anula210 23.11.04, 20:37 chciałabym zebyscie napisały jakie miałyscie objawy...na jakiej podstawie stwierdzono u Was PCO...jakie wyniki hormonów? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
calineczka79 Re: Jakie macie objawy PCO 24.11.04, 00:04 Objawy to na początku miałam tylko przed okresem torbiele. Nie wiem jak dr na to wpadł po zwykłym badaniu ginekologicznym. Reszta badań była chyba tylko po to żeby mi udowodnić że to właśnie to. No i wyszło w usg w I fazie wielopęcherzykowe jajniki i hormony do kitu (szczególnie progesteron, LH, FSH, androstendion i prolaktyna). Chociaż były jeszcze pewne objawy ale takie mniej chyba ważne czyli przetłuszcanie włosów i skóry, trądzik, bolesne miesiączki. Może dlatego, że u mnie PCO zostało stwierdzone dość wcześnie. Potem zaczęło się dziać gorzej czyli brak miesiączki nawet po lekach przez ok. pół roku, mlekotok, jeszcze większe torbiele, tycie. No chyba o niczym nie zapomniałam :- ) Buziaki Odpowiedz Link
anula210 Re: Jakie macie objawy PCO 24.11.04, 07:10 dzieki za odp.! ja nie mam, aż tylu objawów!i moze dlatego jest problem z ustaleniem czy to PCO! czekam na dalsze wypowiedzi...moze gdzies znajde przypadek podobny do mojego!!!! pozdrawiam Odpowiedz Link
stokrotka791 Re: Jakie macie objawy PCO 15.12.04, 09:18 ja w zasadzie też nie mam takich objawów ale może to wczesna faza pco? jeszcze nie robiłam badania hormonów narazie tylko usg.z tych objawów o których pisza dziewczyny to mam: torbielowata strukturę jajników (usg), bolesne miesiaczki i przetłuszczajace sie włosy. ale moja młodsza siostra ma ewidentne objawy pco! powiedzcie jak to sie leczy gdy jeszcze nie chce sie mieć dzidziusia bo ona jest jeszcze młodziutka. Odpowiedz Link
agutek23 Re: Jakie macie objawy PCO 03.12.04, 19:04 Ja mam fatalny progesteron.otyłość.torbiele na jajnikach pozdrawaim Odpowiedz Link
karusia4 Re: Jakie macie objawy PCO 04.01.05, 22:00 a u mnie: owłosienie nadmierne (to mnie skloniło do wizyty u gin-endo) plamienie międzymiesiączkowe (nie wiem dlaczego, ale to ignorowałam) duużo zdrówka w Nowym Roku Odpowiedz Link
karusia4 Re: Jakie macie objawy PCO 04.01.05, 22:01 no i po badaniach fatalny testosteron i androstendiom (3 razy powyżej normy) no i pręcherzyki pęcherzyki pęcherzyki :( Odpowiedz Link
madzia301 Re: Jakie macie objawy PCO 15.12.04, 09:28 Brak miesiączki (prawie od początku), nie mówiąc o owulacji. Fatalne wyniki hormonalne, zły stosunek LH:FSH, prawie męski testosteron, włoski w nadmiarze (fuj!!!), torbiele na jajnikach, dysplasyczne piersi, i nienajpiękniejsza cera, no chyba że biorę tabl.antyk., wtedy jest ok. Jednego czego nie mam, to nadwagi, wręcz gdyby nie pigułki antyk., które biorę, to by mnie nie było. Ciekawe, że lekarz, który robił mi usg piersi, tylko po tym badaniu stwierdził, że powinnam zbadać się na PCO, bo to ponoć jeden z objawów. Odpowiedz Link