Dodaj do ulubionych

motoryzacja

14.09.04, 11:57
auta, motory, motoryzacja i wszystko co mechanicznie jezdzi/albo ma tematyke
pokrewna i MA zwiazek z Rosja wklejamy tu.
Trafiam na duzo takich rzeczy i co niektore sa dosc ciekawe.

Na poczatek dwa linki.
Obrazek o tym co moze pomyslec kobieta wink:
www.dump.iof.ru/data/2004_09_14_www_olympictrans_ru_fun_img_lada_fuck.jpg

i link do auto gieldy:
www.cars.auto.ru/sale/PJ17241
a i skoro juz Wam tak linkuje to jescze jedna ciekawostka.
W Niznym Nowgorodie otworzyli ciekawa awtomojke....
Intieriesno, czy zamykaja na zime wink

xxxenjoy.net/services/news/full/1092981742/2004/09/13/1095025152
+ szutka:
Проезжает мимо поста ГИБДД машина, гаишник ее тормозит, подходит, улыбаясь
смотрит на водителя, который немного не в себе и в предвкушении наживы и
говорит:
- Ой, а какие у нас глазки. А ну-ка пойдем дунем!
Водитель:
- Не-е-е, я все.

Obserwuj wątek
    • viki2lav Re: motoryzacja 16.09.04, 09:12
      ja tylko dodam ze wychodzi nowy, boski model UAZ-a. moje nowe marzenie.

Viki (z kosza od Urala)
      • stary.prochazka Re: motoryzacja 23.09.04, 14:35
        www.ruspromauto.ru/ru/
        www.gaz.ru/
        www.amz.ru/
        volgamotors.com/
        www.autobus.ru/
        te sa bardzo efektowne:

www.zzgt.ru/prod/models/
        • kontrkultura Re: motoryzacja 24.09.04, 11:14
          > www.zzgt.ru/prod/models/
          ======
          To się nazywa samochód terenowy wink
      • 3axap Re: motoryzacja 23.09.04, 15:19
        Chyba mowisz o tym: www.uaz.ru/models/sm/3162/ ? Nie wiem, ile on
        kosztuje, ale i tak bym lepiej kupil nawet Daewoo-Musso (juz nie mowiac o
        drozszych Pajero, Land Cruiserze i innych), bo nie mam zaufanie do rosyjskich
        samochodow. 7-10 lat temu mialem nie jednego VAZ-2108-09-Samara, zawsze byl
        bardzo dobry i sprawny samochod, ale na Sylwestra 31.12.2003 w 150km od Moskwy
        przez zwarcie spalil sie alternator u nowego pozyczonego VAZ-21093, dzieki, ze
        prawie nie bylo mrozu i jakas dotarlismy do Moskwy na bal Sylwestrowy smile
        • stary.prochazka Re: motoryzacja 24.09.04, 11:05
          a ja, jak się wreszcie wyprowadzę na wieś to kupię sobie takiego zielonego z
          demobilu, UAZ 67 chyba to się nazywa. Na takiego nie ma mocnychsmile
    • fanta-girl Re: motoryzacja -reaktywacja 30.07.05, 09:27
      Wykopuje smile
      Niektore linki z gory moga byc nieaktualne.

Mam fotke POBIEDY....w wersji japońska limuzyna...
      www.crazyrussian.com/02/entry_946.php#body
      Może i naszego poldka by zreformowali.... wink
    • fanta-girl tunel- smierci LEFORTOWO 25.05.06, 12:22
      wykopuje taki stary topik, bo akurat trafilam na film z tunelu (w Moskwie?)
      Chyba z kamery przemyslowej.

Najbardziej szokujacy chyba ten autobus
      video.google.com/videoplay?docid=5923706925063136275
      • kacap_z_moskwy Re: tunel- smierci LEFORTOWO 25.05.06, 14:48
        To zbior z TV programmu o awarjach w tunelach moskiewskich. I nagrane to jest
        przez kamery w tunelu "Lefortowskij" na "Третьем кольце". To w tej chwili chyba
        naidluzszy tunel w Moskwie.

Autobusowi zepsulisie chamulce. A inni sa winni szybkej jazdy. Tm jest tak ze
        droga w nim idzie jak by z gory. I nie czujesz predkosci smochodu. Wiec duzo
        kierowcow traci realnosc. W tej chwili robia na wjezdzie do tunelu na asfalcze
        duze napise ostszegawcze z takimi malymi falami, zeby poczuc ze wjezzasz. Choc
        mysle ze nie da to skutku. Bo jusz stoi tarcza elektroniczna. I nie pomaga.

A do watku - www.autoreview.ru/ & www.zr.ru/ naiwieksze wydania
        motoryzacyjne Rosji.
        • fanta-girl Re: tunel- smierci LEFORTOWO 26.05.06, 09:41
          dzieki za wyczerpujace info smile

Tunele wogole sa niebezpieczne (albo moga byc)-> w Wawie jest kilka takich- np.
          wjazd do blue city od strony BP na Jerozolimskich, gdzie slonce tak daje po
          oczach, ze zjezdzasz i nie ma szans zeby zobaczyc co jest przd Toba-jakby ktorys
          sie zatrzymal, to kleska.

Link do Wołgi V12 (ladna, bardzo ladna):
          images.google.pl/images?q=volga+v12&imgsz=xxlarge&svnum=10&hl=pl&lr=&start=0&sa=N&filter=0

• czeget Re: tunel- smierci LEFORTOWO 26.05.06, 11:34
            fanta-girl napisała:
            Tunele wogole sa niebezpieczne (albo moga byc)-> w Wawie jest kilka takich-

Mieszkam tu dopiero od 8 lat, na codzien uzywam auta, ale jakie "kilka tunele"?
            Znam tylko 2: 1.niedlugi tonelek na Wybrzezu Kosciuszkowskim oraz 2.krotki z
            lewym zakretem z Jerozolimskich na Prymasa 1000. Moze juz jeszcze sa, napisz
            gdzie, bo moze mieszkam w innej Wawie, ale Solec zawsze nalezal do wlasnie tej
            Wawy wink
            Mam prosbe do forymiczy z Moskwy, jaki tam teraz jest stan drog dla porownania
            z Wawa, bo takich fatalnych drog jak w Wawie (szczegolnie centrum) oraz
            Kaliningradzie (ale juz usuwaja tory tramwajowe) od dawna nie widzialem.

• kacap_z_moskwy Re: tunel- smierci LEFORTOWO 03.06.06, 23:53
              И Москве как всегда по разному. Главные дороги часто в замечательном состоянии.
              А вот дворы или небольшие улочки бывают похожы на швейцарский сыр. Или в
              бесконечных заплатках. Это армянские товарищи подряды отрабатывают. Хотя если
              вспомнить, что было и есть сейчас, то прогресс на лицо. В принципе, основные
              магистрали в порядке, даже сравнивая с Европой.

Сравнить Варшаву и Москву не могу. Не знаю. А вот Питер - в жопе. Таких ужасных
              дорог в Рязани нет. И бесконечные трамваи... В Москве постепенно их убирают.
              • qubraq Re: tunel- smierci LEFORTOWO 04.06.06, 11:18
                kacap_z_moskwy napisał:

>Сравнить Варшаву и Москву не могу. Не знаю.
                >А вот Питер - в жопе. Таких ужасных
                >дорог в Рязани нет. И бесконечные трамваи...
                >В Москве постепенно их убирают.

Denis Ty mieszkasz w Riazani?
                Andrzej
                • kacap_z_moskwy Re: tunel- smierci LEFORTOWO 05.06.06, 00:59
                  No w tedy bym napisal kacap_z_riazani smile Nie, w Moskwie. Nawet tu sie
                  urodzilem smile

A Pitere i Riazani bywam czesto. I z powodu pracy, i u meza mojej siostry
                  ciotecznej. (двоюродной сестрыwink. Do Riazania to wogule teraz po rekonstrukcji
                  drogi z 1,5 godzine dolatam. Dluzej z Centrum Moskwy wyjezzam. I w Piter lubie
                  samochodem zajzec. Tylko to jusz nie 150 km jak do Riazani. Tak naprawde lubie
                  samochodem gdzies jechac. Zwiedzilem jusz wszystkie duze miasta wokul Moskwy w
                  300 km. Teraz mysle o skoku do Sochi. Chczelismy z kolegami do Krymu, ale w tej
                  chwili maja kiepski benzyn. Ale chyba sie nie uda. Bo mamy propozycje - на
                  Байкал!!! Marze o jazde poczagem. Bo tyle sie zmienia na oczach. Ale z powodu
                  czasu chyba bedzie samolot. Tez chcielismy samochodem zrobic wyjazd na Europe.
                  Od Finlandii do Hispanii. Niestety boimy sie Polski (rozne bajki opowiadaja o
                  tranzycze przez Polske). Ale poki co, z powodu niestabilnej sytuacji finansowej
                  u dwoch moich kolegow, tylko o tym думаем.

Wracajac do Riazani. To wogule mamy w Moskwie w jezyku potocznym czesto uzywany
                  zwrot do Riazani. Oczyms mowa - "to nawet w Riazaniu jest", czy "рязанский
                  парень" (o wszystkim - glupota, zdrowie, jak prowadzi samochod)...
                  A drogi im poprawili. Choc zima mialem szok!!! - male piereulki nie byli
                  oczyscone ze sniegu!!! I takie to byli rally u mnie w dojezdzie do potrzebnego
                  mi domu...

A w Pitere tylko glowne drogi jakos takos. Ale to nie wina drogowcow. Przeczez
                  wiadomo ze zbudowali miasto na bagnach. Co mnie czagle ta nasza rosyjska
                  glupota do wybierania "latwych" drog dziwi.
                  • metelica Re: tunel- smierci LEFORTOWO 05.06.06, 10:26
                    kacap_z_moskwy napisał:

> mamy w Moskwie w jezyku potocznym czesto uzywany
                    >
                    > zwrot do Riazani. Oczyms mowa - "to nawet w Riazaniu jest", czy "ря
                    > ;занский
                    > парень" (o wszystkim - glupota, zdrowie, ja
                    > k prowadzi samochod)...

Ух,ты!...Какие интересные вещи я узнала о Рязани!...

..А ты когда приедешь в Рязань? Я там,наверно, во второй половине июля буду -
                    в начале августа. Может,встретимся?smile Поговорим....выясним кое-что.......smile)))

Меня узнаешь по следующим приметам: я на встречу с тобой приду с метлой smile
                    и......с рязанскими парнями smile)))))))))
                    • kacap_z_moskwy Re: tunel- smierci LEFORTOWO 05.06.06, 17:39
                      Когда поедешь, напиши. Захочешь - встретимся.

А про Рязань, чего уж обиды кидать. Так и есть. Половина в Москве работает. Или
                      уже живет. И про парней. Живой пример - муж моей сестры. Рязанец. Пишу и
                      улыбаюсь... Хотя во многом фору мне даст.

Кстати, если ты из Рязани, могу и комплимент написать. Я был поражен количеству
                      строительства. Каждый раз приезжаю и удивляюсь. А то в прессе все жалуються как
                      плохо. А тут такое. Хотя, думаю, что это может ТНК так стараеться.

Большой привет от тебя передам на следующей неделе. Буду там. А на выходные -
                      на Валдай. Хотя немного озадачи прогнозом погоды. Сейчас 30. А обещают только
                      18. Купался в воскресенье в Истринском водохранилище. Вода - ледяная. Жаль, что
                      не успеет прогреться за неделю. А на Валдае тем паче.

Метлу подарю я. Березовую!

• metelica Re: tunel- smierci LEFORTOWO 06.06.06, 08:35
                        Вижу,что ты не из робкого десятка smile Не испугался ни рязанских парней, ни меня
                        с метлой smile))

Ты о поездке на Байкал вспоминал. Знаешь,мне тоже кажется,что надо ехать
                        поездом. А домой возврашатья -самолётом. Тем более,в наших поездах -
                        неповторимая атмосфера! Здесь такого нет,к сожалению.
                        • qubraq Re: tunel- smierci LEFORTOWO 06.06.06, 20:24
                          Słuchajcie a moze sie wspolnie wybierzemy całą gromada pociagiem nad Bajkał,
                          mozna by zrobic kolejowa wstrieczę nad Bajkałem - przeżycie na całe życie!! smile))
                          Andrzej
                          • kacap_z_moskwy Re: tunel- smierci LEFORTOWO 07.06.06, 00:31
                            Sa wagony turystyczne. Dosc wygodne. Ale nie wiem czy mozna kupic bilet tylko
                            do Bajkalu. Bo to taki poczag z Moskwy do Wladiwostoku. 7 dni 12 godzin - i
                            Pacyfik. Kolo 4 dni do Bajkalu.

Jezdzili mi przyjaczele - mowili ze swietnie! tylko troche na poczatku ich
                            meczylo "tuch - tuch, tuch-tuch..." Ale w koncu przyzwyczaili sie. W tych
                            wagonach turystycznych jest prysznic. Wiec odpada takie "maly" problem co robic
                            z hygijena.

Tymi wagonami lubia turysty z Europy jezdzic do Pacyfiku, skat jada dalej do
                            Japonji, albo Azji, a z powrotem duzo Japonczykow jedzie.

Kilka mejsc fascynujacych (na foto) widzialem. Naprzyklad Bajkal tuz kolo
                            torow!!! Poczag jedzie kolo jeziora. Nawet zdazyli sie w nim wykapac. Albo
                            taiga. Taka настоящая. Tez most przez Amur w Chabarowsku... Marzenia...

Na Bajkal - to swietny pomysl. Zreszta ze jus zmaja normalne mejsca (serwis).

А зимой там так метёт... так метёт...

• qubraq Bajkał... 07.06.06, 18:40
                              kacap_z_moskwy napisał:

> Sa wagony turystyczne. Dosc wygodne. Ale nie wiem czy mozna kupic bilet tylko
                              > do Bajkalu. Bo to taki poczag z Moskwy do Wladiwostoku. 7 dni 12 godzin - i
                              > Pacyfik. Kolo 4 dni do Bajkalu.

Oj Denis zasiałeś ziarno tęsknoty za wielka wyprawą ale potem jakos trzeba
                              wrócic znad Pacyfiku... prawde mówiąc nie wiem jakbym zniósł taką podróż...

> А зимой там так метёт... так метёт...

No własnie!!smile)))
                              • kacap_z_moskwy Re: Bajkał... 07.06.06, 22:23
                                No wlasnie. Taka trudna wyprawa. Zreszta mysle ze z punktu medycyny - nie taka
                                straszna. Lecz jednak czezko czagle w wagonie, bez normalnego spaceru...

Mozna samoletem. Z Moskwy (wraz z hotelem na Bajkale za 7 dni) to kolo 500$

Zreszta to trudne sie zebrac. My tu nie mozemy jakos sobe poradzic, co mowic o
                                podrozy z Polski. Trudno.

A w Moskwie chlodno. I cud dzisiaj, male korki!!! Silny wiatr, wiec dobre
                                powetrze. Spotkalem wieczorem w kawiarni polaka. Pracuje w Moskwie w Ernst &
                                Young. pogawedzilismy najperw po-rosyjsku. Mial akcent. Zadzwonil telefon,
                                zaczol po-polsku... Dalej pogadalem z nim na польском. takie rozne spotkania.

• kacap_z_moskwy Re: tunel- smierci LEFORTOWO 04.06.06, 00:04
            fanta-girl napisała:

> dzieki za wyczerpujace info smile
            >
            > Tunele wogole sa niebezpieczne (albo moga byc)-> w Wawie jest kilka takich-
            > np.
            > wjazd do blue city od strony BP na Jerozolimskich, gdzie slonce tak daje po
            > oczach, ze zjezdzasz i nie ma szans zeby zobaczyc co jest przd Toba-jakby
            ktory
            > s
            > sie zatrzymal, to kleska

W Moskwie kiedys nie bylo dlugich tunelow. Tylko krotkie. W tej chwili jusz
            jest kilka dosc dlugich (naidluzszy wlasnie Lefortowskij - ze 4 km chyba). Ale
            bedzie wkrotce jesce dluzsze - pod parkiem Kolomienskoje i kolo Serebriannogo
            bora. Te pierwszy z 5 km bedzie mial. Oczywiscze - to nie tunele w gorach. Ale
            ruch w Moskwie straszny i kazdy starasie urwac sekunde swego czasu. Wiec mysle -
            ze te awarje beda i dalej. Co mnie martwi. Staramsie omijac Lefortowskij. Nie
            tylko przez strach awarji, lecz przez to ze w dzien tam jest czesto korek i
            denerwuje mnie jazda w tunelu przez godzine.

Motoryzacja w Moskwie jest tak jusz olbrzymia - ze szybczej poruszacsie metrem.
            Tylko ze i metro jest nie gumowe. Korki z ludzi przy wejsciu i w wagonach...
            Jak bym mogl siedzial bym w domu i nie ruszal bym sie nigdzie.
    • qubraq Re: motoryzacja 05.06.06, 14:03
      Dzieki Denis za wiadomości o Riazani - Ty to masz szczeście, chłopie!
      dziewczyny juz lecą na spotkanie z Tobą! Nie wolno Ci odmówić!!!!
      Andrzej
      • kacap_z_moskwy Re: motoryzacja 05.06.06, 17:47
        Uffff...

Jestem zawsze sczesliwy smile

Mam kolerzanke w Moskwie. Nazwisko ma - Riazancewa. I jest z Riazani. A? Zawsze
        подкалываю (nie wiem jak po-polsku) ja.

Jak wyzej napisalem - na weekend pojade nad jezioro Waldaj. Chyba jedno z
        nielicznych mejsc w europejskiej czesci Rosji miedzy Moskwa i Piterom - ktora
        jest nie dotknieta skazeniem czlowika. Tylko w czasach wojny troche metalu na
        lasa spadlo. Ale w tej chwili chyba najlepsza ekologija w okolicach 400 km od
        Moskwy. Tylko bojesie комаров. Jusz ich jest duzo.

Pozdrawiam

Denis
        • qubraq Re: motoryzacja 05.06.06, 19:52
          kacap_z_moskwy napisał:

> Uffff...
          >
          > Jestem zawsze sczesliwy smile

oj, jesteś jesteś! Zazdroszczę Ci!!! Powodzenia! smile)))))
          Andrzej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka