Dodaj do ulubionych

Moscow Nights

30.10.06, 16:51
Witam, czy znacie moze grupe Moscow Nights (Witalij Bierzrodonow, Oleg krugljakow i Makar Goldisz?
Zastanawiam sie czy isc na koncert, maja ponoc grac muzyke ludowa, ale na Internecie dopatrzylam
sie, ze graja jakies melodie dla dzieci. Ktos cos slyszal o nich?
Obserwuj wątek
    • metelica Re: Moscow Nights 30.10.06, 22:44
      "Moscow Nights" maja nagrany dysk z zespolem dziecięcym,spiewającym ludowe
      piosenki. A graja oni ludowe utwory,a takze i z klasyki.
      • sedona Re: Moscow Nights 31.10.06, 17:47
        Dziekuje Metelico, jak zawsze niezawodnasmile Waham sie miedzy Moscow Nights i Baletem z Moskwy, ale
        jakos ostatnio chodza za mna ludowe melodie, wiec raczej Moscow Nights
        sedona
        • qubraq Re: Moscow Nights 31.10.06, 20:47
          sedona napisała:

> Dziekuje Metelico, jak zawsze niezawodnasmile Waham sie miedzy Moscow Nights i
          > Baletem z Moskwy, ale jakos ostatnio chodza za mna ludowe melodie, wiec
          > raczej Moscow Nights
          > sedona

A mogłabys podać linkę do nich do tych ludowych melodii?
          Andrzej
      • kacap_z_moskwy Re: Moscow Nights 02.11.06, 01:11
        A ja o takich wogule nie slyszalem.
        • metelica Re: Moscow Nights 02.11.06, 08:55
          kacap_z_moskwy napisał:

> A ja o takich wogule nie slyszalem.

I nie tylko Ty o nic nie slyszales. Jak bylam latem w Rosji,to normalnie
          mialam szok,jak zobaczylam,co serwuje TV ! O poziomie koncertow - szkoda slow.
          Ilez to mozna naokraglo pokazywac jedne i te same twarzy,udajacych,ze
          spiewaja ,a juz o repertuarze tych wykonawcow lepiej i nie wspominac ! A
          przeciez tyle talentow mamy w Rosji !
          To jest taki bolesny temat dla mnie,ze lepiej skoncze,bo juz zaczynam sie
          denerwowac.
          • kacap_z_moskwy Re: Moscow Nights 02.11.06, 12:10
            A ja TV nie bardzo ogladam. Tylko wieczorem pozno jakis film, lub wiadomosci.
            Zreszta ze chyba nie bardzo patrzylas na programmy. Akurat tu znalazlem taki
            link, moze go znasz, ale podam - www.corbina.tv/ Tam nie tylko
            spiewajace glowy mozna znalezc smile
            Zreszta ze ja slucham radia, bo korki moskiewskie nie daja mozliwosc szybkiego
            перемещения в пространстве smile A z radiami to jusz lepej. Moje ulubione to Nasze
            radio, Jazz i Retro. A rano jak stoje w korku slucham Serebrianij dozd z
            Solowjowym radio.ext.ru/index2.html (tez znany link)

auto.lenta.ru/photo/2006/11/01/traffic/04.htm To przez cala dobe!!! jusz
            samochod nie w radosc!
            • metelica Re: Moscow Nights 02.11.06, 22:48
              Ze wszystkich kanalow,ktore ogladalam w Rosji [a mialam mozliwosc ogladac przez
              kablowke], najbardziej mi sie spodobal kanal "Культура". Wedlug mnie to
              najwartosciowy kanal w rosyjskiej TV. Niestety, nie mozna go ogladac on-line.
              Jest tam program "Линия жизни". Pare tygodni temu bylo spotkanie z A.Gradskim.
              On sporo mowil o obecnej naszej estradzie. Jezeli bedzie kiedys powtorka tego
              programu - polecam !!! [dla mieszkajacych w Polsce ten program mozna obejrzec w
              niedziele wieczorem na kanale RTR-Planeta,ktory jest takim mixem kanalow РТР-
              Россия i "Культура"]. Bylam zdziwiona,ze mozna nareszcie zobaczyc Gradskiego.
              Jego wogole nie widac w koncertach na TV. W pressie o nim tez cisza. A
              przeciez czlowiek nadal koncertuje i spiewa zawsze nazywo !!! A ilu jest
              jeszcze innych wykonawcow,ktore maja sumienie i prawdziwy talent! Czemu dla TV
              oni nie istnieją?!

A to,ze kanalow jest wiele...hmmm..a co ogladac? Oczywiscie,kazdy oczekuje co
              innego. Mnie ,oprocz koncertow z prawdziwego zdarzenia, bardzo brakuje
              театральных спектаклей. Brakuje ludzi,ktorym jest co powiedziec.

......Co wyrosnie z nastolatkow,wychowujacych sie na takich "шедеврах"? :

"День суббота.
              Охота прокатить тебя до утра.
              Всего-то охота
              Развести на обещание
              Долгое первое свидание.
              Хотя на этот раз
              Мне уже всё равно.

Ты один такой прекрасный,
              Только не влюбленный.
              Классный, жалко что зеленый.
              Красный огонек запрета
              Классный - полюблю за это.

Ты не много, не мало
              Так всего-то на один раз.
              Упала, пропало
              Странное моё желание
              Долгого первого свидания.
              Хотя на этот раз
              Мне уже всё равно.

Ты один такой прекрасный,
              Только не влюбленный.
              Классный, жалко что зеленый.
              Красный огонек запрета
              Классный - полюблю за это."

• sedona Re: Moscow Nights 03.11.06, 05:57
                Hmmm, z tego, co piszesz Metelico, to Moscow Nights wyglada na nic ciekawego. Czy to jest dobra grupa
                rosyjska, czy po prostu paru muzykow, ktorzy postanowili sobie pograc, bo od czasu do czasu trafi sie
                ktos, kto chce posluchac? Polecasz, czy lepiej jednak zostac w domu i posluszac Wysockowo.
                Jestem w takim miejscu, ze ciezko o dobrych wykonawcow, wiec...na bezrybiu i rak ryba.
                Pozdrawiam
                • metelica Re: Moscow Nights 03.11.06, 09:12
                  Sedono, moja poprzednia wypowiedz - to taki крик души smile, dotyczacy TV,w
                  zadnym wypadku nie chce tego powiedziec o wszystkich koncertach i wszystkich
                  wykonawcach. Naodwrot, koncerty bez medialnego halasu czasem sa o wiele
                  ciekawsze. Wlasnie i denerwuje sie z tego powodu,ze jest tyle dobrych
                  wykonawcow,a malo o nich sie mowi !

O "Moscow Nights" ja nie moge powiedziec nic zlego. Jezeli ja sie nie myle,to
                  są Rosjanie,mieszkajace teraz w USA. Graja świetnie. Nie wiem,czy tez spiewają.
                  Dla mnie to trio przede wszystkim instrumentalne,grające muzyke ludową albo
                  aranzacji znanych rosyjskich piosenek,ktore sa juz jak ludowe
                  [jak,naprzyklad,"Katiusza"].

Czy ja polecam isc na ich koncert? Nawet nie wiem,co powiedziec. To zalezy od
                  upodoban. Ja poszlabym,bo mi teraz,daleko od domu, brakuje naszej rosyjskiej
                  muzyki.

Mam nadzieje,ze trio,ktore będzie występowac na koncercie, o ktorym Ty,Sedona,
                  piszesz,jest wlasnie tym trio, o ktorym ja slychalam,a nie ktos podszywający
                  sie pod nich. Sądzac po nazwiskach uczestnikow - to są oni, prawdziwi smile A
                  czy isc na koncert czy nie - to juz sama musisz zadecydowac.

Pozdrawiam.
                  • sedona Re: Moscow Nights 03.11.06, 21:48
                    Ach, a ja myslalam, ze nie chodzi Ci o ogolna nedze w rosyjskich mediach, tylko dokladnie o zespol
                    Moscow Nights, ot niedorazumienije. Posluchalam z Twojego linka, bardzo mi sie podoba - reszta wrazen
                    po powrocie z koncertu. Cieplo pozdrawiam.
                • metelica Re: Moscow Nights 03.11.06, 09:34
                  Znalazlam stronke,gdzie mozna posluchac fragmenty utworow w wykonaniu "Moscow
                  Nights",a mozna i kupic kazdy utwor za 88 centow smile Wygląda na to,ze oni i
                  spiewaja też. Naprzyklad, jest na tej stronce "Varinka"- Cossack horsemen's
                  song albo "Kalina" - Lyric love song.
                  ...A ta kozacka piosenka "Варенька" to jest super. Gdzieby znalezc w calosci?
                  • metelica Re: Moscow Nights 03.11.06, 09:35
                    Zapomnialam podac link smile)) :

www.mp3tunes.com/album_details.php?album_id=25923
                  • sedona Re: Moscow Nights 03.11.06, 21:52
                    Varen'ka - kozacka piosnka: poczekaj Metelico, az wroce z koncertu, na pewno beda mieli CD, kupie i Ci
                    przeemailuje smile
                    • qubraq Re: Moscow Nights 03.11.06, 23:26
                      sedona napisała:

> Varen'ka - kozacka piosnka: poczekaj Metelico, az wroce z koncertu, na pewno
                      > beda mieli CD, kupie i Ci przeemailuje smile

a ja tez mogę (goraco!) prosić jesli tylko potrafisz CD na MP3 zamienic?
                      • sedona Re: Moscow Nights 08.11.06, 21:02
                        > a ja tez mogę (goraco!) prosić jesli tylko potrafisz CD na MP3 zamienic?
                        Oczywiscie, do uslyszenia po sobotnim koncercie
                        • sedona No i PO Moscow Nights 15.11.06, 16:20
                          • sedona Re: No i PO Moscow Nights 15.11.06, 16:23
                            K sozaljeniju uwy nie udalo mi sie ich zobaczyc, a tak chcialam!! Okazalo sie, ze przegapilam koncert, bo
                            zamiast w zeszla sobote - 11 listopada, grali tydzien temu - 4! Trudno, wielka szkoda, wybacz wiec
                            metelico i qubraqu, ze nie wysle piosneczki, bo nie mam tego CD. Zalko, zwlaszcza, ze nic rosyjskiego sie
                            nie szykuje. Pozdrawiam
                            • metelica Re: No i PO Moscow Nights 15.11.06, 22:53
                              Współczuję, ze pomylilaś daty......

.....Nic sie nie dzieje,ze nie masz piosenki. Zawsze mozna coś w necie
                              znalezc ,jak nie w tym,to innym wykonaniu. A w razie czego,to mozna i samej
                              zaspiewac,co ja i uwielbiam robic smile

Jezeli potrzebujesz cos rosyjskiego ludowego posluchac, to moze znalezc cos
                              dla Ciebie w necie?

Pozdrawiam.

• sedona Re: No i PO Moscow Nights 16.11.06, 22:28
                                Coz, trudno, zwlaszcza, ze naprawde bardzo sie na nich napalilamsmile Fajnie byloby metelico, jesli masz
                                chwilke, gdybys znalazla mi cos na ludowo z ukrainskich stron. Mnie samej ciezko szukac, a to z powodu
                                tej cyrylicy, ktora mi nie chce wchodzic do wyszukiwwarek. Jestem troche jak lustro - moge odbierac tylko
                                z jednej strony, ale pisac juz nie moge.
                                Dzieki
                                • yigor Re: No i PO Moscow Nights 16.11.06, 22:46
                                  sedona napisała:
                                  Fajnie bylo
                                  > by metelico, jesli masz
                                  > chwilke, gdybys znalazla mi cos na ludowo z ukrainskich stron.

a wlasnie ten Ocean Elzy, o ktorym napisala MM jest wspanialym rokiem
                                  zamieszanym na ludowych rytmach a przede wszystkim na klimacie ludowej muzyki -
                                  niepochamowanej i dzikiej. Wydaje mi sie bardziej prawdziwy niz ludowe zespoly.
                                  • sedona Re: No i PO Moscow Nights 17.11.06, 00:27
                                    Dzieki, sprobuje poszperac o OE na internecie
                                    • metelica Re: No i PO Moscow Nights 30.11.06, 22:14
                                      Sedona, nie wiem,czy znalazlas jakies stronki w necie zespolu "Okean Elzy", o
                                      ktorym pisal Yigor. Na wszelki wypadek podaję Tobie.

Mp3:
                                      www.grammy.ru/music/mcatalog.php?act=list&singershockkean_Elzi

Na tej stronce możesz posluchac kilka piosenek,ale to tylko fragmenty:
                                      www.okeanelzy.com/ua/last_album/

Prosilas cos z ludowej ukrainskiej muzyki. Z tym troche jest klopot. Bo jakos
                                      nie moge znalezc,zeby na jednej stronce byli rozne utwory i na dodatek,zeby byli
                                      darmowe smile
                                      Będę szukac dalej. Jak znajde,to podam w tym wątku.

Pozdrawiam.
                                      • qubraq Re: No i PO Moscow Nights 30.11.06, 23:35
                                        metelica napisała:

> ...cos z ludowej ukrainskiej muzyki. Z tym troche jest klopot. Bo jakos
                                        > nie moge znalezc,zeby na jednej stronce byli rozne utwory i na dodatek,zeby
                                        > byl i darmowe smile
                                        > Będę szukac dalej. Jak znajde,to podam w tym wątku.

To i ja sie podłączę - mam troche "Ukrainy" ale nic prawie na MP3... sad
                                        Dzieki Śnieżyco!
                                      • sedona Re: No i PO Moscow Nights 03.12.06, 04:04
                                        Dzieki Metelico,
                                        Ja jakos nie moglam znalezc za duzo, moze dlatego ze szukalam pod Ocean Elzy zamiast Okean. To
                                        jest wspaniale - przesluchalam fragment piosenki DRUG - niesamowita, tylko usiasc w zimowy sobotni
                                        wieczor ze szklanica wina, sluchac i pic. Piekne, dziekuje, poszukam, moze tu znajde jakas CD.
                                        Apropos, czy ktos kupowal muzyke z allofmp3? Czy bezpiecznie jest sciagac? Maja tam wiele rzeczy
                                        tanio, ale nie wiem czy to bezpieczna strona.
                                        Tak na moarginesie, slyszalam niedawno, ze robiono jakis ranking jezykow i okzalo sie, ze najbardziej
                                        muzykalnym/melodyjnym jezykiem swiata jest...ukrainski. Milo.
                                        Pozdrawiam
                                  • qubraq Re: No i PO Moscow Nights 17.11.06, 16:42
                                    yigor napisał:

> Wydaje mi sie bardziej prawdziwy niz ludowe zespoly.

Pozostane jednak przy Wieriowce...
                                    Igor, od dawna poszukuje MP3 z pieśniami "Pływi winok" oraz "stepom, stepom";
                                    masz jakis namiar może?

• qubraq Re: No i PO Moscow Nights 15.11.06, 23:59
                              sedona napisała:

> K sozaljeniju uwy nie udalo mi sie ich zobaczyc, a tak chcialam!! Okazalo
                              > sie, ze przegapilam koncert, bo zamiast w zeszla sobote - 11 listopada, grali
                              > tydzien temu - 4! Trudno, wielka szkoda, wybacz wiec metelico i qubraqu, ze
                              > nie wysle piosneczki, bo nie mam tego CD. Zalko, zwlaszcza, ze nic rosyjskiego
                              > sie nie szykuje. Pozdrawiam

Serdecznie współczuję ale nie martw sie, nic sie nie stało, a Ty na pewno
                              jeszcze nie raz trafisz okazje zobaczenia ich;
                              w rewanżu przytoczę Ci ciekawą opinie o Twoim nicku:

Sedona w Arizonie to duchowa mekka i jedno z najbardziej wszechmocnych miejsc
                              na ziemi. Od dziesiątek lat przyciąga uzdrowicieli, osoby o zdolnościach
                              mediumicznych, artystów i spirytystów. Cała okolica Sedony zapiera dech w
                              piersiach, zachwycając swym pięknem. Czerwone skały i wiecznie zielona
                              roślinność emanują zdrową energią – odmładzają, wzmacniają i stymulują.

Wielu badaczy i wyznawców New Age twierdzi, że Sedona jest wyjątkowym regionem,
                              z miejscami do medytacji emanującymi energią z tajemniczych wirów. Te wiry mogą
                              mieć różny wpływ na odwiedzających to miejsce ludzi. Niektórzy ludzie twierdzą,
                              że taka wizyta całkowicie odmieniła ich życie. Sedona słynie na całym świecie
                              jako miejsce lecznicze, gdzie obecnie ma swoje siedziby wiele ośrodków i klinik
                              leczenia duszy.

W tym regionie odnotowano wzmożoną aktywność nadprzyrodzonych sił. Organizowane
                              są tam nawet regularnie obserwacje UFO, których wyniki są zaskakujące. Istnieje
                              wiele wortali internetowych poświęconych komunikacji z istotami pozaziemskimi,
                              których autorzy twierdzą, że Sedona jest portalem kosmitów. Niektórzy nawet
                              twierdzą, że udało im się sfotografować takie istoty.

Sedona słynie także jako miejsce, gdzie pojawiają się anioły. Podobno niektóre
                              utrwalono na zdjęciach. Uzdrowiciele i turyści twierdzą, że doświadczyli
                              anielskiej energii w tym regionie. Zdjęcia aniołów zwykle nie są traktowane
                              poważnie, ponieważ przedstawiają zjawiska atmosferyczne lub są mistyfikacją.
                              Sedona wciąż kryje wiele tajemnic, które wyjaśnią dopiero rzetelne i poważne
                              badania.
                              Andrzej smile))
                              • sedona Re: No i PO Moscow Nights 16.11.06, 22:30
                                A skad myslisz qubraqu, dlaczego wybralam wlasnie ten nick - w Sedonie rzeczywiscie jest anielsko,
                                zupelnie nie z tej ziemismile
                                pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka