączki nawet po lekach przez ok. pół roku,
      mlekotok, jeszcze większe torbiele, tycie. No chyba o niczym nie zapomniałam :-
      ) Buziaki
      • anula210 Re: Jakie macie objawy PCO 24.11.04, 07:10
        dzieki za odp.! ja nie mam, aż tylu objawów!i moze dlatego jest problem z
        ustaleniem czy to PCO! czekam na dalsze wypowiedzi...moze gdzies znajde
        przypadek podobny do mojego!!!! pozdrawiam
        • stokrotka791 Re: Jakie macie objawy PCO 15.12.04, 09:18
          ja w zasadzie też nie mam takich objawów ale może to wczesna faza pco? jeszcze
          nie robiłam badania hormonów narazie tylko usg.z tych objawów o których pisza
          dziewczyny to mam: torbielowata strukturę jajników (usg), bolesne miesiaczki i
          przetłuszczajace sie włosy.
          ale moja młodsza siostra ma ewidentne objawy pco! powiedzcie jak to sie leczy
          gdy jeszcze nie chce sie mieć dzidziusia bo ona jest jeszcze młodziutka.
    • agutek23 Re: Jakie macie objawy PCO 03.12.04, 19:04
      Ja mam fatalny progesteron.otyłość.torbiele na jajnikach pozdrawaim
      • karusia4 Re: Jakie macie objawy PCO 04.01.05, 22:00
        a u mnie:
        owłosienie nadmierne (to mnie skloniło do wizyty u gin-endo)
        plamienie międzymiesiączkowe (nie wiem dlaczego, ale to ignorowałam)

duużo zdrówka w Nowym Roku
        • karusia4 Re: Jakie macie objawy PCO 04.01.05, 22:01
          no i po badaniach fatalny testosteron i androstendiom (3 razy powyżej normy) no
          i pręcherzyki pęcherzyki pęcherzyki :(
    • madzia301 Re: Jakie macie objawy PCO 15.12.04, 09:28
      Brak miesiączki (prawie od początku), nie mówiąc o owulacji. Fatalne wyniki
      hormonalne, zły stosunek LH:FSH, prawie męski testosteron, włoski w nadmiarze
      (fuj!!!), torbiele na jajnikach, dysplasyczne piersi, i nienajpiękniejsza cera,
      no chyba że biorę tabl.antyk., wtedy jest ok. Jednego czego nie mam, to
      nadwagi, wręcz gdyby nie pigułki antyk., które biorę, to by mnie nie było.
      Ciekawe, że lekarz, który robił mi usg piersi, tylko po tym badaniu stwierdził,
      że powinnam zbadać się na PCO, bo to ponoć jeden z objawów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka