mammaja 09.05.05, 20:41 Przed nami jeszcze zimni ogrodnicy, potem zimna Zoska i nareszcie wyplyniemy na ocean upalow ! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wenus440 Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 09.05.05, 21:04 moi drodzy forumowicze, wypielam sie na zimno majowe...Przepraszam.... od paru dni wmawiam sobie ze mi to wcale nie przeszkadza, ze jest pochmurno, ze jest zimno, ze leje, ze gradzi, no i co tam jeszcze.....)))))i ze z obietnic goracego maja nici !!! staram sie tego wszystkiego nie widziec polewam czerwonym i jest super!!! - the space is our future Odpowiedz Link
terem Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 09.05.05, 21:07 Tak, tak, a nasz wóz nurzać się będzie w zieloność i jak łódka brodzić ))) Nie bardzo wierzę w ciepło, raczej w ponowną epokę lodowcową, brrr! Ale miło poczytać coś optymistycznego; pozdrawiam wszystkich przeświadczonych o nieuchronnym nadejściu lata(bo wiosna, jak jest, każdy widzi). ) Odpowiedz Link
dado11 Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 09.05.05, 22:04 Oj, zimny ten maj i mokry. Ogrzewanie wlaczone, cieple kapcie na nogach, ale zielen taka zielona, ze oczy mozna wypatrzec, szczegolnie po deszczu okraszonym sloncem Dzis dzien byl zabiegany, ale skonczyl sie przemilym, przedwczesnym nieco, prezentem urodzinowym)) Skutki w albumie, zaraz)) Pozdrawiam z dziobem usniechnietym od ucha do ucha, D. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 09.05.05, 23:10 Kon jaki jest kazdy widzi. Wiosna w tym roku ibid. (( Dzisiaj w przeciagu 5 godzin byly 4 gradobicia. Zimno jak jasny szlag, w nocy ma byc 2 stopnie, wymarznie mi wszystko w ogrodzie i tyle Nie lubie tak Odpowiedz Link
magga Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 09.05.05, 23:15 Slonce, troche zimny wiatr ale ok. 10 stopni a jutro ma byc 13 i bardzo slonecznie. Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 09.05.05, 23:16 dado - nie moge jakos wejsc do albumu - ale ciesze sie z toba i czekam na efekty prezentu Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 10.05.05, 00:22 Oj zimno - 12 stopni w nocy, zimne wiatry, chmury i w ogole jesien cala geba. Wczorej wieczorem na basenie podnosila sie z wody i ze mnie gesta biala para. Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> .·´¯`·.. ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 10.05.05, 08:27 Poranek słoneczny ,choć chmurzasty i zimny. Wczorajszy wieczór podczas spotkania ze starą , jeszcze licealną koleżanką zamienił sie w wieczór roześmiany do łez. Dzisiaj łzy , chyba będą, innego rodzaju. Na pogrzeb jedziemy. Napisałam chyba bedą , gdyż śmierć ta to wyrwanie cioci z 1 1/2 rocznego bólu , odleżyn i rozkładania się za życia. Dla Niej to wybawienie. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 10.05.05, 10:07 Slonce ucieklo, znowu chmury, zbiera sie na deszcz Chlodno, zeby nie powiedziec "zimno" Brrrrrr Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 10.05.05, 11:14 Slonecznie i pieknie!Co za obloki! Nie wstalam i nie pojechalam tam gdzie mialam, a coz - czasem tak mamDado - gratuluje cyfrowki! Musze jeszcze wysiac nagietki i nasturcje - moze do lata wyrosna? Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 10.05.05, 15:57 Naprawde to wcale nie jest juz tak zimno! Posialam w/wym kwiatki - deszczyk mnie troche pokropil, ale w sloncu calkiem milo - zniknal ten potworny, przenikliwy ziab!(Wieczorem pewno wroci)! Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzisiejki 118 - ciepło - majowe ! 10.05.05, 17:37 Jest zachmurzone niebo i popaduje od czasu do czasu. Ale jest ciepło))))) Coraz częsciej żaluję że nie jestem ornitologiem lub botanikem , chociazby hobbytą... Ciągle natykam sie w Norge na jakies ptaki i rośliny które nie przypominaja mi niczego co do tej pory znałam. Fakt że od dawna nie miałam tak bliskiego kontaktu z przyrodą jak w Oslo. Ale np. dzis popatrzyliśmy sobie w oczy z takim brązowo - niebieskim ptaszkiem jakiego z pewnoscią jeszcze w życiu nie widziałam... Kran Słodki. Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Sroda - teraz juz z gorki 11.05.05, 01:12 Poranek wstal chlodny acz rzeski, beda chmury i 23 stopnie, czyli zbliza sie zima (to juz za trzy tygodnie!). Powoli oswajam sie z mysla ze papryka- samosiejka moze nie dozyc dojrzalych owocow ;o( Na basenie wieczorami jest bosko - w zimie tylko najwytrwalsi plywaja, wiec mialam caly tor dla siebie. Podzrawiam i zycze nastania cieplej wiosny Luiza-w-Ogrodzie ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> .·´¯`·.. ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Odpowiedz Link
jutka1 Re: Sroda - teraz juz z gorki 11.05.05, 10:41 Zimno jest ciagle. Chmury przychodza i odchodza.. ;-( Nic to, jutro bedzie lepiej. Tak twierdzi meteo dziendobrybardzo Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Sroda - teraz juz z gorki 11.05.05, 10:51 Witajcie, w stołecznym naszym mieście nie jest tak źle. Przewaga słońca nad chmurami, a te ostatnie bardzo są dekoracyjne. Zieleń jest juz taka, że z Pałacu Kultury na którego sporą część, mam widok zimą, teraz widzę już tylko iglice. Temperatura niskawa, ale jak mówisz Jutko, jutro będzie lepiej. Odpowiedz Link
mammaja Re: Sroda - teraz juz z gorki 11.05.05, 11:39 No nie - jeszcze nie z gorki! Po mojej stronie rzeki, Fedorczyk tez slonecznie,ale termometr uparcie wskazuje 12 stopni - to jeszcze nie jest cieplo!A spraw sobie nabralam na glowe, ze teraz schowalabym ja w mysia nore! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Sroda - teraz juz z gorki 11.05.05, 12:17 Ponizej poziomu morza tez chlodem wieje...Obiecuja ocieplenie..dwudniowe,he,he.Potem znow wszystko powroci do "normy"... Szczesliwie flora i fauna funkcjonuje wspaniale.. ML Odpowiedz Link
marialudwika Re: Sroda - teraz juz z gorki 11.05.05, 12:18 FUNKCJONUJA...oczywiscie.. ML Odpowiedz Link
wenus440 Re: Sroda - teraz juz z gorki 11.05.05, 17:27 witam srodowo, popoludniowo i na wpolslonecznie dzien dzisiejszy zwariowany, dopiero usiadlam na chwilke latte macchiato popijam i slucham muzyki.......jakos tu pusto?? Widze,ze nowy forumowicz znalazl pole do popisu i bombarduje.... Jak to sie mowi "papier" jest cierpliwy i wiele zniesie. - the space is our future Odpowiedz Link
jutka1 Re: Sroda - teraz juz z gorki 11.05.05, 17:57 Niech ktos cos z tym zrobi bo mnie jasny szlag trafi! Co to??? Maj czy marzec do jasnej Anielki??? Zebym w polowie maja musiala palic w kominku, to jest skandal. OK. Wentylek zadzialal )) ps. Hoja Kwitnie i pachnie... Odpowiedz Link
skiela1 Ogrodnicy:-))) 11.05.05, 18:02 Cierpliwosci...jeszcze troszke,w przyszlym tygodniu juz bedzie ladnie. Przeciez mamy zimnych ogrodnikow-Pankracego(to chyba jutro),Serwacego i Bonifacego.Dopiero po nich mozna sie wziasc za prace ogrodnicze. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Ogrodnicy:-))) 11.05.05, 18:26 I u nas coś mówili o dwudniowym ociepleniu a potem znów ochłodzą A ogień w kominku to zawsze przyjemnie zapalić. Nie narzekaj Jutka. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Ogrodnicy:-))) 11.05.05, 18:33 Elzbieto, Bodziu, jestem cierpliwa, jestem... Tylko czasem chce sie fuknac Nie narzekam. Ide dorzucic do ognia Odpowiedz Link
lablafox Re: Ogrodnicy:-))) 11.05.05, 19:12 W tej chwili ciemno. Moje niebo przykryła ogromna czarna chmura z takim zółtawym poblaskiem. I oczywiście co??? Leeeeeeeejjjjjjjjjjjjjeeeeeeee. Co to są caby? Odpowiedz Link
szfedka Re: Ogrodnicy:-))) 11.05.05, 19:19 cab to skrot od cabriolet. Samochod z odkrywanym dachem. Odpowiedz Link
no_no Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 11.05.05, 22:43 Zimno, chłód, wiatr, deszcz, ciepło...słońce... wiosna, lato, jesień, zima... smutek, radość, śmiech i łzy...barwy uczuć... wszystkie kolory tęczy... Życie...jakież ty piękne... Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 11.05.05, 22:51 No wczoraj tez palilam w kominku, a gdzisiaj mzonek zlamal sie i wlaczyl ogrzewanie.A nich tam - nie lubimy marznac! Widze, ze forum nabralo zycia, a ja wlasnie nie mialam czasu Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 11.05.05, 23:06 Jak wyzej )) Za wyjatkiem kominka..kiedys byl w kawiarence...i albumie! ML Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 11.05.05, 23:24 ..a moze ktoregos dnia przyjdzie znow piekna Ewa i rozzarzy sie na nowo kominek??? ML Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Czwartek, Thursday, dzien grzmotu 12.05.05, 01:48 Czwartek, Thursday, dzien grzmotu - z nadzieja patrze na niebo zaciagniete ciezkimi, ciemnymi chmurami. Ach, zeby tak lunelo i padalo ze trzy tygodnie bez przerwy... Tymczasem zapowiada sie kolejny El Nino i susza. Pozdrawiam w nastroju ponuro-ekologicznym Luiza-w-Ogrodzie ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> .·´¯`·.. ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Odpowiedz Link
jutka1 Re: Czwartek, Thursday, dzien grzmotu 12.05.05, 09:15 U nas wprawdzie pochmurno, ale podobno deszczu nie bedzie. Taka mam tez nadzieje, bo czekam az trawa przeschnie, zebym ja jutro mogla skosic do konca. dziendobrybardzo Odpowiedz Link
wenus440 Re: Czwartek, Thursday, dzien grzmotu 12.05.05, 13:39 dzien dobry paniom, siedze sobie u mnie na lysej gorze i obserwuje Bacchusowe poletko, jak sie rozwija... juz widac zielone.. pogoda dzis ladna, slonecznie umiarkowane 13 stopni nie oszalamia, ale ogolnie cieszy) - the space is our future Odpowiedz Link
marialudwika Re: Czwartek, Thursday, dzien grzmotu 12.05.05, 13:46 Slonce tzw. "cala geba" ,ale zimno...w cieniu zaledwie 11 stopni.. Deszczu mamy tutaj az nadto,wiec ..ewentualnie posle GO do Australii lub Kolorado....etc... ML Odpowiedz Link
mammaja Re: Czwartek, Thursday, dzien grzmotu 12.05.05, 09:22 Witam czwartkowo, aura chlodna chociaz troche slonka widac.W nocy znowu bylo 0 stopni! Dzisiaj uroczystosc w Teatrze Wielkim - fianl konkursu "8 Wspanialych". Impreza optymistyczna - promujaca mlodych, ktorzy znajduja czas i potrafia pomagac innym. Napisze wiecej wieczorem! Ado, pewno bede miala dobra wiadomosc, bo wroble cwierkaja, ze "nasza J." jest jedna z laureatek! Bo czesto ci mlodzi potrzebuja tez doroslych, ktorzy w ten czy inny sposob wspierja ich i pomagaja realizowac marzenia.... Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Czwartek, Thursday, dzien grzmotu 12.05.05, 10:55 Witajcie, pogoda nawet nawet, całkiem ładna choć zimnawa. Ale wcale mnie to nie pociesza na tę chwile, bo od 2 godzin siedzę, leże, wgryzam się w telefon i w normalnej pozornie firmie nie jestem w stanie uzyskać prostej informacji, ba nawet z kimkolwiek połaczyć się. Za moment zjem słuchawke. Dodam że jest to firma prywatna, w państwowej na coś takiego nie zwróciłabym nawet uwagi. Odpowiedz Link
lablafox Re: Czwartek, Thursday, dzien grzmotu 12.05.05, 15:25 Faktycznie Dzień Grzmotu. Od zachodu przypełzła do nas czarna chmura . Lunęło , kroplami przypominającymi grad. Grzmotnęło. Oziębiło się. Poszła sobie w kierunku centrum miasta. Ja też za chwilę sie tam udaję)) Odpowiedz Link
wenus440 Re: Dzisiejki wczorajsze :) 12.05.05, 16:02 prawie mi umknelo, rozpoczal sie wczoraj 58 festiwal filmowy w Cannes. Ciekawe kto w tym roku zauroczy czlonkow komisji ? Polske bedzie reprezentowal krotkometrazowy film Anny Jadowskiej "Korytarz". - the space is our future Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiejki wczorajsze :) 12.05.05, 17:59 Bedziemy pilnie sledzic ) Niech zyje dostep do satelitarnej telewizji Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki wczorajsze :) 12.05.05, 20:51 Hej, bylam na fajnej imprezie - tyle ,ze nie w Teatrze a w Sali Kongresowej (nalezy uwazniej czytac zaproszenia ) Poza tym bardzo pracowity dzien - milo znalezc sie w domku i poczytac forum Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Dzisiejki wczorajsze :) 12.05.05, 21:10 Dzisiaj nie interesowała mnie pogoda. Prosto z pracy na wywiadówkę do młodego. Stopnie ma znośne ale zachowanie.. Spóźnia się na lekcje, chodzi po szkole w kapturze, arogancki itd itp. Jakie proste byłoby życie gdyby nie te dzieciary. Kiedy toto wreszcie dorośnie i zmądrzeje. Odpowiedz Link
verbena1 Re: Dzisiejki czwartkowe 12.05.05, 21:55 Bodzio, nigdy nie przestaniemy martwic sie o dzieci,tak juz mamy my rodzice. Moje dorosle dziecko siedzi w tej chwili w samolocie w drodze z Australii do Europy. Jest pewnie gdzies w polowie drogi,jeszcze 12 godzin lotu. Denerwuje sie bardzo, mysle o niej caly dzien. Leci sama bo reszta rodzinki juz w Czechach. Potem jeszcze rozliczne wizyty w Polsce i w czerwcu dojada wreszcie do mnie. Czekam na nich z utesknieniem. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Dzisiejki czwartkowe 12.05.05, 22:01 I ja myślę i tęsknię za tymi dorosłymi. Ale nie martwię się. A z tym niedorostkiem to skaranie... Właśnie w sobotę jestem zaproszony na chrzciny do Szczecina.Trzecia wnuczka Dlaczego miałbym martwić się. Odpowiedz Link
verbena1 Re: Dzisiejki czwartkowe 12.05.05, 22:19 Jak to trzecia? Dopiero niedawno byla druga. Worek sie rozwiazal z tymi wnuczkami. Gratuluje i zazdroszcze. Wnuczki sa slodkie, zwlaszcza male. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Dzisiejki czwartkowe 12.05.05, 22:21 Dwie moje i jedna prawie. Ech z tymi rachunkami Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki czwartkowe 12.05.05, 22:36 Verbeno, samolot to bardzo bezpieczny srodek lokomocji! Wyobrazam sobie jaka bedzie radosc jak sie spotkacie! Odpowiedz Link
verbena1 Re: Dzisiejki czwartkowe 12.05.05, 22:57 Mammajko, wiem ,ze samolot bezpieczny, ale ja jestem taka panikujaca mamuska i tyle. Sama wiesz jak to jest. Czytalam ,ze Twoj syn znow wybiera sie w daleki swiat, czy moze juz jest w drodze? Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki czwartkowe 12.05.05, 23:40 Dopiero w lipcuW Ale bardzo daleko - w swoim czasie zdradze! Narazie wole nie myslec! Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Piatkowe popoludnie 13.05.05, 04:09 Wlasnie minelo poludnie. Od wczorajszego popoludnia leje i pada - jak cudownie! To pewnie ten deszcz przyslany przez MarieLudwike - bardzo dziekuje! Patrze za okno a tam szaro i mokro, w weekend ma byc tak samo. Pojde jutro do sklepu ogrodniczego i posieje/posadze troche wiecej warzyw, idealna pogoda na ogrodnictwo. Oby tylko slimaki mi nie zjadly plonow. Plany weekendowe: plywanie, spanie, czytanie, ogrodnictwo, planowanie najblizszego dlugiego weekendu i lipcowego urlopu (trzeba zamowic spanie, kupic bilety, znalezc mapy etc). Pozdrawiam w nastroju weekendowym Luiza-w-Ogrodzie ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> .·´¯`·.. ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Odpowiedz Link
jutka1 Re: Piatkowe popoludnie 13.05.05, 08:36 Wreszcie SLONCE!!! Blekitne niebo dziendobrybardzo Odpowiedz Link
verbena1 Re: Piatkowe przedpoludnie 13.05.05, 09:31 O 7 rano telefon od corki - mamo jestem w Amsterdamie,mam 2 godziny czasu na nastepny samolot do Pragi. Odetchnelam z ulga, jest juz tak blisko,jeszcze troche i bedzie na miejscu. Kochane dziecko, wie jak sie denerwuje i dzwoni ,zeby mnie uspokoic. Swieci slonce, nie musze dzis pracowac, mam wspanialy humor,zapowiada sie piekny dzien. Milego dnia. Odpowiedz Link
mammaja Re: Piatkowe przedpoludnie 13.05.05, 09:40 Swoje dzisiejki z rozpedu wpisalam pod Trzynastego - Verbeno - ciesze sie ,ze juz jestes spokojna! Odpowiedz Link
jutka1 Sobota :-) 14.05.05, 10:35 Slonce zza chmur, ptaki sie dra, kotka lapie muchy, a ja czekam na przyjazd ucznia dziendobrybardzo Odpowiedz Link
rzepicha5 Re: Sobota :-) 14.05.05, 10:39 witaj Jutko w ten piekny majowy dzień. Badź łagodna dla ucznia Odpowiedz Link
jutka1 Re: Sobota :-) 14.05.05, 10:48 Dzien dobry Rzepicho Nie moge byc zbyt lagodna, bo sie rozbisurmani i nie zrobi postepow ))) Ale bic po lapach - nie bije (wiekszy jest i silniejszy hahahahaha Odpowiedz Link
marialudwika Re: Sobota :-) 14.05.05, 13:40 Pogoda bajeczna,aczkolwiek powiewa chlodny wiatr. Lepiej "nie chwalic dnia przed zachodem slonca" wiec bede oszczedna w zachwytach. To madre przyslowie sprawdza sie doslownie i w przenosni ML Odpowiedz Link
lablafox Re: Sobota :-) 14.05.05, 13:47 Wieje jak nad morzem , ale ciepło i prawie słonecznie. Odpowiedz Link
ligia12 Re: Sobota :-) 14.05.05, 14:24 Może wreszcie zrobi się pogodnie,bo to zycie jest czasami smutne, a jak słoneczko się pokaże to od razu jest przyjemniej na duszy. Zyczę miłego wypoczunku sobotnio-niedzielnego. ligia Odpowiedz Link
jan.kran Re: Sobota :-) 14.05.05, 14:33 Zrobiłam potężne zakupy , bo nie dość, że Zielone Świątki to na dodatek 1 - go święto narodowe Norge tak że wszystko zamknięte do środy. Parę fajnaych obiadkow leży w lodówce. Fajitas , spagheti z sosem z kopru włoskiego i pomarańczowym ,sznycle po wiedeńsku i pomidorowa z makaronem. Będziemy półprodukty stopniowo przerabiać przez najblizsze dni. Bryza morska znad fiordu, czyste klarowne powietrze, słonce. Wszystko kwitnie wkoło. Idę na cztery godziny do pracy.Po dwóch dniach wolnych. Bardzo sie cieszę. Jutro konfirmacja. Kran. Odpowiedz Link
dado11 Re: Dzisiejki 118 - majowe ciepełko! 14.05.05, 14:33 Witam szanowne grono po tygodniu wpatrywania się w monitor, łamania tekstów w językach północy i wschodu, musiałam na odwyk. Właśnie skosiłam trawnik (był już po kolana), pogapiłam się na chmury, pogrzałam zesztywniały kark w słoneczku (jest, naprawdę, w końcu pięknie, prawie 20 st.) i posłuchałam z rozkoszą treli mojego ulubieńca (kosa). Poza tym od tygodnia jestem na diecie kopenhaskiej, co świetnie wpływa na moje fizyczne wdzięki, natomiast fatalnie na psychikę Jeszcze, jak dam radę, pomęczę się tydzień i znowu będę szcześliwsza Kieliszek dobrego czerwonego winka już śni mi się po nocach)) Pozdrawiam serdecznie, D. Odpowiedz Link
wenus440 Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 14.05.05, 14:41 nie rozumiem moje posty gadzina zjada !!! a wiec jeszcze raz sobotnio pozdrawiam wszystkich))) dzien plynie leniwie, do czego i ja sie dostosowalam. w koncu sie nalezy po tygodniu orania. wieczorem oczekuje gosci, jeszcze nie wiem co upichce, jak sie nie pospiesze to bedzie wielka klapa.. podumam jeszcse chwilke, a potem do roboty ! - the space is our future Odpowiedz Link
ligia12 Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 14.05.05, 15:15 dzisiaj to ja mam szczęście,bo zostałam zaproszona na imprezke tak,że będę na luzie i spotkam sie z przyjaciółmi dawno nie widzianymi,imrezka jest planowana do białego rana. Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 14.05.05, 16:03 Dzisiaj dzien ogrodniczy, wreszcie cieplo i ladnie! Z za okna dobiega wdzieczne warczenie kosiarki, a pozniej opisze swoje zmagania z przyroda! Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 14.05.05, 23:34 Ustawilysmy u mlodej plotek, po tym jak sunia zjadla azalie i pol rododendrona. Niestety przy takim duzym psie musi sie wygradzac miejsca na kwiaty, bo uwielbiaja wyrywac swiezo posadzone roslinki.Poza tym kupialam troche pelargonii do skrzynek na taras - zrobilo sie cieplej i moze wszystko bedzie szybciej roslo. Odpowiedz Link
jutka1 Niedziela 15.05.05, 09:19 Trudno wyczuc, jaka bedzie pogoda Na razie slonce i chmurki Rano podgladalam bociana, ktory zawital do ogrodu na goscinne wystepy ) dziendobrybardzo Odpowiedz Link
jan.kran Re: Niedziela 15.05.05, 09:25 Ja muszę się szykować zaraz na konfirmację. Nie wiem co na siebie włożyć... Pogpda zachmurzona z przebłyskami słońca. Pozdrawiam. Kran. Odpowiedz Link
magga Re: Niedziela 15.05.05, 09:30 Bociany, pomarzyc ino moge aby podgladac. Chyba ze na necie. www.bociany.kalinski.pl Za to pogoda wspaniala, prawie letnia. Milej niedzieli zycze Odpowiedz Link
lablafox Re: Niedziela 15.05.05, 11:15 Po wczorajszej ulewie i gwałtownym ochłodzeniu ,dzisiaj prawie ciepło, prawie słonecznie, mimo ,że zachmurzenie całkowite( chyba ta warstwa chmur jakas cienka). Zofii. Zofiom , Zosiom i Zosieńkom oraz Zośkom wszystkiego dobrego i o ciepełko proszę. Odpowiedz Link
no_no Re: Niedziela - Życie... 15.05.05, 11:45 jak ja cię kocham... no_no - tak mocno, że aż Odpowiedz Link
mammaja Re: Niedziela - Życie... 15.05.05, 12:02 Hej, jaki piekny dzien! Nawet wilga z lasku wola Zofi -ja, Zofija! A swoja droga ptaki daja koncerty od 4 -tej rano - o czym przekonalam sie przedwczoraj! Wszyscy wyszli, klops piecze sie w pikarniku, dzisiaj Zielone Swiatki - ale tataraku nie mamy! Milego dnia Odpowiedz Link
wenus440 Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 15.05.05, 16:16 u mnie rowniez piekny dzien, ale wiele to z niego nie mam, polowa przespana, a druga polowa sluzy do regeneracji organizmu po szalenstwach nocnych.... patrze jednym okiem i ratuje sie sokiem pomidorowym, w glowie dziwna pustka, oj nie dobrze,nie dobrze..)) - the space is our future Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 15.05.05, 16:45 Wczoraj kupilam tatarak, a dzisiaj mam kaca giganta, byliśmy na bezalkoholowym weselu. Zabawa super, tyle ze na trzeźwo człowiek normalny, wodzireja nie zniesie, więc dobralam sie do sumienia barmana i spilam połowę gości, ale było super. A Panna Mloda jak sen zwiewny i ulotny, istne cudo. Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 15.05.05, 22:46 A ja wlasnie wrocilam z imienin, na ktore pojechalam samochodem, wiec poza lampka wina nie raczylam sie alkoholem.Ale za to szparagami (solenizantki maja pole szparagow). I tak bylo bardzo milo, a przynajmniej jestem w domu o przyzwoitej porze! Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Poniedzialek - Zielone Swiatki 16.05.05, 05:03 Notuje ze Zielone Swiatki, bo moj Filofax tak mowi (Pentecost Monday). Poza tym strasznie poniedzialkowe nastroje, za oknem zmienna pogoda - slonce albo chmury albo deszcz i tak w kolko. Ziewam i nic mi sie nie chce. Ogladalam wczoraj do pozna Gwiezdne Wojny (Atak Klonow) zeby sobie przypomniec co sie dzialo zanim pojde do kina na trzecia czesc. Boze, jakiez to nudne w porownaniu ze "starymi" Star Wars. Anakin jak drewniana kukla. Ale co robic - trzeba isc z obowiazku ;o( Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> .·´¯`·.. ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Odpowiedz Link
skynews Re: Poniedzialek - Zielone Swiatki 16.05.05, 07:16 Wreszcie pogoda poprawia sie,zapowiada sie piekny i cieply dzien,mimo ze poranek jest jeszcze bardzo chlodny. Wycieczka w gory,polaczona ze wspinaczka sa zaplanowane,a ze i pogoda bedzie optymalna to wszystko bedzie mialo optymalny przebieg. Luizo, dzien dobry, Gwiezdne Wojny Cie znudzily? Dziwne? Moze to dlatego ze ze film ten jest przede wszystkim do sluchania a nie ogladania? W warunkach domowych nie jest to w ogole mozliwe. Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Gwiezdne Wojny mnie znudzily 16.05.05, 07:27 skynews napisał: > Luizo, > dzien dobry, > Gwiezdne Wojny Cie znudzily? > Dziwne? > Moze to dlatego ze ze film ten jest przede wszystkim do sluchania a nie ogladan > ia? > W warunkach domowych nie jest to w ogole mozliwe. Dzien dobry Sky, Tak, "Atak Klonow" mnie znudzil. Od filmow wymagam dwoch rzeczy: interesujacej, nieprzewidywalnej fabuly oraz dobrej gry aktorskiej (niekoniecznie akustyki - od tego sa koncerty symfoniczne i Klaus Schultze). Nowe "Star Wars" nie spelniaja zadnego z tych wymagan i jak mowie, ogladam je z obowiazku. Ach, gdziez te spiecia miedzy Hanem Solo a ksiezniczka Lea, te dowcipaski miedzy Chewy i Hanem, naiwny, chlopiecy Luke, kwokowaty 3PO... Nowe "Star Wars" to katalog efektow specjalnych, ale tresci nie ma, niestety... Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> .·´¯`·.. ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Odpowiedz Link
skynews Re: Gwiezdne Wojny mnie znudzily 16.05.05, 08:32 Luizo, Gwiezdne Wojny to George Lucas,jego talent do efektow specjalnych i przede wszystkim sciezki dzwiekowe zrealizowane w systemie THX. Nie istnieje zadna mozliwosc porownania tego z koncertami symfonicznymi czy wspomnianym przez Ciebie Klausem Schultze. Nie chodzi w tym przypadku o muzyke filmowa,tylko efekty specjalne,dla ktorych to wlasnie oglada sie Wojny Gwiezdne. Jest to mozliwe tylko w nowoczesnych kinach wyposazonych w systemy THX. W warunkach domowych nie jest to niemozliwie,chyba ze ktos dysponuje odpowiedniej wielkosci pokojem i ma kilaset tysiecy $ na sprzet do THX. Domowa wersja THX mial byc system Dolby Digital,ale to nie to. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Poniedzialek - Zielone Swiatki 16.05.05, 11:17 Na Dolnym Slasku slonce zza cienkiej warstwy chmur... ps. nie ogladalam zadnej czesci Gwiezdnych Wojen ;-( Odpowiedz Link
wenus440 Re: Poniedzialek - Zielone Swiatki 16.05.05, 12:24 witam w poniedzialkowe poludnie, mamy dzisiaj swieto i dzien wolny od pracy trzeba bedzie je sobie jakos uprzyjemnic. Na wedrowanie jakos nie mam ochoty, po tak ruchliwym tygodniu, poczytam troche.... a potem sie zobaczy. pozdrawiam wszystkich! - the space is our future Odpowiedz Link
ligia12 Re: Poniedzialek - Zielone Swiatki 16.05.05, 12:37 u mnie nie za dobrze rozpoczął sie nowy tydzień, jutro będzie lepiej,sama muszę się pocieszać. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
wenus440 Re: Poniedzialek - Zielone Swiatki 16.05.05, 12:41 dlaczego zaraz sama, pozwol ze Cie troszke pociesze : Pani w szkole pyta Jasia: - Jasiu, jakie jest najszybsze zwierze na świecie? - Gepard,proszę pani. - A najszybszy ptak? - Ptak geparda. - the space is our future Odpowiedz Link
jutka1 Re: Poniedzialek - Zielone Swiatki 16.05.05, 13:13 Ligio, to ja tez pociesze - bedzie lepiej!!! tak ma byc i tyle )) Odpowiedz Link
marialudwika Re: Poniedzialek - Zielone Swiatki 16.05.05, 12:41 Jest i majowo i zimno..ale moze to i lepiej!!Zabawiam sie w osobista "krasnoludke",uff!!Tym samym czcze swieto "czynem"....A moze to grzech,hm?? ML Odpowiedz Link
wenus440 Re: Poniedzialek - Zielone Swiatki 16.05.05, 12:48 witaj Ml, ee tam zaraz grzech) swietowanie i wypoczynek moze miec rozne oblicze niekoniecznie horyzontalne - the space is our future Odpowiedz Link
jutka1 Re: Poniedzialek - Zielone Swiatki 16.05.05, 13:14 ML, swietowac mozna na rozne sposoby )) Odpowiedz Link
mammaja Re: Poniedzialek - Zielone Swiatki 16.05.05, 13:41 Hej, juz popoludniu i przyznam,ze juz jestem zmeczona! Tempo od rana duze!A w miedzyczasi wyskoczylam na pole do przyjaciolki, gdzie czekala wielka torba szparagow, dzisiaj zrywanych. Pycha, ale kiedy je oczyszce i ugotuje? Jakops to wetkne pomiedzy inne sprawy.Zielen oszalamia soczystymi odcieniami, wszedzie ludzie kreca sie w ogrodkach - prawdziwa wiosna! Nie rozumiem tylko czemu u nas Zielone Swiatki byly wczoraj a gdzie indziej dzisiaj? Przeciez to zawsze 40 dni po Wielkanocy Odpowiedz Link
ligia12 do Wenus i Jutki 16.05.05, 14:16 dzieki! jest mi troche lżej na duszy,a za to dowiedziałam sie ,że mam dzisiaj siedzieć na dyżurze do 21.00 a tak miało nie być i nici z moich planów. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Poniedzialek - Zielone Swiatki 16.05.05, 13:11 Czesc Wenus ) U Was w Niemczech dzis wolne? czy mi sie wydaje? Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 16.05.05, 08:09 śliczny dziewiczy poranek ... jak marzenie roślinność nasączona wilgocią po nocnym deszczu ... może wreszcie moi bliscy dostrzegą że posiadają to o czym inni mogą sobie tylko pomarzyć ... i zaczną się z tego cieszyć. Odpowiedz Link
ewapf Re: Dzisiejki 118 - "Taki pejzaż"....:)) 16.05.05, 15:39 Rozglądam się ukradkiem wokół, katamaran przycumowany, dostrzegając ) Płyńmy więc do Zatoki Snów, poprzez Riwierę Marzeń... Witam świat wszech - netowy i wszech - mo - netowy takoż Odpowiedz Link
verbena1 Re: Dzisiejki 118 - "Taki pejzaż"....:)) 16.05.05, 17:28 Do Jutki, w Niemczech i Holandii mamy dwa dni zielonoswiatkowe, poniedzialek tez wolny od pracy. Nie rozumiem dlaczego ale nie jestem z tego powodu nieszczesliwa)) Ewelino, to co robimy dla bliskich bywa docenione niekiedy po czasie - lub nigdy. To co dajemy nie zawsze dostajemy z powrotem. Pozdrawiam Cie. Pogoda u nas deszczowo-chmurzasta. Odbylam krotka wycieczke rowerowa,wrocilam z nowym zapasem energii i domylam wreszcie piekarnik (jak ta Polka z reklamy). Po tak ciezkiej pracy nie jestem juz w stanie nic robic, na obiad beda resztki kury od wczoraj. Na szczescie mam meza zagranicznego i nie bedzie z tego powodu awantury)). Odpowiedz Link
no_no Re: Dzisiejki 118 - Dziś wiem 16.05.05, 18:01 ... życie cudem jest.... jak dźwięk słyszę jego głos... co dzień pragnę więcej........ no_no - DeSu Odpowiedz Link
ewelina10 Verbano 17.05.05, 07:16 verbena1 napisała: > Ewelino, to co robimy dla bliskich bywa docenione niekiedy po czasie - lub nigdy. To co dajemy nie zawsze dostajemy z powrotem. ... ot i taka jest moja domena i chyba większości matek Odpowiedz Link
dado11 Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 16.05.05, 22:17 Cześć Kochani Dziś znowu było rześko, ale pięknie. Wracałam pod wieczór do domu w oślepiających promieniach ogromnego, jarzącego się słońca przecinanego błyskami migających na poboczu drzew. Niebo ciemniało powoli w fioletach i pomarańczach Coś pięknego... Ja po ośmiu dniach "kopenhaskiej" czuję się coraz lepiej i wyciągam dawno nie noszone portki, jest super Wczoraj byliśmy z przyjaciółmi w kinie na "5x2"... okropny, o niczym, nieprzyjemny i nie wiadomo do kogo adresowany. Szkoda było tych 2 godzin i kasy Odradzam! mimo pochwalnych opinii w Wyborczej. Wymyśliliśmy za to, że na długi weekend zorganizujemy sobie prawdziwą majówkę - z koszami pełnymi pieczonych kurczaków, jajek na twardo, pomidorów, z kocami, nad wodą, może jakieś powiewne spódnice, słomkowe kapelusze, parasolki z białej koronki...hi, hi, hi.. Już się cieszę na myśl samą Pozdrawiam, D. Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Wtorek, 17 maja 17.05.05, 02:26 Wtorek trwa, pogoda za oknem zmienna, raz slonce, raz ciezka chmura z ulewa. W pracy rutyna, uaaaaaaaaaa. W domu smetnie - ulubiona myszka mojej corki jest juz bardzo stara, chyba trzeba bedzie uspic biedule bo obrasta rakowymi naroslami, ktore gryzie. Zaraz dzwonie do weterynarza. Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> .·´¯`·.. ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 17.05.05, 06:52 Ja za niedługo wychodzę do pracy. Dzis Świeto Narodowe Norwegii. Przyjdzie do nas orkiestra dziecięca, podopieczni nałożą swoje piękne tradycyjne stroje. Będzie fajnie. Luizo , szkoda mi Twojej córci. No ale taka kolej rzeczy... Dodo miłej majówki! Zazdroszczę zwłaszcza powiewnych strojów-))))) Napisz sprawozdanie. Kran. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiejki 118 - zimno majowe ! 17.05.05, 07:21 Witam zdążyłam się jeszcze pogimnastykować na dworze wziąć prysznic a tu z nieba znowu deszcz zaczął padać. przede mną trochę napięty różnymi sprawami dzień, ale czuję się rześka, zrelaksowana i wypoczęta Odpowiedz Link