mis_w_sieci.by 01.06.10, 17:54 ...w wykonaniu zespołu milicji rosyjskiej www.youtube.com/user/edglezin Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natalia_sankowska1 Radio Erewań 01.06.10, 18:23 Kolejne Radio Erewań (w oryginale Армянское радио: Nie ZSRS, lecz ZSRR; nie ZSRR, lecz Rosji; nie "putinjugenT", lecz "-jugenD". A tak na marginesie: obrona 31. art. Konstytucji która się odbywa co 31.dzień miesiąca (a gdymiesiąc krótszy, to 30. i nawet 28.). Przypomnial mi się dowcip o Czukczy, którego wysuwano na akademika (dla lacietisa: członka Akademii Nauk). Jak Czukcza nie chce, by go wybrano na akademika, bo nie będzie komu ryb łowić, to się zgadza na bycie "почётным академиком": "По чётным буду академиком, а по нечётным буду рыбу ловить". Otóż obrona prawa do wolności zgromadzeń nie powinna się odbywać "по чётным" lub "по нечётным": powinna się przede wszystkim odbywać w sądach, realnie i legalnie. Urządzenie zadym nie przystoi poważnym ludziom w poważnej sprawie. No, ale jak autopromocja jest ważniejsza od rzeczywistej walki i osiągnięcia celu, robi się podobne rzeczy. Odpowiedz Link
demka Re: Ciekawa interpretacja hymnu ZSRS... 01.06.10, 19:44 wg mnie ta interpretacja lepsza: www.youtube.com/watch?v=WsZL-OcPKgM Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Re: Ciekawa interpretacja hymnu ZSRS... 01.06.10, 19:55 demka napisała: > wg mnie ta interpretacja lepsza: > www.youtube.com/watch?v=WsZL-OcPKgM #Ale tam - gra aktorów - nie strona muzyczna się liczy! Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Ciekawa interpretacja hymnu ZSRR 01.06.10, 19:56 Tobie chodzi o wykonanie (interpretację), a jemu o politykę. Zresztą, debilne to wykonanie. Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Tego było trzeba!!! 01.06.10, 20:20 natalia_sankowska1 napisała: > Tobie chodzi o wykonanie (interpretację), a jemu o politykę. > Zresztą, debilne to wykonanie. ##W końcu wiemy o co chodzi!!! Oświecono ciemniaków! Tylko czy docenimy te perełki intelektu?... Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Objawienie gustów 01.06.10, 20:39 Rozumiem, że tobie ten debilizm się podoba. Zgodny z twoja naturą, rozumie się. Odpowiedz Link
demka Re: Ciekawa interpretacja hymnu ZSRR 01.06.10, 20:42 > Zresztą, debilne to wykonanie. Ale dlaczego debilne? I skoro mi się podoba to też jestem debilem? Mam na myśli wykonanie 5nizzy Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Ciekawa interpretacja hymnu ZSRR 01.06.10, 21:01 Demko, uczyłaś się logiki? To, że ja to wykonanie uważam za debilne (a jest to moje zdanie i mogę je uzasadnić), oznacza, że to JA tak uważam. Mam do tego prawo. Ale nigdy nie może to oznaczać (bo nie wynika to z łańcuszka logicznego rozumowania) tego, że ten, komu się to podoba, automatycznie jest debilem. Debilizm to opóźnienie w rozwoju umysłowym, zjawisko nieuleczalne. Gust, owszem, charakteryzuje do pewnego stopnia osobę. Ale "podobanie się" może wynikać z różnych cech utworu lub wykonawstwa, często perwersyjnych. Nieraz może spodobać się właśnie debilizm - utworu (pamietasz - Pugaczowa, "Белая панама") lub wykonawcy (tu można przytoczyć całą listę). Natomiast co się podoba debilom, wykazują badania naukowe. My ich tu chyba nie prowadzimy - nie to miejsce. Odpowiedz Link
demka Re: Ciekawa interpretacja hymnu ZSRR 01.06.10, 21:18 >Rozumiem, że tobie ten debilizm się podoba. Zgodny z twoja naturą, rozumie się. No zaniepokoiłam się po prostu > Gust, owszem, charakteryzuje do pewnego stopnia osobę. A jednak... Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Demko, cudze czytasz! 01.06.10, 21:36 Gust rzeczywiście charakteryzuje człowieka. Uważasz, że nie? Natomiast potrafisz przeczytać post adresowany komu innemu i przyjąć to do siebie. Nie wiem, dlaczego. Bo już tak robiłaś. Pisałam do "naszego chorego kolegi". Odpowiedz Link
demka Re: Demko, cudze czytasz! 01.06.10, 22:06 > Gust rzeczywiście charakteryzuje człowieka. Uważasz, że nie? Ale czymże jest gust i co lub też kto decyduje co jest w dobrym guście a co w złym. Wg mnie to bardzo umowne i bardzo często związane z aktualnymi trendami i modą. Nie odnosi się to oczywiście do wszystkich sfer życia. Mam na myśli muzę, filmy i knigi. > Natomiast potrafisz przeczytać post adresowany komu innemu i przyjąć to do siebie. Nie wiem, dlaczego. Bo już tak robiłaś. A symbole: lub są czytelnie dla Ciebie? Nie bierz wszystkiego tak śmiertelnie poważnie. > Pisałam do "naszego chorego kolegi". Ach te Twoje diagnozy Do grobu chorego wpychasz zamiast lekarstwo wydumać Ludziom trzeba pomagać Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Demko, cudze czytasz! 01.06.10, 22:40 demka napisała: Mam na myśli muzę, filmy i knigi. A ja mam na myśli także resztę świata. Tak jak Petroniusz lub, nie przymierzając, Herbert > > Nie bierz wszystkiego tak śmiertelnie poważnie. To ty chyba się przejęłaś. > Do grobu chorego wpychasz zamiast lekarstwo > wydumać Ludziom trzeba pomagać Od lekarstw to nie ja jestem Co do pomagania, ustalmy, komu pomagamy: ludziom czy ludzkości. Pomaganie niektórym ludziom często szkodzi ludzkości. A niektórym ludziom nie da się pomóc w ogóle. Mamy tu taki okaz. Odpowiedz Link
demka Re: Demko, cudze czytasz! 01.06.10, 22:54 > To ty chyba się przejęłaś. No taka niepoprawnie wrażliwa jestem > A niektórym ludziom nie da się pomóc w ogóle. Mamy tu taki okaz. To może chociaż jakaś ściepa na wenflon? Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Ściepa 01.06.10, 22:59 demka napisała: > To może chociaż jakaś ściepa na wenflon? Ja proponuję radykalnie i bezpowrotnie odrazu na łopatę Odpowiedz Link
airam.as Re: Demko, cudze czytasz! 01.06.10, 22:56 natalia_sankowska1 napisała: > Gust rzeczywiście charakteryzuje człowieka. Uważasz, że nie? Ja się pod tym podpisuję. Jedna tylko rzecz - ludzi wrażliwi z natury są chlonni wszystkiego. I więcej wchłaniają - tym szerszy mają ogląd. Im szerszy ogląd mają tym większą zdolność do porównań. Im większa zdolność oceny i porównań - tym bardziej szlifuje się pozsiom gustu. Bowiem powiedzenie - de gustibus non est disputandum - nie zawsze jest prawdziwe. ps. Natalio, proszę dopisać do mojej listy "Junona i Awoś". Dzięki Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Airam, popieram! 01.06.10, 23:05 "Junonę" dopisałam. Z komentarzem zgadzam się w całej rozciągłości. A poniżej jednak przewrotnie: Чем больше учишься, тем больше знаешь. Чем больше знаешь, больше забываешь. А больше забываешь - меньше знаешь. А меньше знаешь, меньше забываешь. А меньше забываешь - больше знаешь! Так для чего учиться? Odpowiedz Link
airam.as Re: Airam, popieram! 01.06.10, 23:12 Fajny wierszyk. Wielce przewrotny w kontekście tej dyskusji. Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Caryco - o swoim nie myslisz! 03.06.10, 13:46 "Czy ty wogóle myslisz?" - że zacytuje wątpliwego klasyka... Jeśli piszesz: "Rozumiem, że tobie ten debilizm się podoba. Zgodny z twoja naturą, rozumie się." To nawet jeśli w twoim chorym mniemaniu "myśl" ta jest skierowana wyłącznie do jakiegoś Lacietisa - to demka ma prawo czuć się zaniepokojona, gdyż to właśnie ona wskazała tego wykonawcę i interpretację (co do tego ze podoba się to Misiowi, albo Lacietisowi - to tylko twoje brudne insynuacje). A jeśli słyszałaś kiedyś o obiektywizmie - to może dojdzie jednak do ciebie, że skoro te wykonanie to "debilizm" - to jest nim niezależnie od tego, czy podoba się Lacietisowi, czy Demce. I również Demkę charakteryzują (tak czy inaczej) takie gusta i "są zgodne" z jej natura. Oprócz ślepego obrażania - mogła byś czasami jeszcze i POMYŚLEĆ... Odpowiedz Link
demka Re: Caryco - o swoim nie myslisz! 03.06.10, 13:56 > to demka ma prawo czuć się zaniepokojona, gdyż to właśnie ona wskazała tego wykonawcę i interpretację no właśnie tak się mój niepokój narodził i stąd moje pytania Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Re: Caryco - o swoim nie myslisz! 04.06.10, 20:53 demka napisała: > > to demka ma prawo czuć się zaniepokojona, gdyż to właśnie ona > wskazała tego wykonawcę i interpretację > > no właśnie tak się mój niepokój narodził i stąd moje pytania ##To oczywiste! Ale caryca jest zbyt zaślepiona w chęci dołożenia mi - by zauważyć, że przy okazji innym dostaje się nie mniej... Zwłaszcza, że - wybacz Demko - ale mi zaproponowana przez Ciebie interpretacja, rzeczywiście ze względów artystycznych nie spodobała się. Choć sam utwór (abstrahując od ideologicznego obrzydlistwa tego potworu) w warstwie muzycznej podoba mi się. W sumie więc mimo - zupełnie niecelnych - intencji zdyskredytowania mnie - ostatecznie to właśnie o Tobie caryca wypowiedziała się wielce nieprzychylnie... Odpowiedz Link
demka Re: Caryco - o swoim nie myslisz! 04.06.10, 21:22 > Zwłaszcza, że - wybacz Demko - ale mi zaproponowana przez Ciebie interpretacja, rzeczywiście ze względów artystycznych nie spodobała się. Misiu, ależ ja nie muszę Ci niczego wybaczać Nie ma tak na świecie, że się wszystkim podoba to samo. I ja to rozumiem. Wystarczy, że Tigry nam się podobają > ostatecznie to właśnie o Tobie caryca wypowiedziała się wielce nieprzychylnie... Tak też poczułam, że i mi się oberwało Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Re: Ciekawa interpretacja hymnu ZSRR 03.06.10, 13:37 natalia_sankowska1 napisała: > Demko, uczyłaś się logiki? > To, że ja to wykonanie uważam za debilne (a jest to moje zdanie i > mogę je uzasadnić), oznacza, że to JA tak uważam. Mam do tego prawo. ##Bo ty masz prawo do wszystkiego. A wszyscy inni - nie mają do niczego. I to jest obiektywne - bo twoje zdanie. A - i oczywiście niezwykle merytoryczne. A na dodatek debilne - i to jest moje zdanie!!! Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 @ demka i reszta towarzystwa 07.06.10, 02:00 "Nie czyń drugiemu, co tobie niemiłe" + Konstytucja RP z 1997r., art.28 p.4. Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: @ demka i reszta towarzystwa 07.06.10, 02:15 A w dodatku Kodeks karny, stan na 2009r. Art.137 par.2. Co wy na to? Jakieś komentarze? Odpowiedz Link
demka Re: @ demka i reszta towarzystwa 07.06.10, 08:19 Ja na to powiem tylko tyle, że z dniem dzisiejszym likwiduję swoje konto i znikam z tego forum. Nie mam ochoty czuć się jak kretyn kiedy to ktoś najpierw między wierszami insynuuje mi debilizm, a zaraz potem straszy mnie bezpodstawnie kodeksem karnym. Ktoś kto non stop nadużywa inwektyw wobec innych twierdzi, że to manipulacje. Pewnie ręka sama pisze wbrew całemu ciału. Cóż. Miło było. Wszystkim udaczi, sczastia i lubwi. Pa... Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: @ demka i reszta towarzystwa 07.06.10, 09:11 Dziewczyno, możesz robić co chcesz, ale czy ty nie rozumiesz, że na własne zyczenie (bo to TY wkleiłaś wątpliwy link) możesz sprowadzić kłopoty na swoja i nie tylko głowę? I czy Twoje widzimisię by naruszać prawo (tak, tak - po to przytoczyłam przepisy!) jest tak ważne? Dlaczego obywatelka tego państwa - jak też inni obywatele - pozwalają sobie naruszać i dobre obyczaje, i jego prawo? Jesteś ponad? Nie straszę - informuję. A że w stół się uderzyło i nożyce odezwały... To oznacza, że tak naiwna to Ty nie jesteś. A poza tym gusta świadczą o człowieku. Ciekawa jestem, czy ktoś temu zaprzeczy. Odpowiedz Link
demka Re: @ demka i reszta towarzystwa 07.06.10, 17:26 >ale czy ty nie rozumiesz, że na własne zyczenie (bo to TY wkleiłaś wątpliwy link) możesz sprowadzić kłopoty na swoja i nie tylko głowę? No tak..wkleiłam linka z piosenką w wykonaniu 5nizzy, a to rzecz jasna rzecz karygodna podlegająca pod paragraf. Że też AGORA jeszcze tego nie wyłapała i nie usunęła!! > A poza tym gusta świadczą o człowieku. Ciekawa jestem, czy ktoś temu zaprzeczy. A pewnie, że świadczą. Przede wszystkim mój link świadczy o moim debilizmie. NA PEWNO NIKT Z FORUMOWICZÓW NIE ZAPRZECZY. BA! BĘDĄ SIĘ WPISYWAĆ MIASTAMI, ŻE WKLEJAJĄC TEN LINK NARUSZYŁAM DOBRE GUSTA I OBYCZAJE!!! Odpowiedz Link
american_psycho Re: @ demka i reszta towarzystwa 07.06.10, 18:05 Zwracam się z uprzejmą prośbą o niewycofywanie się z życia Forum,dodam że decyzje podjęte w afekcie uważam za nieważne. Uważam także że zamieszczenie linka 5NIZZY nie świadczy o Twoim debilowatym guście. Jestem również przekonany że nieprzebraną falą zaczną napływać głosy poparcia i manifesty o prawo do wolności słowa i przekonania na tym Forum. Gotów jestem przyjąć zakład że N_S1 leży w półmroku a wokół niej roztacza się zapach waleriany (wersja soft) lub zapach stolicznej i biełomorkanałów (wersja hard). Gdy się przyzna do wersji hard darujmy jej wszystko i "po ptokach". Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Wielonicku, a coś tak z sensem? 07.06.10, 18:29 Mało ważne jest czy palę. Nie, ale na studiach paliłam bułgarskie. I co, zadowoliłeś ciekawość? Waleriany nie pijam, bo nie mam ku temu powodów. Natomiast tobie poleciłabym regularnie dawkę bromu - na uspokojenie. Nawet 5 poprawka Konstytucji USA nie pozwala na znieważenie symboli narodowych: flagi, godła, hymnu. W tym zagranicznych. Nie ma to nic wspólnego z wolnością słowa. Naprawdę masz w głowie groch z kapustą. Zacznij w końcu myśleć. Bo wstyd: dorosły człowiek, a potrzebuje powtórki z WOSu. Odpowiedz Link
peteen skoro pastiż hymnu jest przestepstwem (?)... 07.06.10, 18:43 to dlaczego jeszcze nie siedzi Górniaczka, przy której wykonaniu hymnu polskiego, wersja 5nizza hymnu rosyjskiego (odziedziczonego po sowietach) jest jak opera Mozarta przy oratorium Rubika nie mamowy o jakimkolwiek znieważeniu, bądź poważna... Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: skoro pastiż hymnu jest przestepstwem (?)... 07.06.10, 19:42 A właśnie że pastisz hymnu, godła, flagi jest przez prawo traktowane jako znieważenie. I tu nie chodzi o to, czy ja mam być poważna, czy wesóła, lecz o pewne granice, które każdy sam sobie powinien postawić. A jeżeli nie jest w stanie z jakichś powodów, stawia je istniejące prawo. Proszę uważnie przeczytać rozdział Konstytucji RP dot. znaków (symboli). W sprawie hymnu nie zabrania się (mimo istnienia normatywnego zapisu partytury - nie wykonaia) wariantów jego wykonania. Ale dorosły człowiek jednak rozróżnia pastisz i wersję wykonawcy. Nie udawajmy naiwnych - powtórzę to po wielokroć. Poza tym chciałabym zwrócić uwagę forumowiczów, że obecnie ze zmienionym tekstem jest to nadal hymn istniejącego państwa - jego symbol, jego znak. I zupełnie nie na miejscu - szczególnie w tym przypadku - są komentarze nawiedzonego ignoranta. No i pytanie a rebours: czy godzicie się na podobne wybryki w stosunku do Mazurka Dąbrowskiego (mimo że tekst jest na pewno niedzisiejszy i w ostatniej części do hymnu niezbyt przystający)? I co na to prawo RP - wiecie? Czytaliście? Czy jedynie spojrzeliście na nr artykułów i oburzyliście się: niejaka Sankowska przypominając istniejące prawo łamie widzimisię niektórych ucestników forum? Przypominam: dura lex sed lex. Odpowiedz Link
demka Re: skoro pastiż hymnu jest przestepstwem (?)... 07.06.10, 20:41 Ale dorosły człowiek jednak rozróżnia pastisz i wersję > wykonawcy. No to wytłumacz tym niedorosłym te jakże jasne różnice. > Poza tym chciałabym zwrócić uwagę forumowiczów, że obecnie ze > zmienionym tekstem jest to nadal hymn istniejącego państwa 5nizza wykonuje tekst poprzedni czyli utworu już nie obowiązującego Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 @ demka 07.06.10, 21:03 Słuchaj, dziewczyno, aż się wpraszasz by to co uprawiasz nazwać po imieniu - prowokacją. Sama jesteś w stanie zrozumieć, a nie - poszukać w słownikach, czym jest pastisz. A czym jest wersja wykonawcy, chyba każdy wie. Nie udawaj głupiej, naprawdę. Możesz poczytać także w Konstytucji, przyda się. O "nieobowiązującym" utworze opowiadaj dzieciom. Istnieje hymn pan stwa, czy ono się ci i innym podoba, czy nie. Nieważne, czy ten hymn miał 1, czy 4 wersje tekstu - nie twoja sprawa, doprawdy. Ale ten hymn jest, i jego pastiszowanie jest i w złym guście (jak zresztą jakość tego "pastiszu"), i prawnie niedopuszczalnie. I wcale nie jest podstawą do twierdzenia o dopuszczalności fakt, że ktoś to przecież zrobił. Jak ktoś wjeżdża na skrzyżowanie na czeronym nie oznacza, że to jest OK i nikt niczego nie naruszył. Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Re: @ demka - nie podskakuj! ;-))) 07.06.10, 22:05 natalia_sankowska1 napisała: > Słuchaj, dziewczyno, aż się wpraszasz by to co uprawiasz nazwać po > imieniu - prowokacją. ##A napisał Ci to spec od prowokacji! wiec możesz się co najwyżej uczyć, jak zgrabnie robić takie kampanijki... > Sama jesteś w stanie zrozumieć, ##No widzisz (jeśli jesteś w stanie...))) - debilizm i tyle! Nie udawaj głupiej, naprawdę. ##Taka mała niekonsekwencja. Ale nie sadź, że to pochlebnie o twoim "małym rozumku" Możesz poczytać także w Konstytucji, ##Albo w pokoju, bądź w kuchni - tam tez można czytać. Czytanie W wannie - to niemal klasyka ("Jesteś lekiem na całe zło") - ale należy docenić nowatorskie podejście - i pomysł by czytać w konstytucji... > O "nieobowiązującym" utworze opowiadaj dzieciom. ##Najlepiej przygłupim! Istnieje hymn pan > stwa, czy ono się ci i innym podoba, czy nie. Nieważne, czy ten hymn > miał 1, czy 4 wersje tekstu - nie twoja sprawa, doprawdy. ##Nie twoja sprawa! Nie Ty będziesz określać! Od tego jest już intronizowana i koronowana (przez siebie sama - a jakże) specjalistka. Jej wielicziestwo! Ale ten hymn jest, i jego pastiszowanie jest i w złym guście ##O!!! W końcu coś prawdziwego! Ten hymn rzeczywiście (nie o stronie estetycznej muzyki piszemy z N_S1) - jest w ZŁYM GUŚCIE! A przyjecie go ponownie przez Pucina - to był szczyt politycznego bezguścia. Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Lacietis =Nowe Radio Erewań 07.06.10, 22:45 I znów łańcuszek: czyta(?)-nie rozumie-przekręca-bzdury pisze. Znów stary kawał o Radiu Erewań i rozdawaniu słoni. PS. Nie "wieliczestwo" - "swietłost'". Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Re: Lacietis =Nowe Radio Erewań 08.06.10, 17:26 natalia_sankowska1 napisała: (...) > PS. Nie "wieliczestwo" - "swietłost'". ##Так точно - Ваша Светлость! Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: Lacietis =Nowe Radio Erewań 09.06.10, 00:17 Вольно! Кругом, шагом марш! Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Nie zebym Hamerykańców lubił... 07.06.10, 19:48 ... i jeśli się nie wstrzelę (a NIE CHCE misie sprawdzać!) - to mnie caryca od nieudanych absolwentów przedszkola nazwymyśla, ale co tam: Czyż to nie Jim Hendriks na Woodstocku zreinterpretował "The stars splangled banner) - całkiem zgrabnie - ale jeśli pastisz z zasadny jest zły - to Hendricks powinien wisieć (czy który to tam jankes zrobił)... Odpowiedz Link
demka Re: Nie zebym Hamerykańców lubił... 07.06.10, 20:42 W tym samym stylu hymn rosyjski wykonał zespół Leningrad i żyją Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Re: Nie zebym Hamerykańców lubił... 07.06.10, 20:44 demka napisała: > W tym samym stylu hymn rosyjski wykonał zespół Leningrad i żyją ##Ale może nie powinni?... Odpowiedz Link
demka Re: @ demka i reszta towarzystwa 07.06.10, 19:14 > Zwracam się z uprzejmą prośbą o niewycofywanie się z życia > Forum,dodam że decyzje podjęte w afekcie uważam za nieważne. To nie afekt. Po prostu mam już powyżej uszu. > Uważam także że zamieszczenie linka 5NIZZY nie świadczy o Twoim > debilowatym guście. Pal sześć debilowaty gust. Jak się okazuje ma znamiona przestępstwa. Autentycznie nie chce mi się już tu bywać. Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by DEMKO - nie łam się! (((-: 07.06.10, 19:36 demka napisała: > > Zwracam się z uprzejmą prośbą o niewycofywanie się z życia > > Forum,dodam że decyzje podjęte w afekcie uważam za nieważne. > To nie afekt. Po prostu mam już powyżej uszu. > > Uważam także że zamieszczenie linka 5NIZZY nie świadczy o Twoim > > debilowatym guście. > Pal sześć debilowaty gust. Jak się okazuje ma znamiona przestępstwa. > > Autentycznie nie chce mi się już tu bywać. ##DEMKO!!! Jestem jak najdalszy od tego by namawiać Cię do pozostania tu - bo sam się jedna nóżką wycofałem - i sam zdecydowanie nie mam już ochoty na wypowiadanie się na normalne tematy - bo i tak się okaże ze jestem... wiadomo kto, czy co! Chciałem się tylko z Tobą solidaryzować!!! Niestety każdy na tem forum prędzej (ja), czy później Ty, czy Jarucha dostanie po łbie od władczyni słuszności. Nie łam się - a czy będziesz dalej pisała, czy jak Jarucha - wycofasz się - sama rozsądź - w imię "naszej miłości" (((-: Trzymaj się (i tu następuje nieprotekcjonalne pogłaskanie po głowie). Odpowiedz Link
demka Re: DEMKO - nie łam się! (((-: 07.06.10, 20:43 w imię "naszej miłości" (((-: Trzymaj się (i tu następuje nieprotekcjonalne pogłaskanie po głowie). oj..bo mi rura zmięknie Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Re: DEMKO - nie łam się! (((-: 07.06.10, 20:46 demka napisała: > > oj..bo mi rura zmięknie ##Rura??? - to Ty nie jesteś togo połu, jakiego ja się spodziewałem? Odpowiedz Link
demka Re: DEMKO - nie łam się! (((-: 07.06.10, 20:55 > ##Rura??? - to Ty nie jesteś togo połu, jakiego ja się spodziewałem? Oj..bo..co mam powiedzieć? Że rumieńcem się oblałam? Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Re: DEMKO - nie łam się! (((-: 07.06.10, 20:58 demka napisała: > Oj..bo..co mam powiedzieć? Że rumieńcem się oblałam? ##Ja tam jestem końserwatystą. Było by niezwykle uroczo, gdyby raczyła Pani odpisać właśnie w ten - jakże uroczy - sposób! Odpowiedz Link
demka Re: DEMKO - nie łam się! (((-: 07.06.10, 21:14 Było by niezwykle uroczo, gdyby raczyła Pani > odpisać właśnie w ten - jakże uroczy - sposób! Nie wiem czy to nie podlega pod paragraf Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Re: DEMKO - nie łam się! (((-: 07.06.10, 22:06 demka napisała: > Było by niezwykle uroczo, gdyby raczyła Pani > > odpisać właśnie w ten - jakże uroczy - sposób! > Nie wiem czy to nie podlega pod paragraf ##Nie zapominaj, że tu obowiązuje zasada: dajcie mi "nieuka" a znajdzie się paragraf... Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Re: DEMKO - nie łam się! (((-: 08.06.10, 17:27 demka napisała: > No sam widzisz..rumiany debil ##U mnie zżółkł... Odpowiedz Link
jarucha_0 Re: @ demka i reszta towarzystwa 07.06.10, 19:38 demka napisała: > To nie afekt. Po prostu mam już powyżej uszu. Demko nie przejmuj sięNie warto)) > Pal sześć debilowaty gust. Jak się okazuje ma znamiona przestępstwa. Jakie znamiona przestępstwa?To tylko Ukraińcy wukonujący w innej interpretacji hymn ZSRR.5nizza to dobra grupa.Ja też ich lubię,to znaczy ,że też mam debilowaty gustNie jesteś już sama ,jest nas dwieArt,28 par.4,tak jak cały RozdziałI Konstytucji RP odnosi się do RP i jej symboli( Godło, barwy i hymn Rzeczypospolitej Polskiej podlegają ochronie prawnej).No,chyba,że coś przespałam i hymn mojego kraju się zmienił(ale mnie nic o tym nie wiadomo). > > Autentycznie nie chce mi się już tu bywać. I tu Cię rozumiem Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 @ jarucha 07.06.10, 19:55 Otóz przespałaś co nieco: umieściłam 2 posty nt. W pierwszym napisałam:"nie czyń drugiemu co tobie niemiłe" + art. Konstytucji RP. A więc: jeżeli nasza Konstytucja nie pozwala znieważać naszych symboli, czy powinno się podobać, wręcz wywoływać zachwyt znieważenie cudzego? W drugim poście umieściłam odnośnik do KK - dlatego, że tam wskazuje, że znieważenie symboli państwa jest karalne i również karalne jest znieważenie symboli państwa obcego (co prawda, pod warunkiem istnienia wzajemności - tzn. odpowiednich przepisów prawnych). Czy dorośli ludzie nie są w stanie zrozumieć, że nie każde ich zachowanie (mimo iż fajnie się bawią) jest odpowiednie? Odpowiedz Link
jarucha_0 Re: @ jarucha 08.06.10, 07:40 natalia_sankowska1 napisała: > Otóz przespałaś co nieco: > umieściłam 2 posty Nic nie przespałam.Widziałam Twoje dwa posty. W pierwszym napisałam:"nie czyń drugiemu co > tobie niemiłe" + art. Konstytucji RP. A więc: jeżeli nasza > Konstytucja nie pozwala znieważać naszych symboli, czy powinno się > podobać, wręcz wywoływać zachwyt znieważenie cudzego? A czy Ty zauważyłaś,że ta dyskusja nie miała nic wspólnego z hymnem RP(ani z innymi jej symbolami).I dlatego ja,obywatelka swojego kraju,kochająca ten kraj,nie życzę sobie, żeby w związku z dyskusją nt.innej interpretacji hymnu państwa,które kojarzy się nam ,Polakom dość negatywnie,używać Konstytucji RP-niepodległej,po wyzwoleniu się z opieki tegoż państwa!Twoja nadgorliwość była nie na miejscu.To jest nasza Konstytucja,nasza duma,nasz wielki narodowy kompromis i nie należy jej nadużywać. > W drugim poście umieściłam odnośnik do KK - dlatego, że tam > wskazuje, że znieważenie symboli państwa jest karalne i również > karalne jest znieważenie symboli państwa obcego (co prawda, pod > warunkiem istnienia wzajemności - tzn. odpowiednich przepisów > prawnych). I jeżeli uznałaś ,że tak sie stało,umieściłaś ten post,a ja się do niego nie odniosłam(bo chociaż ten odnośnik do KK wg Ciebie ma w tym przypadku zastosowanie,to wg mnie-nie).I jezeli uważasz,że prawo zostało naruszone,to jako praworządna obywatelka zgłoś to odpowiednim organom. > Czy dorośli ludzie nie są w stanie zrozumieć, że nie każde ich > zachowanie (mimo iż fajnie się bawią) jest odpowiednie? No właśnie!A czy dorosła,dojrzała kobieta mogłaby trochę wyluzować i przestać pouczać.Nie zauważyłaś Natalio,że wykonujesz na tym Forum krecią robotę.Wykopujesz po kolei wszystkich uczestników.Teatr bez widza-umiera. Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: @ jarucha 08.06.10, 10:07 jarucha_0 napisała: > A czy Ty zauważyłaś,że ta dyskusja nie miała nic wspólnego z > hymnem RP(ani z innymi jej symbolami).I dlatego ja,obywatelka > swojego kraju,kochająca ten kraj,nie życzę sobie, żeby w związku z > dyskusją nt.innej interpretacji hymnu państwa,które kojarzy się > nam ,Polakom dość negatywnie,używać Konstytucji RP-niepodległej,po > wyzwoleniu się z opieki tegoż państwa!Twoja nadgorliwość była nie na > miejscu.To jest nasza Konstytucja,nasza duma,nasz wielki narodowy > kompromis i nie należy jej nadużywać. Ale się nadęłaś! Wyluzuj! Czy nie zauważasz, że jesteś okropnie niekonsekwentna? W tak pysznych słowach wyrażasz się nt. polskich symboli narodowych, miłości do kraju i jego Konstytucji - i tylko dlatego, że nienawidzisz innego państwa, pochwalasz to, czego zabraniają po kolei: Konstytucja - w stosunku do symboli swego państwa, kk - w stosunku do symboli innych państw. Uważasz, że symbole Twego kraju są święte, a innego - już nie. I tym bardziej nie, im bardziej tego kraju nie lubisz. Moja postawa nie ma nic z nadgorliwością - chyba że zgodnie z wieloma przykładami z różnych dziedzin naszego kraju uwazasz za nadgorliwość elementarne przestrzeganie prawa - prawa kraju wobec którego użyłaś tak wzniosłych słów. > > > I jeżeli uznałaś ,że tak sie stało,umieściłaś ten post,a ja się do > niego nie odniosłam(bo chociaż ten odnośnik do KK wg Ciebie ma w tym > przypadku zastosowanie,to wg mnie-nie) Zabawne, jak niektórzy lubią spierać się z faktami. Czy mam zacytować kodeks karny? Tam wszystko jest czarno na białym, i kodeks nie będzie Cię pytał, czy Ty się z nim miłościwie zgadzasz. > > > No właśnie!A czy dorosła,dojrzała kobieta mogłaby trochę wyluzować > i przestać pouczać. Nie pouczam. Zwróciłam Waszą uwagę - na początku dość dyskretnie - na to, że jak małe dzieci przekroczyliście granice dobrego smaku i dobrej zabawy. Nie zauważyłaś Natalio,że wykonujesz na tym Forum > krecią robotę.Wykopujesz po kolei wszystkich uczestników.Teatr bez > widza-umiera. A czy widz-oszołom wklejający niesmaczne linki z bredniami - komentarzami, widz-nieuk spierający się z całym światem o znane powszechnie fakty mają bawić się kosztem całego teatru? Niech otworzą sobie swój. Nie, porzucają swe jaskinie gdzie nie zostało już nikogo oprócz nich samych i włażą na teren, gdzie tak naprawdę nie mają nic do powiedzenia poza bredzeniem i jątrzeniem? Czy ty uważasz, że to ja wykopałam metelicę, kacapa-z-moskwy, Yigora, zachara, doprowadziłam do rzadkich wizyt czegeta, grazki? Wiem, nowa jesteś, nie znasz ludzi - i nie znasz właśnie dlatego, że zmierziły ich głupoty i wycieczki osobiste jemieli/cepoba/mpieczary i jak mu tam - jednym słowem, wielonicka, ignoranta11, lacietisa. Żywe zaineresowanie, chęć podzielenia się wrażeniami, przeżyciami, doświadczeniami zostały zdeptane przez otwarte chamstwo. Podoba Ci się to? Odpowiedz Link
demka Re: @ jarucha 08.06.10, 11:15 > Czy ty uważasz, że to ja wykopałam metelicę, kacapa-z-moskwy, > Yigora, zachara, doprowadziłam do rzadkich wizyt czegeta, grazki? > Wiem, nowa jesteś, nie znasz ludzi - i nie znasz właśnie dlatego, że > zmierziły ich głupoty i wycieczki osobiste jemieli/cepoba/mpieczary > i jak mu tam - jednym słowem, wielonicka, ignoranta11, lacietisa. Wtedy to dało się jeszcze z Tobą normalnie gadać. A dziś ich przerastasz. I dziś to Ty uprawiasz megazadęcie, którym ludzie już bokami robią. Każesz innym wyhamować a sama prujesz 220 na godzinę na zakrętach. Niech dotrze do ciebie w końcu to, że ludzie mają dość serdecznie ciebie, twojego protekcjonalizmu i agresji. Nie widzisz tego i nie czujesz? I szkoda, że sama nie potrafisz się wyluzować tak jak chcesz tego od Jaruchy. Tylko sęk w tym, że ty nie wiesz co to luz. Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: @ demka 08.06.10, 13:05 Башню снесло? A propos agrsji: do lustra proszę. Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Czy to wymaga komentarza? :-( 08.06.10, 17:53 Każdy może sobie przeczytać: kto jest agresywny, chamski i dawno zapomniał do czego służą hamulce: natalia_sankowska1 napisała: > Башню снесло? > A propos agrsji: do lustra proszę. Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Re: @ jarucha 08.06.10, 17:50 natalia_sankowska1 napisała: > Ale się nadęłaś! Wyluzuj! ##No wiesz? - caryco! Przyganiał kocioł garnkowi (nawet rondelkowi) - już kto jak kto, ale ty mogła byś nie wytykać innym nadęcia - twojej chyba podstawowej, ujawnianej na forum cechy. W końcu nie bez kozery nazywam cię właśnie carycą... > Czy nie zauważasz, że jesteś okropnie niekonsekwentna? (...) Uważasz, że symbole Twego kraju są święte, a innego - już nie. I tym bardziej nie, im bardziej tego kraju nie lubisz. ##Pominę te poezję - i przejdę do meritum. Może cie to dziwić - a na pewno drażni - ale na terytorium RP, nie obowiązuje ani konstytucja, ani kodeks karny (szczęśliwie już nie istniejącego) ZSRS! I nie zmuszaj obecnych na forum obywateli RP i innych państw - by przestrzegali najbardziej ulubionej przez ciebie konstytucji. > > Zabawne, jak niektórzy lubią spierać się z faktami. ##Zawsze podejrzewałem, że dobrze się bawisz rozwalając te forum... Czy mam zacytować kodeks karny? Tam wszystko jest czarno na białym, i kodeks nie będzie Cię pytał, czy Ty się z nim miłościwie zgadzasz. ##Nie strasz. Jakżeś taka mundra - to zacytuj. Bo Z wyjątkiem prawników, stróżów prawa i przestępców - mało kto czyta kodeks karny do poduszki. Ciekawi mnie paragraf zabraniający wskazywania na (niech ci będzie) profanowanie hymnu ZSRS... > > > > Nie pouczam. Zwróciłam Waszą uwagę - ##To tylko słowa. I domniemuję, ze Jarucha miała na myśli nie tylko ten wątek - gdyż pouczasz ciociu - nieustannie! na początku dość dyskretnie - na to, że jak małe dzieci przekroczyliście granice dobrego smaku i dobrej zabawy. ##Nie DOBREGO - tylko TWOJEGO smaku - a to "dwie ogromne różnice"... > > (...) głupoty i wycieczki osobiste jemieli/cepoba/mpieczary > i jak mu tam - jednym słowem, wielonicka, ignoranta11, lacietisa. > Żywe zaineresowanie, chęć podzielenia się wrażeniami, przeżyciami, > doświadczeniami zostały zdeptane przez otwarte chamstwo. > Podoba Ci się to? ##To twoja dość subiektywna opinia. A teraz widzimy, że raczej zaczyna przeważać opinia iż to ty straszysz i obrażasz forumowiczów (już większość obecnie aktywnych!). Puki robiłaś to wobec Psajko, Ignoranta i mnie - to jeszcze mogłaś udawać, że chodzi o coś choć trochę podobnego do obiektywizmu. A le rzucając się na Demkę i Jaruchę, najwyraźniej straciłaś resztki swego proletariackiego instynktu. I nie tylko mnie zniechęcasz do merytorycznych wypowiedzi... > > Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Re: @ jarucha 09.06.10, 01:46 mis_w_sieci.by napisał: > > ##Pominę te poezję - i przejdę do meritum. O! Meritum! Znasz takie słowo? A wiesz co oznacza? Może cie to dziwić - a na pewno > drażni - ale na terytorium RP, nie obowiązuje ani konstytucja, ani kodeks karny > (szczęśliwie już nie istniejącego) ZSRS! Jakiego tam ZSRS? Był kraj o nazwie Związek Socjalistycznych Republik Radzieckich, bo istnieje polskie słowo "rada" - nie "sowiet". Abrewiatura ZSRR. Gdybyś umiał czytać choćby na poziomie podstawówki, zrozumialbyś, że: a)Konstytucja RP zawiera pojęcie symboli narodowych - flagi, godła, hymnu; b)ta sama Konstytucja RP wprowadza ochronę prawną tych symboli; c)na podstawie Konstytucji RP wydano ustawę o symbolach narodowych, gdzie wskazano, że prawo broni tych symboli przed znieważeniem; sankcje odniesiono do kodeksu karnego; d)przytoczony przeze mnie artykuł kk wskazuje, jakie są sankcje za znieważenie symboli narodowych; artykuł przewiduje taką samą ochrone prawną symboli narodowych innych państw. Jedynym warunkiem jest symetria prawna. To wszystko jest postanowione w polskim prawie! Nie czytałeś czy nie rozumiesz? I nie zmuszaj obecnych na forum > obywateli RP i innych państw - by przestrzegali najbardziej ulubionej przez > ciebie konstytucji. Konstytucje nie są do lubienia. Poza tym napisałeś ewidentną głupotę. Czy w swym samouwielbieniu tego nie zauwazasz? > > Zabawne, jak niektórzy lubią spierać się z faktami. > ##Zawsze podejrzewałem, że dobrze się bawisz rozwalając te forum... JAk zwykle: odwracasz kota ogonem. To ty spierałeś się z faktami tak oczywistymi, ze aż u wszystkich myślących wywoływało to konsternację: niby dorosły człowiek, a tak się kompromituje. Między innymi, jest tu pare świadkow takiego twego zachowania. Więc to ty tocząc bzdurne boje i wypisując sążniste bzdury trollujesz i rozwalasz forum. > Czy mam zacytować kodeks karny? Tam wszystko jest czarno na białym, i kodeks > nie będzie Cię pytał, czy Ty się z nim miłościwie zgadzasz. No tak. Teraz bedziesz się spierał z kodeksem! Wiesz, jest łacińskie powiedzenie "dura lex sed lex". I co, też się nie zgadzasz? Wiadomo: ciebie - wyjatkowo - prawo nie oboiązuje. Jesteś ponad nim, a jakze! > ##Nie strasz. Jakżeś taka mundra - to zacytuj. Bo Z wyjątkiem prawników, stróżó > w > prawa i przestępców - mało kto czyta kodeks karny do poduszki. Kodeks karny Ustawa z dn.16 czerwca 1997r. (Dz.U. z dn. 2 sierpnia 1997r.), stan prawny na 6 lipca 2009r. Art.137 par.1. Kto publicznie znieważa, niszczy, uszkadza lub usuwa godło, sztandar, chorągiew, banderę, flagę lub inny znak państwowy, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Par.2. Tej samej karze podlega, kto na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej znieważa, niszczy, uszkadza lub usuwa godło,sztandar, chorągiew, bandrę, flagę lub inny znak państwa obcego, wystawione publicznie przez przedstawicielstwo tego państwa lub na zarządzenie polskiego organu władzy. Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej z 1997r. Art.28 ust.4. Godło, barwy, hymn RP podlegają ochronie prawnej. UStawa o godle, barwach, hymnie Rzeczypospolitej Polskiej oraz o pieczeciach państwowych z dn.31 stycznia 1980r. z późn. zm. (Dz.U. 2005r., Nr235 poz.2000) Art. 1. 1. Orzeł biały, biało-czerwone barwy i „Mazurek Dąbrowskiego” są symbolami Rzeczypospolitej Polskiej. 2. Otaczanie tych symboli czcią i szacunkiem jest prawem i obowiązkiem każdego obywatela Rzeczypospolitej Polskiej oraz wszystkich organów państwowych, instytucji i organizacji. 3. Symbole Rzeczypospolitej Polskiej pozostają pod szczególną ochroną prawa, przewidzianą w odrębnych przepisach. A przydałoby się! Konstytucję na śniadanie, ustawę o symbolach narodowych do obiadu - pobudza apetyt, naprawdę. No i kk, a takze krio, kc, ksh, kpa i kpk do poduszki - po kolei. A tam i prawo spóldzielcze, i jeszcze parę ustaw. Bo żyjesz w świecie, gdzie reguły są okreslone w pisanym prawie. Ciekawi mnie > paragraf zabraniający wskazywania na (niech ci będzie) profanowanie hymnu ZSRS. Co, co? "Zabraniający wskazywania na profanowanie"...? Czyś ty zmysły postradał? > > > > Nie pouczam. Zwróciłam Waszą uwagę - > ##To tylko słowa. !?? JAk już pisałam wyżej - umieściłam 2 posty z odnośnikami. Zwykłe aluzje, bez komentarzy. Ale widzę, że nie chcecie rozumieć nie tylko aluzji, ale też i lopatologicznego wskazania na - oględnie mówiąc - rzeczy niewłaściwe. I domniemuję, ze Jarucha miała na myśli nie tylko ten wątek - > gdyż pouczasz ciociu - nieustannie! Co miała na myśli Jarucha, niech ona sama pisze. Chyba cie nie upoważniała do interpretowania swych myśli? > > na początku dość dyskretnie - na to, że jak małe dzieci przekroczyliście > granice dobrego smaku i dobrej zabawy. > ##Nie DOBREGO - tylko TWOJEGO smaku - a to "dwie ogromne różnice"... Nie, właśnie DOBREGO, bo wesołość i zachwyt w związku ze znieważeniem jednego z symboli obcego państwa absolutnie nie jest w dobrym guście. To jest poza wszelką dyskusją. > (...) głupoty i wycieczki osobiste jemieli/cepoba/mpieczary > > i jak mu tam - jednym słowem, wielonicka, ignoranta11, lacietisa. > > Żywe zaineresowanie, chęć podzielenia się wrażeniami, przeżyciami, > > doświadczeniami zostały zdeptane przez otwarte chamstwo. > > Podoba Ci się to? > ##To twoja dość subiektywna opinia. A teraz widzimy, że raczej zaczyna przeważa > ć > opinia iż to ty straszysz i obrażasz forumowiczów (już większość obecnie > aktywnych!). Puki robiłaś to wobec Psajko, Ignoranta i mnie - to jeszcze mogłaś > udawać, że chodzi o coś choć trochę podobnego do obiektywizmu. A le rzucając si > ę > na Demkę i Jaruchę, najwyraźniej straciłaś resztki swego proletariackiego > instynktu. I nie tylko mnie zniechęcasz do merytorycznych wypowiedzi... Kolejne zmyślenia. Nie jestem z proletariuszy, ale to nie ma nic do rzeczy. Próbujesz teraz zmontować sobie naprędce "oddział bojowy" stosując manipulację (bo już kilkakrotnie podpuściłeś i Demkę, i Jaruchę). Cóż, jak dobrze pomyslą, same to zrozumieją. Agresja pochodzi nie ode mnie. Jak ktoś proponuje coś do oceny i to coś zostaje przez uczestnika dyskusji ocenione negatywnie, mogą być następne reakcje: jak tak samo się nie podoba - akceptacja, jak się ma odmienne poglądy - wysuwa argumenty. Tyle. Ale jeżeli proponujący te niegatywną ocenę na nia się obraża, a na dodatek przyjmuje te ocenę do siebie - cóż, sam wystawia sobie dość dziwne świadectwo: nie umie dyskutować i prawdopodobnie ma problemy z oceną własnej osoby. A gdy jeszcze - otrzymawszy dodatkowe wyjaśnienie - zamiast zakończyć temat, zaczyna się agresywnie rzucać (co prawda, bedąc zagrzewaną i zachęcaną przez ciebie; ale ty jesteś znanym prowokatorem, więc nie ma czemu się dziwić), wygląda co najmniej dziwnie. Ale to jej sprawa. A więc nie twoja. Notorycznie uprawiasz manipulację i prowokację i jestes zakałą tego forum. Dixi. Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by NIE. Nie znam! 09.06.10, 18:13 natalia_sankowska1 napisała: > O! Meritum! Znasz takie słowo? ##Oczywiście, ze nie! Kilka godzin przypadkowo uderzałem w klawiaturę - i w końcu tak wyszło... A wiesz co oznacza? ###Eeee! Coooo? Hmh... Aja, baba, maaaa... > Jakiego tam ZSRS? ##Podobno czytasz książki - również po polsku? Jeśli tak to doskonale wiesz co znaczy skrót (nie aббревиатура ZSRS - i nie rżnij głupa! > Konstytucje nie są do lubienia. ##Więc przestań lubić konstytucje ZSRS i przestań namawiać forumowiczów by właśnie ją (ciekawe jeszcze która jest twoja najukochańsza) stosowali w swoim życiu wirtualnym - i nie daj Boże realnym! > No tak. Teraz bedziesz się spierał z kodeksem! Wiesz, jest łacińskie powiedzenie "dura lex sed lex". I co, też się nie zgadzasz? > Wiadomo: ciebie - wyjatkowo - prawo nie oboiązuje. Jesteś ponad nim, a jakze! ##Dalej rżniesz głupa, czy na prawdę przegrzał ci się procesor. każdy kto chce (więc również ty) może przeczytać, ze zaproponowałem zacytowanie odpowiednich przepisów POLSKIEGO, aktualnego KK - a nie twierdziłem, że nie należy go przestrzegać, bądź że ja mam immunitet (słowo użyte zupełnie przypadkowo!!!) Poniżej przytoczyłaś - ale nadal nie jest to przepis chroniący symbole Austro-Węgier, Царства Польского, czy ZSRS!... I nie używaj w stosunku do mnie takich "duralexów" - bo ja ledwo rozumiem po polsku, a co dopiero koine, czy sanskryt... A może sądzisz, że w omawianym filmiku profanowano "Mazurek Dąbrowskiego"?... To już całkiem kiepsko z tobą! > Co miała na myśli Jarucha, niech ona sama pisze. Chyba cie nie > upoważniała do interpretowania swych myśli? ##Tego nie wiesz - i wiedzieć nie możesz! Ale prawo do takich wypowiedzi miała byś gdybyś sama nieustannie nie interpretowała - jakże często bzdurnie - myśli, stanu zdrowia, gustów i poziomu wykształcenia innych forumowiczów. Ale NIECH JARUCHA sama NAS ROZSĄDZI! W powyższej kwestii (tego słowa to już całkiem nie znam!!!) (...)bo wesołość i zachwyt w związku ze znieważeniem jednego z symboli obcego państwa absolutnie nie jest w dobrym guście. To jest poza wszelką dyskusją. ##Jeśli to bandyckie państwo jak: ZSRS, Koreańska Republika "Ludowo-Demokratyczna", czy Łuklandia - to w bardzo dobrym i jeśli jest dobrze zrobiona - to trzeba to robić jak najczęściej (doniesionko do prokuratury w: Moskwie przed 1991, Phenianie i Minsku?)))) A ze wiadome wykonanie to "znieważenie" - to twoja - jak widać dość odosobniona OPINIA - nic więcej... > Próbujesz teraz zmontować sobie naprędce "oddział bojowy" stosując > manipulację (bo już kilkakrotnie podpuściłeś i Demkę, i Jaruchę). ##Wiem, że się nie przyznasz - i wcale NATO nie liczę - co więcej, nie chcę tego. Ale jeśli rzeczywiście sądzisz, że ja muszę tu kogokolwiek montować (a dlaczego ja - a nie Ignor, czy Psajko?) i ktokolwiek inny niż ty sama "podpuszcza" (chyba raczej podjudza, albo napuszcza... Ale ja nie oczekuje od ciebie dobrej znajomości obcego ci języka) - to jesteś pożałowania godna. każdy na tym forum myśli na własny rachunek - i nie obrażaj ponownie Demki i Jaruchy, insynuując, że same nie są w stanie wyciągnąć wniosków z twoich obraźliwych osobiście wobec nich samych tzw wypowiedzi... Ale jeżeli proponujący te niegatywną ocenę na nia się obraża, a na > dodatek przyjmuje te ocenę do siebie - cóż, sam wystawia sobie dość > dziwne świadectwo: nie umie dyskutować i prawdopodobnie ma problemy > z oceną własnej osoby. ##No widzisz... I znowu popełniasz dwa KOLOSALNE błędy: 1)znowu starasz się obrazić kilka osób (nie tylko mnie...) 2)piszesz o sobie i nie zauważasz tego - bo to ty tak chętnie obrażasz się na odmienne zdanie - a często i fakty - niż twoje... Ale sama wiesz o tem najlepiej. A jak nie wiesz - to musisz sobie z tem poradzić bez mojej pomocy... > Notorycznie uprawiasz manipulację i prowokację i jestes zakałą tego > forum. ##O! Znowu kliniczny przypadek insynuacji i dezinformacji (eufemizm!) z twojej strony... Nie udawaj agencji TASS. To, że mnie oskarżysz nie umniejsza twoich przewin1 A, że od 2 tygodni na znak protestu przeciw twej agresji i bezpodstawnej stronniczej cenzurze, nie pisuję na temat "muzy i tieliewidienia" - to właśnie plon twojej działalności. Uspokoisz się - i inni przejdą na pokojowe tory. Odpowiedz Link
jarucha_0 Re: @ jarucha 08.06.10, 23:40 natalia_sankowska1 napisała: > Ale się nadęłaś! Wyluzuj! > Czy nie zauważasz, że jesteś okropnie niekonsekwentna? W tak > pysznych słowach wyrażasz się nt. polskich symboli narodowych, > miłości do kraju i jego Konstytucji - i tylko dlatego, że > nienawidzisz innego państwa, Proszę zacytować słowa,które wskazują na nienawiść do innego państwa,czyli do ZSRR(nie wiem dlaczego tego nie napisałaś?). pochwalasz to, czego zabraniają po > kolei: Konstytucja - w stosunku do symboli swego państwa, kk - w > stosunku do symboli innych państw. Uważasz, że symbole Twego kraju > są święte, a innego - już nie. I tym bardziej nie, im bardziej tego > kraju nie lubisz. Jeszcze raz-co wskazuje na to,że nie lubię ZSRR?Symbole każdego kraju są święte dla obywateli tegoż kraju.Ale nasza Konstytucja ma chronić nasze symbole,a Konstytucja Federacji niech chroni ich symbole obecne jak i byłe.Nie znam Konstytucji FR,ale przypuszczam,że jest tam taki zapis.Gdyby rzeczywiście 5nizza naruszyła którykolwiek artykuł Konstytucji FR,toby już była w niebycie.I nie ma z mojej strony żadnej niekonsekwencji.Uważam,że nie ma afery,a Ty,że jest. > > Moja postawa nie ma nic z nadgorliwością - chyba że zgodnie z > wieloma przykładami z różnych dziedzin naszego kraju uwazasz za > nadgorliwość elementarne przestrzeganie prawa - prawa kraju wobec > którego użyłaś tak wzniosłych słów. Ja uważam,że prawo nie zostało naruszone,a Ty,że tak.To powtarzam jeszcze raz-zgłoś to odpowiednim organom.Takie są wymogi prawa i ja je akceptuję,jak również zrozumiem,jeżeli złożysz takie doniesienie.Masz konstytucyjne prawa i możesz tak uczynić. > > > > > > Zabawne, jak niektórzy lubią spierać się z faktami. Czy mam > zacytować kodeks karny? Tam wszystko jest czarno na białym, i kodeks > nie będzie Cię pytał, czy Ty się z nim miłościwie zgadzasz. J/w > > Nie pouczam. Zwróciłam Waszą uwagę - na początku dość dyskretnie - > na to, że jak małe dzieci przekroczyliście granice dobrego smaku i > dobrej zabawy. Wg Ciebie nie pouczasz,taki jest Twój subiektywny odbiór tej sytuacji.Wg mnie pouczasz i to jest mój subiektywny odbiór tej samej sytuacji.Tylko,że ja Twój subiektywizm przyjmuję do wiadomości,Ty- mojego-nie. Dla każdego granica dobrego smaku i zabawy jest inna.Ja to akceptuję,Ty-nie. > > > A czy widz-oszołom wklejający niesmaczne linki z bredniami - > komentarzami, widz-nieuk spierający się z całym światem o znane > powszechnie fakty mają bawić się kosztem całego teatru? Niech > otworzą sobie swój. Nie, porzucają swe jaskinie gdzie nie zostało > już nikogo oprócz nich samych i włażą na teren, gdzie tak naprawdę > nie mają nic do powiedzenia poza bredzeniem i jątrzeniem? Gdybyś nie podchodziła do tego tak emocjonalnie,nie byłoby sprawy.Ale po kolei.Ignorant.Na swoim Forum nie ma już z kim dyskutować,więc przeniósł się tu.I tylko Ty jedna odpowiadasz na jego posty.Po co?Teatr bez widza-umiera.Zignoruj go,a sam się stąd wyniesie.Nie przekonasz go,więc po co się masz stresować.Olej go i po sprawie. Wielonick(przepraszam Cię Wielonicku,ale tak mi będzie najprościej).Nie wiem pod iloma postaciami sie tu objawiał,ale ostatnie transformacje są pieruńsko inteligentną,przemyślaną i w białych rekawiczkach wykonaną prowokacją.I podczas gdy Qubraq nie dał sie sprowokować( i tu,w tym miejscu szacunek się mu należy,chylę głowę Qubraku,pokazałeś klasę,której zabrakło,niestety, Natalii).Facet nieźle się bawi i tylko Ty Natalio tego nie dostrzegasz.A wystarczyło nie odpisywać i nie byłoby sprawy Lacietis.Fakt,nie był dla Ciebie milusi,ale nie obraził Cię aż tak,jak Ty go ostatnio.Odnoszę wrażenie,że jedyną zbrodnię jaką popełnił,to to ,że przyznał się do braku miłości ze swej strony do ZSRR.Czepiasz sie go,dyskredytujesz każdy jego wpis i obrażasz już nie tylko jego,ale i jego rodzinę(zarzucając mu chorobę dziedziczną),co było nie tylko niegrzeczne,ale wręcz żenujące.Facet i tak nieżle się trzymał i nie próbował Ci dokopać.Ja też się z nim ścięłam na sąsiednim Forum,ale nie podjęłam pałeczki,nie kontynuowałam i mogłam spokojnie dyskutować z nim na tym Forum.A facet autentycznie lubi Wschód,tylko Ty w swej zawziętości tego nie dostrzegasz. > Czy ty uważasz, że to ja wykopałam metelicę, kacapa-z-moskwy, > Yigora, zachara, doprowadziłam do rzadkich wizyt czegeta, grazki? > Wiem, nowa jesteś, nie znasz ludzi - i nie znasz właśnie dlatego, że > zmierziły ich głupoty i wycieczki osobiste jemieli/cepoba/mpieczary > i jak mu tam - jednym słowem, wielonicka, ignoranta11, lacietisa. > Żywe zaineresowanie, chęć podzielenia się wrażeniami, przeżyciami, > doświadczeniami zostały zdeptane przez otwarte chamstwo. > Podoba Ci się to? Nie,nie podoba mi się to.Rzeczywiście nie znam ludzi,ale przypuszczam,że zniechęciło ich to,co i mnie-Twoja nadgorliwość (patrz wyżej).Nie można na dłuższą metę wytrzymać takich żenujących słownych przepychanek,Twojej nieomylności,Twoich tylko prawdziwych opinii o wszystkim,o wszystkich a głównie o nas.Nie jesteśmy idealni,nie jesteśmy geniuszami,mylimy się ,popełniamy błędy,nie wiemy wszystkiego,ale mamy tego świadomość,a Ty-nie. > > Odpowiedz Link
demka Re: @ demka i reszta towarzystwa 07.06.10, 20:46 Ja też ich lubię,to znaczy ,że też mam debilowaty gust No tak. W kupie raźniej Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Demko, nie udawaj... 07.06.10, 18:23 Że idioci-wykonawcy naruszyli prawo, to ich problem. Artystycznego poziomu (a raczej jego braku) omawiać nie bedę. Ale ty polecając link i rozsmakowując się w nim zrobiłaś to samo. Udajesz naiwną? Nie wierzę. Rozumiem, że odczułaś dreszczyk emocji. Ale fakt pozostał faktem: naruszyłaś polskie prawo (i Konstytucję, i kodeks karny). Reszta towarzystwa do tego także się przyczyniła. I co, pochwalać? Nadymać się dumnie, bo "Polak potrafi"? Szkoda, że potrafi łamać prawo i nie potrafi myśleć gdy to jest bardzo potrzebne. Odpowiedz Link
demka Re: Demko, nie udawaj... 07.06.10, 19:03 > Ale fakt pozostał faktem: naruszyłaś polskie prawo (i Konstytucję, i > kodeks karny). Reszta towarzystwa do tego także się przyczyniła. Co? Odpowiedz Link
american_psycho Re: Demko, nie udawaj... 07.06.10, 19:17 Mnie się wydaje że N_S1 najzwyklej zwariowała albo jest oficerem GRU i jest na wylocie. Tego co Ty Kobieto wypisujesz nie da się zdefiniować w żaden logiczny sposób. Do inwektyw wypisywanych dzisiaj w różnych miejscach nie będę się odnosił z prostej przyczyny. Nie chcę mi się, ręce opadły, wiszą i nie wiedzą co zrobić. Właściwie wiem! tylko jak to napisać aby AGORA nie zastosowała amerykańskiej konstytucji?. Napiszę tak: "Seksmisja" Machulskiego - Stuhr doznaje olśnienia co potrzebne jest najbardziej bohaterkom filmu, krzyczy: "Wam ...... potrzeba...!!" Niestety nie służę pomocą. Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Re: Demko, nie udawaj... 07.06.10, 19:43 Po twojej wypowiedzi, zlituje sie troche nad caryca (a ona zaraz zmiesza mnie z błotem - bo tego nie potrzebuje!))). Kobieta straciła ojczyznę - plugawą, zbrodniczą - i co (dla niej) najgorsze powszechnie (a już na pewno w tym kraju) znienawidzoną. Bo ani Polska - ani "zdradziecka" Ukraina, straty ZSRS jej zrekompensować nie mogą. I z tego powodu miota się i skacze na wszystkich - nawet tych dość życzliwych (nie o sobie teraz piszę!) wobec jej ojczyzny - że o Rosji nie wspomnę. Dodajmy do tego jej pychę - i mamy tę mieszankę piorunującą, jaką tu co chwila prezentuje... Co ciekawe rzuca się też na samych Rosjan - aż dziw bierze, że nie rozprawiła się z "debilizmem Miedwiediewa", po jego wypowiedzi na temat zbrodniczości Stalina... (-; Odpowiedz Link
american_psycho Re: Demko, nie udawaj... 07.06.10, 20:08 Masz Pan rację. To może być słuszna diagnoza.... Kłopot jednak polega na tym że na tego typu Forach, jeśli kogoś poniesie tak jak N_S1, można być poddanym takim ekshibicionistycznym zabiegom. Sama sobie winna: trochę szacunku dla innych, pluralizm i dystans do samej siebie uchroniłby N_S1 od totalnego upadku... (a co najmniej charyzmy, którą posiadała jeszcze jakiś czas temu). Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Wielonick nadal cierpi 07.06.10, 20:38 Cierpi na atak słowotoku i przestać nie może. Nic na temat, nic z sensem. Takie tokowanie. Widocznie, jest to jego okres lęgowy. Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Re: Demko, nie udawaj... 07.06.10, 20:49 wiesz - ja tak tylko roboczo jej broniłem. Chyba nie posądzasz mnie, że tęsknię do ZSRS - albo nienawidzę ukraińskości Ukrainy! Odpowiedz Link
natalia_sankowska1 Wielonick w swoim stylu 07.06.10, 19:59 Dostałeś kolejnego ataku bezsensownego słowotoku. A może w końcu napiszesz coś z sensem? Odpowiedz Link
demka Re: Demko, nie udawaj... 07.06.10, 20:48 > Nie chcę mi się, ręce opadły, wiszą i nie wiedzą co zrobić Mam dokładnie ten sam syndrom. Wy mię kam. Odpowiedz Link
mis_w_sieci.by Re: Demko, nie udawaj... 07.06.10, 20:53 demka napisała: > > Nie chcę mi się, ręce opadły, wiszą i nie wiedzą co zrobić > > Mam dokładnie ten sam syndrom. Wy mię kam. ##To pomyśl co ja mam? Oglądam sobie tę rosyjska telewizje, albo zapuszczę jakieś DeVałDe - i człowieka korci - ale zaraz przychodzi myśl - po co? Cenzura (dobrze, że nie prewencyjna) jak nie usunie (nie mogę narzekać - jak mnie pamięć nie myli tylko z 3 razy to miałem) - to odpowiednio zjedzie... Odpowiedz Link
demka Re: Demko, nie udawaj... 07.06.10, 20:49 Mam nadzieję, że zawiadomiłaś już stosowne organy ścigania? Odpowiedz Link