Dodaj do ulubionych

The Agatha Christie Hour

28.12.06, 23:39
Właśnie znalazłem w necie listę odcinków całego serialu The Agatha Christie
Hour, z którego w Polsce dawno, dawno, dawno, dawno, dawno, dawno temu wydano
na VHS jeden - był to odcinek drugi In a Glass Darkly (po polsku
jako "Odbicie w lustrze"). Zawsze byłem ciekaw jakie inne utwory zostały
nakręcone w tej serii. I juz wiem. Jak ktoś chce sobie zerknąć i tez się
dowiedzieć, to tu jest link
I okazało się, że w polskim wydaniu okładka była taka sama jak w brytyjskim

Muszę sobie to powtórzyć. Może jutro :-)
Obserwuj wątek
    • owowo Re: The Agatha Christie Hour 29.12.06, 22:20
      a moze kiedys załozymy klub agathachristie fan/fun, i bedziemy sie wymieniac
      wszystkimi przyjemnosciami, albo wystawiac na licytację...
      • kindov Re: The Agatha Christie Hour 08.01.07, 15:21
        W ramach klubu wklejam info o aukcji, którą znalazłem na allegro :)
        Nie wiedziałem, że z Morderstwa w Orient Expressie jest wydany soundtrack - na
        winylu, więc nie kupię, ale może ktoś się skusi :)

www.allegro.pl/item153982555_t_lp_christie_s_murder_on_the_orient_express_usa.html
    • kaziutek56 Re: The Agatha Christie Hour 02.01.07, 23:46
      Ten serial leciał w telewizji/była wtedy tylko jedna/w latach 80-tych o ile dobrze
      pamiętam to chyba na przełomie 83/84.Utkwił mi w pamięci zwłaszcza "Czerwony sygnal"
      • kindov Re: The Agatha Christie Hour 03.01.07, 12:45
        No proszę, o tym nie miałem pojęcia. Ale też w tych latach jeszcze o Agacie
        Christie chyba nie słyszałem :( Dopiero, zdaje się, w 87 roku, choć głowy nie
        dam. Pamiętam, że kiedyś (lata 80-90) był w polskiej TV film Murder Is Easy
        (pod tytułem Morduje się łatwo), Murder by the Book (fabularny film, w ktorym
        Poirot spotyka sie z Christie i ma do niej jakieś pretensje), 4.50 z Paddington
        (z Hickson, rzecz jasna), Murder with Mirrors (z Helen Hayes w roli Panny
        Marple) no i serial Poirot z Suchetem oraz kilka filmów z Ustinovem. Pamiętam
        też znakomite Diesjat Negritjat, który to film do dzisiaj jest moją ulubioną
        ekranizacją tej ksiązki.
        Widziałem też w polskim teatrze telewizji sztukę Pacjentka.
        A najbardziej nieodżałowaną straconą okazją była Pułapka na myszy, której
        wielką reklamę widziałem kiedyś na Teatrze Bagatela w Krakowie, a na którą nie
        udało mi się wybrać :(
        • ancza7 Re: The Agatha Christie Hour 03.01.07, 18:11
          A ja byłam na tym przedstawieniu w Bagateli! Warto było - pamiętam, że
          przestraszyli mnie okropnie. Ale niestety nie pamiętam czy to wpłynęło jakoś na
          moje zainteresowanie Agatką :( Podobno jednak na starość przypominają się rzeczy
          z dzieciństwa, więc nie tracę nadziei :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka