fedorczyk4 19.09.09, 09:46 Odszedł kolejny wielki człowiek. Wspaniały filozof, etyk, kobieta która do końca nie zrezygnowała z aktywnej walki o swoje ideały. Na tym zdjęciu jest świeżo udekorowana francuskimj krzyżem oficerskim Legii Honorowej Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fedorczyk4 Re: Wczoraj umarła prof. Barbara Skarga 19.09.09, 09:52 Wklejam link z życiorysem. Podziwiałam ją bezgranicznie. wiadomosci.onet.pl/2045559,11,item.html Odpowiedz Link
mammaja Re: Wczoraj umarła prof. Barbara Skarga 19.09.09, 11:12 Przeczytalam w dzisiejszej Gazecie - zyciorys niezwykly - postac tez niezwykla. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Wczoraj umarła prof. Barbara Skarga 19.09.09, 13:41 Nie znałam Jej ale poruszył mnie Jej życiorys i postać. Ciekawe że mając umysł ścisły studiowała filozofię , to często idzie w parze. Poszukam Jej książek i podrzucę córce , studiuje m.in . filozofię. Kran Odpowiedz Link
katrin.1 Re: Wczoraj umarła prof. Barbara Skarga 26.10.09, 19:26 To był wybitny człowiek! dobrze by było choć trochę móc ją naśladować. Odpowiedz Link
mammaja Re: Wczoraj umarła prof. Barbara Skarga 26.10.09, 22:21 A wczoraj, czy moze przedwczoraj w nocy byl w TV film o Niej i z Nią. Posluchalam jej pieknych wypowiedzi o metafizyce i filozofii w ogole. Ze tez takie filmy mozna ogladac tylko pozna noca! Odpowiedz Link